Αναπαραγωγή Τι χρειάζεται για να βάλω για αναπαραγωγή τα καναρίνια μου;

Καλησπέρα παιδιά,

Εκπέμπω sos. Ένας οικογενειακός φίλος μου πήρε δώρο ένα θηλυκό σκουφατο καναρινάκι για να ζευγαρώσω τον δικό μου. Δεν ήθελα φέτος. Δεν έχω ιδέα τι να κάνω. Πως να ξεκινήσω. Δενημουν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο

Καλησπέρα παιδιά,

Εκπέμπω sos. Ένας οικογενειακός φίλος μου πήρε δώρο ένα θηλυκό σκουφατο καναρινάκι για να ζευγαρώσω τον δικό μου. Δεν ήθελα φέτος. Δεν έχω ιδέα τι να κάνω. Πως να ξεκινήσω. Δενημουν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο
Πρώτα από όλα κρατάς καραντίνα . Αν δεν θέλεις, απλά δεν το κάνεις. Κ προχωράς σε αναπαραγωγή όποτε το θέλεις. Πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις τους απογόνους κ μετά θα προχωρήσεις σε αναπαραγωγή.
Σημειωτέον αν κ το δικό σου καναρίνι είναι σκουφάτο gloster, δεν πρέπει να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή. Δες αυτό

Το έχει σε κλουβι μεταφορας. Θα πάμε αύριο να της πάρουμε ενα κανονικό κλουβάκι. Θα τα έχω για μια εβδομάδα χωρια και μετα θα τα ενωσω. Αυτό που θέλω από εσάς είναι να μου πειτε με τι πρεπει να προμηθευτώ. Τροφή βιταμίνες κλπ. Για την ομαλή και καλύτερη αναπαραγωγή

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πρώτα από όλα κρατάς καραντίνα . Αν δεν θέλεις, απλά δεν το κάνεις. Κ προχωράς σε αναπαραγωγή όποτε το θέλεις. Πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις τους απογόνους κ μετά θα προχωρήσεις σε αναπαραγωγή.
Σημειωτέον αν κ το δικό σου καναρίνι είναι σκουφάτο gloster, δεν πρέπει να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή. Δες αυτό
Το δικό μου το βρήκαμε. Δεν ειναι σκουφατο. Δεν ξερω τι ειναι. Θα ανεβασω φωτο

Η καραντίνα κρατάει σαράντα μέρες. Διάβασε αυτό το άρθρο, είναι πολύ αναλυτικό κ αν έχεις απορίες θα σου τις λύσουν τα έμπειρα μέλη.

Η καραντίνα κρατάει σαράντα μέρες. Διάβασε αυτό το άρθρο, είναι πολύ αναλυτικό κ αν έχεις απορίες θα σου τις λύσουν τα έμπειρα μέλη.
Σε ευχαριστώ πολύ Μαίρη. Θα τα διαβάσω και θα σας στείλω απορίες αυριο

Καλησπέρα! Δεν είναι απαραίτητο να προβείτε σε διαδικασία αναπαραγωγής εφόσον δεν το επιθυμείτε. Τα παραπάνω άρθρα θα σας βοηθήσουν. Υπόψιν όμως ότι μια ολοκληρωμένη προετοιμασία αναπαραγωγής διαρκεί τουλάχιστον 1 μήνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Καλησπέρα! Δεν είναι απαραίτητο να προβείτε σε διαδικασία αναπαραγωγής εφόσον δεν το επιθυμείτε. Τα παραπάνω άρθρα θα σας βοηθήσουν. Υπόψιν όμως ότι μια ολοκληρωμένη προετοιμασία αναπαραγωγής διαρκεί τουλάχιστον 1 μήνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Έχεις δίκιο. Αλλά αφού μου το πήρε λέω να το πάω μέχρι τέλους. Το επεξεργαζομαι και νομίζω οτι θα το κανω τελικα. Θα σας ανεβάσω αύριο φωτογραφίες και του αρσενικού και του θηλυκού για να τα δειτε. Απλά θα χρειαστώ την βοήθειά σας σε ολη τη διαδικασία. Θα επικοινωνήσω πάλι αύριο. Σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας.

Το δικό μου δεν έχει σκούφο. Θα ανεβάσω αύριο φωτο να τα δειτε.

