Αναπαραγωγή Το Ζακό από αυγό

@ianos, βγήκε ναι…

Ο τρόπος που τα στοιβάζει για να τα κλωσσησει αλλά και ο τρόπος που τα ταΐζει ΔΕΝ επιτρέπει να υπάρχει τόσο μικρό δίπλα τους δυστυχώς. Θα το λιώσουν ή θα του δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα σε πόδια-φτερούγες….κατι που γνωρίζει και εκείνη πολύ καλά..

Η μαμμά τους λοιπόν το θανάτωσε…

προσπάθησα για λίγο να της αλλάξω γνώμη μια και ειμουν εκεί…σηκώθηκε και βγήκε από τη φωλιά κ περίμενε μέχρι να παγώσει. Ξαναμπήκε ομως γιατί υπάρχουν άλλα 3 που την χρειάζονται και θα παγώσουν και αυτά αλλά χρειάζονται και τάισμα. μπροστά μου μετά τάιζε το αμέσως νεότερο….άρνηση να περιποιηθεί το μικρούλη παρότι της το έβαζα από κάτω.

Μόλις «έσβησε» της το σήκωσα δείχνοντας της το εκείνη το χάιδεψε με το ράμφος της και το έσπρωξε προς την αντίθετη πλευρά. Σαν να μου έλεγε «πάρτο από εδώ»

οι άνθρωποι προσέχουμε βοηθάμε στηρίζουμε αυτουσ που χρειάζονται περισσότερη φροντίδα, στη φύση όμως δε συμβαίνει αυτό. Επιλέγει να επιβιώσουν οι πιο «δυνατοί».

Ενώ αγόρασα κρέμα τελικά αποφάσισα να μην της το πάρω… ίσως άμα το δεχόταν η μαμμα του να το βοηθούσα μετά….

έχω λίγες τύψεις να πω την αλήθεια μου που το άφησα και εγώ να πεθάνει….όλο αυτό με «θορύβησε» λίγο 🤔

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Εδώ είμαστε ακριβώς τις στιγμές αυτές. Αρνείται να το περιποιηθεί… προσπαθώ να της αλλάξω γνώμη αλλά δεν θέλει με τιπτ. έχει γυρίσει τούμπα το τρίτο -το πιο μικρό- σαν να μου λέει «αυτά εδώ είναι να ζήσουν-παράτα με»

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.

εδω τα τρία αυτα θα ειμαστε λοιπόν…
Πολύ καλά προσεγμένα και ταισμενα….
Την παρατηρω και εγω λοιπόν πως ακριβως το θελει. Στην επομενη γεννα θα εχω σωστες απαντησεις σε ερωτηματα που εχω.

Ολο αυτο το προκαλεσε εκεινη με τον “ασυνηθιστο» τροπο που γεννησε τα αυγα της..
το δευτερο αυγο Παντα εχει 3 μερες αποσταση απο το πρωτο και δυο ημερες μοναχα απο το καθε επομενο. Σε αυτη τη γεννα ειχαν ολα 3 ημερες διαφορα. Και η εκκολαψη ξεκίνησε απο τις 24 ημερες και εφτασε τις 30…

Εχει κανει αρκετα λαθη πρεπει να την αφησω να τα διορθωσει. Ειμαι σχεδον σιγουρος πως θα τα διορθωσει ειναι μικρούλα ακομα μαθαινει τι να την κανω 🤔🤔

Αν δεν τα διορθωσει τοτε πισω απο ολο αυτο βρισκεται μια πατέντα…

Ο χρονος θα δειξει λοιπον

Το θανάτωσε η ίδια ή μήπως το άφησε αφρόντιστο;
Το θανατωσε. Εβγαινε απο το αυγο και αρνιοταν να το βαλει απο κατω της με τα υπολοιπα 3. Σηκωθηκε εφυγε απο τη φωλιά και στεκόταν στη τρυπα καποια λεπτα…περιμενε καποια λεπτα μεχρι αυτο να πεθανει. Ομως εχει αλλα 3. Μπηκε παλι μεσα και αντι να τα μαζεψει ολα οπως κανει παντα και να κατσει πανω τους εκεινη το εσυρε παραπερα και ξεκινησε να ταιζει το τριτο. Μπροστα μου.. εκνευρισμενη αμα την παρατηρησεις σε αυτο το βιντεο δε θελει με τιποτα.

Το σκοτωσε. Εσκεμμενα ξεκαθαρα. Γνωριζε οτι δεν θα ζουσε. Η θα το «τσαλακωναν» τα αλλα 3. Δεν το ηθελε

@thunderfck Ούτε αυτό το περίμενα παρόλο που είχα ακούσει ότι τον άρρωστο νεοσσό η μάνα του το πετάει από την φωλιά. Βέβαια εδώ δεν ήταν άρρωστο θα μου πεις, αλλά ίσως το κατέγραψε ως εν δυνάμει άρρωστο ....
Η καρδιά μου σφίχτηκε. Η φωνή που ακούγεται στο βίντεο είναι του ατάϊστου μικρού; Τι λέμε τώρα ..
Άντε, με το καλό να ξεμυτίσουν τα τρία νέα μικρούλια.

