Πρώτα από όλα κρατάς καραντίνα . Αν δεν θέλεις, απλά δεν το κάνεις. Κ προχωράς σε αναπαραγωγή όποτε το θέλεις. Πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις τους απογόνους κ μετά θα προχωρήσεις σε αναπαραγωγή.Καλησπέρα παιδιά,
Εκπέμπω sos. Ένας οικογενειακός φίλος μου πήρε δώρο ένα θηλυκό σκουφατο καναρινάκι για να ζευγαρώσω τον δικό μου. Δεν ήθελα φέτος. Δεν έχω ιδέα τι να κάνω. Πως να ξεκινήσω. Δενημουν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο
Το δικό μου το βρήκαμε. Δεν ειναι σκουφατο. Δεν ξερω τι ειναι. Θα ανεβασω φωτοΠρώτα από όλα κρατάς καραντίνα . Αν δεν θέλεις, απλά δεν το κάνεις. Κ προχωράς σε αναπαραγωγή όποτε το θέλεις. Πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις τους απογόνους κ μετά θα προχωρήσεις σε αναπαραγωγή.
Σημειωτέον αν κ το δικό σου καναρίνι είναι σκουφάτο gloster, δεν πρέπει να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή. Δες αυτό
@Gianniskokk Πολύ σωστά έκανες και ρώτησες πριν προχωρήσεις σε αναπαραγωγή. Το ζευγάρωμα δύο Gloster με σκούφο (corona) δεν συνιστάται, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά γενετικά προβλήματα στους νεοσσούς. Ο λόγος είναι ότι το γονίδιο που ευθύνεται για τον σκούφο είναι κυρίαρχο και όταν κληρονομείται διπλά (από δύο γονείς με σκούφο), αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για νεκρά έμβρυα, δυσμορφίες και νευρολογικά προβλήματα.
Η ασφαλέστερη και πιο υπεύθυνη πρακτική στην εκτροφή Gloster είναι να ζευγαρώνεται ένα πουλί με σκούφο (corona) με ένα χωρίς σκούφο (consort). Έτσι, εξασφαλίζεται...
Σε ευχαριστώ πολύ Μαίρη. Θα τα διαβάσω και θα σας στείλω απορίες αυριοΗ καραντίνα κρατάει σαράντα μέρες. Διάβασε αυτό το άρθρο, είναι πολύ αναλυτικό κ αν έχεις απορίες θα σου τις λύσουν τα έμπειρα μέλη.
Αναπαραγωγή Thread 'Η αναπαραγωγή των καναρινιών'
Θέλετε να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή των καναρινιών σας; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν το ξεκίνημα αλλά και κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου;
Ένα καναρίνι εκτός από τη μελωδική φωνή του, μας χαρίζει και τη συντροφιά του. Πολλές φορές όμως αναρωτιόμαστε, μήπως θα 'θελε κι' αυτό ένα ταίρι; Άλλωστε, θα ήταν και για μας ωραία εμπειρία να παρακολουθήσουμε τα καναρινάκια του να γεννιούνται και να μεγαλώνουν.
Πριν ξεκινήσουμε την αναπαραγωγή
Ίσως θεωρούμε πως αφού έχουμε χρόνο, χρήμα και τον απαραίτητο εξοπλισμό για μια σωστή αναπαραγωγή, είμαστε...
Έχεις δίκιο. Αλλά αφού μου το πήρε λέω να το πάω μέχρι τέλους. Το επεξεργαζομαι και νομίζω οτι θα το κανω τελικα. Θα σας ανεβάσω αύριο φωτογραφίες και του αρσενικού και του θηλυκού για να τα δειτε. Απλά θα χρειαστώ την βοήθειά σας σε ολη τη διαδικασία. Θα επικοινωνήσω πάλι αύριο. Σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας.Καλησπέρα! Δεν είναι απαραίτητο να προβείτε σε διαδικασία αναπαραγωγής εφόσον δεν το επιθυμείτε. Τα παραπάνω άρθρα θα σας βοηθήσουν. Υπόψιν όμως ότι μια ολοκληρωμένη προετοιμασία αναπαραγωγής διαρκεί τουλάχιστον 1 μήνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το δικό μου δεν έχει σκούφο. Θα ανεβάσω αύριο φωτο να τα δειτε.Πρώτα από όλα κρατάς καραντίνα . Αν δεν θέλεις, απλά δεν το κάνεις. Κ προχωράς σε αναπαραγωγή όποτε το θέλεις. Πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις τους απογόνους κ μετά θα προχωρήσεις σε αναπαραγωγή.
Σημειωτέον αν κ το δικό σου καναρίνι είναι σκουφάτο gloster, δεν πρέπει να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή. Δες αυτό
@Gianniskokk Πολύ σωστά έκανες και ρώτησες πριν προχωρήσεις σε αναπαραγωγή. Το ζευγάρωμα δύο Gloster με σκούφο (corona) δεν συνιστάται, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά γενετικά προβλήματα στους νεοσσούς. Ο λόγος είναι ότι το γονίδιο που ευθύνεται για τον σκούφο είναι κυρίαρχο και όταν κληρονομείται διπλά (από δύο γονείς με σκούφο), αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για νεκρά έμβρυα, δυσμορφίες και νευρολογικά προβλήματα.
Η ασφαλέστερη και πιο υπεύθυνη πρακτική στην εκτροφή Gloster είναι να ζευγαρώνεται ένα πουλί με σκούφο (corona) με ένα χωρίς σκούφο (consort). Έτσι, εξασφαλίζεται...
