Αναπαραγωγή Το αρσενικό καναρίνι που μου έκαναν δώρο γέννησε ένα αυγό

mairypylarinou

PB New Member
Εγγραφή
18 Δεκ 2020
Μηνύματα
26
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα! Μ εκαναν δωρο ενα καναρίνι λέγοντας μ πως ειναι αγορι. Παρόλα αυτα επειδη ειναι χειμώνας αγοράσαμε μια φωλιά και νήμα για να πηγαινει εαν θελει εκει να κοιματε . Μεχρι π γυρησα σπιτι κ ειδα ότι εχει κανει ενα αυγο! Σιγουρα δεν ειναι αγορι! Τι κάνω πως το διαχειρίζομαι ; Δεν εχω ιδεα κ ουτε αρσενικό καναρίνι προφανος εμεινε εγκυος στ πετ σοπ π ηταν .
 
@mairypylarinou καλησπέρα, η φωλιά ήταν/είναι άχρηστη από την στιγμή που δεν στοχεύεται στην αναπαραγωγή. Όχι δεν έμεινε έγκυος στο πετ σοπ. Τα καναρίνια γεννούν αυγά και χωρίς ταίρι, και χωρίς να έχουν ζευγαρώσει, το αυγό είναι ασπορο.
 
@christina07 Ευχαριστω πολυ για την πληροφορία . Δηλαδή θεωρείτε οτι πρεπει να αφαιρέσω την φωλιά με το ασπορο αυγο εντελως απο την φωλιά για να μν μπερδεύετε ; Θα κανει κ αλλο ασπορο αυγο ;
 
Η φωλιά δε τοποθετείτε για κανένα λόγο πάρα μόνο για αναπαραγωγή!Τώρα της ξύπνησες το ένστικτό και γι αυτο γέννησε. Αφαίρεσε το αύγο και τη φωλιά μη της δίνεις αυγοτροφή και αυγό και δέ θα έχεις πρόβλημα, αν δεν εχεις σουπιοκόκαλο βάλτης να μην έχεις προβλήματα!
 
@mairypylarinou Λογικα να περιμενεις κι αλλο αυγουλακι!θα ακουγε στο pet shop αρσενικα και πυρωσε και απ οτι καταλαβαινω ηταν ηδη πυρωμενο και κελαϊδουσε σαν αρσενικο και γι αυτο το δωρακι σου αντι για αγορακι βγηκε κοριτσακι!το καναρινακι το ειδαν οτι κελαϊδουσε γι αυτο το πηραν νομιζοντας οτι ειναι αρσενικο!δεν πειραζει οταν θα ερθει ο καιρος θα της παρεις παρεουλα!

Τωρα να κανεις οτι σου ειπαν τα παιδια πιο πανω βγαζεις φωλια, παντα σουπιοκοκκαλο στο κλουβι, βρασε και αυγουλακι να της βαλεις και οι ωρες του υπνου της να ειναι αυτες που πρεπει με το που νυχτωνει κατευθειαν για υπνο μεχρι την αλλη μερα το πρωι!μην ειναι στο σαλονι το κλουβι ή σε δωματιο και υπαρχει φως και καθεσαι π.χ μεχρι τις 11 το βραδυ γιατι με αυτο "κακο" της κανεις!θα νομιζει οτι ειναι πρωι και θα του δινει και θα καταλαβαινει στα αυγουλακια!

Ελπιζω το κλουβι να ειναι καπως μεγαλο ωστε να μπορει να κανει αλματα να ξεχνιεται και να γυμναζεται, βαλτης και λιγο μηλαρακι μια απο αυτες τις μερες και οπως ειπα και πιο πανω και αυγουλακι οχι ομως καθε μερα και αφαιρουμε το αυγο το πολυ 3 ωρες μετα (για τον χειμωνα) (αυτο κανω εγω)!

Αν θελεις ανεβασε μας μια φωτογραφια του κλουβιου και επι την ευκαιρια να δουμε και το καναρινακι σου 😁
 
@Elli σε Ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες! Εδω ειναι με το σκυλακι μου!
 

