Γενικά Το Θέμη, Θεμιστοκλή ή για τους φίλους Θεμάρα!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ace21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Οι μπαλίτσες μου και γω σας καληνυχτούμε. 🙂
Δεν ξερω αν σου αρεσουν κι εσενα οι συγκεκριμενες μπαλιτσες, αλλα εγω τρελλαινομαι να τα βλεπω την ωρα που κοιμουνται!
Καληνυχτα λοιπον και απο τις δικες μου μπαλιτσες..😛
 
Πόση ηρεμία και πραότητα εμπνέουν αυτές οι φωτογραφίες! Και ξεκουράζονται στην ίδια κούρνια! Πολύ ωραίες! Σε ευχαριστούμε πολύ που τις μοιράστηκες μαζί μας!
 
Επειδή ο Θεμάρας είναι πλέον σύζυγος σωστός, τώρα που γύρισα είδα τη γλυκούλα μου να κάθεται στη φωλιά... Έχει ήδη δύο αυγουλάκια (αύριο περιμένω το τρίτο) και τα έχω αντικαταστήσει με πλαστικά... Νομίζω αύριο το απόγευμα πρέπει να τα τοποθετήσω για να αρχίσει να τα κλωσσάει, σωστά; Δε θέλω να το κοροϊδεύω άλλο το κορίτσι μου... ☹
 
Δε θέλω να το κοροϊδεύω άλλο το κορίτσι μου... ☹

Στη θέση σου θα προτιμούσα να την κοροιδέψω αφήνοντας τη να κλωσσήσει για λίγο τα ψεύτικα και μετά να την αφήσω να ξεκουραστεί. Η ζέστη έχει κάνει αισθητή και μόνιμη την παρουσία της.
 
Καλησπέρα στην παρέα!

Αυτήν τη φωτογραφία την αφιερώνω σε όλους και ειδικά όσους με συμβούλεψαν όλους αυτούς τους μήνες σε κάθε λογής απορίες μου.

Επανέρχομαι λοιπόν με τα εξής:

1) Είναι φυσιολογικό που η κανάρα κάθεται ώρες ώρες ακόμα πάνω στα μικρά; (έσκασαν σήμερα)

2) Αυγό παραμέρα και μετά το 10ήμερο αυγοτροφή; (λόγω του ότι θα έχει και πρασινάδες)

3) Πέραν του ότι δεν πρέπει να δίνω πρασινάδες και φρούτα για το επόμενο 10ήμερο, θα πρέπει να προσέξω κάτι άλλο; Είχα αντικαταστήσει τα αυγά με ψεύτικα για να δώσω σε όλα τα μικρά ίσες πιθανότητες επιβίωσης, σε κάποια φάση είδα 4 λαιμάκια τεντωμένα, ελπίζω και το 5ο να είναι εντάξει. Δεν ήθελα να βάλω χέρια μέσα.

Υ. Γ.1: Μακάρι να τα καταφέρουνε με τη ζέστη.
Υ. Γ.2: Κύριε Μάκη καμάρωσε ουρίτσα ο Θεμάρας! Που την είχε τόσο πλούσια ουρά;! Αν και μάλλον δεν είναι σύμφωνα με τα πρότυπα της ράτσας….
Υ. Γ. 3: Amber Alert! Ζητείται καφέ κόκκινο μωσαϊκό θηλυκό για του χρόνου… :D
 

Συνημμένα

  • Family_Matters.webp
    Family_Matters.webp
    31,9 KB · Προβολές: 30
  • Fairy_Tail.webp
    Fairy_Tail.webp
    43,9 KB · Προβολές: 30
1. Ερώτηση :Έτσι πρέπει είναι φυσιολογικό..
2. Ερωτηση: Σωστά
3. Ερώτηση :Αν βάζεις σε ένα κουπακι έξτρα σπόρους (chia, camelina ,bella di notte , βρώμη, σουσάμι,) θα είναι στα συν..
Επίσης αν θες μπορείς να κανεις το εξής:2-3 brazilian nuts με μια κουταλιά της σούπας ψύχα ηλιόσπορους στο multi και το ρίχνεις πάνω στο αυγό ή μέσα στην αυγοτροφη..
Υ. Γ 1 Μια χαρά θα τα πανε..
Υ. Γ 2 Όλοι το καμαρώνουν..
Υ. Γ3 Έχεις χρόνο να ψάξεις και να βρεις...
ΚΑΛΟΚΛΑΡΟΤΑ!
 