@thunderfck Η φωνή που ακούγεται στο βίντεο είναι του ατάϊστου μικρού; Τι λέμε τώρα ..
Άντε, με το καλό να ξεμυτίσουν τα τρία νέα μικρούλια.
Ασε @MARY58 , να το βλεπεις μπροστα σου. Πριν παρω το κινητο στα χερια… να προσπαθω να την πείσω να εχει βγει το μισο απο το αυγο και να το σπρωχνει παραπερα…
Μεχρι που τα παρατησε ολα και βγηκε απο τη φωλια και το περιμενε να πεθανει.
Επεστρεψε και αντι να το μαζεψει ταιζε ενα αλλο. Και Παλι δεν της το πηρα να το βαλω κατω απο μια λαμπα εστω.
εσβηνε σιγα σιγα 🤢 και το αφησα και εγω να γινει ετσι 🤢🤢🤢🤢

Αντικειμενικα δε γινοταν να ζησει. Αλλα ουτε να το παρω και να το ταιζω με κρεμες…

Θα δουμε στην επομενη γεννα… την οποία ομως θα την καθυστερησω τερμα οσο μπορω….

Παρότι με στενοχώρησε με το τέταρτο μικρό της
Είναι το κοριτσάκι μου τι να κάνω 🥰

Οσες φορες βγαίνω έξω να βάλω φαγητό τόσες φορες σηκώνεται από τα μικράκια της για να έρθει κοντά μ. Μερικές φορες με αγχώνει μήπως της ξυλιασουν από το κρύο και φεύγω γρήγορα γρήγορα γιατί και εγώ κολλάω μαζί της και όλο την κανακευω 🥰🥰🥰🥰🥰

@thunderfck να τα χαίρεσαι τα πιτσιρίκια. Πες μας, αν γνωρίζεις....στη φύση η δεύτερη γέννα συμβαίνει τόσο σύντομα, ώστε τα μικρά της προηγούμενης να έχουν μεν απογαλακτιστεί, αλλά να διαμένουν κοντά στη φωλιά με τους γονείς τους ή ήδη έχουν φύγει για να αναζητήσουν την τύχη τους;

@ianos οι γονείς (ακόμα και όταν τα μικρά βγουν από τη φωλιά εντελώς) τα ταΐζουν τρεις φορές την ημέρα. Σταδιακά γίνεται 2 φορές την ημέρα και σταδιακά 1 μονάχα το βράδυ. Όλο αυτό παίρνει χρόνο μήνες. Στο διάστημα αυτό μαθαίνουν τα μικρά να τρώνε.
Θα βγάλω σχετικά βίντεο πιο μετά να τα δείτε αλλά με το που πλησιάσει οποιοδήποτε μικρό στις ταιστρες ακόμα και αν τρώνε ήδη οι γονείς, βάζουν όπισθεν και εξαφανίζονται για να φάνε τα μικρά… ώρες μπορεί να παίζουν με το φαγητό τα μικρά αλλά οι γονείς θα πάνε να φάνε αφού έχουν τελειώσει με τις ταιστρες τα μικρά. Μπορεί να μείνουν νηστικοί όλη ημέρα.
Όλο αυτό διαρκεί 5-6 μήνες και εξαρτάται και από τα μικρά πόσο γρήγορα θα φτάσουν να τρώνε σωστά. Οταν πλέον παρατηρούν οι γονείς ότι τα μικρά μπορούν να κρατήσουν σταθερά και με το πόδι τη τροφή τότε ξεκινούν διαδικασία για τα επόμενα και διώχνουν τα μικρά.
Όμως όλα μένουν στο κοπάδι. Επικοινωνούν βλέπονται συναντούνται παίζουν όλοι μαζί. Δεν εξαφανίζονται μακρυά τους τα μικρά. Θα κάτσουν χρόνια μαζί μέχρι τη σεξουαλικη ωρίμανση που και πάλι όλοι μαζί θα είναι απλά θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τα πιτσούνια τη δική τους αναπαραγωγική προσπάθεια.
Στόχος ολονων είναι να φτιάξουν κοπάδι και να ζήσουν μέσα σε αυτό όλοι.
Για αυτό άμα τους τραβήξεις τα πιτσούνια από τόσο νωρίς που τα τραβάνε από τη φωλιά, κάνουν αυτά τόσο γρήγορα τα επόμενα. Γιατί στόχος ζωής είναι η δημιουργία κοπαδιού και ο πολλαπλασιασμός τους

Back