Διατροφή Τι τροφές δίνετε στα κόκκινα καναρίνια σας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georgina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Για συντήρηση του χρώματος.
Μια καλή μάρκα αυγοτροφής για κόκκινα, πατζάρι, καρότο τριμένο, σπιρουλίνα.
Οταν έρθει η ώρα για "βάψιμο" αρχίζουν τα δύσκολα.
-Δεν σκοπεύεις να το ζευγαρώσεις φέτος, έτσι; Αλήθεια πώς βρέθηκε στα
χέρια σου. Απο αγορά;
 
Καλημερα!
Οχι δεν σκοπευω να το ζευγαρωσω φετος. Προς το παρον έχω μόνο 3 αρσενικα. Οταν με ξαναπιασει η διαθεση για γεννητουρια θα δω τι θα κανω. Εχα και στο παρελθον ενα ζευγαρι κοκκινα, αλλα ατυχησα. Μου τα κλέψανε ενω η θυληκια ήταν στη φωλια... Μεγαλη στεναχωρια ☹
Τωρα πως εφτασε στα χερια μου; Περνουσα απο ενα πετ σοπ και το εβλεπα εδω και 2 εβδομαδες. Καθε φορα που πηγαινα κοντα του ερχοταν στα καγκελα και κελαηδουσε σαν τρελλο... Το ερωτευτηκα! ... Και ετσι χτες το αγόρασα. Για να το ζευγαρωσω σίγουρα θα πρεπει να πάρω πάλι κοκκινη θηλυκια, ετσι δεν είναι;

Θα ρωτησω για την κοκκινη αυγοτροφη. Μπορω να του δινω πατζαρι, καροτο σαν λαχανικα και κερασια και μουρα σαν φρουτα;(ωμα)
Ερωτηση: Η σπιρουλινα εμπεριεχεται στην αυγοτροφη ή την προσθετει κανεις;(γιατι οπου εχω ρωτησει δεν γνωριζουν τιποτα για σπιρουλινα)
 
Georgina καλησπέρα,

αυτή την περίοδο που συνήθως τα καναρίνια δεν αλλάζουν φτέρομα δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι για το χρώμα του καναρινιού, όπως επίσης δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το κάνεις ποιό φωτεινό κλπ. Αν είσαι όμως τελειομανής και θέλεις ακόμη και τα λίγα φτερά που ίσως χάσει ο φίλος σου, αντί να βγούν αχνά, να χρωματιστούν τότε θα πρέπει να δίνεις μια φορά την εβδομάδα αυγοτροφή με χρωστική ώστε τα νέα φτερά να πάρουν χρώμα.
Την εποχή που αλλάζει φτερά το καναρίνι, τα νέα φτερά αιματόνονται οπότε μέσω του αίματος μεταφέρετε η χρωστική ουσία και εναποτίθεται στο φτέρωμα. Οταν το φτερό ολοκληρωθεί, τότε σταματάει να κυκλοφορεί αίμα στο φτερό και στην ουσία είναι "νεκρό". Από αυτό το σημείο και μετά είτε δώσουμε είτε δεν δώσουμε χρωστική, δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.
Αυτά! 🙂
 
Πολύ χρησιμες οι πληροφοριες κ. Σακη. Ευχαριστω πολύ.:)
 
Καλό είναι να μην του δίνεις κεράσια και μούρα αλλά να προτιμάς τα δύο βασικά φρούτα που είναι το πορτοκάλι και το μήλο. Και όπως σου είπε και ο mgerom το τριμμένο παντζάρι και το καρότο είναι εξαιρετικά. Να θυμάσαι ότι τρελλαίνονται για μαρούλια και μπρόκολα. Σπιρουλίνα δεν θα βρείς σε όλα τα pet shop αλλά σε κάποια μόνο. Είναι ένα είδος φυκιού σε κάπσουλες. Πολύ καλή για τον άνθρωπο!
 
Επι του συγκεκριμενου θεματος οι αποψεις διαφερουν. ( και αυτο είναι που με μπερδευει).😕 Στο αρθρο για την χορηγηση των χρωστικών στα κόκκινα πουλια, αναφερει οτι μπορουμε να δινουμε στα πουλια μουρα, κερασια, πατζαρια και καρότα( οπως πολύ σωστα αναφερατε). Θα δοκιμασω τα τριμμενα πατζαρια και καρότα. Οσο για το μήλο και το μαρούλι παρόλο που πολλοι υποστηρίζουν οτι είναι το κατεξοχήν φρουτο και λαχανικο των καναρινιών, διαβασα οτι δεν προσφέρουν τόσα οσα για τα οποια φημιζονται. Σε αντιθεση με αδικημενα λαχανικά οπως το μπρόκολα ( το οποιο δε είχα και σε μεγάλη υπόληψη) αλλα διαπίστωσα με μεγαλη μου χαρα οτι έγινε αναρπαστο! Οπως επισης και το ακτινιδιο!

Σπιρουλίνα για πουλια δεν εχω βρει ακόμα! Την σπιρουλινα για ανθρώπους( σε μορφη σκόνης) την δοκιμασα ήδη με ευεργετικα αποτελέσματα. ΄Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας. 🙂
 
Back
Top