Γενικά Τι να προσέχει κανείς και τι να ρωτάει τους πωλητές πουλιών;

Ναι έχω αυτήν την στιγμή ένα θηλυκό μόνο και είμαι σε πειρασμό να πάρω και αρσενικό αλλά προς το παρόν το αφήνω να κάνει βζζζζζν στο κεφάλι μου :)
 
Πάρεεεε αμαρτία να είναι μοναχουλη του... Πρέπει να είναι αξιολατρευτα, να ρωτήσω γενικά εκπαιδεύονται εύκολα και κάτι που το είχα απορία η κρέμα που τους δίνουν τι είναι και τα κάνει ημερα;
 
Πολύ καλά είναι. Βέβαια εγώ δεν έχω χρόνο και τα δικά μου είναι σχετικά άγρια. Δεν φτεροκοπάνε γιατί με γνωρίζουν αλλά είναι επιφυλακτικά.
Η κρέμα δεν τα ημερεύει. Απλά αντί να τα ταΐσουν οι γονείς τους, παρεμβαίνει ο εκτροφέας σε μικρή ηλικία και τα ταΐζει αυτός για να μάθουν από μικρά την ανθρώπινη παρουσία.
Υπάρχουν διάφορες τακτικές επ' αυτού.
Το γεγονός είναι ότι βιολογικά είναι απαραίτητο να τα ταΐσουν αρκετές μέρες οι γονείς τους για να λάβουν τα απαραίτητα αντισώματα.
Εμείς στο φόρουμ οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι η καλύτερη τακτική είναι το παράλληλο τάϊσμα γονέων και ανθρώπων, διάβασε εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Ανατροφή-νεοσσών-με-τη-μέθοδο-του-co-parenting.18065/ .
Όπως και να έχει, όταν πάρεις ένα πουλάκι μικρό θα σε μάθει και θα είναι πιο εύκολο το ημέρωμά του.
Να σου πω πάντως, πως παίρνοντας ένα πουλάκι μικρό, ακόμα και αν είναι ήδη σε φάση να τρώει μόνο του, δεν παύει να υιοθετείς ένα μωρό, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ευαισθησία του οργανισμού του.
Είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες και θέλουν μεγαλύτερη προσοχή στην διατροφή για να χτίσουν γερό οργανισμό.
Διάβαζε, διάβαζε, διάβαζε :)
Διατροφή ξεκίνα από εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-παπαγάλων-από-τον-tony-silva.22447/ .
 
Σ ευχαριστώ πολυ για όλες τις πληροφορίες που μου δίνεις, έχω ξεκινήσει το διάβασμα ήδη! Χαίρομαι παρά πολυ που βρήκα αυτο το φόρουμ και μιλάω με ανθρώπους που αγαπούν τόσο πολυ τα ζωακια και είναι να διατεθειμένοι να βοηθήσουν τον οποιοδήποτε!
 
Είναι αλυσίδα Νίκο η αλληλοβοήθεια. Πιο καλά το καταλαβαίνεις αν δεις τα πρώτα-πρώτα εισαγωγικά μηνύματα του καθενός μας. Πόσο "ψαρωμένοι", με πόσες απορίες και πόσους δισταγμούς μπήκαμε στο φόρουμ και πόσα μάθαμε το μεταξύ. Όλοι παίρνουμε και δίνουμε πληροφορίες, όσο μπορεί χρονικά και ό,τι ξέρει ο καθένας.
 
Χίλια like στο ποστ της Μαρίας, ασυζητητί αρσενικό, αν δεν σκοπεύεις να το ζευγαρώσεις! Στα κοκατίλ ξεχωρίζει και το φύλο, από όσο ξέρω και δε θα έχεις θέμα να τα μπερδέψεις.
 
