Φροντίδα Τι πουλί να πάρω για παρέα σε budgie;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Bird03
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Από την αλλη με ποιον τρόπο ένα πιγκουινακι θα κάνει παρέα σε ένα μπατζι;
Οταν τα πουλια θα χαλαρωνουν! Τα πιγκουινακια(όπως και τα μπατζι αν δεν κανω λαθος) ανήκουν στα πτηνα που "περιποιούνται" με τσιμπηματακια τον συγκάτοικό τους😀 Επισης παρεα ειναι και η απλη παρουσια του αλλου πτηνου!
 
Οταν τα πουλια θα χαλαρωνουν! Τα πιγκουινακια(όπως και τα μπατζι αν δεν κανω λαθος) ανήκουν στα πτηνα που "περιποιούνται" με τσιμπηματακια τον συγκάτοικό τους😀
Άρα υπονοεις ότι θα μένουν μαζί;
Δεν θα δοκίμαζα για κανέναν λόγο τη συγκεκριμένη συγκατοίκηση.
 
Δεν λεω οτι η συγκατοίκηση θα ειναι η ιδανική. Εννοειτε πως το καθε πουλί εχει τον χαρακτηρα του. Αλλα εχω διαβασει απο πολλα σαϊτ, οτι κανουν για συγκάτοικοι, κυρίως λογο του ίδιου μεγέθους.
 
Ίσως η συγκατοίκηση να είναι δυνατή σε μεγάλη κλούβα, αλλά σε κλουβακι είναι παρακινδυνευμένο και δεν υπαρχει και λόγος να το επιχειρήσει κανείς. Τα πιγκουινακια είναι τρομερά πειραχτηρια και δημιουργούν πολλές φορές προβλήματα σε άλλα είδη. Από την άλλη τα μπατζι είναι ικανά να τραυματίσουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τα παραδείσια.
 
Ακριβως... ειναι και τα δυο δυνατα πουλια οποτε αν επιτεθει το ενα το αλλο θα μπορει να αντισταθεί... Ομως ξαναλεω παιζει ρολο και ο χαρακτηρας του πουλιου
 
Ακριβως... ειναι και τα δυο δυνατα πουλια οποτε αν επιτεθει το ενα το αλλο θα μπορει να αντισταθεί... Ομως ξαναλεω παιζει ρολο και ο χαρακτηρας του πουλιου
Άρα εξ αρχής εκλαμβάνουμε το κλουβι ως πεδίο μάχης και προχωράμε στο πείραμα ευχόμενοι ότι και τα δύο είναι δυνατά πουλιά και θα επιζήσουν 😋
Εγώ νομίζω ότι μάλλον είναι καλύτερα να το αποφύγουμε όλο αυτό. Εξάλλου μια τέτοιου είδους συγκατοίκηση δεν προσφέρει απολύτως τίποτα σε κανένα από τα δύο είδη. Φυσικά ο καθένας κάνει ό,τι θεωρεί σωστό, αρκεί να σκέφτεται πρώτα απ' όλα την καλυτερη διαβίωση των πτηνών του.
 
Μα φυσικα και εγω θεωρω οτι το καλυτερο ειναι να παρει ενα πουλι αντιθετου φύλου και ιδιας ρατσας. Αλλα αν ενδιαφέρετε για ενα αλλο είδος, εγω απλα πρότεινα:) ενα
 
Δείξε μας και το κλουβί σου να σου πούμε τη γνώμη μας αν μπορεί να φιλοξενήσει 2 πουλιά. Προσωπικά είμαι πολύ αντίθετος με τη συνύπαρξη 2 τόσο διαφορετικών ειδών στο ίδιο κλουβί. Τι είδους αλληλεπίδραση θα έχουν τα πουλιά; Ούτε να αλληλοχτενιστούν δεν θα θέλουν.

Δεν έχω ξανακούσει να κάνει κανένας παρατήρηση για τη φασαρία απο τα μπάτζι. Μήπως ενοχλεί εσένα η φωνή;
 
Η καλή παρέα για το μπατζι είναι το μπατζι, για τον άνθρωπο ο άνθρωπος, για το κοκατίλ το κοκατίλ, για την γάτα η γάτα.
Οτιδήποτε άλλο είναι ένα πείραμα που μπορεί να καταλήξει από μια ωραία παρέα ως ένα νεκρό (ή και περισσότερα) πουλί. Άσε που όπως λέει και ο Ανέστης δεν νομίζω να "αλληλοχτενιστούν" ή να κάνουν τόσο καλή παρέα όσο ελπίζετε.

Μήπως το πουλάκι είναι μέσα στο κλουβί μονίμως και κράζει για να σπάσει την ανία και την στεναχώρια του; Μήπως απλά σε καλεί κοντά του γιατί βαριέται μόνο του; Καλό θα ήταν να έχουμε μια άποψη του κλουβιού και του περιβάλλοντος που βρίσκεται αλλιώς απλά κάνουμε υποθέσεις.

Ακόμα και του ίδιου είδους πουλιά να βάλεις μαζί ποτέ δεν είσαι σίγουρος ότι θα τα πάνε καλά. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Αν πάρεις παρέα για μπατζι, θα είναι μπάτζι. Δε βλέπω το λόγο να πάρεις κάποιου άλλου είδους πουλί.
 
Πιστεύω με 2 budgie θα έχω μεγαλύτερο θέμα με τον ήχο..

Το καλύτερο είναι να πάρεις ένα budgie αντίθετου φύλου. Δε θα φωνάζουν διπλά. Αυτό που φωνάζει τώρα, φωνάζει γιατί θέλει παρέα. Αν πάρεις ακόμα ένα budgie, θα έχει παρέα και συνήθως θα "μιλάνε" ήρεμα μεταξύ τους.

Για ποιον λόγο να έχεις 2 διαφορετικά πουλιά που στην ουσία και τα δύο θα είναι μόνα τους;
 
Back
Top