Γενικά Τι να κάνω με το καναρίνι μου που δεν κελαηδάει;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης elebaseb
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

elebaseb

PB New Member
Εγγραφή
28 Σεπ 2008
Μηνύματα
9
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα
Αποφασισα οτι πρεπει να μοιραστω την αγαπη μου για τα καναρινια και να μαθω οσο το δυνατον περισσοτερα για αυτα. Εχω τρια καναρινια, ενα θυληκο και δυο αρσενικα. Πριν δυο χρονια αγορασα δυο μικρα αρσενικα. Μετα απο τρεις μηνες βρηκα το ενα φαγωμενο στο κλουβι του μαλλον απο αλλο πουλι αν και στο πρωτο οροφο της πολυκατοικιας. Τελος παντων το δευτερο αρσενικο αν και εκανε καποιες προσπαθειες να κελαιδησει απο τοτε δεν βγαζει τσιμουδια. Τερεται αν μπορω να κανω κατι;
 
Καλημερα! Ειναι σιγουρα αρσενικο; Αναφερεις οτι εκανε καποιες προσπαθειες να κελαιδισει... Θα μπορουσε καλιστα να ειναι μια πολυ πυρωμενη καναρα.
Το χρονικο διαστημα που εχει μεσολαβησει απο την επιθεση του αρπακτικου ειναι πολυ μεγαλο και δεν δικαιολογει την υπαρξη σοκ.
Γενικα η συμπεριφορα του πουλιου πια ειναι;
 
Το χρονικο διαστημα που εχει μεσολαβησει απο την επιθεση του αρπακτικου ειναι πολυ μεγαλο και δεν δικαιολογει την υπαρξη σοκ.

Σοφία εγώ έχω ακούσει ότι αν κάποιο καναρίνι υποστεί σοκ είναι πολύ πιθανό αν δεν ξεπεράσει το σοκ να μην ξανακελαηδίσει και ποτέ 🙄
 
Σοφία ειδικός δεν είμαι αλλά από φωτογραφίες που έχω δει σε σύγκριση με το δικό μου πουλί μάλλον πρέπει να είναι αρσενικό. Το έχω βάλει μαζί στο κλουβί και με αρσενικό αλλά τσακωνόντουσαν. Γενικά είναι ένα πολύ ήσυχο πουλί. Όχι ότι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Δεν αντιδρά ούτε σε μουσική ούτε σε κελάηδημα άλλων καναρινιών παρά απαντάει μόνο με μικρό τιτίβισμα. Λες να μου πούλησαν θηλυκό για αρσενικό?
 
Δεν ρίχνεις μια ματιά και εδώ μήπως βγάλεις άκρη: http://birds.gr/canaries/canaries.html']Greek Canaries
θα πας στο θέμα για την αναπαραγωγή.
 
Νομιζω πως είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τα δυο φύλλα μόνο από την εξωτερική εμφάνιση.:) Απο τα στοιχεία που δινεις, οτι είναι ησυχο πουλί και απαντά με μικρά τιτιβίσματα, μάλλον είναι θηλυκό. Τι εννοείς οταν λες οτι το έβαλες με αρσενικό και τσακώνονταν; Μήπως ερωτοτροπούσαν και νόμιζες οτι τσακώνονταν;
 
Για το κελάηδημα.

Δοκίμασες να τραγουδήσεις μπροστά τους;Θέλω να πώ εγώ τραγουδάω μάζι με τα πουλιά μου, ξέρω πως ακούγεται αστείο, αλλά έτσι αρχίσανε να με συνηθίζουν και να τραγουδάνε! Ειδικά εάν έχεις καλή φωνή και ψηλή θα τραγουδάνε μαζί σου. Εάν δέν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο μπορείς να τα βάλεις να ακούνε μουσική! Καλύτερη είναι η κλασσική και η όπερα. Κάνει θαύματα!-)Φυσικά μπορείς να τα βάλεις να ακούνε ηχογραφημένα πουλιά να τραγουδούνε, και φυσικά να μήν βλέπουν το ένα το άλλο.
 
Aν η καναρα δεν ειναι πυρωμενη επιτιθεται στον αρσενικο. Βαλτα τετοια εποχη μαζι, αν δεις και του επιτιθεται ειναι θυληκια.
 
Back
Top