Να ρωτήσω απο περιέργεια τι διαφορά εχει ενα αρσενικό απο το θηλυκό και συστήνεται σαν πρώτη επιλογή; Μπορει να ειναι χαζή ερώτηση
 
το να ρωταει καποιος για να μαθει ειναι παρα πολυ καλο. Μην ξεχναμαι οτι κανενας μας δεν γενηθηκε να τα ξερει. Παντα θα ρωταμαι και παντα θα μαθαινουμαι ολοι μας. Τωρα ο νικος κατα την δικη μου αποψη ακομα δεν ειναι ετοιμος απο πλευρας γνωσεων σε σχεση με την κατοχη και διαχειρηση ενος ημερου πουλιου. Θα πρεπει να μελετησει και να δει αρκετα βιντεο σχετικα και να διαβασει αρκετα ακομα πριν την τελικη αποκτηση ενος ημερου πουλιου. Ευλογα εχει πολλες αποριες και παμπολες ερωτησεις, ομως οσες απαντησεις και να λαβει δεν ειναι αρκετες στο να συμπληρωσει τις γνωσεις του. Κατα την αποψη μου εχει ορεξη να μαθει αλλα το ψαχνει με λαθος τροπο. Αυτα τα θεματα θελουν σιγα σιγα κοματι κοματι. Οχι λιγες γνωσεις επιδερμικα απο ολα. Θα πρεπει να αφιερωσει πολλες ωρες ψαξιματος και διαβασματος στο ιντερνετ και μετα να ρωτησει στο συνολο οτι τυχων αποριες του δημιουργηθουν. Ορεξη θελει και πολυ υπομονη. Τα παντα γινοντε. το ποσο ευκολα η δυσκολα απο εμας εξαρτατε. Παιδια συγνωμη αλλα βλεπω καποιες ανακρυβιες πιο πανω. Δεν ξεχωριζει το φυλλο στα περισοτερα κοκατιλ πριν την ολικη πτεροροια και σε μερικα δεν ξεχωριζει ουτε τοτε.
 
Να ρωτήσω απο περιέργεια τι διαφορά εχει ενα αρσενικό απο το θηλυκό και συστήνεται σαν πρώτη επιλογή; Μπορει να ειναι χαζή ερώτηση

Να σου πω από την εμπειρία που έχω από τη δικιά μου: είναι το πιο γλυκό πουλάκι του κόσμου κι όταν περνάει οίστρο, θέλει δλδ να ζευγαρώσει, μεταμορφώνεται κυριολεκτικά. Άλλο πουλί γίνεται και συμπεριφέρεται σα να μη μας γνωρίζει. ☹Επιθετικότητα, δαγκώματα, εκνευρισμός απίστευτος, μασάει τα σίδερα (στην κυριολεξία). Στο τέλος μου κάνει κι ένα άσπορο αυγό και τρομάζω μην πάθει τίποτα, ψάχνω τι να της δώσω να δυναμώσει ο οργανισμός της. Τελευταία φορά που το έπαθε αυτό, τα κατάφερε η άτιμη και το έσκασε κι εμείς κρεμάσαμε μαύρες πλερέζες οικογενειακώς. Θρήνος. Ώσπου μου γύρισε χαρωπή και πηδηχτή, 15 μέρες μετά! 😵 Πώς δεν την έφαγε καμια κουκουβάγια ή γάτα, απορία το 'χω. Και πού στ' ανάθεμα τον βρήκε το δρόμο τόσες μέρες μετά; 😕 Γι' αυτό και θα της πάρω αρσενικό στο προσεχές μέλλον. Ειδικά η Σιμόνη, μου φαίνεται πως είναι γεννημένη για μάνα κι είναι κρίμα να την ταλαιπωρώ έτσι.

παιδια συγνωμη αλλα βλεπω καποιες ανακρυβιες πιο πανω. Δεν ξεχωριζει το φυλλο στα περισοτερα κοκατιλ πριν την ολικη πτεροροια και σε μερικα δεν ξεχωριζει ουτε τοτε.

Α συγγνώμη, εγώ το είπα αυτό αλλά δεν ξέρω από κοκατίλ. Απλά είχα αυτή την εντύπωση. Γράψε λάθος, Νίκο.
 
