Αναπαραγωγή Τι να κάνω για να σταματήσει η κανάρα μου να κάνει αυγά;

Roxi

PB New Member
Εγγραφή
8 Ιουν 2024
Μηνύματα
13
Καλησπέρα σας θα ήθελα να σας ρωτήσω η καναρα μου ξεπουπουλιαζεται ακόμα και κάνει αυγά τι να κάνω;
 
Καλησπέρα σας θα ήθελα να σας ρωτήσω η καναρα μου ξεπουπουλιαζεται ακόμα και κάνει αυγά τι να κάνω;
Τέτοια εποχή πυρωμενη? Μήπως υπάρχει κάποια υπερβολή στις ώρες που είναι εκτεθειμένη σε φως γενικά ή στην κατανάλωση αυγού και πολύ πλούσιας διατροφής?
Τα αρσενικά αν έχεις λογικά είναι σε πτεροροια και ήρεμα σχετικά από άποψη έντασης κελάηδηματος και πολυπλοκότητας. Υποθετικά δεν πυρώνει επειδή ακούει αρσενικό /αρσενικά
Αν βγάζει τα πούπουλα της προσπαθώντας να φτιάξει φωλιά και κάνει αυγά ..καταλαβαίνεις ότι κάνει κακό στον οργανισμό της. Πόσα αυγά έχει κάνει φέτος και από πότε ξεκίνησε γιατί 20/6 είχες ήδη μικρά 30 ημερών.Δικα της ήταν?.
 
Δεν είναι σέ φως πολύ είναι έξω στο μπαλκόνι με τέντα αρσενικά ναι έχω και δεν κελαηδούν πολύ σπάνια τώρα που αλλάζουν φτερά διατροφή είναι η συνηθισμένη αυγό μια φορά την βδομάδα και συχνά μήλο αγγούρι και λίγο μαρούλι ναι δικά της είναι τέσσερα έκανε αλλά είχε και μια πιο πριν γέννα που τα άφησε και πέθαναν δεν κάνει πολλά αυγά κάνει ένα μέσα στην βδομάδα .τι να κάνω;
 
Πες μας κάτι...αυτό το ένα αυγό την εβδομάδα το παίρνεις από το κλουβί ή το αφήνεις; Κι αν το αφήνεις κάθεται επάνω του και το κλωσά κι έπειτα από μία εβδομάδα κάνει επόμενο αυγό;
Θα έλεγα ότι μάλλον η δεύτερη πρόταση που έγραψα στην απάντησή μου, είναι κάπως τραβηγμένη...οπότε αν πράγματι είναι έτσι τα πράγματα και το κάθε αυγό αφαιρείται από το κλουβί....θα έλεγα τα ακόλουθα:
  1. άλλαξε τη θέση του κλουβιού, ώστε να έχει χαμηλότερη ένταση και διάρκεια φωτεινότητας. Μπορείς μάλιστα να καλύψεις μερικώς τις πλευρές του, ώστε το πουλί να δέχεται λιγότερο φως.
  2. άλλαξε την εσωτερική διάταξη του κλουβιού και δίνε καθημερινά μπανιέρα
  3. στην περίπτωση που έχει φωλιά και κάνει εκεί τα αυγά, βγάλε τη φωλιά
  4. αν τα αυγά γεννιούνται πάνω σε σχάρα (και σπάνε), βάλε κάτι μαλακό ώστε να μην σπάσουν και άσε τη μερικές ημέρες να κλωσήσει
  5. εναλλακτικά αγόρασε ομοιώματα αυγών από πετσοπ, βάλε της φωλιά, στρώσε τη, βάλε και τα ομοιώματα και άφησέ την έως να σηκωθεί από μόνη της, να κλωσά.
  6. Γενικά και με την υπόθεση ότι ο οργανισμός της εξαντλείται από τις συνεχείς γέννες, φρόντισε να ελέγχεις αν τρέφεται επαρκώς, βάλε και μερικές ημέρες υγρό ασβέστιο στο νερό της. Αυτό μπορείς να το κάνεις, βάζοντας καθημερινά τροφή και βλέποντας από τα φλούδια πόσο έφαγε. Δώσε της επίσης ποικιλία χορταρικών, κηπευτικών, βοτάνων καθημερινά ώστε να ανακτήσει ιχνοστοιχεία και να πάρει βιταμίνες.
 
Back
Top