Φροντίδα Τι να κανω που Λακης φωναζει δυνατα ολη την ωρα;

georgerek

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2016
Μηνύματα
13
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα παιδια

Προσφατα αποκτησα ενα blue and gold macaw. Ειναι 5.5 μηνων τωρα. Τον εχω 2 εβδομαδες και ενω στις πρωτες 3 μερες ηταν πολυ ησυχος ξαφνικά απο την επομενη ημερα και καθε μερα τωρα απο τις 4 το μεσημερι μεχρι της 8 το βραδυ κραζει συνεχεια χωρις να σταματαει. Τι μπορει να φταιει σε αυτη τη συμπεριφορα του. Ρωτησα καποιον ειδικο στους παπαγαλους και μου ειπε να μην δινω σημασια. Ομως 4 ωρες να κραζει τοσο δυνατα ειναι πολυ κουραστικο. Οταν πηγαινεις κοντα του και τον χαιδευεις σταματαει κατευθειαν. Γνωριζει καποιος για αυτο το θεμα;
Σας ευχαριστω πολυ.
 
Καλώς ήρθες και να σου ζήσει ο υπέροχος παπαγάλος σου!
Πρώτ' απ' όλα θέλουμε φωτογραφίες εδώ https://community.petbirds.gr/forums/parrots/?prefix_id=90 .
Τώρα για την φωνή... Θα φωνάζει περιστασιακά δυνατά, φυσικά θα το έχεις πληροφορηθεί πριν τον αποκτήσεις.
Επειδή είναι ακόμα αρκετά μικρό, από εκεί που το πήρες, ρώτησες σχολαστικά για το μέχρι τότε ημερήσιο πρόγραμμά του;
Πως και ποιος το τάϊσε; Ήταν με τους γονείς μέχρι ποια ηλικία;. Πως έγινε ο απογαλακτισμός;
Διατηρείς καλή επαφή με τον εκτροφέα ώστε να μπορείς να ρωτήσεις κάποια πράγματα;
Ναι, η τακτική είναι προσπαθούμε να δείξουμε στο πουλί πως η φωνή δεν αποδίδει αλλά όταν αυτό έχει τέτοια διάρκεια, πρέπει να προβληματιστούμε, μήπως το πουλί έχει κάποιες πραγματικές ανάγκες που πρέπει με κάποιον τρόπο να καλύψουμε.
Τις πρώτες μέρες δεν φώναζε, γιατί ήταν σε φάση προσαρμογής στον νέο χώρο και φοβισμένο.
Αφού κάλυψε τις βασικές ανάγκες, τροφή, νερό, ανέκτησε την αυτοκυριαρχία του και επιθυμεί και κάτι παραπάνω.
Διάβασε κάποια πράγματα σχετικά με την ψυχολογία των παπαγάλων
https://community.petbirds.gr/threads/Συμπεριφορά-και-επικοινωνία-των-παπαγάλων.27822/
https://community.petbirds.gr/threads/Η-επιθετικότητα-των-παπαγάλων.9489/
https://community.petbirds.gr/threa...μβολή-τους-στην-ανάπτυξή-των-παπαγάλων.17867/
https://community.petbirds.gr/threads/Η-διακήρυξη-των-δικαιωμάτων-ενός-παπαγάλου.17678/
https://community.petbirds.gr/threads/Εκπαίδευση-παπαγάλων-εξημέρωση.5707/
Έχεις παιχνίδια στο κλουβί, κυρίως τέτοια που μπορεί να καταστρέφει εύκολα ώστε να περνάει η ώρα του;
Πόσες ώρες ασχολείσαι μαζί του;
Ας ξεκινήσουμε με αυτά, γράψε μας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς και ίσως όλοι μαζί και με άλλα άτομα που θα σου γράψουν, μπορέσουμε να βοηθήσουμε σε αυτό που σε απασχολεί και τον μικρό σου φίλο :)
 
