Elgrantenor
PB New Member
Καλησπέρα, τι πρασινάδα (σπανάκι μαρούλι σέλινο;) και σε τι συχνότητα να δίνω σε timbrado? Ισχύει οτι φέρνει διάρροια η συχνή χορήγηση πρασινάδας;
O,τι είδους καροτενοειδές και να φάει ένα πουλάκι που δεν φέρει τον "κόκκινο παράγοντα" δεν έχει φόβο να εμφανίσει κόκκινη απόχρωση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, σημαίνει οτι είναι "μούφα" Τιμπράδο.... Με προσοχη, στα timbrados, των λαχανικων που εχουν χρωστικες.
Το timbrado μου θα παραμείνει blue και γνήσιο . Σε ευχαριστώ πολύ!O,τι είδους καροτενοειδές και να φάει ένα πουλάκι που δεν φέρει τον "κόκκινο παράγοντα" δεν έχει φόβο να εμφανίσει κόκκινη απόχρωση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, σημαίνει οτι είναι "μούφα" Τιμπράδο.
Δεν έχει καμία σχέση η κατανάλωση λαχανικών και ο μεταβολισμός των καροτενοειδών που φέρουν, με την κανθαξανθίνη σαν τελικό προϊόν της αλυσίδας παραγωγής μέσα σε μια έτοιμη αυγοτροφη.Για ποιο λογο θα επρεπε να αφαιρεσει την κοκκινη αυγοτροφη τοτε οπως τοποθετηθηκες εδω Μακη;
Δεν έχει καμία σχέση η κατανάλωση λαχανικών και ο μεταβολισμός των καροτενοειδών που φέρουν, με την κανθαξανθίνη σαν τελικό προϊόν της αλυσίδας παραγωγής μέσα σε μια έτοιμη αυγοτροφη.
Η τελευταία μπορεί να περάσει και στο πτέρωμα ενός κίτρινου λιποχρωμικού προκαλώντας "λεκέδες".
Είναι σα να με ρωτάς γιατί βάφουν με 10% κανθαξανθίνη.Για ποιο λογο φερουν καροτο οι κοκκινες αυγοτροφες απο την στιγμη που δεν δινει χρωμα η καροτινη και σε ποσοστο μαλιστα του 30%;
Προσωπικά δίνω αγριόχορτα, π.χ. ζωχούς, ραδίκια, γλυστρίδα, πιπεριές διαφόρων χρωμάτων, και λαχανικά εποχής, βότανα, όπως θυμάρι, ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό, περίπου 4 φορές την εβδομάδα γιατί δεν προλαβαίνω να δίνω συχνότερα. Εξαίρεση αποτελεί η φάση της αναπαραγωγής κατά το κλώσημα των αυγών γιατί τότε οι κανάρες κρατιούνται πολύ και δεν αφοδεύουν συχνά, με αποτέλεσμα να θεωρώ ότι τα αυγά κινδυνεύουν να λερωθούν επειδή οι κουτσουλιές τους θα είναι πιο υδαρείς και ίσως πιο επείγουσες στο να απεκκριθούν, και στη φάση που έχουν εκκολαφθεί οι νεοσσοί και έως τη δέκατη ημέρα της ζωής του τελευταίου, γιατί κάπου το έχω διαβάσει, αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά. Και το τελευταίο το λέω διότι σε κάποια αναπαραγωγή έδινα από την πρώτη ημέρα και δεν συνέβη τίποτε στα μικρά.Καλησπέρα, τι πρασινάδα (σπανάκι μαρούλι σέλινο;) και σε τι συχνότητα να δίνω σε timbrado? Ισχύει οτι φέρνει διάρροια η συχνή χορήγηση πρασινάδας;
Αντιληπτο οτι δεν εχουν την ιδια χρωστικη δυναμη αλλα γνωριζεις αν αυτο το μη δραματικο αποτελεσμα που πιθανον να υπαρξει, αν ειναι ικανο να "κοψει" ενα Timbrado σε εναν διαγωνισμο;Αν περάσει, περνά από λάθος και το αποτέλεσμα δεν είναι δραματικό,όπως με την κανθαξανθινη.
Βρες μου ποια λαχανικά έχουν κανθαξανθινη αν δεν βλέπεις ποια η διαφορά της έτοιμης αυγοτροφης από τα λαχανικά.
Αν ένας φλώρος δηλαδή τρώει κόκκινη "βιταμίνη" σε όλη του τη ζωή, θα κοκκινίσει έστω και τοπικά κάποια στιγμη; Δεν νομίζω...
