Γενικά Το δευτερο ζευγαρι με τα μικρα τους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosk1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nikosk1

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2011
Μηνύματα
838
Πόλη
Κομοτηνή
22 ημερων το πιο μεγαλο 18 το πιο μικρο, και η τελευταια γενα για τον αρσενικο, εγινε πια 4 ετων.
Η μανα είναι κυριαρχο λευκο 1 ετους με ελαχιστο εως καθολου κιτρινο στην φτερουγα.
WP_20160506_010.webp
Ένα λευκο τρια ασπρόμαυρα και ένα σαν σπουργιτη που κρυβεται συνεχεια από την καμερα.
στην επανω φωλια εχει 2 νεα αυγα και καθεται το πρωτο μικρο που βγηκε από την φωλια σημερα.
WP_20160506_021.webp
και το αρσενικο που μου εχει δωσει καταπλικτηκες γενες και εξερετος πατερας στο τα'ι'σμα
με πολύ τραγουδι και υγειεστατος στα τεσερα του χρωνια παλι και τα 5 αυγα γονιμοποιημένα!
από δικια μου γενα το 2012.
WP_20160506_017.webp
αυτά είναι τα φυσικα του χρωματα.
 
Πολυ ωραια πουλια. Μπραβο! Οντως ο αρσενικος σου πρεπει να συνταξιοδοτηθει με τιμες για το εργο του, φυσικα με οχι λιγοτερες απολαβες απο την θηλυκια! Να σου ζησουν!
 
και η τελευταια γενα για τον αρσενικο, εγινε πια 4 ετων.

Πλάκα μας κάνεις; Στα καλύτερά του είναι. Εμπειρότατος και κούκλος. Απίστευτος συνδυασμός χρωμάτων!

υ. Γ. Όλη η οικογένεια είναι για φωτογράφηση!
 
Τα μικρά βγήκαν όντως πάρα πολύ όμορφα και ιδιαίτερα! Να χαίρεσαι όλη τη φαμίλια! Και ο μπαμπάς ακόμα δεν είναι για συνταξιοδότηση! Και του χρόνου μια χαρά μπορεί να σου χαρίσει κι άλλα κουκλιά! 👍

Και τα μικρά και οι γονείς πανέμορφα, αλλά έχω μια αντίρρηση στον συνδυασμό τους.. Αν είχα αυτό το θηλυκό θα το ζευγάρωνα με ένα αρσενικό λευκό υποχωρητικό για να βγάλω 100% λευκά μικρά! Σκέψου το για του χρόνου! 😉
 
Αλικη δεν ειχα άλλο λευκο και μαλον δεν θα βαλω του χρονου κοινα καναρινια ψαχνομαι για κοκκινα μωσα'ικα μονο και αχατες μωσα'ι'κα σε οπαλ , τοπαζιο και ολες της μορφες τους, θελω κατι ποιο συγκεκριμενο πια.
 
Μονη πλεον η μανα με χωρισμα για να κλωσησει τα αυγα της και να ξεκουραστη από το ταισμα και ο πατερας ταιζει ασταμάτητα.
WP_20160509_002.webp
μα ποτε δεν τα πετυχαινω και τα πεντε να φαινονται.
WP_20160509_005.webp
αυτό που είναι δεξια μου αρεσει πολύ!
 
ψαχνομαι για κοκκινα μωσα'ικα
Φέτος έκανα την πρώτη μου αναπαραγωγή σε κόκκινα μωσαικά και με πολλή χαρά να σου δώσω ένα! Έχω καταλάβει πως τα αγαπάς και τα φροντίζεις πολύ και θα περάσουν ζωή και κότα σε σένα! Δυστυχώς έχω ένα ζευγάρι οπότε όλα τα μικρά θα είναι αδέλφια και άρα δεν μπορώ να σου δώσω ζευγάρι.. Το ένα απ τα δύο μπορώ να στο δώσω όμως με πολλή χαρά για ένα καλό ξεκίνημα!
 
σε ευχαριστω εχω ενα θυληκο μωσαικο αρα ενα αρσενικο θελω
Δημήτρη μου συγγνώμη αλλά η απάντηση μου ήταν για τον @nikosk1 . Και για σένα κάτι θα κάνουμε όμως! Κάτσε να δούμε πόσα θα βγουν στην 2η γέννα.. :)
 
Αλικη μου να εισαι καλα, και μονο που προσφερθηκες είναι σαν να μου εδωσες το καλυτερο σου, αλλα η αποσταση είναι πολύ μεγαλη και δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να στρεσαρω τοσο πολύ ένα καναρινι, μακαρι να είμασταν πιο κοντα να σου εδινα και εγω ένα από τα δικα μου μωσα'ι'κα, το δικο μου ζευγαρι ειχα παει θεσαλονικη για να το παρω καπου 250 χιλιομετρα. Σε ευχαριστω που με σκεφτηκες!
 
Μονη πλεον η μανα με χωρισμα για να κλωσησει τα αυγα της και να ξεκουραστη από το ταισμα και ο πατερας ταιζει ασταμάτητα.
Είναι και το πιο φυσιολογικό.
Πανέμορφα πουλιά.
Αξέχαστες αυτές οι στιγμές.
 
Ολα πανε καλα! αρχιζουν και τρωνε μονα τους, ο πατερας ταιζει με τεραστια αφοσιωση ένα ένα τα μικρα, για βιντεο είναι προτυπο πατερα!
WP_20160512_008.webp
το μεσαιο στην φωλια μακαρι να κρατηση το ασημι χρωμα του στην πλατη και στο κεφαλι
η φωτογραφια το αδικει.
 
Να σε καλα Μακη! της πατηθρες στην ζευγαρωστρα βαζω παντα πλαστικες για ευκολη απολυμανση, της ποτιστρες κάθε πρωι στης 06:45 της πλενω και βαζω καθαρο νερακι, μπιλιας δεν εχω παρει ποτε είναι ευκολες στο καθαρισμα εκει που είναι η μπιλια;
 
Οι πατήθρες είναι απολύτως ακατάλληλες. Κόβουν ή δημιουργούν μικροτραυματισμούς στα πέλματα των δακτύλων. Και φαρμακείο να είναι το κλουβί με αυτές τις ποτίστρες υπάρχει φόβος κάθε φορά που κάποιο νύχι με κοτσιλιά έρχεται σε επαφή με το νερό να μεταφέρει τουλάχιστον κοκκίδια. Είναι αλλαγές που πρέπει να κάνουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν ακόμα αυτά τα "αξεσουάρ". Το κόστος είναι μηδαμινό και συμβάλουν στην μακροζωία των πουλιών.
Υ. Γ Το καθάρισμα των ποτιστρών μπίλιας γίνεται κάθε 15νθήμερο και ένα βουτσάκι που πουλιέται στα πετ-σοπ είναι αρκετό.
 
Δεν είναι θεμα το κοστος απλα η ζευγαρωστρες είναι για 3 με 4 μηνες μετα βαζω τα πουλια στην κλουβα που εχω μονο ξυλινες πατηθρες. Θα παρω μια ποτιστρα να δω αν την δεχονται θα την βαλω εκει που ειχα την παλια να δω αν πινουν, τα 3 μονο πουλια που εχω είναι 1 ετους τα αλλα όλα είναι 3 ετων και πανω και εχουν μαθει με κανονικες.
 
Back
Top