Γενικά Τι ράτσα είναι το καναρινάκι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mariakoz
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Pavlos Kiriakou, Καλησπέρα ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις πληροφορίες!
Το πουλάκι το έχω μέσα. Θέλω να το βγάζω τις καλές μέρες έξω αλλά φοβάμαι γιατί έχει γάτες.
Είναι περίπου στα 2 μέτρα από το παράθυρο. Λέτε να επηρεάζει;
[automerge]1570628138[/automerge]
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19, Αλήθεια; Δεν είναι κάποιας ράτσας δηλαδή; Μου το έχει πουλήσει ως Αχάτης Μοζαικ Κόκκινος, 50 ευρώ.
Εσείς πόσο θα δίνατε για αυτό το πουλάκι;
 
Αν το έχεις μέσα καλό είναι να είναι σε φωτεινό σημείο, δεν είναι καλό να είναι στην κουζίνα ή το μπάνιο και όχι σε χώρο που καπνίζουν.

Κάθε πουλάκι συντροφιάς είναι ανεκτίμητο για αυτόν που τό έχει, δεν έχει να κάνει με τα λεφτά που το αγόρασε, έχω αγοράσει πρόσφατα ένα καναρινάκι κοινό 20€ αν ερχόταν κάποιος σήμερα και μου το ζητούσε 200€ δεν θα του το έδινα, μπορεί να το χάριζα από την άλλη, σε κάποιον που θα μου το ζητούσε με λαχτάρα.
 
μπορεί να το χάριζα από την άλλη, σε κάποιον που θα μου το ζητούσε με λαχτάρα.
Να κάνω πρόβα και να αριβαρω Θεσσαλονίκη με λαχτάρα;
Λοιπόν Μαρία, δεν είναι ράτσας, αλλά είναι σπάνιο, όχι μόνο γιατί για εσενα δεν είναι ένα καναρίνι, αλλά ένα πρόσωπο, αλλά και διότι έχει εξαιρετικούς χρωματισμούς και διαβαθμίσεις τόνων, που δύσκολα τους βρίσκεις όλους μαζί και σε τέτοια "διάλυση" σε καναρίνι. Μπορείς λοιπόν να εισαι ευχαριστημένη από την επιλογή σου, ελαφρώς δυσαρεστημένη από την πωλήτρια, που πιθανότατα δεν είναι σχετική με τις ράτσες, αλλά νομίζει ότι είναι.
 
Εχει δίκιο ο @ianos . Στα petshop ότι έχει γραμμές στην πλάτη είναι Αχάτης. Βέβαια η τιμή είναι εξωπραγματική και η χρωματική γκάμα που βλέπουμε σήμερα δεν θα υπάρχει του χρόνου αν το πουλάκι δεν ταϊστεί με "κόκκινη βιταμίνη", όπως αυτό. Βρίσκεται στο τέλος της αλλαγής πτερώματος και θα αρχίσει να κελαηδάει δειλά και δοκιμαστικά σε λίγο.
 
Το πουλάκι το έχω μέσα. Θέλω να το βγάζω τις καλές μέρες έξω αλλά φοβάμαι γιατί έχει γάτες.
Είναι περίπου στα 2 μέτρα από το παράθυρο.

Το πουλάκι θα το εχεις ειτε μεσα ειτε εξω Μαρια.
Το μεσα εξω μειωνει το προσδοκιμο της ζωης του.

Αν θες να παιρνει ηλιο θα πρεπει να βγαινει για 10-15 λεπτα το πολυ και μονο με επιβλεψη ή προστασια του κλουβιου.

Αν αποφασισεις καποια στιγμη να το αφησεις μονιμα εξω,θα πρεπει να φροντισεις να εχει περασει την πτερορροια εξω. Οποτε αυτο θα μπορεσεις να το κανεις του χρονου πια.

Σε οτι αναφορα το κοστος που πηρες το καναρινακι ειναι θεμα καθαρα προσωπικού χειρισμου με το pet shop.
Η τιμη ειναι υψηλη για κοινο καναρινι no matter what.
 
πιθανότατα δεν είναι σχετική με τις ράτσες, αλλά νομίζει ότι είναι.
Όταν δεν είσαι και πολύ σίγουρος, λες δεν ξέρω. Δεν μπορεί σε ένα κατάστημα να μη γνωρίζουν τι ράτσας είναι το πουλί που πουλάνε. Τα αγοράζουν ως ράτσα Χ πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό και πρέπει να το πουλάνε ως ράτσα Χ με το αντίστοιχο κέρδος και όχι ως ράτσα Ψ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Προσέχετε οι καταναλωτές. Μη βγαίνετε για ψώνια αν δεν είστε ενημερωμένοι.
 
Εσείς πόσο θα δίνατε για αυτό το πουλάκι;
Μαρία δεν μπορώ να σου απαντήσω πόσο κοστολογείται ένας ζωντανός οργανισμός. Κοστολογείται;
Δεν είμαι σε θέση να σου πω εάν έδωσες λίγα ή πολλά για κάτι που σου άρεσε.
Σου λέω όμως ότι έκανες μια πολύ όμορφη επιλογή.
 