καλησπερα μαρια.
Η αληθεια ειναι οτι τοσες πληροφοριες σχετικα με το πως ηταν στο παρελθον δεν μου περασαν απο το μυαλο να της ρωτησω, αλλα διατηρω πολυ καλες επαφες με τον εκτροφεα οποτε μπορω να τον ρωτησω σχετικα με το παρελθον του Λακη. Γενικα εκτος απο εμενα ολη η οικογενεια ασχολειται συνεχεια με τον Λακη και παιζουμε μαζι του με τα παιχνιδια που το εχω βαλει στο κλουβι του, που τα εχει ρημαξει. Ασχολειται και ο Λακης με εμας παιζει, χορευει ανεβοκατεβαινει στο κλουβι δεν υπαρχει κατι που πιστευω πως του λειπει. Τροφη και νερο εχει αφθονο ολη την ωρα. Πιστευω πως θελει να μας τραβαει την προσοχη και κραζει εκεινη την ωρα γιατι ξεκουραζομαστε ή κανουμε αλλες δουλειες και δεν του δινουμε οση σημασια θελει αυτος να εχει. Το μονο μειονεκτημα που εχει ο Λακης ειναι οτι τα πρωινα οχι ολες τις μερες αλλα τις περισσοτερες μενει μονος του. Του βαζουμε την τηλεοραση να παιζει για να μην νιωθει οτι ειναι μονος του αλλα δεν ξερω ποσο βοηθαει. Επισης τον βγαζουμε εξω απο το κλουβι και κανει βολτες σε αυλη καμια ωρα. Ισως αυτο τον κανει να κραζει, διοτι καποιες μερες τον βγαζουμε και καποιες οχι. Εξαρταται τις καιρικες συνθηκες. Δεν θελω ακομα να τον αφησω ελευθερο μεσα στο σπιτι γιατι ανοιγει τα φτερα και πεταει και σιγουρα κατι θα σπασει και υπαρχει περιπτωση να τραυματιστει και ο ιδιος. Αυτο που με προβληματιζει ακομα ειναι οτι δεν μπορει να ανεβει στο χερι μου. Ενω του το δινω, μου δινει το ενα ποδι αλλα μετα πηγαινει να δαγκωσει το χερι μου και εγω ασυναισθητα τα τραβαω.Αυτο διαβασα το κανει για να νιωσει ασφαλεια εκει που θα πατησει. Ενω με ξυλα που του δινω ανεβαινει κανονικα.

Τα εγραψα λιγο μπερδεμενα οπως τα θυμαμαι.
Σας ευχαριστω πολυ.

Mηπως στις 4 ωρα ηταν η ωρα που περιμενε κατι και τωρα δεν ερχεται αυτο το κατι;

Καλησπερα Τακη
Οπως ειπα τον Λακη τον εχω παρα πολυ λιγο καιρο και δεν εχω αλλαξει κατι στο θεμα διατροφης παιχνιδιων ή βολτας. Μπορει να περιμενει να βγει απο το κλουβι του εκεινη την ωρα δεν ξερω θα τον παρατηρησω.
Σε ευχαριστω πολυ
 
Καλησπερα!
Περιμενε απο τον εκτροφεα εννοω καποια λιχουδια κατι τελος παντων ! Εμενα ο δικος μου φωναζε απο 4 που τον πηρα εως 5 μηνων ας πουμε γιατι ηθελε την κρεμα του,ωσπου να το καταλαβω περασε μια εβδομαδα και αυτος φωναζε, σπορους ετρωγε αλλα ηθελε και την κρεμα
 
Επισης τον βγαζουμε εξω απο το κλουβι και κανει βολτες σε αυλη καμια ωρα
Του έχετε ψαλιδίσει τα φτερά;
Ισως αυτο τον κανει να κραζει, διοτι καποιες μερες τον βγαζουμε και καποιες οχι.
Πιθανόν, τα ζώα αγαπούν την στάνταρντ ρουτίνα τους.
Προφανώς πρέπει να δημιουργήσετε ασφαλές περιβάλλον εντός του σπιτιού να βγαίνει. Δεν μπορεί ένας τέτοιος παπαγάλος να είναι μέσα σε κλουβί μόνιμα.
 
