Γενικά Τον τελευταίο καιρό δέχομαι τις επισκέψεις μιας καρακάξας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης adef
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

adef

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2007
Μηνύματα
71
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας

Τον τελευταιο καιρο (3- 4 εβδομαδες) εχω διαπιστωσει και ο ιδιος οτι δεχομαι συχνα στην γειτονια τις επισκεψεις μιας καρακαξας.

Εχω 8 πουλια στο μπαλκονι με παντα κατεβασμενες τις τεντες και οι μοναδικες επισκεψεις που δεχομουν μεχρι τωρα ηταν τα σπουργιτακια που τσιμπολογουν τους σπορους που πεφτουν απο τα κλουβια.

Ενας γειτονας μου ειπε μαλιστα πως προχθες ειχε ελθει στο διπλανο μπαλκονι οταν ελειπα και χτυπουσε με το ραμφος της την μπαλκονοπορτα του διπλανου διαμερισματος!

Δεν σας κρυβω πως ειμαι ΠΟΛΥ ταραγμενος σε σημειο μαλιστα να σκεφτομαι να προβω σε "προληπτικο αντιεροπορικο πυρ" αμα τη εμφανισει προς αποφυγην των χειροτερων.

Ελπιζω και πραγματικα ευχομαι να μην χρειαστει να φτασω σε αυτο το σημειο.

Ειναι οι καρακαξες επικινδυνες για τα ωδικα πτηνα;

Ενεργητικη η παθητικη αεραμυνα;

Τι προτεινετε;
 
εγω ειχα 2 απωλειες απο καρακα3ες περυσι...
προτεινω ενεργητικη!
Μην 3εχνας και την καλυψη των κλουβιων με κουνελοσητα...
 
Καλησπέρα και απο εμενα πιστευω το καλυτερο είναι να προφυλαξεις τα κλουβια σου με τετοιον τροπο ετσι ωστε να μην μπορει να κανει τιποτα πχ βλεπε σιτα και μετα αν θες μπορεις καποθ στο μπαλκονι πιο μακρια απο τα πουλια σου να τις βαζεις και αυτης λιγο φαγητο και νερο ωστε να ξερει οτι σε εσενα θα βρει φαγητο και να μην ασχολητε με τα πουλια σου
 
εγω λεω απλα να προστατεψεις τα κλουβια σου η καρακαξα ειναι πολυ πονηρο πουλι, σε κμι απεριπτωση μην της προσφερεις φαγητο, ειναι ικανη να σου κανει ζημιες οταν δε βρισκει, πχ στη θεια μου ειχε μαθει κι εκλεβε αμυγδαλα παο το μπαλκονι κι οταν τα εξαφανισε αυτη πηγαινε και κατεστρεφε τις γλαστρες με μανια!
οσο για τ απουλια ναι ειναι πολυ επικινδυνη, σκοτωνει καναρινια και ολα τα πουλακια που εχουμε στο μπαλκονι. το αεροβολο δεν ειναι λυση,το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να προστατεψει ςμε σιτα τα κλουβια!
 
Καλησπέρα και απο εμενα πιστευω το καλυτερο είναι να προφυλαξεις τα κλουβια σου με τετοιον τροπο ετσι ωστε να μην μπορει να κανει τιποτα πχ βλεπε σιτα και μετα αν θες μπορεις καποθ στο μπαλκονι πιο μακρια απο τα πουλια σου να τις βαζεις και αυτης λιγο φαγητο και νερο ωστε να ξερει οτι σε εσενα θα βρει φαγητο και να μην ασχολητε με τα πουλια σου
Aκη, καταλαβαινω το σκεπτικο σου, αλλα ξεχνας μια λεπτομερεια αν προσφερεις φαγητο δεν θαρθει μονο μια καρακαξα ουτε θα αρκεστουν στο κερασμενο μενου. Ρωσικη ρουλετα το βλεπω.
 
Συγνώμη να προσθέσω κάτι, ο γιατρός επιμένει καμία επαφή με ελεύθερα πουλιά, περιστέρια κ.ά. Ούτε ανάμεσα από σίτα ή πλέγμα, τα τρομάζουν, έχουν πολλά μικρόβια, ψείρες κ.ά. Να τα απομακρύνουμε οπωσδήποτε συνιστά, για να προφυλάξουμε τα κλουβιά με τα πουλάκια μας. Κι'εγώ βρήκα σε φωλιά σε δένδρο στο μπαλκόνι 8ου ορόφου φαγωμένο πουλάκι και πάρα πολλά φτεράκια σκόρπια... (επίσης στο κέντρο της Αθήνας).
 
