Διατροφή Τι σπορους περιεχει αυτο το μειγμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Q-Ariel
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Q-Ariel

PB New Member
Εγγραφή
4 Φεβ 2014
Μηνύματα
359
καλησπερα παρεα!
επισυναπτω τη βασικη τροφη που μου ειχε δωσει σε σακουλακι ο πετσοπωλης!
τι ειναι; Μπορειτε να καταλαβετε τι εχει;

1925119_10203027616552017_1640677319_n.webp
 
οποτε περναει το τεστ;

Ποιό είναι το ΤΕΣΤ ; Ο αριθμός των σπόρων που περιέχει; Γιατί για να απαντήσουμε θετικά σ' ένα μείγμα σπόρων πρέπει να συνυπολογιστούν πολλοί παράγοντες.
Φυσικά ο βασικότερος είναι η φρεσκάδα του. Η φρεσκάδα τεστάρεται εύκολα απο την οσμή και την βλαστικότητα των σπόρων. Μετά ακολουθεί ο έλεγχος στην καθαρότητα (ποσότητα σκόνης) και η χρησιμότητα των επιμέρους υλικών (μπισκότο). Μετά ακολουθεί η συμβατότητα του μείγματος με την ποικιλία των πουλιών που χορηγείται και την εποχή. Γι' αυτό πιο πάνω σου έγραψα οτι το θέμα του μείγματος θέλει λίγο "ψάξημο".
 
Γιώτα, αν θέλεις να έχει το καναρίνι σου σωστό βάψιμο, θα πρέπει να διαβάσεις σε σχετικά άρθρα, ποιά μείγματα σπόρων συνιστώνται για καναρίνια σαν το δικό σου.
 
ναι, μολις το διαβαζα! Δηλαδη δεν πρεπει να εχει ρουπσεν; Καλα καταλαβα; Ενα ιδανικο μιγμα για αυτη την περιοδο ποιο θα ηταν για κοκκινο λιποχρωμικο; Σας ευχαριστω εκ των προτερων που ασχολειστε!
 
Μάκη η Γιώτα φροντίζει ένα κόκκινο λιποχρωμικό. Αν έχεις την καλοσύνη, βάλε (για να μην το βάλω εγώ :) το άρθρο σου για τη διατροφή καναρινιών κόκκινου παράγοντα
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Μια και η συζήτηση για σπόρους κ Μάκη, λέμε ότι οι αρχάριοι και οι μη έμπειροι κάτοχοι πτηνών είναι προτιμότερο να αγοράζουν συσκευασμένους σπόρους. Συμφωνείτε; Λογικό φαίνεται αλλά μήπως μας διαφεύγει κάτι.
 
Δεν θα κουράσω μ' ένα ολόκληρο άρθρο(παρ' όλες τις "απειλές" :D ). Απλά πρέπει να ξέρουμε οτι την περίοδο της αλλαγής πτερώματος ένα κόκκινο καναρίνι πρέπει να έχει στην διάθεσή του ένα μείγμα σπόρων, χωρίς ρούπσεν, αλλά ταυτόχρονα και με αυξημένα ποσοστά νίζερ και λιναρόσπορου ώστε να μπορεί να αναδείξει το κόκκινο χρώμα. Ολο τον υπόλοιπο χρόνο μπορεί να καταναλώνει οποιουσδήποτε σπόρους χωρίς φόβο αλλοίωσης του χρωματισμού, διοτι τότε το αίμα που μεταφέρει τις χρωστικές, δεν φτάνει στο σώμα των φτερών. Το μείγμα που έχεις στην φωτό, δεν είναι ακατάλληλο αυτή την εποχή απο άποψη σπόρων. Είναι όμως ένα μείγμα απο τα πιο φθηνά, με δεύτερης διαλογής σπόρους, εμπλουτισμένο με ένα είδος ψημένων δημητριακών γεμάτο χρωστικές λίπη και γλυκόζη (μπισκότο). Θα σε συμβούλευα την επόμενη φορά να πάρεις μια μικρή ΚΛΕΙΣΤΗ συσκευασία ενός μείγματος χωρίς ρούπσεν, για να την συνηθίζει και ο φίλος σου.
 
Μια και η συζήτηση για σπόρους κ Μάκη, λέμε ότι οι αρχάριοι και οι μη έμπειροι κάτοχοι πτηνών είναι προτιμότερο να αγοράζουν συσκευασμένους σπόρους. Συμφωνείτε; Λογικό φαίνεται αλλά μήπως μας διαφεύγει κάτι.

Κλειστές συσκευασίες, με μακρά ημερομηνία λήξης, απο καταστήματα που έχουν σωστή αποθήκευση και εμπνέουν εμπιστοσύνη. Απλή, λογική συνταγή. Δεν υπάρχουν μυστικά.
 
Και αποφεύγετε τα μείγματα μ'αυτούς τους μπλε, πράσινους, κόκκινους κόκκους (ούτε απορρυπαντικό να ήταν...). Όλα τα φανταχτερά, προσθέτουν μόνο στο μάτι και καθόλου στην ουσία. Όπως έγραψε ο Μάκης, αποτελούν υποπροϊόντα αρτοποιίας με χρωστικές, γλυκόζη και λίπος.
Επειδή το έγραψε, αλλά πιθανώς να μην του δόθηκε η ανάλογη σημασία, οι σχετικά ''φρέσκοι'' σπόροι, διαπιστώνονται αν τους βάλουμε για βλάστηση.
Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό βλάστησης, τόσο καλύτερο το μείγμα... Τώρα αν έχει μέσα (το πιθανότερο) σπόρους της Μοσάντο, δεν πρόκειται να τους δούμε να φυτρώνουν, αλλά μην ανοίξουμε τέτοιο κεφάλαιο.
Οι σπόροι θα πρέπει να φυλάσσονται κλεισμένοι σε χώρο χωρίς υγρασία. Αν αρχίσουμε να βλέπουμε λευκό χρώμα στην επιφάνειά τους, έχουν αναπτυχθεί μύκητες και δεν τους χρησιμοποιούμε.
 
Back
Top