Λοιπόν θα πω την εμπειρία μου από την δική μου προσπάθεια να βάψω ένα κλουβί. Αποτυχία. Για την ακρίβεια έβαψα 2 κλουβιά. Το πρώτο ήταν ένα κλασικό κλουβί εμπορίου που είχε σκουριάσει. Το έτριψα όσο μπορούσα με γιαλόχαρτο και το έβαψα. Στο τέλος παρατήρησα ότι έβγαζε κάτι σαν μουτζούρα, δηλαδή δεν είχε κολλήσει η μπογιά καλά και φυσικά ήταν ακατάλληλο για χρήση. Θεώρησα πως γινόταν αυτό επειδή το κλουβί είχε πολύ σκουριά. Προχθές χάλασα μια ξύλινη κλούβα που είχα, και για να μην πάει τζάμπα το κουνελόσυρμα έφτιαξα μια μικρή κλούβα που χρειαζόμουν. Καταπληκτικό αποτέλεσμα, και μου άρεσε πολύ. Σκέφτηκα να κάνω άλλη μια απόπειρα, να το βάψω με σπρέι, μιας και το κουνελόσυρμα ήταν σχετικά καινούριο, δεν είχε σκουριάσει και ήλπιζα ότι το χρώμα θα κολλούσε πάνω και δεν θα έβγαζε αυτήν την μουτζούρα. Εκτός ότι χάλασα 2 μπουκάλια σπρέι, συνέχισε να βγάζει μουτζούρα, και το κλουβί καταστράφηκε.
Σαν γενικό συμπέρασμα πιστεύω πως το να βάψεις ένα κλουβί, τουλάχιστον με σπρέι που δοκίμασα εγώ, είναι άδικος κόπος γιατί:
α) χρειάζεσαι μεγάλη ποσότητα και δεν συμφέρει.
β) δεν δίνει το αποτέλεσμα που θέλουμε, καθώς αφήνει αυτή την μουτζούρα, που φυσικά αν ραμφίσουν τα πουλιά το μέταλλο, πάει όλη μέσα στο στομάχι τους.