Φροντίδα Τι να τρώει ο Λουτσιάνο (λευκό καναρίνι);

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Charisnik
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
ήρθε στην ζωή μας ξαφνικά , όταν περπατώντας τον είδα σε ένα κλουβί έξω από το κουρείο μου και άρχισε να μου μιλάει ! 'τα είπαμε' για 5 λεπτά και .. ήρθε ο έρωτας ! ζήτησα και τον αγόρασα αμέσως. Τον έχουμε μία εβδομάδα . Κελαηδά υπέροχα όλη την ημέρα μελωδικά και δυνατά. είναι λευκό , ζωηρό και το ομορφότερο δώρο μου για φέτος. Απορίες πρωτάρη :1). αυγοτροφή Herbal Eggfood white plus : μόνιμα στο κλουβί του σε αυγοθήκη , οκ? μήπως δεν πρέπει να του έχω μόνιμα την αυγοτροφή? 2)τροφή Deli Birdelicious ,canaries στην ταΐστρα του (κάνει για λευκό καναρίνι? . 3) μία φορά την εβδομάδα λίγο μαρούλι και την επομένη λίγο μήλο . καθαρισμός: κάθε μέρα αλλάζω το χαρτί του , νερό, φυσάω την τροφή του (να φύγουν τα τσόφλια.. ) μία φορά την εβδομάδα 'γενική'! πλένω το κινητό πάτωμα , ξύδι και ξέβγαλμα , συμπλήρωμα τροφής.Σας ευχαριστώ . όπως όλοι οι 'νέοι' δεν θέλω να υπερβάλω αλλά ο Λουτσιάνο πρέπει να κελαηδά για τα επόμενα 15 χρόνια... Ευχαριστώ

Συνημμένα

• ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ 1.webp
    ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ 1.webp
    350,6 KB · Προβολές: 16
  • ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ 2.webp
    ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ 2.webp
    363,5 KB · Προβολές: 17
  • ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ 3.webp
    ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ 3.webp
    377,6 KB · Προβολές: 16
  • ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ 4.webp
    ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ 4.webp
    250,1 KB · Προβολές: 14
@Charisnik Πολύ ομορφο καναρινακι!.Εγω δεν θα πρότεινα μονιμα αυγοτροφη στο κλουβί 😊.Μπορείς να διαβάσεις για τα ασφαλή φρούτα και λαχανικά να του δινεις, εννοείται μετά απο πολύ καλό πλύσιμο. Βρασε και αυγο να του δινεις ειδικά σε περίοδο πτερορροιας.Και μπανιο μπορείς να του βάζεις το πρωί

@Charisnik καλώς ήρθατε! Να τον χαίρεσαι τον τραγουδιστή σου. Ο Λουτσιάνο πρέπει να τρώει τα καλύτερα κ κυρίως συσκευασμένη τροφή όχι χύμα. Αυγοτροφή όχι μόνιμα στο κλουβί αλλά τώρα που έχουμε περίοδο συντήρησης μια ή δύο φορές την εβδομάδα καλό βρασμένο αυγό (12 λεπτά υπό βρασμό) ή επώνυμη συσκευασμένη αυγοτροφή. Σουπιοκοκκαλο μόνιμα στο κλουβί του. Εννοείται καθαρό νεράκι κάθε μέρα. Δες ένα πρόσφατο παρόμοιο θέμα κ κυρίως το ποστ από @ianos

Αν έχει κάποιες παραπάνω απαιτήσεις επειδή είναι λευκός θα σου πουν παραπάνω τα έμπειρα μέλη.

Επίσης θυμάμαι ότι τα λευκά καναρίνια χρειάζονται περισσότερη βιταμίνη Α. Επίσης ότι το μείγμα σπόρων καλό είναι να μην έχει ρουψεν. Το μείγμα που έχεις επιλέξει δεν ξέρω αν έχει ρουψεν. Η pico σίγουρα δεν έχει.
Πάντως δες κ αυτό

Τελευταία επεξεργασία:
@Charisnik Να τον χαίροσαι τον Λουτσιάνο. Από τις φωτογραφίες φαίνεται ζωηρός, καθαρός και σε καλή κατάσταση.