Κ προχωράς σε αναπαραγωγή όποτε το θέλεις.
Για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ όποια χρονιά θέλεις. Γιατί η περίοδος της αναπαραγωγής είναι η άνοιξη. Δεν μπορείς δηλαδή να βάλεις το ζευγάρι σου σε αναπαραγωγή το καλοκαίρι που είναι προ των πυλών της πτερόροιας αλλά ούτε το χειμώνα που έχει τη λιγότερη διάρκεια ημερήσιου φωτός.

@stevimak
στην αγορά του κλουβιού πρέπει να προσέξεις....
να πάρεις ζευγαρώστρα μήκους 60 εκ.
με συρόμενη σχάρα και συρόμενο ταψί ώστε να τα καθαρίζεις χωρίς να χρειάζεται να μετακινείς το κλουβί, (η μετακίνηση του κλουβιού δεν πρέπει να γίνεται όσο τα πουλιά έχουν αυγά ή μικρά)

Οι λεγόμενες κινέζικες ζευγαρώστρες είναι σχετικά φθηνές και εύχρηστες.
Δες στο link που σου βάζω
Επίσης επειδή θα πας σε πετσοπ, αγόρασε : συσκευασμένο κόκκαλο σουπιάς (να είναι λευκό, να μην έχει δυσχρωμίες ή κίτρινους τόνους) το οποίο θα πρέπει να είναι μόνιμα όλον τον χρόνο στο κλουβί, υγρό ασβέστιο, το οποίο θα χρησιμοποιήσεις μόνο κατά την ωοτοκία, συσκευασμένη τροφή με εμπορική ονομασία την οποία θα ανοιξεις εσύ στο σπίτι σου, όχι δλδ χύμα τροφή, όχι τροφή από σακιά που τη συσκευάζουν μόνοι τους, και αν θέλεις αυγοτροφή ομοίως συκευασμένη που να αναγράφει ότι είναι αυγοτροφή (eggfood), όχι τις κιτρινες κόκκινες σκόνες σε διάφανα σακκουλάκια που τις ονομάζουν οι πετσοπάδες αυγοτροφές ή βιταμίνες, φωλιά εξωτερική, νήμα με βαμβάκι και χοντρή ίνα, όχι εκείνο το λεπτό στο κουτί (γιατί μπορεί να μπλεχτούν τα πόδια των πουλιών), τσόχα για τη φωλιά. Όχι φάρμακα, στικς, βιταμίνες κλπ.

Για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ όποια χρονιά θέλεις. Γιατί η περίοδος της αναπαραγωγής είναι η άνοιξη. Δεν μπορείς δηλαδή να βάλεις το ζευγάρι σου σε αναπαραγωγή το καλοκαίρι που είναι προ των πυλών της πτερόροιας αλλά ούτε το χειμώνα που έχει τη λιγότερη διάρκεια ημερήσιου φωτός.
Το κατάλαβα. Ξερω οτι ειναι την ανοιξη. Αν τα βαλω απο σήμερα σρ καραντίνα για 40 ημερες εφυγε η ανοιξη. Παμε για μέσα Μαΐου μετα. Αν ήθελε ο φίλος που αγορασε την καναρινα έπρεπε να την παρει πιο νωρις

Διαβάζω για την καραντίνα. Πράγματι δεν μπορω να τα εχω ουτε στο ιδιο δωμάτιο? Αν βαλω την καναρινα στην αλλη γωνια του δωματίου δεν γινεται?

Διαβάζω για την καραντίνα. Πράγματι δεν μπορω να τα εχω ουτε στο ιδιο δωμάτιο? Αν βαλω την καναρινα στην αλλη γωνια του δωματίου δεν γινεται?
Γίνεται. Το ιδανικό θα ήταν να είναι σε διαφορετικούς χώρους. Απλά πρώτα θα καθαρίζεις το κλουβί του παλιού, έπειτα της νέας και δεν θα μπερδέψεις ποτέ τα αξεσουάρ του ενός κλουβιού με το άλλο.
Όσο όμως εκείνη θα ακούει / βλέπει τον αρσενικό, μπορεί να κάνει αυγά από μόνη της κι αυτός είναι ένας ακόμη παράγοντας για τον οποίο ιδανικό θα ήταν να βρίσκονται σε άλλον χώρο.

