Φροντίδα Τι πουλιά να βάλω σε εξωτερική κλούβα;

moutafis55

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαρ 2014
Μηνύματα
51
Καλησπέρα, για να μην κάνω καινούριο θέμα, θα ήθελα την γνώμη σας.
Θέλω να κάνω μια κλούβα εξωτερική και θα ήθελα να μου πείτε ποιο πιστεύετε είναι το καλύτερο είδος για να βάλω μέσα.
Αρχικά ήθελα να βάλω καρδερίνες λόγω των καταπληκτικών φωνών τους, αλλά έμαθα για την δυσκολία της ανατροφής της.
Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο των καναρινιών.
Τελευταία διαβάζω για τα παραδείσια.
Τι έχετε να μου προτείνετε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Με τη σειρά Γιάννη...

Ποιο είδος σου αρέσει περισσότερο; Το να ξεκινάς ψάχνοντας πουλιά που "βολεύουν" περισσότερο θα σε κάνει να τα παρατήσεις σε ένα μήνα.

Ονόμασε τρία είδη με σειρά προτίμησης.
 
Καλησπέρα,
Μου αρέσουν πάρα πολύ οι καρδερίνες! Είναι πολύ όμορφες και με καταπληκτικές φωνές!
Μετά έρχονται στην προτίμησή μου τα καναρίνια, τα οποία έχουν και αυτά καλές φωνές και ωραίους χρωματισμούς.
Τα παραδείσια μάλλον τα ξεχνάω γιατί μιλάω για εξωτερική κλούβα.
 
Ξέρεις πολύ καλά τι πουλιά κάνουν για εξωτερική κλούβα, αλλά ξέρεις ότι απαγορεύεται να τα έχεις σε κλουβί. Ως εκ τούτου...
 
Ωραία, καρδερίνες λοιπόν. Από που θα προμηθευτείς; Είναι λυμένο αυτό το θέμα;
 
Είναι λίγο θέμα από που θα προμηθευτώ τα πουλιά! Κάποιοι πετσοπάδες στην Καβάλα μου είπαν ότι μπορούν να μου βρουν, αλλά κάτι μου λέει ότι ότι μιλάνε για άγρια! Στην Θεσσαλονίκη βρήκα μαγαζί, είναι αρκετά τσιμπημένο αλλά πηγαίνω σπάνια! Θα προτιμούσα από εκτροφέα κατευθείαν. Έχετε υπόψιν σας κάποιον στην περιοχή;
 
Αρά το κύριο πρόβλημα είναι αυτό. Επομένως για να γυρίσουμε στο θέμα, εφόσον δεν βρεις καρδερίνες, τα καταλληλότερα πουλιά για εξωτερική κλούβα είναι τα καναρίνια.
 
μα κοτσύφια είναι γεμάτες οι γειτονιές, τ' ακούς και χαίρεται η ψυχή σου. Είναι δυνατόν να τα βάλεις σε κλουβί; Τι χαρά θα νοιώσεις;
 
Δεν μπορώ να υπερασπιστώ κάτι που είναι εκτός νόμου. Πάντως η τέρψις ενίοτε είναι υποκειμενική...
 
Υποκειμενικά συζητάμε. Κάτι που το ακούς έξω από το παράθυρό σου αναρρωτιέμαι τι σου προσφέρει η αιχμαλωσία του; Αν ήταν πουλί άλλης ηπείρου, να δεχθώ την ανάγκη της εμπειρίας μιας διαφορετικής αίσθησης και απόλαυσης.
 
Φίλτατε το αυτό δεν ισχύει και για τα φλώρια, τις καρδερίνες, τα φανέτα, τα λούγαρα, τους σπίνους κλπ.; Όμως γνωρίζεις πόσος κόσμος αψηφά τις κέιμενες διατάξεις και συλλαμβάνει πλήθος από τα εν λόγω πουλιά. (Εμείς στην επαρχία βέβαια έχουμε την ευτυχή συγκυρία να τα ακούμε όπως εσείς τα κοτσύφια, κυριολεκτικά στις αυλές μας)
 
Φιλτάτη είμαι :) και συμφωνώ. Το ίδιο ισχύει στην σκέψη μου και γι αυτά. Τέλος πάντων είναι πολυσυζητημένο και μέχρις εξαντλήσεως εξαντλημένο θέμα.
 
Είναι λίγο θέμα από που θα προμηθευτώ τα πουλιά! Κάποιοι πετσοπάδες στην Καβάλα μου είπαν ότι μπορούν να μου βρουν, αλλά κάτι μου λέει ότι ότι μιλάνε για άγρια! Στην Θεσσαλονίκη βρήκα μαγαζί, είναι αρκετά τσιμπημένο αλλά πηγαίνω σπάνια! Θα προτιμούσα από εκτροφέα κατευθείαν. Έχετε υπόψιν σας κάποιον στην περιοχή;

φυλε αν θες καρδερινες που να μην ειναι πιασμενες πανε στην λυδια στο pet shop εχει καρδερινες εκτρωφης του και ειναι και θυριακια εχουν κατι φωνες αστα τρελα. απλα δεν ξερω απο τιμες να σου πω
 
Ρε παιδια πουλια που εμαθαν να ειναι στην φυση γιατι να τα βαλετε σε ενα κλουβι; Απλα για να τα βλεπετε; Αυτα πως θα αιθανονται; Εχετε σκεφτει πως τα πιανουν; Με τι απαισιο τροπο; Οτι καποια δεν επιβιωνουν καν; Τα πουλια που εμαθαν σε ενα κλουβι μπορουν αλλα και ειναι ευτυχισμενα μεσα σε αυτα οταν τα φροντιζεις και τα αγαπας.. Κανενα πουλι δεν θελει να χασει την ελευθερια του οταν την εχει!
 
