Φροντίδα Τι πουλί είναι και τι φροντίδα χρειάζεται;

trabakoulas

PB New Member
Εγγραφή
16 Νοε 2018
Μηνύματα
10
Έλαβα σαν δώρο το συγκεκριμένο πουλί, αλλά δυστυχώς κατέστη αδύνατο να μάθω την προέλευση του και συνεπώς να ρωτήσω για τι πουλί πρόκειται. Επειδή θα ήθελα να κάνω ότι χρειάζεται για την φροντίδα του και το έχω αγαπήσει αρκετά,θα ήθελα κάποιος να μου πει τι πουλί είναι και να με συμβουλέψει όσον αφορά την διατροφή του και την διατήρηση καλής κατάστασης του. Πηρα αν μπορείτε να δείτε τροφή για καναρίνια και βιταμίνη, υποθέτοντας πως είναι καναρίνι.Απο χθές το έχω.IMG_20181116_132724 (1) (1).webp
 
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι το καναρινάκι σου!
Δεν γνωρίζω αν είναι κοινό ή αν παραπέμπει σε κάποια συγκεκριμένη ράτσα.
Αυτά θα στα πούνε τα πιο έμπειρα μέλη :)
Δαχτυλίδι φοράει στο πόδι;

Λίγες βελτιώσεις να προτείνω για την καλύτερη διαβίωση του μικρού.

1) Πέτα την κόκκινη βιταμίνη, δεν του χρειάζεται.
Καλύτερα να πάρεις μια επώνυμη συσκευασμένη αυγοτροφή ή να του βάζεις λίγο σφιχτοβρασμένο αυγό, μια φορά την εβδομάδα.

2)Το ίδιο ισχύει και για την βασική του τροφή αν είναι χύμα ή σε διάφανο σακουλάκι.
Μόνο συσκευασμένη!

3)Άλλαξε τις πατήθρες με ξύλινες και στρογγυλές.
Επίσης να τις αλλάξεις διάταξη και να τις βάλεις αριστερά και δεξιά στο κλουβί (η μία απέναντι απο την άλλη δηλαδή και μόνο δύο, δεν χρειάζονται περισσότερες), αλλά να έχουν λίγο κενό απο τα κάγκελα για να μην ακουμπάει η ουρίτσα του.
Ο λόγος είναι για να μπορεί να πετάει απο τη μία μεριά στην άλλη.

4)Κάτι βασικό που θέλω να προσθέσω είναι η αγορά ενός κλουβιού.
Το δικό σου είναι πολύ μικρό και στενό και δεν του κάνει καλό.
Σκέψου ότι μέσα σε αυτό θα ζεί τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του. Του αξίζει κάτι πιο άνετο.
Η καλύτερη και πιο οικονομική λύση είναι μια 30αρα ζευγαρώστρα (χωρίς το χώρισμα στην μέση εννοείται).
Είναι αρκετά οικονομικές και το καναρινάκι σου θα έχει χώρο να αθλείται :)

Καλή αρχή!
 
Κουκλί είναι. Να το χαίρεσαι!
Διαβάζοντας σιγά σιγά εδώ θα μάθεις τα πάντα, πολύ περισσότερα από όσα ξέρει ο μέσος (ανενημέρωτος) κάτοχος καναρινιού. Έχει πολλά άρθα το site για τη διαμονή και τη διατροφή του ώστε να ξεκινήσεις. Ξεκίνα με όσα αναφέρει η @ilie mp παραπάνω, καλό θα ήταν να του έχεις και κόκκαλο σουπιάς (υπάρχουν κάποιες βάσεις αλλιώς στην έσχατη σφήνωσέ το κάπου). Είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου!
 
Παιδιά τι να πώ! Το ευχαριστώ είναι λίγο.Απο ότι κατάλαβα λάθος προμήθειες μου έδωσε το petshop.Απο αυτά που γράφετε δεν είναι καν για καναρίνι. Θα κάνω ότι λέτε. Θα διορθωθούν όλα ξεκινώντας από το κλουβί. Το δαχτυλίδι στο πόδι τι είναι; Δεν φοράει κάτι.
 
