Διατροφή Τι σπόρια να αγοράσω για τα καναρίνια;

Φώτη όλα τα παιδιά σου είπαν τις απόψεις τους και σε γενικές γραμμές ήταν προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή να αρχίσεις με ένα σωστό επώνυμο μείγμα σπόρων. Μετά από καιρό όταν αποκρυσταλώσεις άποψη, έχοντας εμπειρία και γνώση, θα κάνεις τα δικά σου "κολπάκια". Σου το είπαν όλοι, με τον Πατρίκιο πιο άμεσα. Εάν ήμουν ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου (sic) και σε αγαπούσα όσο κανείς άλλος (sic), θα μου εμπιστευόσουν να φτιάξω το αυτοκίνητό σου; Αγαπητέ μου φίλε μην απαντήσεις "ναι" διότι προκαταβολικά σου λέω πως δεν πιάνω σωστά ούτε το τιμόνι ενός αυτοκινήτου, όχι να το επισκευάσω κιόλας! Σιγά σιγά θα αποκτήσεις πείρα και θα βοηθάς ουσιαστικά τα μικρά σου φιλαράκια, κατευθύνοντας την αγάπη σου προς τα σωστά σημεία για την ύπαρξή τους. Πιστεύω να σε βοήθησα. Καλή συνέχεια.
 
Δε ξέρω αν έχει καταλάει ο Φώτης τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Φώτη τα καναρίνια δεν τρέφονται μόνο με κία, καμελίνα και σπόρους υγείας. Οι κύριοι σπόροι με τους οποίους τρέφονται είναι:
Οι βασικοί σπόροι που πρέπει να αποτελούν το σιτηρέσιο του καναρινιού είναι ο καναρινόσπορος (κεχρί), το καναβούρι, η βρώμη, λινάρι, περίλα και νίζερ

Επιλέγεις λοιπόν ένα καλό συσκευασμένο και επώνυμο μείγμα σπόρων (δεν χρειάζεται να κάνεις μόνος σου την μείξη) σε μικρή συσκευασία (μιας και έχεις λίγα πουλιά). Αυτό το θέμα θα σε βοηθήσει να επιλέξεις.

Από κει και πέρα όταν τα πουλιά βρίσκονται σε αναπαραγωγή και στην πτερόροια, τότε προσθέτουμε έξτρα σπόρους σε ξεχωριστή αυγοθήκη ένα μείγμα που φτιάχνουμε εμείς με κία, καμελίνα, κινόα και σπόρους υγείας. Αυτούς τους σπόρους δεν τους βάζουμε μαζί με το έτοιμο μείγμα, λόγω του μεγέθους τους. Παράλληλα στο έτοιμο μείγμα σπόρων τις ίδιες χρονικές περιόδους που ανέφερα (αναπαραγωγή και πτερόροια) μπορείς να προσθέτεις περίλλα και αποφλοιωμένη βρώμη, που έχουν πιο πολλούς υδατάνθρακες.

Τόσο απλά!

*Παιδιά μπράβο σε σας που βοηθήσατε με τις συμβουλές σας! Αλλά χωρίς να θέλω να είμαι επικριτική, προσπαθήστε να είστε όσο πιο απλοί, κατανοητοί και ξεκάθαροι γίνεται. Διάβασα το θέμα και μπερδεύτηκα και εγώ η ίδια. :)
 
Back
Top