Συνημμένα

  • 1CCEF1AF-79D6-43E0-A879-7191EFC99659.webp
    1CCEF1AF-79D6-43E0-A879-7191EFC99659.webp
    97,7 KB · Προβολές: 37
  • 970632DB-191A-4173-8C93-11B0B6368774.webp
    970632DB-191A-4173-8C93-11B0B6368774.webp
    183,6 KB · Προβολές: 38
@mairypylarinou Καλο θα ηταν το σκυλακι να μην πλησιαζει το κλουβι!μπορει να ειναι φιλικο το σκυλακι αλλα τα καναρινακια τρομαζουν παρα πολυ ευκολα συν με οτι αλλο συνεπαγεται!οποτε μια μικρη απομακρυνση του κλουβιου γιατι τωρα στο σκυλακι θα αρχισουν οι ζηλιες επειδη μπηκε νεο μελος στην οικογενεια και θα πηγαινει συνεχεια να το ενοχλει και να το πειραζει!το σκυλακι ειναι πολυ ομορφο 😍

Πολλα κλαδακια γι αυτο το κλουβι 2 μονο κλαδακια τα υπολοιπα εξω (αν βλεπω καλα ειναι μονό το κλουβι)αν βαλεις 2 κλαδακια το ενα πανω το αλλο κατω διαγωνια αλλα μπορεις να κρατησεις και 3 κλαδακια να σχηματιζουν το γραμμα V γιατι το βλεπω να εχει υψος πολυ το κλουβακι!εσυ οπως το βλεπεις το κλουβι βαλε ή 2 ή 3 γιατι τωρα ειναι παρα πολλες!οι ποτιστρες δεν νομιζω να χρειαζονται και οι δυο!

Να την χαιρεσαι ειναι πολυ ομορφη η κουκλα σου η τσαχπινα 😍
 
@christina07 Καλησπέρα όσον αφορά αυτό που είπες ότι το καναρίνι μπορεί να μην είχε ζευγαρώσει από το πετ από... Υπάρχει περίπτωση να αγοράσουμε ένα Παραδείσι συγκεκριμένα και να έχει ζευγαρώσει από το πετ από...σου το λέω για είδα πρόσφατα μια θηλυκιά σε μαγαζί να κάθεται στην φολια και να διώχνει τα άλλα που πλησιαζαν
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
@Panag το εχω ενα μηνα το καναρινακι υπαρχει περιπτωση να εχει ζευγαρώσει ενα μηνα προν κ να κανει αυγουλακι τωρα ;
 
@mairypylarinou Το αυγο το εσπασες;αν ναι ηταν μονο ο κροκος γιατι το εχεις ενα μηνα το καναρινακι!Σε αντιθετη περιπτωση αν το ειχες πιο λιγο καιρο το καναρινακι και σου εκανε αυγο δηλαδη απο την ημερα που σου το εκαναν δωρο τοτε οταν θα εσπαγες το αυγο θα ειχε μια μικρη τελιτσα κοκκινη ο κροκος αυτο θα ηταν γονιμο!τα καναρινακια ζευγαρωνουν πρωτα απ ολα με την καταλληλη προετοιμασια και οταν ερθει η εποχη τους και με το που κανει η καναρα το τελευταιο αυγο (συνηθως κανουν 4-6) τοτε καθονται στην φωλια και ο πρωτος νεοσσος σκαει μυτη στις 14 μερες!οποτε αποκλειουμε το αυγο να ηταν γονιμο μετα απο τοσο καιρο που το εχεις!

@Panag Ειτε καναρινι ειναι,ειτε παραδεισιο ειναι,ειτε παπαγαλακι δεν θα αντεξει καμια αναπαραγωγη στο pet shop λογω πολλων αιτιων! Αποκλειεται να επιβιωσουν τα αυγουλακια της θυληκιας στο pet shop!που εχουν τα παραδεισια απο 15 πουλακια και πανω σε ενα κλουβι!και αν σκασουν τα αυγουλακια λογω των συνθηκων που επικρατουν δεν θα αντεξει κανενα!τωρα αν παρεις ενα παραδεισιο και την ιδια μερα ή την επομενη κανει αυγο πολυ πιθανον να ειναι γονιμο!σε αντιθετη περιπτωση αν παρουμε παραδεισιο και μετα απο 1 μηνα κανει αυγο δεν ειναι γονιμο!το ιδιο ισχυει και για τα καναρινια!
 
@Elli Ωραία ευχαριστώ...@Elli αυτό το ήξερα και εγώ απλώς η ερώτηση μου είναι εάν πάω και πάρω αυτό το ένα θηλυκό που είδα υπάρχει περίπτωση να κάνει φωλιά μόνο του και να γεννήσει...το είδα στη φωλιά και ήταν επιθετικό προς τα άλλα
 
Back
Top