Παιδιά τι να πώ! Το ευχαριστώ είναι λίγο.Απο ότι κατάλαβα λάθος προμήθειες μου έδωσε το petshop.Απο αυτά που γράφετε δεν είναι καν για καναρίνι. Θα κάνω ότι λέτε. Θα διορθωθούν όλα ξεκινώντας από το κλουβί. Το δαχτυλίδι στο πόδι τι είναι; Δεν φοράει κάτι.
Ευχαριστούμε κι εμείς απο την μεριά μας γιατί είσαι πρόθυμος να κάνεις το καλύτερο για το φιλαράκι σου.
Το δαχτυλίδι είναι για να ξέρεις την ηλικία του και την χώρα προέλευσης (αν είναι Ελληνικό ή απ έξω)
 
ειναι σιγουρα καναρινι, η κοκκινη "βιταμινη" θα του κανει κακο και οχι καλο, καλυτερα παρε του αυγοτροφη. Γιατι οι πατηθρες ειναι αναποδα;
Απλά γιατί είμαι άσχετος δυστυχώς. Θα του πάρω ξύλινες στρογγυλές με μεγαλύτερο κλουβί το απόγευμα κιόλας.
 
και να με συμβουλέψει όσον αφορά την διατροφή του και την διατήρηση καλής κατάστασης του
Καλό είναι να ξεκινήσεις το διάβασμα, σχετικά με τη διατροφή του https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-καναρινιών.17688/
https://community.petbirds.gr/threads/Σωστή-διατροφή-το-Α-και-το-Ω-στη-διαχείριση-των-καναρινιών.25918/
Και για τη φροντίδα του https://community.petbirds.gr/threads/Τα-καναρίνια-ως-κατοικίδια-πλήρης-οδηγός.26056/
https://community.petbirds.gr/threads/Φροντίδα-καναρινιών-βασικές-οδηγίες.17652/

Καλώς το δέχτηκες, είναι κουκλάκι!
 
Είναι καλή συντροφιά και θα το φροντίσω. Το έχω έξω σε μπαλκόνι και τώρα τον χειμώνα καλύπτεται το μπαλκόνι με ζελατίνες. Οποτε προστατεύεται από τα καιρικά φαινόμενα και τους ανέμους.Λογω ζελατινων προστατευεται και απο κουκουβαγιες και αλλα αρπακτικα πουλιά.Απο θερμοκρασία δεν ξέρω. Μενω στην Λαρισα.Αν του βάζω ένα μεγάλο κουτί το βράδυ πάνω από το κλουβί με μεγάλο φυσικά άνοιγμα μπροστά για έξτρα προστασία οφελεί;
 
Δεν γνωρίζω αν είναι κοινό ή αν παραπέμπει σε κάποια συγκεκριμένη ράτσα.
Κοινό και απλό καναρινάκι είναι.
Με το καλό @trabakoulas να περάσετε όμορφα παρέα!
 
Πολυ ομορφο καναρινακι! Νο το χαιρεσαι και να εισαι σιγουρος οτι εαν του δωσεις τον απαραιτητο χωρο, διατροφη και ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, τοτε θα σου το ανταποδωσει τα μεγιστα.

Εαν το "σηκωνεις" οικονομικα, θα προτεινα 60αρα ζευγαρωστρα και απεφυγε τα πολλα gadgets. Κουνιες, καθρεφτακια, ματια και ξεματιαστρες 😉 δεν χρειαζονται. Το λεω γιατι μπορει ο πετσοπας να θελει να σε φορτωσει. Στην 60αρα ζευγαρωστρα βαλε 5 ξυλινες πατηθρες 3 κατω κατω και δυο πανω η μια δεξια και η αλλη αριστερα και ειναι οτι πρεπει. Ετσι του εξασφαλιζεις χωρο και ανεση για να ξεμουδιαζει:)

Δες παρακατω πως ειναι ιδανικο να τοποθετησεις τις πατηθρες: https://community.petbirds.gr/threads/Πως-να-τοποθετήσετε-τις-πατήθρες-στο-κλουβί.430/

