Φροντίδα Τι να χρησιμοποιήσω για να βάψω ένα κλουβί καναρινιού;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@gianniskilkis Καλησπερα! Το κλουβι ειναι ζευγαρωστρα! Δεν εχω λογους που το κραταω αλλα τις προτιμω γιατι ειναι πιο βολικες παρα ενα - ενα κλουβι να υπαρχει και να γεμιζουν οι τοιχοι! Με τις ζευγαρωστρες γεμιζει μια χαρα το πατωμα 🤣 ! Παλια ειχα μονα κλουβια τωρα πλεον οχι! Ναι ε;δεν το ηξερα! Ναι αλλα πρεπει να ψαξω γιατι μπορει να μην το κανουν ολοι ή μην μου πουν 100€ για να στο κανω! Θα ρωτησω αυριο απο περιεργεια ποσο θα μου πουν! Ευχαριστω πολυ

Συμφωνώ μαζί σου στο να διαχειρίζεσαι όπως θέλεις τον χώρο σου και τα κλουβιά σου. Όμως δεν είναι εύκολο να βάψει ένας που δεν είναι της δουλειάς ένα κλουβί . Είναι δύσκολο, οικονομικά ασύμφορο και τελικά θα βγει κάτι που θα το σιχαίνεσαι. Αυτό λέω και δεν ξέρω εάν έχεις κάποιες δεξιότητες που να έχουν εφαρμογή όσα ανέφερα. Καλή συνέχεια.

@gianniskilkis Τα χερια μου πιανουν σχετικα καλα μπορω να πω! Τωρα οσο για να βαψω εγω το κλουβι πρωτη φορα θα το επιχειρησω και δεν μπορω να φανταστω το αποτελεσμα 🙄! Αλλα θα παω να ρωτησω απο περιεργεια εναν βαφεα αυτοκινητων αν το κανει και ποσο θα κοστισει! Ευχαριστω παρα πολυ

Βρε Ελλι ο Βαφεας αυτοκινητου θα του πεις για μη τοξικά χρώματα και θα σε κοιτάξει περίεργα! Πάρε ένα κλουβί των 25 ευρώ να τελειώνεις, αλλοιως σε βλεπω ίσως να ανοίγεις άλλο θέμα σε λίγο καιρό , για δηλητηριασεις κλπ!

@takis1964 Το κλουβι θα το παραγγειλω αυριο κιολας δεν αλλαζω γνωμη απλως και το παλιο το κλουβι να το κανω και αυτο μια περιποιηση! 😲 μην μου λες τετοια!ψαχνομαι και εγω πως να το κανω εχω πελαγωσει δεν ξερω! 😔θα δουμε πως θα γινει με το περιβοητο κλουβι που δεν ξερω τι να επιλεξω για να το κανω ωραιο! Σε ευχαριστω πολυ!

@Elli πάρε το πρώτο σπρέι που σου είπε ο Αντώνης @Tony Forpus και ας μην έχεις παπαγάλο γιατί και μερικά καναρίνια (όπως ο Φώτης) ραμφίζουν τα κάγκελα και ποτέ δεν ξέρεις! Αφού θα πάρεις τώρα που το χρειάζεσαι καινούριο κλουβί θα έχεις χρόνο και οικονομικά να φτιάξεις το παλιό σωστά για τη μελλοντική οικογένεια!

Εγώ ειλικρινά @Elli , όχι ότι μου πέφτει λόγος, δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο δεν αγοράζεις μια κινέζικη ζευγαρώστρα. Τι το ειδικό έχει το συγκεκριμένο κλουβί; Εκτός πια κι αν δεν θέλεις να επιβαρύνεις το περιβάλλον πετώντας το κλουβί και αγοράζοντας κάποιο άλλο για την κατασκευή του οποίου ήδη καταναλώθηκε ενέργεια.

@ianos εχω παραγγειλει ηδη αλλο κλουβακι τελικα! Το παλιο ας περιμενει λιγο ακομη 😁
[automerge]1596803656[/automerge]
@ΜΑΡΙΑαα Ναι εχεις δικιο παραγγειλα αλλο κλουβακι και το παλιο θα περιμενει λιγο ακομη αδειο για να το γεμισουμε κι αυτο καποια στιγμη 😉

Καλησπέρα σας. Μόλις πληροφορήθηκα από το φίλο που γνωρίζει από ηλεκτροστατική βαφή ότι η όλη διαδικασία για ένα κλουβί δεν θα ξεπερνά τα 10€. Ωστόσο μιας και ένα κλουβί δεν είναι κάποιο αντικείμενο για το οποίο πολλοί ιδιώτες καταφεύγουν στην λύση της ηλεκτροστατικής βαφής μπορεί να υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή από την εκάστοτε επιχείρηση.

