Εγω θα έδινα και λίγη δεξτρόζη για να τονωθεί λίγο το πουλάκι μέχρι να βρεις γιατρό ή κρέμα να φάει.
Υπάρχουν στα φαρμακεία μικρές αμπούλες που μπορείς να τη δώσεις με σύριγγα Προσεκτικά και αφού πετάξεις τη βελόνα.
Αν έχεις ζυγαριά ψηφιακή μπορείς να το ζυγίσεις για να δούμε το βάρος του;
Δυστυχως δεν εχω ψηφιακη ζυγαρια και ενεση με συριγγα φοβαμαι να πω την αληθεια να κανω σε τοσο μικρο πλασμα.. Μιλησα με γιατρο αυριο πρωι μου ειπε να το παω στο κτηνιατρειο του
Αν και τόσα χρόνια που επικοινωνώ μέσω τέτοιων σελίδων και γενικά διαδικτυακά, είμαι συνήθως αναλυτικός εξηγώντας βήμα βήμα τις κινήσεις ώστε να το καταλάβεις εκείνος που διαβάζει και να μη γίνει λάθος... Τώρα δεν ήμουν και ζητώ συγγνώμη.
Υπογράμμισα ομως το "αφου πετάξεις τη βελόνα" άρα εννοώ οτι η βελόνα είναι άχρηστη για σένα.
Η δεξτρόζη που σου λέω είναι ο κοινός όρος, που δίνουν σε ασθενείς στα νοσοκομεια και περιέχει θρεπτικά συστατικά. Εσύ θα μπορούσες να αγοράσεις μια αμπούλα από αυτή την ουσίακαι θα..
1. Ανοιγες την αμπούλα
2. Θα άνοιγες την αποστειρωμένη σύριγγα
3.θα πετούσες στα σκουπίδια τη βελόνα που περιέχει η σύριγγα
4. Με το πλαστικό στόμιο της σύριγγας θα τραβούσες λίγο υγρό
5. Θα πλησίαζες το πλαστικό στόμιο-άκρη της σύριγγας στο ράμφος του πουλιού
6. Προσεκτικά και θα του έδινες σιγά σιγά λίγες σταγόνες ώστε να τονωθεί λίγο και να κρατηθεί μέχρι το πρωι που θα πάτε στο γιατρό.
Αν πρόκειται για μωρό και το όλο πρόβλημα δημιουργείται από την έλλειψη κρέμας... Μόλις έβλεπε τη πλαστική σύριγγα(χωρίς τη βελόνα),θα έκανε το γνωστό κλάμα των μωρών κοκατίλς και το κεφάλι πάνω κάτι. Γιατί θα του θύμιζε το τροπο που ετρωγε (το ταιζε ο εκτροφέας του) μέχρι πριν λίγες μερες.
**Αν μου επιτρέπεις τι ηλικίας έχεις;