Καλησπερα!
Περιμενε απο τον εκτροφεα εννοω καποια λιχουδια κατι τελος παντων ! Εμενα ο δικος μου φωναζε απο 4 που τον πηρα εως 5 μηνων ας πουμε γιατι ηθελε την κρεμα του,ωσπου να το καταλαβω περασε μια εβδομαδα και αυτος φωναζε, σπορους ετρωγε αλλα ηθελε και την κρεμα

Ισως να ειναι αυτο. Κοιτα τις πρωτες μερες του εδινα και ετρωγε μηλο. Αλλα οχι μισο.1,5-2 μηλα την ημερα. Τα ετρωγε σαν τρελο. Τωρα με ειπε ο εκτροφεας να του δινω μισο μιλο και περισσοτερα πελετ.Ισως αυτο να μην του αρεσε για αυτο να φωναζει κιολας.

Του έχετε ψαλιδίσει τα φτερά;

Πιθανόν, τα ζώα αγαπούν την στάνταρντ ρουτίνα τους.
Προφανώς πρέπει να δημιουργήσετε ασφαλές περιβάλλον εντός του σπιτιού να βγαίνει. Δεν μπορεί ένας τέτοιος παπαγάλος να είναι μέσα σε κλουβί μόνιμα.

Οχι δεν τον εχω ψαλιδισει τα φτερα και δεν θελω να του κανω . Ειναι απαραιτητο αυτο αν γινει; Σιγουρα πρεπει να τον φτιαξω ενα δωματιο για να ειναι ελευθερος. Αλλα μεχρι τοτε και τωρα που υπαρχει κρυο κλιμα θα πρεπει να βρω αλλο τροπο.
 
Οχι δεν τον εχω ψαλιδισει τα φτερα και δεν θελω να του κανω . Ειναι απαραιτητο αυτο αν γινει;
Είναι απαραίτητο αν τον βγάζεις στην αυλή, γιατί πολύ απλά θα σου φύγει :)
 
Είναι απαραίτητο αν τον βγάζεις στην αυλή, γιατί πολύ απλά θα σου φύγει :)

Εαν του το κανω μηπως αλλαξει η συμπεριφορα του; Μηπως θυμωσει με αυτο που θα του κάνω; Εσεις το εχετε κανει; σε πτηνιατρο μπορω να το κανω αυτο;
κατι αλλα εχω ακουσει για ζωνες πτησης. Τι γνωη εχετε για τις ζωνες. Μπορει να βγαινει στην αυλη και να μην μπορει να φυγει.
 
Νομίζω ότι σε τέτοιου μεγέθους παπαγάλους, είναι αναπόφευκτο το ψαλίδισμα και το όποιο αρνητικό αντισταθμίζεται από την ποικιλία στην ζωή του πτηνού εντός της οικογένειας.
Ωστόσο υπάρχει μια συζήτηση, που μπορείς να διαβάσεις, ώστε να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα https://community.petbirds.gr/threads/Κόψιμο-φτερών-πτήσης-παπαγάλων-Υπέρ-ή-Κατά.7877/.
Για το harness επίσης υπάρχουν διιστάμενες απόψεις. Το σίγουρο είναι πως πριν την χρήση χρειάζεται κατάλληλη εκπαίδευση το πουλί για να το αποδεχθεί. Διάβασε και γι' αυτό εδώ https://community.petbirds.gr/tags/bird-harness/
 
Παντως συζητησα το θεμα με την γυναικα μου που παει συνεχεια τον μικρο στους Μακαω στο Αττικο παρκο και μου λεει, βρε αυτοι το απογευμα που παμε γινεται χαμος απο κραξιμο απο τις 4 δεν βαζουν γλωσσα μεσα, αυτοι και οι κονουρες👎 μηπως ηταν συνηθισμενο με αλλους Μακαω να κανουν συναυλια στο εκτροφειο;
 
.. Το απογευμα που παμε γινεται χαμος απο κραξιμο απο τις 4 δεν βαζουν γλωσσα μεσα, αυτοι και οι κονουρες..
Ολοι οι παπαγαλοι ειδικα το πρωι και το σουρουπο φωναζουν, κραζουν με το κοπαδι τους. Εδω συγκεκριμενα μιλαει ο φιλος για ενα 4ωρο σερι χαλαρα κραξιμο.

ΥΓ. Μηπως θα επρεπε να το βαζετε νωριτερα για υπνο; Εμενα πχ κοιμουνται 5.30 που εχει σκοτεινιασει.
 
