Διατροφή Τι τρώει ένα παπάκι;

από έναν αυγουλά στήν Θεσσαλονίκη πού ψωνίζουμε χρόνια τώρα. μας έδωσε τα αυγά και ένα κουτάκι που έγραφε προσοχή ευθραυστο! Δεν είχα ιδέα ότι πήρα ένα αληθινό παπί μέχρι πού στο ανσανσέρ άκουγα πα πα. Πάντως αν ενδιαφέρεσε εμείς δεν σκοπεύουμε να το κρατήσουμε μόνο να το μεγαλώσουμε και μετά πρέπει να το αποκαταστήσουμε.
 
εγω ενδειαφερομαι. εχω κοτες χηνες και τα σχετικα. απλα μενω βολο και δεν μπορω να φυγω
 
όταν έρθει η ώρα θα φροντίσω εγώ τήν μεταφορά με δικά μου έξοδα. αυτό πού θέλω είναι να μου εγγυηθής ότι δέν θα βρεθεί στο τραπέζι σας ώς τροφή.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sunny
φυσικά και μπορούμε κατά μέσο όρο από το σπίτι μας τον χρόνο περνάνε 5 με 6 ζώα που η δικιά μας παρέμβαση σώζει τήν δικία τους ζωή. αν κρατούσαμε όλα αυτά τα ζώα τότε καήκαμε πραγματικά. έχουμε μάθει και στον μικρό ότι τα ζώα τις φάρμας πάνε στήν φάρμα. Παράδειγμα:πέρσι τέτιο καιρό βρίκαμε ένα κουνελάκι να κοιμάται στήν είσοδο της πολυκατικοίας. Βάλαμε παντού αγγελίες ότι βρέθηκε κουνέλι, τίποτα όμως. το κρατήσαμε γιά δύο μήνες και μετά το δώσαμε σε έναν φίλο που έχει και άλλα κουνελάκια. Εξηγήσαμε στόν μικρό ότι δεν πρέπει να έχεις ζώα περισσότερα από αυτά που μπορείς να φροντίζης επιμελώς και σωστά. Δεν έχει πρόβλημα να δώσουμε τον πάπιο αφού το ξέρει ότι είναι αδύνατον να τον φροντίζουμε σωστά. Δεν ήταν ένα ζώο που το επιλέξαμε αλλά... Πήρα τόν αυγουλά τηλ και του τα έψαλα για τα καλά.
 
Ειναι πανεμορφο αλλα για να δω αν ειναι muscovy θελω μια ανφας καθαρη απο την ακρη του ραμφους και μια κοντινη απο τα ποδαρακια του. Ειναι κουκλακι! Αφου το βαλατε μεσα στο σπιτι κι εγω δεν πιστευω οτι θα το αποχωριστειτε. :D

Αν ειναι muscovy τοτε δεν ακολουθει τον κανονα οτι τα αρσενικα βγαζουν γυριστα φτερα στην ουρα και δεν θα μπορεσεις ευκολα να διακρινεις το φυλο αφου δεν εχεις αλλα παπακια για συγκριση καθως θα μεγαλωνει.
 
όταν έρθει η ώρα θα φροντίσω εγώ τήν μεταφορά με δικά μου έξοδα. αυτό πού θέλω είναι να μου εγγυηθής ότι δέν θα βρεθεί στο τραπέζι σας ώς τροφή.

εννοειται αυτο.