Για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ όποια χρονιά θέλεις. Γιατί η περίοδος της αναπαραγωγής είναι η άνοιξη. Δεν μπορείς δηλαδή να βάλεις το ζευγάρι σου σε αναπαραγωγή το καλοκαίρι που είναι προ των πυλών της πτερόροιας αλλά ούτε το χειμώνα που έχει τη λιγότερη διάρκεια ημερήσιου φωτός.Κ προχωράς σε αναπαραγωγή όποτε το θέλεις.
Το κατάλαβα. Ξερω οτι ειναι την ανοιξη. Αν τα βαλω απο σήμερα σρ καραντίνα για 40 ημερες εφυγε η ανοιξη. Παμε για μέσα Μαΐου μετα. Αν ήθελε ο φίλος που αγορασε την καναρινα έπρεπε να την παρει πιο νωριςΓια να μην παρεξηγηθώ, εννοώ όποια χρονιά θέλεις. Γιατί η περίοδος της αναπαραγωγής είναι η άνοιξη. Δεν μπορείς δηλαδή να βάλεις το ζευγάρι σου σε αναπαραγωγή το καλοκαίρι που είναι προ των πυλών της πτερόροιας αλλά ούτε το χειμώνα που έχει τη λιγότερη διάρκεια ημερήσιου φωτός.
Διαβάζω για την καραντίνα. Πράγματι δεν μπορω να τα εχω ουτε στο ιδιο δωμάτιο? Αν βαλω την καναρινα στην αλλη γωνια του δωματίου δεν γινεται?Πρώτα από όλα κρατάς καραντίνα . Αν δεν θέλεις, απλά δεν το κάνεις. Κ προχωράς σε αναπαραγωγή όποτε το θέλεις. Πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις τους απογόνους κ μετά θα προχωρήσεις σε αναπαραγωγή.
Γίνεται. Το ιδανικό θα ήταν να είναι σε διαφορετικούς χώρους. Απλά πρώτα θα καθαρίζεις το κλουβί του παλιού, έπειτα της νέας και δεν θα μπερδέψεις ποτέ τα αξεσουάρ του ενός κλουβιού με το άλλο.Διαβάζω για την καραντίνα. Πράγματι δεν μπορω να τα εχω ουτε στο ιδιο δωμάτιο? Αν βαλω την καναρινα στην αλλη γωνια του δωματίου δεν γινεται?
Λοιπόν. Αρχικά σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για το ενδιαφέρον σας. Διάβασα προσεκτικά οσα μου στείλατε. Το επεξργαστηκα και τελικά δεν νομίζω οτι θα το προχωρήσω. Η καναρα είναι μια κούκλα. Κίτρινη με σκουφακι. Απιθανη. Λέμε να την επιστρέψουμε. Εκτός αν ενδιαφέρεται καποιος να του την χαρίσουμε. Κλουβί και αξεσουάρ δεν έχουμε προλάβει να πάρουμε ακόμα. Ρώτησα τον φιλο μας εαν θέλει αυτός να την κρατήσει και απάντησε οτι δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία φροντιδας του καναρινιού. Γιατί κακά τα ψέματα. Αν θέλουμε να είναι υγιή τα καναρινακια μας πρεπει να τα φροντίζουμε. Σε καθημερινή βαση. Τουλάχιστον εγω οσα εχω διαβάσει απο το forum σας τα κάνω κατά γράμμα. Και την υγιεινή του προσεχω και τη διατροφή του κλπ. Δεν είμαι γνώστης αλλά προσπαθώ να κάνω το καλύτερο.Γίνεται. Το ιδανικό θα ήταν να είναι σε διαφορετικούς χώρους. Απλά πρώτα θα καθαρίζεις το κλουβί του παλιού, έπειτα της νέας και δεν θα μπερδέψεις ποτέ τα αξεσουάρ του ενός κλουβιού με το άλλο.
Όσο όμως εκείνη θα ακούει / βλέπει τον αρσενικό, μπορεί να κάνει αυγά από μόνη της κι αυτός είναι ένας ακόμη παράγοντας για τον οποίο ιδανικό θα ήταν να βρίσκονται σε άλλον χώρο.
Πολύ σωστά. Αποτελεί και αυτή η εκδοχή μια λύση. Καθώς θα γνωρίζεις το ιστορικό του πουλιού.@stevimak γιατί δεν την κρατάς χωρίς να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή; Κ προχωράς σε αναπαραγωγή, αν το θες, κ ξέρεις τι θα κάνεις με τα μικρά τους, του χρόνου;
@stevimak γιατί δεν την κρατάς χωρίς να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή; Κ προχωράς σε αναπαραγωγή, αν το θες, κ ξέρεις τι θα κάνεις με τα μικρά
Δεν μπορώ να την κρατήσω τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν μπορω να το υποστηρίξω. Φυσικά και δεν ξέρω τι να τα κάνω τα μικρά. Δεν είχα σκεφτεί καν την αναπαραγωγή. Για τον λογο αυτο ανάρτησα αυτό το θέμα. Για να ενημερωθώ, να το σκεφτώ. Αλλά τελικά δεν μπορώ να το προχωρήσω. Αν το είχα πάρει απόφαση από μόνη μου ουτε καν θα το συζητάγαμε. Του χρόνου πρωτα ο Θεός μπορεί να αλλάξω γνώμη. Κανείς δεν ξέρει. Δεν μπορώ να ανεβασω το βίντεο να την δείτε@stevimak γιατί δεν την κρατάς χωρίς να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή; Κ προχωράς σε αναπαραγωγή, αν το θες, κ ξέρεις τι θα κάνεις με τα μικρά τους, του χρόνου;
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας