Γενικά Τι πουλάκι να πάρω;

Καλησπέρα,
Τα gouldian είναι πουλιά που προέρχονται από καθαρά τροπικά κλίματα τα οποία διαχωρίζονται σε δύο περιόδους, την περίοδο των βροχών και την ξηρά περίοδο. Κάθε μία από αυτές τις περιόδους διαδραματίζει ένα συγκεκριμένο ρόλο στη ζωή αυτών των πτηνών.
Θεωρώ πως ο εξωτερικός χώρος δεν είναι το κατάλληλο περιβάλλον για την εκτροφή και διατήρηση αυτών των πτηνών. Αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις πολύ χαμηλές. Θα χρειαστεί να κάνεις γερό προστατευτικο από ανέμους, κρύο και αρπακτικά και έτσι δεν νομίζω ότι θα μπορείς να τα χαίρεσαι επαρκώς.
Ακόμη τα gouldian, όπως όλα τα εξωτικά, είναι ιδιαίτερα κοινωνικά και χρειάζονται την συντροφιά τουλάχιστον άλλου ενός συντρόφου, διαφορετικού είτε και ιδίου φύλου. Επίσης είναι σχετικά ευαίσθητα πουλιά και μπορεί να συναντήσεις κάποια προβλήματα με την διαχείριση τους.
Ίσως θα ήταν προτιμότερο να στραφείς σε κάποια άλλη κατηγορία όπως καναρίνια ή παπαγάλους μεσαίου μεγέθους.
 
@Giannis ge σε γενικές γραμμές οι φροντίδα όλων των εξωτικών είναι παρόμοια. Οπότε ότι ανέφερα για τα gouldian ισχύει και για τα zebra. Σίγουρα θα έχεις καλύτερες πιθανότητες σε εξωτερικό χώρο με αυτό το είδος αλλά θα χρειαστείς οπωσδήποτε μία καλή προστασία από κρύο και αρπακτικά. Καλή συνέχεια
 
Back
Top