αν το αποφασισεις να ξερεις οτι θα ειναι σε καλα χερια. εξαλλου δεν νομιζω να μην του αρεσει η λιμνουλα μας. 😉
 
τελικά σχετικά με το παπάκι: από το μεγάλο σάββατο το παπάκι άρχεισε να μήν είναι χαρούμενο και δέν έτρωγε καθόλου. το ίδιο βράδυ στήν ανάσταση συναντήσαμε τυχαία ένα ζευγάρη φιλικό μας και αφού ξέρω ότι έχουν μία μικρή φάρμα στήν θέρμη με σπάνια πουλιά τους πήγαμε το ίδιο βράδυ στο σπίτι να δούν τι έχει το παπάκι. μας είπαν ότι έχει στεναχώρια γιατί θέλει βοσκή καί μπάνιο σε νερά. κανονίσαμε μην έχοντας άλλη επιλογή την άλλη μέρα να το πάμε στο κτήμα τους για να δούμε πώς θα είναι εκεί. Πραγματικά τήν ημέρα του πάσχα και αφού πάλι δέν έτρωγε το πήγαμε από φόβο πώς θα πάθει κακό. όταν φτάσαμε και είδα πώς ζούνε τα πουλιά τους στεναχωρέθηκα που δεν είμαι εγώ η πάπια. Ολόκληρη λίμνη με κύκνους, μαύρες χήνες, κινέζικα παγώνια και άλλα εξωτικά πουλιά. Ο φίλος μας έβαλε αμέσως το παπάκι σε έναν πιό μικρό χώρο που είχε ορτύκια. μετά από πέντε λεπτά που το παπί ήταν ακίνητο άρχεισε νά τρέχει με χίλια να τρώει λαχανικά να βουτάει στήν μικρή πισίνα και να κυνηγάει ένα ορτύκι που του πήρε το μήλο. καμία σχέση με το μίζερο παπί που ήταν στο σπίτι. Δέχτηκαν να το κρατήσουν και τους ευχαριστώ θερμά. Θα πληρώνουμε τα τρωφεία του κάθε μήνα και μπορούμε να το βλέπουμε όποτε θέλουμε. Τέλος θέλω να ζητήσω συγνώμη από τήν δανάη που αθετώ τον λόγο μου δεν έγινε επισκοπό αλλά αν δέν το δίναμε εκεί εκείνη τήν ημέρα το μικρό ζουμερό παπάκι θα είχε γίνει σταφίδα απο το μαράζι του.ζητώ ξανά συγνώμη.
 
μην ζητας συγγνωμη καλε! αφου ειναι το παπακι χαρουμενο ειμαι και εγω! στελνε ποτε ποτε καμια φωτογραφια ομως ε;
 
Καλησπέρα,
Για να επανέλθω λίγο στο θέμα, πήγα και ρώτησα σε ένα μαγαζί που έχει τροφές για πουλιά και μου είπαν ότι μέχρι να αναπτυχθούν τα φτερά του να του δίνω μόνο φύραμα... Δηλαδή μέχρι 4-5 μηνών..
Εμένα είναι ενός μηνός τώρα και εδώ και λίγες μέρες εκτός από φύραμα του δίνω ψιλοκομμένη ντομάτα, ψιλοκομμένο μαρουλάκι και καλαμπόκι από κονσέρβα... Την ντομάτα και το μαρούλι τα καταβροχθίζει σε δευτερόλεπτα..
όσο του έχω αυτά τα φαγητά, το φύραμα μένει σχεδόν απείραχτο..
Ξέρει κανείς αν κάνω καλά ή αν πρέπει να του τα κόψω και να μείνω μόνο στο φύραμα;

Ευχαριστώ!
 
καλαμπόκι από κονσέρβα... Την ντομάτ
Καλαμπόκι όχι από κονσέρβα, έχουν συντηρητικά, πάρε κατεψυγμένο, βγάζε μια ποσότητα, άφηνέ το να έρχεται σε θερμοκρασία δωματίου και δίνε το. Και ντομάτα με μέτρο και ποτέ τα κοτσάνια της.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Καλαμπόκι όχι από κονσέρβα, έχουν συντηρητικά, πάρε κατεψυγμένο, βγάζε μια ποσότητα, άφηνέ το να έρχεται σε θερμοκρασία δωματίου και δίνε το. Και ντομάτα με μέτρο και ποτέ τα κοτσάνια της.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση..
προσέχω πολύ όταν κόβω την ντομάτα να μην έχει καθόλου πράσινα...
 
Back
Top