Σχετικά με την αυγοτροφή, στην περίοδο συντήρησης δεν χρειάζεται να βρίσκεται μόνιμα στο κλουβί. Προσφέρετέ την 1–2 φορές την εβδομάδα σε μικρή ποσότητα. Καθημερινή χρήση χρειάζεται μόνο σε πτερόρροια, προετοιμασία ή αναπαραγωγή.

Η Deli Birdelicious Canaries είναι κατάλληλη και για λευκά καναρίνια. Μπορεί να παραμείνει ως βασικό μείγμα.

Τα φρούτα και λαχανικά, μία–δύο φορές την εβδομάδα είναι μια χαρά. Μικρή ποσότητα κάθε φορά.

Όσα κάνετε για την καθαριότητα είναι σωστά. Το καθαρό χαρτί, το καθημερινό νερό και το ξεσκόνισμα της τροφής είναι η σωστή βάση.

Με σωστή διατροφή και φροντίδα, ένα καναρίνι μπορεί πράγματι να σας κρατήσει συντροφιά για πολλά χρόνια. Να τον χαίρεστε.

Καλημέρα και καλή Κυριακή.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ !!! για την άμεση απάντηση ! Πραγματικά αισθάνομαι πιό σίγουρος τώρα .Όταν μεγαλώσω (είμαι 67....) θα μάθω πως φορτώνουν βίντεο να σας στείλω ένα για να καταλάβετε γιατί Λουτσιάνο... Σταύρο με βοήθησες πολύ και θα σε ακολουθήσω ,'όπως και όλες τις συμβουλές από τους καναρινόφιλους. Ο Λουτσιάνο με το πόδι του κάνει συχνά 'beaute' ! κάτω από τα φτερά του ,ελπίζω να μην έχει κάτι , βέβαια στο άσπρο χαρτί που του αλλάζω δεν βλέπω μαυράκια , αλλά κάτι μπιλάκια που μάλλον είναι από το φαϊ του . επίσης τσιμπάει τα κάγκελα που είναι μπλέ και δεν μου αρέσει , μήπως άλλο κλουβί? Νά είστε όλοι καλά.

@Charisnik
μήπως άλλο κλουβί?
Για κλουβί δες αυτό, για ευκολία στον καθαρισμό.

Πάρε του δύο ξύλινες πατηθρες (αν μιλάμε για 60ρα ζευγαρωστρα), μία των 8-10 " διάμετρο κ μία των 10-12 " για να έχουν ποικιλία στα πατήματα του κ τοποθέτησε τες στις άκρες της ζευγαρωστρας. Εγώ θα τις έβαζα μετά το όγδοο ή ένατο κενό από την κάθε άκρη. Πρέπει να μην "βρίσκει" η ουρά του στα κάγκελα του κλουβιού όταν κάθεται εκεί. Εγώ έχω αυτές

Όταν κάνει καλό καιρό, βάζε του τις πρωινές ώρες μπανιέρα για λίγη ώρα.
Έχε υπόψη σου αυτά
Κ αχρείαστη να είναι, αυτή είναι η λίστα στα πτηνιατρων

Ένα ακόμη. Αν ο Λουτσιάνο ζει έξω από το σπίτι, χρειάζεται μια σίτα για προστασία από κουνούπια κ ένα προστατευτικό κλουβιού για προστασία από γατιά, καρακάξες κλπ). Αλλιώς όταν τον βγάζεις έξω, θέλει συνεχή επιτήρηση. Παραφυλάνε αρπακτικά. Αν ζει μέσα στο σπίτι, μην έχεις το κλουβί σε κουζίνα κ μπάνιο, γιατί έχουν ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα.
Με το καλό να τον χαίρεσαι πολλά πολλά χρόνια.

Τελευταία επεξεργασία:
Back