@Kostaskar 10 ευρω; 😲 μαλιστα! Πω πω οι τιμες πως αλλαζουν! Εχω παραγγειλει νεο κλουβακι οποτε το παλιο θα παραμεινει στη θεση του! Σε αναγκη δηλαδη θα το χρησιμοποιησω ομως να το εχω φτιαξει πρωτα εννοειται! Σε ευχαριστω πολυ που ρωτησες! Σε ευχαριστω παρα πολυ

@Kostaskar 10 ευρω; 😲 μαλιστα! Πω πω οι τιμες πως αλλαζουν! Εχω παραγγειλει νεο κλουβακι οποτε το παλιο θα παραμεινει στη θεση του! Σε αναγκη δηλαδη θα το χρησιμοποιησω ομως να το εχω φτιαξει πρωτα εννοειται! Σε ευχαριστω πολυ που ρωτησες! Σε ευχαριστω παρα πολυ
Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα! Ελπίζω να αξιοποιηθεί κάπως και το παλιό κλουβάκι 🙂

Λοιπόν θα πω την εμπειρία μου από την δική μου προσπάθεια να βάψω ένα κλουβί. Αποτυχία. Για την ακρίβεια έβαψα 2 κλουβιά. Το πρώτο ήταν ένα κλασικό κλουβί εμπορίου που είχε σκουριάσει. Το έτριψα όσο μπορούσα με γιαλόχαρτο και το έβαψα. Στο τέλος παρατήρησα ότι έβγαζε κάτι σαν μουτζούρα, δηλαδή δεν είχε κολλήσει η μπογιά καλά και φυσικά ήταν ακατάλληλο για χρήση. Θεώρησα πως γινόταν αυτό επειδή το κλουβί είχε πολύ σκουριά. Προχθές χάλασα μια ξύλινη κλούβα που είχα, και για να μην πάει τζάμπα το κουνελόσυρμα έφτιαξα μια μικρή κλούβα που χρειαζόμουν. Καταπληκτικό αποτέλεσμα, και μου άρεσε πολύ. Σκέφτηκα να κάνω άλλη μια απόπειρα, να το βάψω με σπρέι, μιας και το κουνελόσυρμα ήταν σχετικά καινούριο, δεν είχε σκουριάσει και ήλπιζα ότι το χρώμα θα κολλούσε πάνω και δεν θα έβγαζε αυτήν την μουτζούρα. Εκτός ότι χάλασα 2 μπουκάλια σπρέι, συνέχισε να βγάζει μουτζούρα, και το κλουβί καταστράφηκε.
Σαν γενικό συμπέρασμα πιστεύω πως το να βάψεις ένα κλουβί, τουλάχιστον με σπρέι που δοκίμασα εγώ, είναι άδικος κόπος γιατί:
α) χρειάζεσαι μεγάλη ποσότητα και δεν συμφέρει.
β) δεν δίνει το αποτέλεσμα που θέλουμε, καθώς αφήνει αυτή την μουτζούρα, που φυσικά αν ραμφίσουν τα πουλιά το μέταλλο, πάει όλη μέσα στο στομάχι τους.

Το κλουβί είναι αυτό
20200821_152220__1598012969_45867.jpg
@Tony Forpus Αυτό με το καθάρισμα δεν το ήξερα, την άλλη φορά θα το προσέξω, αλλά στο κουνελοσυρμα που δεν είχε σκουριά, δεν θα έπρεπε να κολλήσει η μπογιά?

@Liakos18 Τελικα παραγγειλα ζευγαρωστρα και ειναι στην αναμονη για να μπουν καναρινακια! Εκεινη που ηθελα να βαψω δεν την εχω κανει ακομα οταν βρω επιτελους χρονο θα το προσπαθησω να δω τι θα βγει 🙄και αναλογα θα πραξω!ή θα βγει καλη και ολα μια χαρα ή θα βγει χαλια και την βλεπω να γινεται διακοσμητικο με ψευτικα λουλουδια 😂

Back