Να ρωτήσω απο περιέργεια τι διαφορά εχει ενα αρσενικό απο το θηλυκό και συστήνεται σαν πρώτη επιλογή; Μπορει να ειναι χαζή ερώτηση
Καθόλου χαζή, δεν συστήνεται γενικά, προσωπική μου γνώμη είναι, για τους ίδιους λόγους που ανέφερε η Χρυσούλα. Ένα θηλυκό κάθε χρόνο θα έρχεται σε ωοτοκία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οργανισμό του σε καταπόνηση, ιδιαίτερα αν δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία.
Για μένα προτιμότερο να μην έχεις αυτόν τον "πονοκέφαλο" αν σκοπεύεις να έχεις ένα μόνο του πουλάκι. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν έχουν και κάποιους λόγους προτίμησης, όπως πχ ότι είναι σχετικά λιγότερο θορυβώδεις.
. Κατα την αποψη μου εχει ορεξη να μαθει αλλα το ψαχνει με λαθος τροπο. Αυτα τα θεματα θελουν σιγα σιγα κοματι κοματι. Οχι λιγες γνωσεις επιδερμικα απο ολα. Θα πρεπει να αφιερωσει πολλες ωρες ψαξιματος και διαβασματος στο ιντερνετ και μετα να ρωτησει στο συνολο οτι τυχων αποριες του δημιουργηθουν. Ορεξη θελει και πολυ υπομονη. Τα παντα γινοντε
κ. Γιώργο εκτιμώ την εμπειρία σας και την γνώμη σας απλά να επισημάνω, πως το σύνολο σχεδόν των ανθρώπων, δεν κάνει καν αυτό που κάνει ο Νίκος και είναι αξιέπαινο. Δηλαδή πρώτα να φροντίζει να ενημερωθεί και μετά να αποκτήσει το πουλάκι που θέλει. Καθημερινά απαντούμε σε άτομα που έχουν αποκτήσει ήδη ένα πουλάκι και έχουν πολλές φορές άγνοια για θεμελιακά θέματα που το αφορούν.
 
Απο το πρωι διαβάζω στο φορουμ συνέχεια για τα παπαγαλακια, εχω δει ενα σορό βιντεο στο YouTube και εχω ξετρελαίνει παρα πολυ με την ιδέα να παρω ενα κοκατιλ, ευτυχώς τωρα έρχονται και διακοπές και θα εχω αρκετό χρονο να ασχολούμαι μαζι του, αφου θα ειμαι κάθε μερα σπιτι... Ειναι αξιολάτρευτα πλάσματα, όπως φυσικά και ολα τα αλλα παπαγαλακια... Μου φαίνεται σημερα θα αρχίσω τα τηλέφωνα σε αγγελίες για να δω τι παίζει..
 
Παιδια καλησπέρα σας,
Εχω πάρει αρκετα τηλέφωνα σε αγγελίες, και εχω αρκετα ενδιαφέροντα πράγματα να σας πω, απλα περιμένω να παρω σε άλλες δυο γιατι δεν το σήκωναν. Ειμαι πολυ χαρούμενος με την ιδέα και περιμενω το κοκατιλακι μου... Περιμένω πως και πως μερικούς εκτροφείς να μου στείλουν άμεσα τις φωτογραφίες με τα πουλάκια που μου είπαν 🙂 !
 
Καλημέρα. Να κάνεις καλή έρευνα και με το καλό να το δεχτείς!
 
Καλημερα :) νομίζω το εχω ψάξει αρκετα, αν και με μερικούς απογοητεύτηκα :/ αλλα ειμαι τοσο χαρούμενος για το κοκατιλακι μου δεν θα αφήσω κανεναν να μου διώξει την χαρα :). Ολο το σκ διαβάζω συνέχεια γι αυτα και ήδη εχω μάθει αρκετα πράγματα :) περιμένω να κανω σημερα αν ακομα τηλ για μια αγγελία και μετα θα σας πω την εμπειρία μου και θα ηθελα να μου πείτε την άποψη σας κι εσείς
 
παιδια καλησπερα σας, δεν σας εχω ξεχασει αλλα με ολα αυτα που γινονται αυτες τις μερες ειχε πεσει λιγο η διαθεση για ψαξιμο... Σημερα πηρα και στην τελευταια μου αγγελια, μολις γυρισω σπιτι, κατα το βραδακι θα σας γραψω την εμπειρια μου και θελω να μου πειτε την γνωμη σας...
 
Back
Top