Γίνεται. Το ιδανικό θα ήταν να είναι σε διαφορετικούς χώρους. Απλά πρώτα θα καθαρίζεις το κλουβί του παλιού, έπειτα της νέας και δεν θα μπερδέψεις ποτέ τα αξεσουάρ του ενός κλουβιού με το άλλο.
Όσο όμως εκείνη θα ακούει / βλέπει τον αρσενικό, μπορεί να κάνει αυγά από μόνη της κι αυτός είναι ένας ακόμη παράγοντας για τον οποίο ιδανικό θα ήταν να βρίσκονται σε άλλον χώρο.
Λοιπόν. Αρχικά σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για το ενδιαφέρον σας. Διάβασα προσεκτικά οσα μου στείλατε. Το επεξργαστηκα και τελικά δεν νομίζω οτι θα το προχωρήσω. Η καναρα είναι μια κούκλα. Κίτρινη με σκουφακι. Απιθανη. Λέμε να την επιστρέψουμε. Εκτός αν ενδιαφέρεται καποιος να του την χαρίσουμε. Κλουβί και αξεσουάρ δεν έχουμε προλάβει να πάρουμε ακόμα. Ρώτησα τον φιλο μας εαν θέλει αυτός να την κρατήσει και απάντησε οτι δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία φροντιδας του καναρινιού. Γιατί κακά τα ψέματα. Αν θέλουμε να είναι υγιή τα καναρινακια μας πρεπει να τα φροντίζουμε. Σε καθημερινή βαση. Τουλάχιστον εγω οσα εχω διαβάσει απο το forum σας τα κάνω κατά γράμμα. Και την υγιεινή του προσεχω και τη διατροφή του κλπ. Δεν είμαι γνώστης αλλά προσπαθώ να κάνω το καλύτερο.

Του εξήγησα οτι ενω ηταν μια καταπληκτική κίνηση, επρεπε να με ρωτησει πρωτα. Δεν θέλει ούτε αυτές τις 40 ημέρες καραντίνας να το κρατήσει. Και δεν διαθέτω αυτόν τον ξεχωριστό χώρο για να την τοποθετήσω. Λυπάμαι γιατί είναι μια κούκλα και φαίνεται και σε πολύ καλή κατάσταση

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@stevimak γιατί δεν την κρατάς χωρίς να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή; Κ προχωράς σε αναπαραγωγή, αν το θες, κ ξέρεις τι θα κάνεις με τα μικρά τους, του χρόνου;

Όπως θέλεις stevimak. Αν θέλουμε να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις. Ποτέ δεν είναι αργά .... Την επόμενη αναπαραγωγική σεζόν μπορείς να προσπαθήσεις πάλι... Παίρνοντας ένα πουλάκι και εξοπλισμό τέλη Οκτωβρίου - Νοεμβρίου.

@stevimak γιατί δεν την κρατάς χωρίς να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή; Κ προχωράς σε αναπαραγωγή, αν το θες, κ ξέρεις τι θα κάνεις με τα μικρά τους, του χρόνου;
Πολύ σωστά. Αποτελεί και αυτή η εκδοχή μια λύση. Καθώς θα γνωρίζεις το ιστορικό του πουλιού.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
@stevimak γιατί δεν την κρατάς χωρίς να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή; Κ προχωράς σε αναπαραγωγή, αν το θες, κ ξέρεις τι θα κάνεις με τα μικρά

Δεν μπορώ να την κρατήσω τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν μπορω να το υποστηρίξω. Φυσικά και δεν ξέρω τι να τα κάνω τα μικρά. Δεν είχα σκεφτεί καν την αναπαραγωγή. Για τον λογο αυτο ανάρτησα αυτό το θέμα. Για να ενημερωθώ, να το σκεφτώ. Αλλά τελικά δεν μπορώ να το προχωρήσω. Αν το είχα πάρει απόφαση από μόνη μου ουτε καν θα το συζητάγαμε. Του χρόνου πρωτα ο Θεός μπορεί να αλλάξω γνώμη. Κανείς δεν ξέρει. Δεν μπορώ να ανεβασω το βίντεο να την δείτε

Τελικά θα το επιστρέψει και εάν δεν το δεχτεί αυτος που μας την εδωσε θα το παρει ο ανιψιός του φιλου μας που έχει ηδη πολλά καναρινακια.

Back