Λίγο πολύ αυτή είναι η κατάσταση στην επαρχία, όπου δεν υπάρχει ιδιαίτερος ανταγωνισμός. Λες θέλω έναν αχάτη ή εντυπωσιάζεσαι με ένα κοινό καναρίνι και στο βαφτίζει αχάτη ο έμπορος για να εκμεταλλευτεί την επιθυμία σου. Αν εσύ που είσαι ψιλιασμένος, του πεις "φίλε αυτό δεν είναι αχάτης", θα βγεις ο εξυπνάκιας που και καλά υποδεικνύεις στον έμπορο τη δουλειά του και θα σε στείλει να πας να το βρεις αλλού (που δεν υπάρχει). Δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση της Μαρίας. Αν το είχα συμπαθήσει τόσο πολύ το πουλάκι ίσως και να θεωρούσα χαλάλι την κοροϊδία.
 
Δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση της Μαρίας
Η Μαρία δεν έχει κάνει τίποτα λάθος. Απλά πλήρωσε 50 € για έναν "ζωντανό οργανισμό" που η εμπορική του αξία είναι χαμηλότερη από το μισό αυτού του ποσού. Πέρα από την ελλιπή πληροφόρηση που είχε πάνω στο θέμα, δεν ευθύνεται για οτιδήποτε άλλο.

Το συγκεκριμένο θέμα όμως το διαβάζουν και θα το διαβάζουν και άλλοι που μπορεί να βρεθούν στη θέση της Μάριος. Η δική μας ευθύνη ή έστω όσων γνωρίζουν, πρέπει να επικεντρώνεται στην ενημέρωση των υπολοίπων και όχι στο χάιδεμα των αυτιών τους.

Για χάρη αυτών λοιπόν, πρέπει να πούμε ότι τα Pet Shops, καλώς ή κακώς πουλούν ζωντανούς οργανισμούς, ενίοτε και ημιθανείς. Ο κάθε ζωντανός οργανισμός μέσα σε ένα εμπορικό κατάστημα έχει συγκεκριμένο εύρος τιμής που βασίζεται στο είδος και την ποικιλία. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής για να είναι σε θέση να αγοράσει με ακρίβεια τον ζωντανό οργανισμό που τον ενδιαφέρει και να πληρώσει ακριβώς το κατάλληλο τίμημα.

Επαναλαμβάνω. Μην βγαίνετε για ψώνια χωρίς να γνωρίζετε τι ακριβώς σκοπεύετε να αγοράσετε. Ενημερωθείτε από πριν και ξεκινήστε. Ακόμη και για τα απρόοπτα, η τεχνολογία στις μέρες μας δίνει τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας. Ανεβάσετε μια φωτογραφία από το κατάστημα, ρωτήστε στο PetBirds, ακούστε τον πωλητή, βγάλτε τα συμπεράσματά σας και καταλήξτε στη σωστή κατά την κρίση σας απόφαση.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να περιοριστούν τα λάθη και μπει επιτέλους ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
 
@ouzo, Το πουλάκι το είχα ήδη αγαπήσει πριν το πάρω γιατί είχα πάει στο κατάστημα 2-3 φορές μέχρι να καταλήξω στην αγορά του. Η αλήθεια είναι ότι το ήθελα αλλά μου φαινότανε πολλά τα χρήματα... μέχρι που το σκεφτόμουνα κάθε μέρα και πήγα και το πήρα. Ξεκαθαρίζω ότι, ακόμα και να μην κελαηδούσε δεν θα το επέστρεφα, πλέον είναι δικό μου, αλλά έτσι μου έρχεται να πάω στο κατάστημα και να της πω ''φίλη, αυτό δεν είναι αχάτης''. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τί θα μου πει.
 
Το αγαπησες και αυτη ειναι και η πεμπτουσια ολης της ιστοριας σου :)

Τουλαχιστον μεσα απο την περιπετεια σου ελαβες καποια εξτρα γνωση και πλεον οτι και να χρειαστεις απο εδω και περα θα το προσεγγίζεις πιο σωστα!
 
αλλά έτσι μου έρχεται να πάω στο κατάστημα και να της πω ''φίλη, αυτό δεν είναι αχάτης''. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τί θα μου πει.
Κοίτα Μαρία, θα μπορούσες ίσως στο μέλλον, και αφού περάσει η όποια ένταση σου έχει δημιουργήσει η συνειδητοποίηση ότι η κυρία του καταστήματος έκανε λάθος, εσκεμμένα ή μη, να πας από εκεί και να της δείξεις φωγογραφίες από αχάτες μωζαΐκ κόκκινους κλπ, ώστε να καταλάβει και πως είναι η ράτσα και να μην λέει πολλά αν δεν ρίξει μια ματιά για να μπορεί να υποστηρίζει τα λεγόμενά της.
Παρεπιπτόντως κελάηδησε;
 
Κοίτα Μαρία, θα μπορούσες ίσως στο μέλλον, και αφού περάσει η όποια ένταση σου έχει δημιουργήσει η συνειδητοποίηση ότι η κυρία του καταστήματος έκανε λάθος, εσκεμμένα ή μη, να πας από εκεί και να της δείξεις φωγογραφίες από αχάτες μωζαΐκ κόκκινους κλπ, ώστε να καταλάβει και πως είναι η ράτσα και να μην λέει πολλά αν δεν ρίξει μια ματιά για να μπορεί να υποστηρίζει τα λεγόμενά της.
Παρεπιπτόντως κελάηδησε;
Κάποια στιγμή θα πάω από εκεί...
Ναι κελάηδησε! Τουλάχιστον μέχρι χθες... Σήμερα όχι. Πιστεύω ότι τρόμαξε γιατί μου έφυγε από το κλουβί χθες το βράδυ. Ελπίζω από αύριο να κελαηδήσει πάλι!
Θα ανεβάσω κάποια στιγμή μία ηχογράφηση... εάν γίνεται.
 
Back
Top