δυστυχως εγω σημερα εχασα ενα πολυ καλο αρσενικο καναρινι μου απο επιθεση καρακαξας. Γυριζοντας μεσημερι απο τη δουλεια επαθα σοκ οταν βγηκα στο μπαλκονι... Δε λεω περισσοτερα, ηταν κριμα. Τρια καναρινια, τα ειχα παντα μεσα στο σπιτι αλλα σημερα επειδη μαλακωσε ο καιρος ειπα να τα αφησω εξω μεχρι το μεσημερι γιατι τους αρεσει και κελαιδανε τρελα. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΞΩ!
 
Κάπως έτσι έχασα την προηγούμενη καρδερίνα μου αφού την είχα 5 χρόνια,
την επομένη έβαλα κάμερα και είδα ότι ο πιο συχνός επισκέπτης ήταν μια καρακάξα σχεδόν κάθε ξημέρωμα.
Το μόνο που σκέφθηκα σαν προστασία είναι πιο πυκνο το πλέγμα του κλουβιού αλλά και πάλι δεν θέλω να το κάνω φρούριο το κλουβί του, είναι που είναι φυλακισμένο... (ήταν...)
 
Eγω δυστυχως εχω χασει πουλακι απο καρακαξα, γι'αυτο το νου σου!
Αν και στο χωριο μου λενε πως η καρακαξα φερνει μουσαφιρεους!
 
Για μένα παιδιά το πιο σωστό είναι κουνελόσυρμα ή απλά καθόλου έξω εκτός και αν είμαστε και εμείς.. Έχασα κι εγώ καναρινάκι από αρπακτικό απλά χάλια.. ☹
 
Υπάρχει πλαστική σίτα, σε χρώμα πράσινο. Εαν υπάρχει τρόπος να τοποθετηθεί εμπρός απο τα κλουβιά, δήνει μια σχετικά καλή λύση στα προβλήματα, απο κουνούπια μέχρι αρπακτικά. Οταν την βλέπει κάποιος υπο γωνίαν είναι σαν παραπέτασμα δεν μπορείς να διακρίνεις τίποτε απο πίσω. Ετσι δεν γίνονται αντιληπτά εύκολα τα κλουβιά απο τα όποια αρπακτικά.
 
Καρακάξα
Η καρακάξα είναι ένα από τα πιο κοινά πουλιά της υπαίθρου αλλά και των πόλεων. Οι αριθμοί της έχουν αυξητικές τάσεις όπως και όλων των κορακοειδών λόγω της μείωσης των κυνηγών που ασχολούνται μαζί τους. Η καρακάξα, έχει μήκος περίπου 41-42 εκατ. Χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο πτέρωμα και μια πολύ μακριά μαύρη ουρά που έχει μια μεταλλική πράσινη και μπλε γυαλάδα. Έχει μια χαρακτηριστική πτήση, κυματιστή, γρήγορη με κτυπήματα των φτερών και μικρά εναέρια γλιστρήματα. Τα θηλυκά γεννούν τα αυγά τους σε φωλιά κατασκευασμένη στην κορυφή των δέντρων. Η φωλιά της καρακάξας καλύπτεται από θόλο φτιαγμένο με πλεγμένα κλαδάκια. Τα αυγά είναι πρασινωπά, καφετιά ή ανοικτό μπλε και έχουν καφετιά στίγματα. Το θηλυκό επωάζει τα αυγά για 17 - 18 ημέρες, αν και το αρσενικό μερικές φορές συμμετέχει στην επώαση. Οι νεοσσοί παραμένουν στη φωλιά για 22 - 24 ημέρες. Η οικογένεια παραμένει ενωμένη για αρκετό χρόνο αφότου έχουν αφήσει οι νεοσσοί τη φωλιά. Οι καρακάξες είναι παμφάγες, σπόροι, φρούτα, σαλιγκάρια, έντομα, αυγά αλλά και νεκρά ζώα συμπεριλαμβάνονται στο διαιτολόγιό τους.
πηγη:"http://www.ksth.gr/8hramata9.htm"
ειστε σιγουροι οτι αυτο που επιτιθεται στα καναρινια σας ειναι καρακαξα. Γιατι το συγκεκριμενο δεν ειναι αρπαχτικο και δε τρεφεται με ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΟΥΛΙΑ!
 
Η ΚΑΡΑΚΑΞΑ (ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ)
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΕΙ...

ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΣΑΤΑΛΙΑ...

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΥΓ
μηπωσ ειναι δαχτυλιδωμενη με μπλε δαχτυλιδι ανοιχτου τυπου; χα χα
 
ειστε σιγουροι οτι αυτο που επιτιθεται στα καναρινια σας ειναι καρακαξα. Γιατι το συγκεκριμενο δεν ειναι αρπαχτικο και δε τρεφεται με ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΟΥΛΙΑ!
Κατι παραπανω απο σιγουρος να εισαι και συ Θοδωρη! Οχι μονο τα σκοτωνει με χτυπηματα στο κεφαλι ουτε αρκειται σε ενα. Τρωει οτι της αρεσει και προχωραει στο επομενο! Τις εχω δει με τα ματια μου και δεν το ξεχναω!
 
