Γενικά Το αρσενικό μου μπάτζι σκότωσε τη θηλυκή

Marina 123

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2017
Μηνύματα
129
Πόλη
Σέρρες
Καλημέρα παιδιά..σήμερα ήταν μια πολύ άσχημη μερα για εμενα καθώς αντίκρισα κατι πολυ άσχημο... Βγηκα στο μπαλκόνι μου και τι να δω... Το αρσενικό μου μπατζι σκότωσε την θυληκη σύντροφό του μιλάμε παιδια οτι το μισο κεφάλι ηταν φαγωμένο καθως και όλη η πλάτη δεν εχω ξανα δει κατι τετοιο στην ζωη μου... Θα μπορουσατε να μου πείτε γιατι συμβαίνει και αν συμβαίνει αυτό και σε άλλους! Εχω στεναχωρηθεί παρα πολύ τον αρσενικό θα τον δώσω τωρα σε εναν φίλο μου που θέλει παπαγαλάκι και του εχω απόλυτη εμπιστοσύνη διοτι του εχω δώσει και καναρίνι και ειναι μια χαρα, δεν μπορώ να το κρατήσω μετα απο αυτο.. Εχω αλλο ενα ζευγαράκι και εναν ακομη αρσενικό θα εχω τα 3 αλλα τον συγκεκριμένο θα τον δώσω, απλα αναρωτιέμαι γιατι να γίνει αυτό και σκέφτομαι ποσο βασανίστηκε το πουλακι... Να επισημάνω πως δεν υπήρχε σταγόνα αιματος στο κλουβί
 
Καλημέρα Μαρίνα. Εμένα αυτό με παραπέμπει σε επίθεση αρπακτικού πτηνού και όχι σε επίθεση από το αρσενικό σου. Είναι πολύ υπερβολικό να κάνει κάτι τέτοιο ένα budgie. Λυπάμαι βαθύτατα για την άσχημη εικόνα που αντίκρισες καθώς και για την απώλεια σου. Θα πρέπει να έχεις το νου σου γιατί αν πρόκειται για αρπακτικό, θα ξανά επιστρέψει.
 
Λυπάμαι πολύ για αυτό που έζησες. Το έζησα κι εγώ σαν παιδί και ακόμη θυμάμαι την εικόνα. Είναι σύνηθες στα μπατζι αλλά συνήθως τα θηλυκά σκοτώνουν τα αρσενικά. Ένας καθηγητής είχε γράψει κάποια στιγμή ότι τα περισσότερα περιστατικά γίνονται κατά την αναπαραγωγική περίοδο όταν η μητέρα σκοτώνει τα παιδιά γιατί δεν τα απομακρύνουμε έγκαιρα και θέλει να ξαναζευγαρωσει ή σκοτώνει τον αρσενικό. Σαν αιτία θεωρούσε τις αυξημένες ορμόνες ή την έλλειψη κάποιων στοιχείων από τον οργανισμό της. Δεν είχε αναφερθεί όμως στην περίπτωση που αρσενικό σκοτώνει το θηλυκό.
 
Καλημέρα Μαρίνα λυπάμαι για αυτό που αντίκρισες.
Πολύ άσχημη στιγμή για εσένα και τα πουλάκια σου.


αντίκρισα κατι πολυ άσχημο...βγηκα στο μπαλκόνι μου και τι να δω...

Το μπαλκόνι είναι εύκολος στόχος για τα αρπακτικά γιατί τα πουλιά στα κλουβιά είναι απροστάτευτα.

Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη δεν νομίζω να το έκανε το αρσενικό.

Μάλλον επίθεση αρπακτικών, συνήθως ορμάνε και αρπάζουν τα κεφάλια από τα πουλιά.

Το ότι δεν έχει αίματα είναι λίγο μυστήριο.


Θα πρέπει να έχεις το νου σου γιατί αν πρόκειται για αρπακτικό, θα ξανά επιστρέψει.

Ισχύει θα έρθει και πολύ σύντομα.