Φιλτάτη Αριάδνη και τα τρίια είδη πτηνών που εκτρέφεται δεν υπήρξαν κατά το παρελθόν κατά αποκλειστικότητα άγρια; Στο απώτερο απρελθόν δεν συνελήφθησαν κάποια από αυτά τα είδη εξημερώθηκαν και έγιναν πουλιά για κλουβί και μάλιστα κατά αποκλειστικότητα; Ουδείς βεβαίως υποστηρίζει τη λαθροθηρία πτηνών ή την κακομεταχείριση πτηνών, αλλά να λαμβάνουμε υπόψιν πραγματικά δεδομένα ότι τα άγρια πουλιά κατά κύριο λόγο πέφτουν θύματα των φυτοφαρμάκων και της μόλυνσης του περιβάλλοντος και ας μην αναλωνόμεθα εξαπολύοντας μύδρους εναντίων κάποιων "πουλοπιαστών" (όπως τους λέμε στον τόπο μου) που έχουν αυτό το μεράκι. Αυτοί είναι κατακριτέοι και παράνομοι αλλά κάνουν πολύ μικρή ζημιά.
 
Το ένα κακό δεν ακυρώνει αυτομάτως ένα άλλο. Όντως υπάρχει θέμα με τα φυτοφάρμακα αλλά υπάρχει επίσης θέμα και με τους πουλοπιάστες.
Εφόσον εξελίχθηκε η εκτροφή ιθαγενών (ναι από πιασμένα) είμαστε υπέρ του να κλείσει το θέμα εκεί, σε όσα κατά το παρελθόν επιτυχώς αναπαρήχθησαν και όχι να συνεχίζονται τα πειράματα στο διηνεκές.
Συζητήσεις ανάλογες υπάρχουν σε άλλα σημεία του φόρουμ. Μπορούν οι απόψεις να αναπτυχθούν εκεί όχι στα επί μέρους θέματα μελών.
 
Θα κάνω ενα τελευταιο σχόλιο.. Δεν θα απαντήσω ξανά για να λήξει το θέμα εκεί.. Υπαρχουν άνθρωποι που πχ έχουν 100 σγαρτιλια, αλλά δεν κανουν το τέλειο κελάηδισμα για διαγωνισμούς και έτσι στήνουν δίκτυα για να πιάσουν κι αλλα.

Οσο για τα φυτοφαρμακα που ειπες. Ετσι για να σε ενημερωσω, οι γυπες κινδυνεύουν με εξαφάνιση και μια αιτια ειναι τα φυτοφαρμακα. Θα τους πάρεις και θα τους βάλεις σε ενα κλουβί για να τους προστατέψεις;

Τελος για τα πουλιά που έχω, ξέρω και τα βλέπω να καθονται στο κλαδί που έχει το κλουβί επειδή σε αυτό γεννήθηκαν αυτά, οι γονεις τους κτλ. τα πουλιά που ζούσαν στην φύση και μπήκαν σε ενα κλουβί θα πηγαίνοερχονται μέσα σε αυτό μήπως καταφέρουν και βρουν την εξοδο... Αν αυτό σε ικανοποιεί τοτε εγώ είμαι εντάξει. Δεν έχω σκοπό να σου αλλάξω την γνώμη απλα καποτε πρεπει να μπαίνουμε στην θέση του αλλου που σε αυτή την περιπτωση είναι τα πουλιά..
 
Η συζήτηση σας είναι ενδιαφέρουσα αλλά όπως είπε η Μαρία στο μήνυμα #17, είναι εκτός θέματος. Επισυνάπτω μερικά σχετικά με τη συζήτηση σας θέματα που μπορείτε αν θέλετε να τα διαβάσετε. Μπορείτε επίσης να πείτε ελεύθερα την άποψή σας σε ένα καινούργιο θέμα. Σας παρακαλώ μόνο να μην κάνετε τον κόπο να γράψετε ένα ακόμη εκτός θέματος μήνυμα, γιατί θα διαγραφεί.

https://community.petbirds.gr/threa...ειτουργία-του-φορουμ-Ιθαγενή-Ευρωπαικά.18260/
https://community.petbirds.gr/threa...-Πουλιών-και-Υβριδίων-λειτουργούν-ξανά.18656/
πρώτο κανόνα της λειτουργίας των φόρουμ
 
φυλε αν θες καρδερινες που να μην ειναι πιασμενες πανε στην λυδια στο pet shop εχει καρδερινες εκτρωφης του και ειναι και θυριακια εχουν κατι φωνες αστα τρελα. απλα δεν ξερω απο τιμες να σου πω
Σε ευχαριστώ πολύ. Αν έχεις και μπορείς, μου στέλνεις το τηλέφωνό του. Ευχαριστώ και πάλι
 
Back
Top