Κατι σαν αυτο ειναι ευρυχωρο και θα κανεις τον φιλο μας χαρουμενο! https://community.petbirds.gr/media/Ζευγαρώστρα-Καναρινιών-60cm.21628/

Οτι αλλο θελεις, ειμαστε εδω👍

. Μενω στην Λαρισα.Αν του βάζω ένα μεγάλο κουτί το βράδυ πάνω από το κλουβί με μεγάλο φυσικά άνοιγμα μπροστά για έξτρα προστασία οφελεί;
Εαν εισαι σιγουρος οτι δεν εχει ρευμα αερα και εφοσον εχεις ναυλον τεντες, μεχρι και 2-3 βαθμους δεν θα εχει θεμα. Εαν ωστοσο θελεις να κανεις κατι επιπλεον για το προστατευσεις (κουτι, ναυλον η ο,τι αλλο) ειναι καλυτερα να ειναι κατι μονιμο παρα να το βαζεις και να το βγαζεις γιατι θα το στρεσαρεις. Και το στρες για τα καναρινια ειναι καταστροφικο. Εαν χρειαζεσαι ιδεες για επιπλεον προστασια ειμαστε εδω. Παρε πρωτα το κλουβι και τα υπολοιπα παρελκομενα και στην πορεια το κουβεντιαζουμε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εαν το "σηκωνεις" οικονομικα, θα προτεινα 60αρα ζευγαρωστρα και απεφυγε τα πολλα gadgets.

Έχεις δίκιο Δημήτρη, 60αρα εννοούσα κι εγώ :D
Θεωρώ ότι είναι σε πολύ καλή τιμή και το καναρινάκι θα είναι πιο χαρούμενο!

Απλά να προσέξει το κλουβάκι που θα πάρει να έχει συρταράκι κάτω για πιο εύκολο καθαρισμό. Σε αυτή που έβαλες δεν ξέρω αν έχει, αλλά σίγουρα θα βρεί κάποια σε παρόμοια τιμή με συρτάρι.
 
Απλά να προσέξει το κλουβάκι που θα πάρει να έχει συρταράκι κάτω για πιο εύκολο καθαρισμό. Σε αυτή που έβαλες δεν ξέρω αν έχει, αλλά σίγουρα θα βρεί κάποια σε παρόμοια τιμή με συρτάρι.

Σχετικα με το συρταρι συμφωνω απολυτως Ηλεκτρα! Ειναι πολυ πολυ μεγαλη ευκολια!

Βεβαια η προσωπικη μου (ενδεχομενως λιγο υπερβολικη) προσεγγιση, ειναι οτι εαν ειναι να καθαριζει κανεις μονο το συρταρι και οχι και το πλεγμα στο "πατωμα" του κλουβιου ειναι μιση δουλεια.. Προσωπικα δεν εχω ζευγαρωστρες με συρταρι για αυτο τον λογο.. Τα καθαριζω ολα μαζι:)
 
Σχετικα με το συρταρι συμφωνω απολυτως Ηλεκτρα! Ειναι πολυ πολυ μεγαλη ευκολια!

Βεβαια η προσωπικη και ενδεχομενως λιγο υπερβολικη προσεγγιση, ειναι οτι εαν ειναι να καθαριζει κανεις μονο το συρταρι και οχι και το πλεγμα στο "πατωμα" του κλουβιου ειναι μιση δουλεια.. Προσωπικα δεν εχω ζευγαρωστρες με συρταρι για αυτο τον λογο.. Τα καθαριζω ολα μαζι:)
Ε ναι αυτό εξυπακούεται, αλλά καλά κάνεις και το τονίζεις.
Προσωπικά αλλάζω σχεδόν καθημερινά το χαρτί στον πάτο και μια φορά την εβδομάδα πλένω όλη την λεκάνη κλπ!
Απο αυτή την άποψη δεν θα μπορούσα χωρίς συρταράκι.
 
