Ασθένειες Το Κοκατίλ μου έπιασε το πόδι του σε πόρτα

christina chania

PB New Member
Εγγραφή
21 Νοε 2017
Μηνύματα
14
Πόλη
Χανιά
Καλησπέρα. Εχω ένα κοκατιλ ενος χρόνου. Θα ήθελα τη συμβουλή σας για ένα θέμα που προεκυψε πριν 3 ώρες όταν ο μπαμπης έπιασε το πόδι του σε μια πόρτα. Είναι μελανιασμενο και πρησμενο. Το έχει μαζεμένο. Δε τρώει ουτε πίνει και εχει κλειστά τα μάτια. Του έβαλα κορτζονουχα κρέμα και μπεταντιν όπως μου είπε κτηνίατρος τηλεφωνικως. Σήμερα στα Χανιά είναι αργία και φοβάμαι πως θα βγάλει τη νύχτα. Αν μπορείτε να με καθυσηχασετε θα ήταν πολύ καλό. Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
 
Μια πρόχειρη εκτίμηση με όσα βλέπω ... Δεν πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία.
Σίγουρα υπάρχει κτύπημα, φαίνεται και η σχετική μελανιά που το πιστοποιεί... όπως είναι και ολοφάνερο το οίδημα αλλά από κει και μετά είναι θέμα χρόνου να περάσει το πρόβλημα και να επανέλθει το πουλί στην προηγούμενη καλή κατάσταση υγείας.
Επίσης δε βλέπω ανοικτή πληγή... κι εφ' όσον δεν υπάρχει ανοικτό τραύμα.. Δε χρειάζεται και η αντισηπτική κρέμα betadine.
Να του δώσεις πλούσια τροφή κάποια άγρια χορταρικά για μερικές μέρες ώστε να βρει εύκολα τα απαραίτητα και να ανακάμψει γρηγορότερα.
Αν παρ' όλα αυτά συνεχιστεί το πρόβλημα χωρίς κάποια βελτίωση ή παρατηρήσεις μαύρα σημεία πάνω στο πόδι του, μας ενημερώνεις και φεύγεις όσο πιο γρήγορα μπορείς για γιατρό.
 
Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ!
 
Εφόσον κουνάει τα δάχτυλα πιθανόν δε το έχει σπάσει ή δεν είναι τόσο σοβαρό ώστε να υπάρχει κίνδυνο να χαθούν τα δαχτυλάκια του...
Συνήθως όταν κοπούν τα αγγεία, που αιματώνουν τα δάχτυλα... Νεκρώνονται και αφού μαυρίσουν πέφτουν.
Το πιθανότερο είναι να σας δώσει μια αντιβίωση ο γιατρός(εκείνος θα κρίνει αφού το δει ποια και για πόσο) οταν πάτε για να υπάρξει μόλυνση στο σημείο.
Κράτα το καθαρό και να πατάει κάπου μαλάκα και ίσως επίπεδα το ποδαράκι του.
Εγω στη θέση σου θα του έδινα λίγη δεξτρόζη(σου βαζω φωτο ποια εχω εγω) για να τονωθεί και να μη χάνει ενέργεια αλλά και θα το έβαζα κάπου ζεστά για τον ίδιο λόγο.

Αν χρειαστείς κάτι και μπορώ να βοηθήσω πες μου... Βρίσκομαι κι εγω Χανιά.
Περαστικά σας!

dextrose.webp
 
Βαγγέλη ευχαριστώ πολύ και σενα για τις συμβουλές σου. Αλήθεια καθυσηχαστηκα κάπως. Μετά το πριν, θα βάλω και το "μετά" με φωτογραφία. Θα πάω αύριο να το δει γιατρός. Ελπίζω να φτιάξει.
 
Το καλυτερο θα κανεις που θα το πας στο γιατρο. Και γω πιστευω οτι δεν ειναι κατ πολυ σοβαρο αλλα για παν ενδεχομενο. Οπως το επιασε στη πορτα προσπαθουσε να φυγει και το πιεζε προφανως.
 
Τώρα σιγά σιγά τρώει κιόλας. Όσο για το πώς χτύπησε... άσε φρικαραμε.. Απλά δε κάθεται κάπου επίπεδα να ξεκουράζει το άλλο ποδαράκι.
 
Καλησπέρα και πάλι. Σήμερα το πουλάκι συνεχίζει να έχει μελανιασμενο το ποδαράκι του. Αυτό που μου σύστησε και ο άνθρωπος στο pet shop αλλά και η κτηνίατρος είναι να του βαλω σταγόνες αντιβιωσης στο νερό του για εφτα μέρες. Με ρωτησε αν είναι πιο ζεστό το ένα πόδι απο το άλλο. Αν μέχρι αύριο δεν έχει βελτίωση θα το πάω στη γιατρό για να του αρχίσει ενέσιμη. Το ταισα χόρτα ραδίκια και αυγουλακι. Νομιζω πως και με τη βοήθεια σας, κάνω το σωστό...
 
Ο πετσοπας μου πρότεινε αυτή τη θεραπεία και η γιατρός που τη ρώτησα αν πρεπει να το δει, συμφωνησε και μου είπε ότι αυτό είναι το ιδανικό. Η διαφορα θερμοκρασιας στα ποδια ειναι ενδειξη φλεγμονης μου ειπε. Πρήξιμο είχε χτες αλλά έφυγε με την κρέμα κορτιζονης που του έβαλα. Πιστεύω ότι αν δω και καλυτερεύει οπως φαίνεται, οι εφτα μέρες θεραπείας μου φαίνονται πολλές.
 
Το μικρό πάει καλύτερα όντως. Αν και είναι ακόμα μαύρο το ποδαράκι του, το χρησιμοποιεί για να σκαρφαλώσει, το πατάει λίγο λίγο... Φαίνεται να το ξεπερνά. Φοβάμαι όταν τον αφήνω για πτήση γιατί δε μπορεί να το ελέγξει σωστά και μπορεί να κουτουλησει πουθενά. Μας αφήνει να το χαϊδεύουμε τώρα γιατί είχε φοβηθεί τις δυο πρωτες μέρες και δεν μας ήθελε. Θα βάλω φωτογραφία.

20171125_220043.webp
Κουναει τα δαχτυλα του αλλά ειναι σκούρα σε καποια σημεία.
 
Καλημέρα σας! Το ποδαράκι του μικρού μου είναι πολύ καλά πλέον. Σταμάτησα την αντιβίωση χτες το μεσημέρι ωστόσο παρατήρησα το βράδυ και σήμερα ότι έχει κάνει νερουλες κουτσουλιές. Είναι δραστήριο με καλή διάθεση. Προφανώς το πείραξε η αντιβίωση. Μπορώ να κάνω κάτι ή να το αφήσω μόνο με νερό και σπόρους; Χτες βέβαια έφαγε αυγό με πολύ όρεξη...
 
έπιασε το πόδι του σε μια πόρτα
Καταπληκτικά! Τώρα ίσως, αν γίνεται, θα μπορούσες να κάνεις κάποια διορθωτική κίνηση ώστε να μην συμβεί πάλι τέτοιο επεισόδιο; Π.χ. κόψιμο νυχιών, αν αυτά ευθύνονται, κάποιο κλιπ για να μην μετακινείται η πόρτα όταν είναι ανοιχτή κλπ.
Οι κουτσουλιές παρεπιπτόντως έφτιαξαν; Επανήλθαν στα φυσιολογικά πλαίσια;
 
Back
Top