Δώστε του κι άλλο χρόνο να προσαρμοστεί. Οι 2 εβδομάδες είναι πολύ μικρό διάστημα κι ίσως αναζητά ακόμη τον "γονιό" που τον μεγάλωσε. Μην ανταποκρίνεστε στις κραυγές με κανέναν τρόπο. Ακόμη και το πιθανό μάλωμα με τη φωνή σας είναι προσοχή έστω κι αρνητική κι αυτό θέλει. Εγώ δεν θα τον κοιτούσα καν αν δεν σταματούσε να φωνάζει για μερικά λεπτά. Δοκιμάστε επίσης να έχετε ένα πανί που να καλύπτει την οροφή του κλουβιού του απο την ώρα που ξεκινούν οι φωνές και μετά.


... μηπως ηταν συνηθισμενο με αλλους Μακαω να κανουν συναυλια στο εκτροφειο;

Κι αυτό σωστό είναι. Πήρατε ένα ζώο με πολύ δυνατή φωνή και πιστεύω το γνωρίζατε. Θα φωνάζει που και που γιατί έτσι είναι η φύση τους να κάνουν.


Δώστε του μεγάλη ποικιλία λαχανικών και φρούτων όχι μόνο μήλο. Βρασμένα όσπρια, ζυμαρικά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς ανάλατους κι άψητους. Σε αντίθεση με άλλα είδη έχει αυξημένες διατροφικές ανάγκες σε ενέργεια και σε λιπαρά. Χωρίς να το παρακάνετε σαφώς. Ένα καλό μίγμα με ξηρούς καρπούς είναι αυτό.
versele-laga-ara-loro-parque-mix.jpg
versele-laga-ara-loro-parque-mix.jpg
 
Παντως συζητησα το θεμα με την γυναικα μου που παει συνεχεια τον μικρο στους Μακαω στο Αττικο παρκο και μου λεει, βρε αυτοι το απογευμα που παμε γινεται χαμος απο κραξιμο απο τις 4 δεν βαζουν γλωσσα μεσα, αυτοι και οι κονουρες👎 μηπως ηταν συνηθισμενο με αλλους Μακαω να κανουν συναυλια στο εκτροφειο;

καλησπερα παιδια.
Φανταζομαι οτι κατι τετοιο μπορει να συμβαινει.Αλλα ειναι με τις μερες του.χθες εκραξε παρα πολυ λιγο αφου νομιζα οτι δεν ειναι στο σπιτι. Γενικα παρατηρω οτι ειναι με τις μερες του. Αλλα ειναι και θεμα η εξικοιωση του. Θα δω πως θα παει ολη η κατασταση. Θα επισκεφτω και εγω το αττικο παρκο να δω λιγο πως συμπεριφερονται αλλοι Μακαο. Σιγουρα δεν ειναι το ιδιο.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση

Δώστε του κι άλλο χρόνο να προσαρμοστεί. Οι 2 εβδομάδες είναι πολύ μικρό διάστημα κι ίσως αναζητά ακόμη τον "γονιό" που τον μεγάλωσε. Μην ανταποκρίνεστε στις κραυγές με κανέναν τρόπο. Ακόμη και το πιθανό μάλωμα με τη φωνή σας είναι προσοχή έστω κι αρνητική κι αυτό θέλει. Εγώ δεν θα τον κοιτούσα καν αν δεν σταματούσε να φωνάζει για μερικά λεπτά. Δοκιμάστε επίσης να έχετε ένα πανί που να καλύπτει την οροφή του κλουβιού του απο την ώρα που ξεκινούν οι φωνές και μετά.




Κι αυτό σωστό είναι. Πήρατε ένα ζώο με πολύ δυνατή φωνή και πιστεύω το γνωρίζατε. Θα φωνάζει που και που γιατί έτσι είναι η φύση τους να κάνουν.


