Αναπαραγωγή Τι πουλί είναι (κουίζ);

ειμαι αναμεσα σε 2 λογω οχι και τοσο καλης αναλυσης της εικονας
1}καφε-λευκο εντονο
2}ιζαμπελλα κοκκινο οχι βαμμενο
 
εγω θα πω καναρινι! Α😀χ! Κ ειμαι μεσα σιγουρα!
χαιρω πολυ θα μου πειτε...
παντως ειναι πανεμορφο γρηγορη!
 
Μήπως είναι Φαιό λευκό; Αν όχι το μόνο που μπορώ να φανταστώ (παρακινδυνεμένο βέβαια) είναι Καφέ παστέλ!
 
Ε δώσε κι εσύ 5-6 επιλογές :D
 
... Και δωσε και ένα καλό κίνητρο! Οπως ας πουμε: Οποιος το βρεί θα παρει ενα τέτοιο ίδιο δώρο!

Εγώ πάντως δηλώνω αδιάβαστη...
 
😀 multiple choice test θα το κάνω; Θα το έβαζα σαν δώρο όποιος το έβρισκε αλλά δεν μπορώ γιατί είναι το πρώτο μου τέτοιο μικρό.
 
δωσε και εσυ τουλαχιστον δεκα επιλογες!
 
Λένε οτι ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται. Να προσθέσω οτι δεν κρύβονται και οι γνώσεις!
Μπραβο Γρηγόρη!

Το κουίζ δεν μπήκε για να σας δείξω τον καρποντάκο αλλά να γίνει μια κούβεντα. Είναι όντως φαίο (τρέμε Υφαντή!) Το θέμα είναι οτι προέρχεται απο γονείς αρχέγονους. Που οφείλετε αυτό? Κάποιος φορέας; Γρηγόρη απο πού το κατάλαβες;
 
Μπράβο Γρηγόρη! Τουλάχιστον έπεσα μέσα στη μετάλλαξη🙄 κάτι είναι κι αυτό. Αν η μετάλλαξη είναι φυλοσύνδετη τότε ο αρσενικός είναι φορέας και το μικρό είναι θηλυκό. Το πιο πιθανό πιστεύω γιατί αν ήταν υπολειπόμενη μετάλλαξη θα έπρεπε να είναι και οι δύο γονείς φορείς της μετάλλαξης. Φαντάζομαι τη χαρά σου όταν είδες ότι σου βγήκε "kinder έκπληξη" μεταλλαγμένο από αρχέγονα.
 
Εκτός των άλλων, εκτρέφω και Καρποντάκους. Απλά δεν χώρεσαν στο συγκεκριμένο πεδίο, ώστε να φαίνονται και στο προφίλ. Ανάμεσά τους εκτρέφω και τη φαίο μετάλλαξη.
Προφανώς σου προέκυψε φαίο μικρό από πουλιά φορείς της μετάλλαξης, καθ' ότι υποχωρητική. Ο εκτροφέας που σου έδωσε τα πουλιά τα θεώρησε αρχέγονα, ενώ στην ουσία ήταν δυνητικοί φορείς. Δεν μπορούσε όμως να είναι σίγουρος γιατί του προέκυψαν από ζευγάρωμα πουλιών που ήταν φορείς της μετάλλαξης. Σ' αυτή την περίπτωση, στατιστικά, παίρνουμε φαίο μικρά, φορείς και αρχέγονα. Επειδή όμως δεν υπάρχει φαινοτυπική διάκριση ανάμεσα σε φορέα και αρχέγονο, ο σωστός εκτροφέας, όλα τα πουλιά με αρχέγονο φαινότυπο τα διαθέτει ως αρχέγονα. Γρηγόρη, σου 'πεσε ο πρώτος λαχνός! Απόλαυσέ το!
 
Σας ευχαριστώ και τους 2 καταρχήν για τις διευκρινήσεις. Βάση των όσων είπατε φαινομενικά πρόκειτε για θηλυκό. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Με τί θα πρέπει να ζευγαρώσει του χρόνου (αν όλα πάνε καλα φυσικά)
 
Προφανώς σου προέκυψε φαίο μικρό από πουλιά φορείς της μετάλλαξης, καθ' ότι υποχωρητική.
Αφού δεν είναι φυλοσύνδετη η μετάλλαξη το πουλί μπορεί να είναι και αρσενικό και οι γονείς είναι και οι δύο φορείς. Για του χρόνου... Με φαιό είναι το ιδανικό.
 
Τα ενδεδειγμένα ζευγαρώματα είναι δύο: ή με φαίο (όλα τα μικρά προκύπτουν φαίο), ή με φορέα φαίο (απόγονοι 50% φαίο και 50% φορείς φαίο).
 
Ευχαριστώ και πάλι, μία ακόμα απορία, αν τον/την βάλω με αρχέγονο; Τα μικρά θα είναι 50% φορείς και 50% αρχέγονα ή 25% φορέας και τα υπόλοιπα αρχέγονα; Ρωτάω απλά πληροφοριακά.
 
Back
Top