Ασθένειες Το αρσενικό budgie κάνει πράσινες κουτσουλιές

Κατερίνα Χρ.

PB New Member
Εγγραφή
7 Δεκ 2018
Μηνύματα
18
Καλησπέρα! Πριν απο μία βδομάδα πήρα δυο παπαγαλάκια budgie ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. Στην αρχή όπως είναι φυσιολογικό ήταν αρκετά ήρεμα και φοβισμένα μέχρι να με συνηθίσουν. Μετά απο δυο μέρες άρχισαν να κελαηδούν και μέχρι τώρα τα πάμε καλά. Τα πηγα στο κτηνίατρο και μου είπε προς το παρόν είναι εντάξει αλλά να τα προσέχω διαρκώς. Τους εχω βάλει μπανάνα, μήλο, καρότο και αυγό με διάφορες μορφές και τρόπους ωστόσο δεν τα άγγιζαν καν. Έτσι πήρα ενα κοτσάνι άνηθο και το δωσα στο στόμα στο αρσενικό που ήταν πιο εξοικειωμένο και άρχισε να το τρώει. Τους πήρα και βιολογικό κεχρι και για δυο μέρες τους είχα μόνο κεχρι και έδινα στο αρσενικό και λίγο άνηθο. Σήμερα το πρωί το αρσενικό ήταν πολύ βρώμικο στο ράμφος του, στην αμαρα και στο ένα φτερό. Ήταν πράσινο και είδα κάτω στο χαρτί πράσινες κουτσουλιες. Του έβαλα στην άλλη ταιστρα τους σπόρους τους κανονικούς και άρχισε να τρώει με μανία και τότε κατάλαβα πως δεν έτρωγε πολύ κεχρι και είχε πεινάσει. Ήταν όμως πολύ ζωηρό έπαιζε, πετούσε, κελαηδουσε... Στο νεράκι έβαλα τρεις σταγόνες αντιβίωση που είχα πάρει έτσι κι αλλιώς για προληπτικούς λόγους αλλά το θηλυκό δεν πίνει έτσι κι αλλιώς πολύ νερό και το αρσενικό σήμερα δεν το είδα να πίνει καθόλου. Να σημειωθεί πως το παπαγαλάκι καθαριστηκε μονο του όσο μπορούσε μεσα στην ημέρα, δεντι παρατηρώ εκριματα στα μάτια και στη μύτη και όταν κοιμάται βαζει το κεφαλι του πίσω στα φτερά-πλατη του, κάτι που νομίζω δεν το έκανε πριν. Στο κλουβι υπάρχει πέτρα ασβέστη και στικ με σπορακια που εχουν βιταμινες
 
Καλησπέρα, ένα μίγμα για budgies πρέπει να είναι η βασική τροφή τους και πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμο.
Τις πρώτες μέρες που πέρνουμε κάποιο πουλάκι δεν του βάζουμε πολλές καινούριες τροφές αλλά τις εμφανίζουμε σταδιακά παρατηρώντας πάντα τις αντιδράσεις του.
Το κεχρί που λες, αν είναι από κατάστημα με βιολογικά προϊόντα (για ανθρώπους) πιθανότατα είναι αποφλοιωμένο και σε κάθε περίπτωση δεν κάνει για βασική τροφή..
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα άρθρα του Petbirds θα βρεις σχεδόν ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για τη φροντίδα των budgies σου, να σου ζήσουν!
 
Καλημερα! Δυστυχως εγιναν λαθακια αρκετα! Οπως ειπε κ ο Χρηστος δεν βομβαρδιζουμε τα πουλια με τοσα πραγματα ξαφνικά! σε μια βδομαδα τους εβαλες ποσα πραγματα! Ενα ενα πραγμα και σιγα σιγα! Επισης,τροφη (συσκευασμενη) παντα πρεπει να υπαρχει μεσα στο κλουβι! Δεν αφαιρουμε ποτε τη τροφη απο τα πουλια! αντιβιωση επισης δε δινουμε στα πουλια χωρις λογο! Εφοσον ο γιατρος σου ειπε οτι ειναι ενταξει για ποιο λογο να δωσεις αντιβιωση. Αφου δεν εχουν φαει τι κουτσουλιες μπορουν να κανουν; Μονο και μονο απο το στρες της αλλαγης οι κουτσουλιες ειναι απολυτα λογικο να ειναι διαφορετικες συν οτι δεν εχουν πολυφαει! Κατσε και διαβασε στο φορουμ αρθρα και θεματαπου αφορουν τη διαμονη, τη διατροφη κ οτιδηποτε αλλο αφορα τη καλη διαβιωση των πτηνων σου! Υπαρχουν απειρα θεματα που μπορεις να διαβασεις! Επισης καλο ειναι να ρωταμε και λυνουμε τις αποριες μας πριν δοκιμασουμε κατι και οχι εκ των υστερων!
 