Καλησπέρα στα καλά παιδιά. Ευχαριστώ όλους σας για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Επανέρχομαι με νέες ερωτήσεις:
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην τέταρτη μέρα και όλα βαίνουν καλώς. Σκέφτομαι στην έβδομη ημέρα (Κυριακή 16/6) να πάρω τη φωλιά, να την καθαρίσω και να αφήσω μόνο την τσόχα αφαιρώντας το νήμα. Μπήκα και στη διαδικασία να σκεφτώ να δαχτυλιδώσω τα μικρά, αλλά από τη μία ούτε σε σύλλογο είμαι εγγεγραμμένος, ούτε εμπειρία έχω. Φοβάμαι και τους γονείς μην αντιδράσουν, γιατί οι ίδιοι δε φέρουν δαχτυλίδι. Ποια είναι η γνώμη σας; Και αν το κάνω, να είναι ανοιχτού τύπου ή κλειστού; Του ανοιχτού μπορεί να μπεί και αργότερα;
 
Καλησπέρα Σταύρο! Χαίρομαι πολύ που όλα πάνε καλά! Μπράβο!
Σκέφτομαι στην έβδομη ημέρα (Κυριακή 16/6) να πάρω τη φωλιά, να την καθαρίσω και να αφήσω μόνο την τσόχα αφαιρώντας το νήμα.

Εγώ προσωπικά, θα σου πρότεινα να αναστείλεις τον καθαρισμό της φωλιάς για δύο με τρεις ημέρες, καθώς είναι σχετικά νωρίς για αυτήν την διαδικασία. Εξάλλου την πρώτη εβδομάδα της ζωής των νεοσσών την απομάκρυνση των ακαθαρσία και "ξένων αντικειμένων" (π.χ σπόροι κ. Α)την αναλαμβάνει η μητέρα. Αν δεις ωστόσο, ότι η φωλιά είναι λερωμένη, καλό θα ήταν να προβείς σε καθαρισμό. Εσύ θα το κρίνεις! 😉

Μπήκα και στη διαδικασία να σκεφτώ να δαχτυλιδώσω τα μικρά, αλλά από τη μία ούτε σε σύλλογο είμαι εγγεγραμμένος, ούτε εμπειρία έχω.

Η δαχτυλίδωση των πτηνών δεν είναι αποκλειστικότητα των έμπειρων και εγγεγραμένων σε συλλόγους εκτροφέων. Μην το σκέφτεσαι έτσι. Και οι ερασιτέχνες εκτροφείς, μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να τοποθετήσουν δαχτυλίδια στα πτηνά τους. Και η εμπειρία αποκτάται χρόνο με το χρόνο. :)

Φοβάμαι και τους γονείς μην αντιδράσουν, γιατί οι ίδιοι δε φέρουν δαχτυλίδι. Ποια είναι η γνώμη σας;

Δυστυχώς, αυτός ο φόβος σχεδόν πάντα υπάρχει. Αλλά με τα τεχνάσματα που υπάρχουν και που χρησιμοποιούνται επιτυχώς, περιορίζεις κάλλιστα τους κινδύνους. Έγκειται στην δική σου βούληση.

Και αν το κάνω, να είναι ανοιχτού τύπου ή κλειστού; Του ανοιχτού μπορεί να μπεί και αργότερα;

Εγώ δεν γνωρίζω από δαχτυλίδια. Αλλά έχω διαβάσει ότι τοποθετούνται συνήθως κλειστού τύπου, ενώ για μελλοντική, εύκολη αφαίρεση τους, ανοικτού. Επί του συγκεκριμένου ζητήματος θα σου απαντήσουν τα μέλη που το κατέχουν το άθλημα! 👍
 
Back
Top