Γενικά Τι φύλο είναι αυτή η καρδερίνα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης zikos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν και η φωτογραφία δεν είναι πολύ καθαρή, είναι σίγουρο ότι η δεύτερη είναι θηλυκιά;
 
Εμενα παντως μου φαινεται για αρσενικο επειδη η μασκα στο πανω μερος φαινεται να ξεπερνα το μεσο του ματιου
 
Gia sas,

ego pistebo einai poli diskolo gia na les kati me aftes tis fotografies.

Omos sti basi to ramfos to pouli sti defteri fotografia fenete exei kafe fteroules, gia afto fenete san einai thiliko.


Alexandros
 
Παιδια εαν καταφερω να βγαλω πιο καλες φωτο θα τις ανεβασω αυριο αλλα δεν θελω να τις ταλαιπωρω και πολυΕχω 14 καναρινια και αυτες ειναι οι πρωτες μου καρδερινες. Με εχουν μαγεψει με την ομορφια τους και παρολο που δεν κελαιδανε πολυ καθομαι και τις χαζευω με τις ωρες
Ευχαριστω και παλι για τις γνωμες σας.
 
Δεν είναι εφικτό να ξεχωρίσει κανείς στις καρδερίνες απο τα γεννητικα οργανα; Με το φούσκωμα στις θηλυκιές και το μικρό πέος στα αρσενικά;
 
Εγω πιστευω οτι και οι δυο ειναι αρσενικες. Στην πρωτη αν και δεν εχει ντυθει καλα το πουλι βλεπουμε οτι το κοκκινο φτανει μεχρι πισω απο το ματι, δευτερον εχει μαυρα μουστακια και αν παρατηρησετε και το σχημα του κεφαλιου δεν ειναι στρογγυλο. Στην δευτερη ειναι μια καρδερινα η οποια εχει ντυθει κανονικα και το κοκκινο φτανει εως το τελος του ματιου.
 
Gia sou Gianni,

egrapsa "sti basi to ramfos. exei kafe fteroules" = moustakia. Den egrapsa gia tis fterouges.

Ala pali leo einai diskolo gia na les kati me siguria se aftes tis fotografies.

Alexandros
 
Αλεξανδρε σορυ αλλα καποιες φορες δεν βγαζω νοημα οπως τα γραφεις και νομιζα οτι ελεγες φτερουγες. Εμενα οι φτερουλες που λες για μαυρες μου φαινονται παρα για καφε.
 
Αν μου επιτρέπετε, ο Αλέξανδρος αναφέρεται στο μουστάκι (exei kafe fteroules = moustakia), τα πούπουλα στη βάση του ράμφους δηλαδή και όχι στις φτερούγες (πλατάρια) τα οποία θεωρώ και εγώ ότι είναι μαύρα και απλώς μπαίνουν μπροστά τους κάποια πούπουλα καφέ από το στήθος.

Και πάλι όμως δεν βγαίνει έτσι κάποιο συμπέρασμα για το φύλο από τη στιγμή που με αυτές τις φωτογραφίες καταλαβαίνεις με το ζόρι τι πουλί είναι, πόσο μάλλον το φύλο του. :)
 
Gia sou Gianni,

min les signomi, poles fores ksero eina diskolo na katalabenete ti enoo.

:sorry

Alexandros
 
Να πω κι εγω τη γνωμη μου.

Οντως οι φωτο δεν βοηθανε καθολου!

Ας παρουμε την πρωτη φωτο.

Εμενα με μπερδευει λιγο.☹
Το κοκκινο δειχνει να περνα αμυδρα την ακρη του ματιου στο πανω μερος (δηλ. αρσενικο) και η μασκα ειναι τετραγωνισμενη στο κατω μερος (δηλ. αρσενικο).
Ομως υπαρχει λευκο κομματι κατω απο το ματι (δηλ. Θηλυκο) οπως επισης το λευκο μαγουλο ειναι πολυ μεγαλο (δηλ. Θηλυκο) και το μαυρο στεφανι ειναι πολυ λεπτο στο πανω μερος του κεφαλιου (δηλ. Θηλυκο) και το μουστακι ειναι αχνο-γκρι (δηλ. Θηλυκο).
Κατα πασα πιθανοτητα το πουλι δεν εχει τελειωσει πτερορροια και αυτο κανει τη γνωματευση δυσκολη!

Στη δευτερη φωτο.☹

Το πουλι δειχνει αρσενικο απο το στησιμο του και το ευρος της μασκας του! Και μαλιστα ειναι πουλι. Πιασμενο προσφατα (μεταναστευτικο απο κεντρικη Ευρωπη-Βορεια Βαλκανια και δεν ανηκει στο υποειδος balkanica!
Ομως ετσι οπως καθεται (ουτε ανφας ουτε προφιλ) δεν φαινεται καθαρα αν το κοκκινο της μασκας περναει την ακρη του ματιου. Μαλλον δειχνει οτι δεν την περναει (οποτε Θηλυκο) αλλα δεν ειναι και εμφανες απολυτα απο τη φωτο!
 
Back
Top