Το αρσενικό είναι νορμάλ δεν παρουσιάζει τίποτα;

Κάτι να τον δείχνει τρομαγμένο. Αν τό έκανε αυτός θα είχε αίματα και πούπουλα στο κλουβί.
Ψάξε για αίματα καί πούπουλα στο μπαλκόνι και προστάτεψε τα κλουβιά.
 
Λοιπον παιδιά ο αρσενικός δεν είχε αίματα οπως και σε ολο το κλουβι δεν υπήρχε ουτε σταγονα.. Ο αρσενικός δεν ηταν ουτε είναι φοβισμένος.. Ισα ισα σφυρίζει αυτο που παρατήρησα ειναι οτι τα ματια του ειναι συνεχώς νευρικά δηλαδή εκεινο το κίτρινο ειναι έντονο.. Εαν ηταν αρπακτικό δεν θα έβγαζε τα πούπουλα; Εχω καναρινι και ακόμη ένα ζευγος ζεύγος μπατζι που δεν ειναι ουτε τρομαγμένα ουτε τιποτα.. Επειδή φοβήθηκα θα τα παίρνω πλεον μεσα αλλα δεν μου άρεσε καθόλου αυτό οχι στεναχωρεθηκα
 
Πρώτα απ' όλα είχες σημάδια ότι δεν τα πήγαιναν καλά; Μάλωναν; Πόσο καιρό ήταν μαζί;
Κι εμένα σε ποντίκι πήγε το μυαλό μου μια και τα αρσενικά μπατζι συνήθως δεν είναι επιθετικά, αλλά και τα θηλυκά απλά σκοτώνουν το ταίρι τους και δεν το τρώνε απ'οσο ξέρω.
Από την άλλη αν ήταν ποντίκι δεν θα το έτρωγε ολόκληρο; Έχω δει σε βίντεο ότι βάζουν μέσα την ουρά και καταφέρνουν να περάσουν ανάμεσα από τα κάγκελα ολόκληρο το κορμάκι του πτηνού και στο κλουβί μένει μόνο το κεφάλι 😱
 
Παιδια ειμαι στο τέταρτο οροφο ποντικι δεν υπηρχε ποτε στο σπιτι μου η οικοδομη ειναι δικη μας δεν ειχα ποτε.. Η αληθεια ειναι πως ηταν μαζι στο κλαδακι κανανε ναζακια δεν υπήρχαν τσακωμοι τωρα δεν μπορω να φανταστώ και να παει το μυαλο μου παντως ο αρσενικός ειναι μια χαρα εαν δεν ειχε τς πληγες θα ελεγα οτι πέθανε απο φυσιολογικα αιτια αλλα πληγες στο κεφαλι στην πλατη δεν μπορω να σκεφτω κατι και σε καμια περίπτωση δεν το παιζω ιατροδικαστης μην παρεξηγηθω παιδια...Αν ηταν αρπακτικο δεν θα μου έριχνε τα κλουβια κατω;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κάνεις δεν το παίζει ιατροδικαστής προσπαθούμε να εξηγήσουμε ένα απρόβλεπτο γεγονός με όσες πληροφορίες έχουμε δεν το κάνουμε από περιέργεια αλλά από ενδιαφέρον.
 
.ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΈΡΙΧΝΕ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΑΤΩ;
OXI, δυστυχώς έχω χάσει 2 πουλιά και στις δύο περιπτώσεις τα κλουβιά ήταν στην θέση τους.
Στην πρώτη περίπτωση τα υπόλοιπα πουλιά που είχα στο μπαλκόνι καθόντουσαν ήσυχα για καμιά ώρα και μετά συμπεριφερόντουσαν σαν να μην είχε συμβεί κάτι.
Η προστασία από τα αρπακτικά είναι απαραίτητη και κατά την γνώμη μου οι πληγές που έχεις αναφέρει παραπέμπουν σε επίθεση.

Θα πρέπει να τοποθετήσεις προστασία στα κλουβιά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
 
Back
Top