Ριξτε μια ματια στα ποστς απο την αρχη του θεματος και παρατηρηστε την προελευση τους ( τοπος ). ΟΛΑ ειναι εντος κυκλου πολεων. Το προβλημα με αυτες τις πανουργες ειναι οτι δυσκολευονται να βρουν τροφη πολλες φορες μεσα στις πολεις με αποτελεσμα να επιτιθενται σε οτι βρουν. Θα μου πειτε ''τοτε γιατι δεν φευγουν; '' υπερπληθυσμος τι να κανουμε; Οποτε καλα τα ειπε ο Θοδωρης, καλα τα ειπε και η Φρανια. Εγω εδω που βρισκομαι βγαζω απο κανενα κλουβακι εξω που κ που και καμια φορα τα κρεμαω και στα δεντρα (τρελενονται, τους αρεσει) ερχεται λοιπον η καρακαξα/ες, παρατηρει, φευγει... Πληρης αδιαφορια και η παρατηρηση αυτη ειναι μακροχρονια και στις αρχες ηταν υπο μορφη πειραματισμου ( με εναν ανθρωπο κοντα να επιβλεπει ). Συμπερασμα παρτε τα μετρα σας παιδια μεσα στις πολεις.
ΥΓ Δεν συμβαινει το ιδιο με τα υπολοιπα αρπακτικα ( γερακια, κουκουβαγιες ) οποτε οι υπαιθριοι μην κανετε το λαθος.
 
Η καρακαξα ειναι επιτρεπομενο ειδος θηρας αλλα μεσα σε κατοικημενη περιοχη απαγορευεται η θηρα. Η γνωμη μου ειναι να μην δοκιμασεις να την σκοτωσεις αλλα να την παγιδευσεις δελεαζοντας την να ερθει στο μπαλκονι σου και μετα να την πας στην εξοχη και να την αφησεις ελευθερη. Με το να την αφηνεις και αλλο ετσι σιγα-σιγα θα φερει και τις φιλες της και δεν θα χει τελειωμο το προβλημα. Οσες φορες και να την τρομαξεις να ξερεις οτι θα ξαναγυριζει οποτε το μονο δραστικο μετρο αλλα και ανθρωπινο ειναι αυτο που σου ανεφερα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Frania
Σαν πρωτο μετρο θα προμηθευτω πρασινη πλαστικη σιτα. (Παθητικη ασφαλεια)

Καλου κακου ομως θα ξεσκονισω και θα λαδωσω το αεροβολο του πατερα μου απο το παταρι και θα αγορασω βληματα.

Κανεις δεν ξερει.

Σεβομαι την ζωη των αλλων πλασματων της φυσης αλλα ειμαι αποφασισμενος να προστατεψω και την ζωη των καναρινιων μου.

Νομιζω πως εχω αυτο το δικαιωμα.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις τους
 
Αν οντως αγαπας τα πουλια μην το σκοτωσεις το καημενο... Κι αυτο αγωνα επιβιωσης κανει οπως ολοι μας... Ειναι το φυσικο του εστικτο! Εμεις το φεραμε σ αυτη την κατασταση οποτε μην ζηταμε τα ρεστα! Αν θες βαζε απλα τα καναρινακια σου μεσα...η η αλλη λυση η οποια ειναι εξαιρετη ειναι να κανεις αυτο που σου πε ο g-kiss
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Ριξτε μια ματια στα ποστς απο την αρχη του θεματος και παρατηρηστε την προελευση τους ( τοπος ). ΟΛΑ ειναι εντος κυκλου πολεων. Το προβλημα με αυτες τις πανουργες ειναι οτι δυσκολευονται να βρουν τροφη πολλες φορες μεσα στις πολεις με αποτελεσμα να επιτιθενται σε οτι βρουν. Θα μου πειτε ''τοτε γιατι δεν φευγουν; '' υπερπληθυσμος τι να κανουμε;

θελετε να αναλυσουμε την ζωικη αλυσιδα,
πως εχει αλλαξει τα 5 τελευταια χρονια
και τι συνεβει μετα την μεταφορα του αεροδρομιου στα Σπατα;

ηρθαν τα πουλακια των Σπατων στην Αθηνα
τρωνε τα σκουληκακια
που ετρωγαν αλλα πουλακια
και εκει που καρακαξα εβλεπεσ μονο στο Ζαπειο
τωρα... Κρααα

κλπ κλπ κλπ
 
Back
Top