Δώστε του μεγάλη ποικιλία λαχανικών και φρούτων όχι μόνο μήλο. Βρασμένα όσπρια, ζυμαρικά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς ανάλατους κι άψητους. Σε αντίθεση με άλλα είδη έχει αυξημένες διατροφικές ανάγκες σε ενέργεια και σε λιπαρά. Χωρίς να το παρακάνετε σαφώς. Ένα καλό μίγμα με ξηρούς καρπούς είναι αυτό.
versele-laga-ara-loro-parque-mix.jpg
versele-laga-ara-loro-parque-mix.jpg
Φοιβο καλησπερα το γνωριζα πολυ καλα τη παπαγαλο θα παρω και προετοιμαστικα οσο μπορουσα. σχετικα με την τροφη του δινω μια τροφη που λεγεται pellet psittacus. Μου την προτεινε ο εκτροφεας που το ειχε. Οσο για τα υπολοιπα τον εχω συστημα εβδομαδιαιας διατροφης. Δλδ του δινω λιγο μηλο, μπανανα, φυστικια που τα λατρευει αχλαδι και αλλα φρουτα. Αλλα πολυ λιγο καθε μερα. Ο εκτροφεας με ειπε εαν ειναι δυνατον να μην του αλλαξω την τροφη γιατι θα ειναι πολυ δυσκολο να την συνηθισει. Ως τωρα την εχω αυτην την τροφη και πιστευω να ειναι ικανοποιημενος αν κρινω πως κανει οταν την βλεπει.

O δικος μου παντως κραζει μονο για να μας πει οτι θελει κατι, δηλαδη βγαλτε με εξω, στο φαγητο γρυλιζει οταν ζηλευει αυτο που τρωμε:D

Σχετικα με αυτο τις πρωτες ημερες κατεβαινει στον πατο του κλουβιου και κουνιοταν δεξια αριστερα μαζι και το κεφαλι. Εγω νομιζα οτι χαιρεται και κανει αυτα τα πραγματα να με τραβηξει την προσοχη. Μετα απο μερες καταλαβα οτι αυτο το κανει γιατι θελει να βγει εξω απο το κλουβι. Το κραξιμο το κανει αρκετα συχνα αν και τωρα αρχισε να μουρμουριζει. Προφανως κατι λεει στη γλωσσα που δεν μπορω να καταλαβω. Θα δειξει η συνεχεια.
 
καλησπερα παιδια.σχετικα με το θεμα που εχω το ελυσα. Τελικα εδω και δυο τρεις μερες τον βγαζω πανω απο το κλουβι και στεκεται εκει ολη την ωρα. Δεν κανει τιποτα ουτε πεταει ουτε γκρινιαζει ουτε φωναζει. Ολα καλα. Τελικα ηθελε να βγει εξω απο το κλουβι.σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.
 
Καλό που βρήκες λύση :)
Εκείνες τις ώρες τον βγάζεις εκτός κλουβιού; ή όλη μέρα;

τον βγαζω λιγο το πρωι που ξυπναει και μετα τον βγαζω απο της 1600 εως 2030. Μετα τον βαζω μεσα στο κλουβι και κοιμαται κατευθειαν. Ειναι αλλος παπαγαλος απο τοτε που βγαινει εξω. Βεβαια σημερα εκανε δυο πτησεις γιατι εχασε την ισσοροπια του πανω στο ξυλο.
 
μετα τον βγαζω απο της 1600 εως 2030
Είναι αργά το 20.30 γι αυτή την εποχή.
Δεν ξέρω πως είναι το πρόγραμμά σου αλλά ή θα τον βγάζεις νωρίτερα και θα τον επιστρέφεις το αργότερο στις 18.00 ή θα τον βγάζεις την ίδια ώρα και θα επιστρέφει πάλι 18.00.
Πρέπει να ακολουθεί το πρόγραμμα δύση-ανατολή στον ύπνο του για να έχει καλούς βιόρυθμους.
 
Εμεις παντως οταν τον σκεπαζουμε κατεβαινει κατω για να μας δει, αμα ακουσει ψυγειο παλι βγαζει το κεφαλι του κατω απο το πανικαι φυσικα οταν δει το πανι κτυπαει το ραμφος πανω στα καγκελα για να μας τσιμπήσει και καλα! Με αυτα και τα αλλα στις 9 κουρνιαζει στις 7 ξυπναει! Λογω ογκου του κλουβιου και λογω του μικρου, δεν γινετε διαφορετικα
 
Back
Top