Θα προσέξω αρκετά τον καθαρισμό. Επισης διάβασα για το νερό αλλαγή κάθε μέρα. Κατα προτίμηση θα βάζω εμφιαλωμένο.Ωραιο το κλουβί και οικονομικό μου φαίνεται. Ξυλινες στρογγυλες πατηθρες σωστά τοποθετημένες.Λιγοβμε τις βιταμίνες μπερδεύτηκα να πω την αλήθεια.Βρισκω πολλών ειδών αυγοτροφες για καναρίνια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θα προσέξω αρκετά τον καθαρισμό. Επισης διάβασα για το νερό αλλαγή κάθε μέρα. Κατα προτίμηση θα βάζω εμφιαλωμένο.Ωραιο το κλουβί και οικονομικό μου φαίνεται. Ξυλινες στρογγυλες πατηθρες σωστά τοποθετημένες.Λιγοβμε τις βιταμίνες μπερδεύτηκα να πω την αλήθεια.Βρισκω πολλών ειδών αυγοτροφες για καναρίνια.

Mπερδευτηκες γιατι οντως ειναι πολλες οι επιλογες.. Κι εγω ακομη μπερδεμενος ειμαι.. Ομως.. Με οδηγουν τα πουλια:)
Τι αρεσει και τι οχι σε αυτα. Θελει παρατηρηση.

Προσωπικα σαν βασικη τροφη προμηθευομαι αυτην:

https://petbirds.gr/product/prestige-premium-canaries-versele-laga/ (Yπαρχει και κιλου με 5euro)

Ειναι απολυτως αποδεκτη απο τους μικρους μου φιλους.

Σαν βιταμινη απεφυγε τις κιτρινες-κοκκινες χυμα των petshops και επελεγε παντα τις σφραγισμενες.Αυτο ισχυει για καθε τροφη που θα αγοραζεις!
Εχω δοκιμασει πολλες "βιταμινες" και απο καιρο σε καιρο πειραματιζομαι και με αλλες.

Μεχρι στιγμης, η βιταμινη με την μεγαλυτερη αποδοχη ειναι η παρακατω:

https://community.petbirds.gr/threads/singing-mix-beaphar.33938/

Φροντιζε για φρεσκο σφιχτο αυγο μια φορα την εβδομαδα, ενα σουπιοκοκκαλο μονιμα στο κλουβακι για παροχη ασβεστιου και επισης, μηλο, αγγουρακι, μπροκολο και αλλα φρουτα που θα βρεις στους συνδεσμους που ηδη σου εχουν δωθει.

Διαβαζωντας εδω μπορεις να διευρινεις τους διατροφικους πειραματισμους σου και να εισαι σιγουρος πως παρατηρωντας το καναρινακι σου αυτο θα σε οδηγησει στις τελικες σου επιλογες.
 
Μάλλον κάποια πράγματα θα τα παραγγείλω απο το birdmarket.gr. Ξύλινες πατήθρες για παράδειγμα δεν είχε το petshop που πήγα. Ούτε σουπιοκόκκαλο και αντ'αυτού πήρα μια πέτρα ασβεστίου. Είναι καλύτερο να πάρω σουπιοκόκκαλο;Λέω να το βάλω και αυτό στην παραγγελία που θα κάνω. Δεν είχα χρόνο να πάω σε άλλο petshop. Για κλουβί θα το κοιτάξω καλύτερα τις επόμενες μέρες να μην κάνω κάποια βιαστική κίνηση. Οπότε θα πάρω μαζί και τις πατήθρες. Πήρα και αυγοτροφή με μέλι, αλλά με τον καιρό θα φτιάχνω δική μου. Είδα κάτι βιντεάκια στο youtube και δεν είναι κάτι δύσκολο.
 
ίναι καλύτερο να πάρω σουπιοκόκκαλο;
Επιτακτικά απαραίτητο...
Άχρηστη η πέτρα...
Είδα κάτι βιντεάκια στο youtube και δεν είναι κάτι δύσκολο.
Όντως δεν είναι δύσκολο αλλά για μένα ίσως να φανεί για πολλούς λόγους αν όχι επικίνδυνο τουλάχιστο μη προσοδοφόρο.
Κρίνεις πως η έτοιμη... αυτή του εμπορίου μπορεί να μη καλύπτει το καναρίνι σου;
 
Back
Top