Εγινε τέτοια "φασαρία" ; Που είμαι εγώ ρε; Τα καλύτερα χάνω.Για ποιο λογο θα επρεπε να αφαιρεσει την κοκκινη αυγοτροφη τοτε οπως τοποθετηθηκες εδω Μακη;
Για δώστου να δείς! Απο την πρώτη αλλαγή πτερώματος θα κοκκινίσει,όπου υπάρχει καθαρό λιπόχρωμα. Την "πατάς" όπως ακριβώς αυτοί που θέλουν να βάψουν κόκκινη την μάσκα στην καρδερίνα και ξεκινούν απο νωρίς να δίνουν χρωστική. Ολο το κίτρινο στα φτερά γίνεται πορτοκαλοκοκκινοκίτρινοΑν ένας φλώρος δηλαδή τρώει κόκκινη "βιταμίνη" σε όλη του τη ζωή, θα κοκκινίσει έστω και τοπικά κάποια στιγμη; Δεν νομίζω...
Τα καροτενοειδή δεν μπορεί να τα μετατρέψει σε κόκκινο χρώμα ο οργανισμός ενός καναρινιού που δεν έχει την ανάλογη γενετική πληροφορία. Ο μηχανισμός μεταφοράς όμως υπάρχει. Δεν παύει να λειτουργεί. Αν του δώσεις "κόκκινο φορτίο" να μεταφέρει, δεν θα έχει αντίρρηση.
Σε καναρίνια χρώματος, κίτρινου λιποχρώματος,το να δίνεις που και που λαχανικά δεν τα βγάζει εκτός ανταγωνισμού.Αντιληπτο οτι δεν εχουν την ιδια χρωστικη δυναμη αλλα γνωριζεις αν αυτο το μη δραματικο αποτελεσμα που πιθανον να υπαρξει, αν ειναι ικανο να "κοψει" ενα Timbrado σε εναν διαγωνισμο;
Ναι αλλά όχι στον ίδιο βαθμό από άποψη τελικής απόχρωσης.η λουτεΐνη στα καναρινια κοκκινου παραγοντα θα μπορουσε να επηρεασει οπως κανει στη μασκα της καρδερίνας;
Το έγραψα περισσότερο, για να φανεί ακριβώς ότι μόνο τα πουλιά κόκκινου παράγοντα μπορούν να αποκτήσουν κοκκινωπό πτέρωμα. Οι αρχέγονοι φλώροι δεν νομίζω να έχουν κόκκινο παράγοντα. Δεν γνωρίζω για τους μεταλλαγμένους.Ο κοκκινος παραγοντας εχει εισαχθει τεχνητα στα καναρινια μεσω του Red Siskin.
Δεν ξερω αν γεννετικα το φερουν τα φλωρια.
Ωραία! Δεν είδα την απάντηση και, έτσι, κατέθεσα εσφαλμένη γνώμη πιο κάτω. Ευχαριστώ για την εμπειρικά πιστοποιημένη πληροφορία.Εγινε τέτοια "φασαρία" ; Που είμαι εγώ ρε; Τα καλύτερα χάνω.
Eυχαριστώ Deukalion για τις απαντήσεις.
Δεν ξέρω αν έγινε απόλυτα σαφές. Τα καροτενοειδή δεν μπορεί να τα μετατρέψει σε κόκκινο χρώμα ο οργανισμός ενός καναρινιού που δεν έχει την ανάλογη γενετική πληροφορία. Ο μηχανισμός μεταφοράς όμως υπάρχει. Δεν παύει να λειτουργεί. Αν του δώσεις "κόκκινο φορτίο" να μεταφέρει, δεν θα έχει αντίρρηση.
Για δώστου να δείς! Απο την πρώτη αλλαγή πτερώματος θα κοκκινίσει,όπου υπάρχει καθαρό λιπόχρωμα. Την "πατάς" όπως ακριβώς αυτοί που θέλουν να βάψουν κόκκινη την μάσκα στην καρδερίνα και ξεκινούν απο νωρίς να δίνουν χρωστική. Ολο το κίτρινο στα φτερά γίνεται πορτοκαλοκοκκινοκίτρινο
Όλα τα πουλιά έχουν τον κόκκινο παράγοντα ακόμα ΚΑΙ τα καναρίνια, άγρια, καθαρά κίτρινα και ό,τι μπορείς να φανταστείς.Οι αρχέγονοι φλώροι δεν νομίζω να έχουν κόκκινο παράγοντα.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας