Γενικά Το αρσενικό μου μαυροκόκκινο κοβάλτιο καναρίνι

Αν έβγαζες μια φωτογραφία της κοιλιάς του, θα είχαμε πιο ολοκληρωμένη άποψη για την ποικιλία του. Γενικά οι απαντήσεις γι' αυτό το θέμα είναι όλες από λίγο, σωστές γιατί... Μαύρο κοβάλτιο με τόσο "ανοικτή" απόχρωση και τόσο ανοικτόχρωμα κεράτινα δεν υπάρχει. Αχάτης πιθανόν να ήταν αλλά και πάλι θα είχε ένα σοβαρό ελλάτωμα. Μαύρα νύχια και μαύρα σημάδι στο ράμφος. Η ποιότητα του πτερώματος (έντονο ή χιονέ) είναι δευτερεύον θέμα για ένα μελλοντικό ζευγάρωμα για πουλάκια κάποιας ποιότητας (αν φυσικά αυτό σε ενδιαφέρει :) ).
 
η αλήθεια είναι ότι είμαι στην αρχή της πορείας μου και δε μπορώ να εκφέρω ξεκάθαρη γνώμη αλλά διαβάζοντας στο φόρουμ για το κοβάλτιο βλέπω ότι υπάρχουν διαφορές στην ίδια μετάλλαξη. ( Excellent, good, acceptable) αλλάζουν κάποια στοιχεία σ αυτές τις κατηγορίες. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Χριστός ανέστη χρόνια πολλά!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Oι όποιες παρατηρήσεις γράφονται που αφορούν στην ποικιλία του πουλιού, έχουν σαν αφετηρία τον τίτλο του θέματος. Αυτό σχολιάζουν και όχι το αν είναι όμορφο ή όχι. Οι διαβαθμίσεις της περιγραφής των στανταρς που αναφέρεις Χρήστο, έχουν στόχο τα πουλιά που είναι μέσα στα πρότυπα και μπορούν να κριθούν, με κάποια κλιμάκωση. Ενα Κοβάλτιο με λευκή κοιλιά ή ένας Αχάτης με μαύρα σημεία στα κεράτινα μέρη, είναι απλά εκτός στάνταρς.
 
Καλημέρα Χρήστο! Είναι ένας κούκλος! Λατρεύω το βαθύ χρώμα του! Ερωτεύσιμος! Γεια στα χέρια σου για το κλουβί που κατασκεύασες και τον φροντίζεις πολύ καλά! Μπράβο! Καλή σας συνέχεια! 👍
 
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ. Για όλα τα καλά σου λόγια. Κάνω ότι μπορώ καλύτερο αν και οι γνώσεις μου είναι ακόμα περιορισμένες. Μέσα από εδώ πιστεύω θα βοηθηθώ. Σ ευχαριστώ και πάλι! 🙂
 
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ. Για όλα τα καλά σου λόγια.
Να είσαι καλά Χρήστο! Η αλήθεια πρέπει να λέγεται! Οφείλω να σου το αναγνωρίσω! Εγώ σε ευχαριστώ!

Κάνω ότι μπορώ καλύτερο αν και οι γνώσεις μου είναι ακόμα περιορισμένες.
Ολοι μας μαθαίνουμε πάντα και συνεχώς! Η απόκτηση γνώσεων είναι μια αέναη διαδικασία! Εμείς απλώς να είμαστε πρόθυμοι και δεκτικοί να την κατακτούμε, όπως εσύ και εμείς! Πολλά μπράβο σου για αυτό! :)

Μέσα από εδώ πιστεύω θα βοηθηθώ.
Βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος με τους αρμόδιους και γνώστες για την προσφιλή μας ενασχόληση! Χαρά μας να βοηθάμε!
 
Χρήστο εγώ ένα έχω να σου πω, τι έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά της ράτσας τι δεν τα έχει, το ίδιο υπέροχος είναι. Εφόσον εσύ θέλεις ένα πουλάκι μόνο για συντροφιά και ερασιτεχνική αναπαραγωγή αργότερα, πιστεύω ότι έκανες την καλύτερη επιλογή. Μην μετανιώσεις ποτέ για αυτό 😉🙂
 
τι έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά της ράτσας τι δεν τα έχει, το ίδιο υπέροχος είναι. Εφόσον εσύ θέλεις ένα πουλάκι μόνο για συντροφιά και ερασιτεχνική αναπαραγωγή αργότερα, πιστεύω ότι έκανες την καλύτερη επιλογή
Έτσι είναι για όλα τα ζωντανά πλάσματα που φροντίζουμε. Αν όμως ο Χρήστος θέλει να ασχοληθεί με την εκτροφή κοβάλτιων, τότε δεν αρκεί να βγάζει χαριτωμένα πουλάκια. Χρειάζεται ενημέρωση, διάβασμα και σωστή παρατήρηση των πουλιών του.
 
Εφόσον εσύ θέλεις ένα πουλάκι μόνο για συντροφιά και ερασιτεχνική αναπαραγωγή αργότερα, πιστεύω ότι έκανες την καλύτερη επιλογή. Μην μετανιώσεις ποτέ για αυτό
Γιάννη αναμφισβήτητα δεν θα μετανιωνα για το πουλί που πήρα. Αυτή η συζήτηση γίνεται για λόγους ενημέρωσης. Σίγουρα δεν έχω βλέψεις για διαγωνισμούς, αλλά θέλω να ξέρω σε τι διαφοροποιείται το πουλι, σε σχέση με το πρότυπο της ράτσας. Και πάλι απλά πληροφοριακά.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλώς ήρθες Χρήστο.

Το πουλάκι μάλλον είναι καθαρό μαύρο κόκκινο και όχι κοβάλτιο. Δεν βοηθά και η φωτογραφία,όπως σου είπαν πρέπει να δούμε την κοιλιά του όπου και οι μελανίνες επεκτείνονται σε αντίθεση με κάθε άλλη μετάλλαξη. Επιπρόσθετα επειδή είναι κόκκινο, η διαδικασία χορήγησης της χρωστικής και η φωτογράφηση μπορούν να μας οδηγήσουν σε εσφαλμένη κρίση.

Για την ώρα η κοιλιά δείχνει πιο ανοιχτόχρωμη και το σημαντικότερο η κάτω όψη του σπασμένου φτερού της ουράς δείχνει για όχι κοβάλτιο.

Για να καταλάβεις την διάχυση των μελανινών μέχρι την κοιλιακή χώρα μπορείς να δεις παρακάτω τον δεύτερο απο αριστερά φρεσκοκλαρωμένο κοβάλτιο μεταξύ των αδελφών του που είναι φορείς.

Καναρίνι κοβάλτιο μεταξύ άλλων καναρινιών φορέων κοβαλτίου
 
Back
Top