Έχω διαβάσει πάρα πολλά άρθρα από τότε που τα πήρα για να μπορέσω να τα φροντίσω όσο καλύτερα μπορώ και επειδή όλα τα άρθρα έγραφαν ότι πρέπει να τρωνε λαχανικά και φρούτα φοβήθηκα που δεν μου τα έτρωγαν. Για την τροφή ομολογώ πως δεν έπρεπε να την αντικαταστήσω με κεχρι και το κατάλαβα χτες που συνειδητοποίησα οτι το αρσενικό ειχε πεινάσει αρκετά.. Την αντιβίωση μου ειπαν από το πετ σοπ οτι είναι για εντερικα και αναπνευστικά προβλήματα και ότι εκτός απο όταν είναι άρρωστα μπορω να βαζωε τρεις σταγόνες για τρείς συνεχομενες μερες στο νερακι τους προληπτικα σαν αμυνα. Διαβασα προσεχτικά τις οδηγίες και το εγραφε και μεσα στην αντιβίωση. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

@krisp, Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
[automerge]1544178096[/automerge]
Επίσης να κάνω άλλες δύο ερωτήσεις. Το κεχρι θα πρέπει να το βάζω και να το βγάζω; ή μπορω να το αφήσω στη ταιστρα από τη στιγμή που ρο θηλυκό του αρέσει αρκετά.
Θέλω σε λίγες μέρες να ταξιδέψω ένα 2,5ωρο ταξίδι με κτελ. Η επιλογες μου είναι δυο. Να τα αφήσω εδω και να ερχεται φιλος μου να τα προσεχει ή να τα πάρω μαζι μου με ενα πανάκι και να ταλαιπωρηθουν; η κυρία απο το πετ σοπ μου είπε οτι αν τα πάρω μαζι μου καλύτερα να τα αφησω στον προορισμο μου (που θα εχουν εννοειται φροντιστές τους γονεις μου) γιατί ωοι μεταφορές ιδιαίτερα με κτελ ειναι πολυ κουραστικες και στρεσογονες
 
Τελευταία επεξεργασία:
Λοιπόν, Κατερίνα,
  • το κεχρί δεν ξέρουμε τι είναι (κεχρί πολλές φορές ονομάζουμε διαφορετικούς σπόρους), μπορείς κάποια στιγμή να μας βάλεις μία φωτογραφία που να ψιλοφαίνεται το σποράκι, αλλά αν το αφήσεις σε μια μικρή ποσότητα δεν θα πειράξει, εφόσον υπάρχει άφθονη από τη τροφή για budgies.
  • για πόσο θα λείψεις; Ένα ταξίδι σίγουρα στην κατάσταση που βρίσκονται είναι ταλαιπωρία, πόσο μάλλον στο ΚΤΕΛ, συν ότι θα αλλάξουν και περιβάλλον.. Εσύ, που θέλεις να τα έχεις και το πιο σημαντικά που θα έχουν την καλύτερη φροντίδα; Αυτό πρέπει να κοιτάξεις πρώτα(πριν πάρεις κάποιο ζώο κανονικά, αλλά τώρα πρέπει να βρούμε την πιο σωστή λύση)..
 
Και στια δυο μέρη θα έχουν την κατάλληλη φροντίδα όπου και αν τα αφήσω! Ιδανικα θα ηθελα να τα φέρω πισω εδω που φοιτω ομως σε αν ειναι να ταλαιπωρηθουν πολυ θα τα αφησω στους γονεις μου που γνωριζω ότι θα τα προσεχουν εξισου καλα! Διαφορετικα για να μη τα ταλαιπωρησω θα τα αφησω εδω που μενω και θα ερχεται καθε μερα φιλος μου να τους μιλαει και να τα φροντιζει. Ο φιλος μου θα λειψει 3 μερες εγω θα λειψω 15 μερες
 
15 μέρες δεν μπορούν να μείνουν σχεδόν σε καμία περίπτωση. Γιατί δεν τα παίρνει ο φίλος σου στο σπίτι του να στα προσέχει, μάλλον η καλύτερη λύση μου φαίνεται, για την ώρα..
Αν όμως φεύγεις συχνά, πως θα τα φροντίζεις; Θα πρέπει πάλι κάποιος να στα προσέχει...
Από την άλλη, αν τα πας στους γονείς σου δεν θα τα έχεις αλλά αν έχουν καλύτερη φροντίδα( θα την έχουν όμως, γιατί εσύ τα πήρες)... Τους ρώτησες αν τα θέλουν/ξέρουν τι χρειάζονται κλπ.;
 
Εννοειται ναι η μητερα μου τα θελει πολυ και οσο ειμαι και εγω στους γονεις μου θα τους μαθω ολα τα απαραιτητα και εφοσον θα εχουν και μεγαλυτερο χωρο θα τους παρουμε και πιο μεγαλο κλουβι. Εγω δεν φευγω πολυ συχνα απλα τωρα ειναι Χριστούγεννα και θα φυγω.. μπορει εννεοιται να γινει και αυτο ( να τα παω στο φιλο μου ) ετσι θα το εκανα μαλλον απλα και αυτος θα λειψει 3 μερες..
 
Back
Top