Αναπαραγωγή Το ενα μωρο ζεμπρα ειναι λευκο, θα παραμεινει ετσι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης crisstos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

crisstos

PB New Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2009
Μηνύματα
161
Πόλη
Θεσσαλονίκη
λοιπον... Επιτελους μωρα στη φωλια 3 το συνολο,το ενα ομως απο οτι βλεπω ειναι λευκο θα παραμεινει ετσι;
 

Συνημμένα

  • DSC02357.webp
    DSC02357.webp
    23,2 KB · Προβολές: 174
Ναι ετσι θα παραμεινει. Μπορει να βγαλει και μερικα γκριζα φτερακια αλλα το κυριως χρωμα του θα ναι λευκο. Να σου ζησουν ολα.
 
Πολύ όμορφα!
Φαινεται καθαρά η διαφορά του απο τα άλλα δύο! Ετσι θα παραμείνει.
Οι γονείς τους τι χρώμα ζεμπράκια είναι;
 
Ωραία!
Ο αρσενικός σου είναι καφέ(fawn),το θυληκό σου είναι σπάνιο δεν κατάλαβα τι μετάλλαξη είναι!
Τώρα με τα μικρά τι τροφές δίνεις; Αυγοτροφή ποια μάρκα;
 
λοιπον με το που γεννησαν τα αυγα αρχισα να τα δινω αυγο καθε μερα και αυτο συνεχιζω να κανω. Ισως δεν κανω καλα αλλα μοιαζουν να το γλεντανε με το αυγο και αυτα και τα πουλακια.
 
Καλα κανεις. Οταν βγαινουν τα μικρα βαζουμε καθημερινα αυγο η αυγοτροφη για την καλυτερη αναπτυξη. Τα βοηθαει παρα πολυ. 😉
 
Ναι καλές είναι!
Αλλη μια ερώτηση:τι υλικό έχεις βάλει μέσα στη φωλιά;
 
Ο αρσενικός σου είναι καφέ (fawn) και η θηλυκιά κανονική (grey). Το λευκό μικρό λογικά είναι θηλυκό καφέ και τα άλλα δύο αρσενικά κανονικά. Αυτό που με προβληματίζει είναι το εκτεταμένο σκούρο της θηλυκιάς. Μπορεί να κάνω λάθος και να είναι και το φυσιολογικό της χρώμα αλλά μου φαίνεται σαν μελανινισμός. Πόσο καιρό την έχεις; Είχε από την αρχή αυτό το χρώμα ή το παρουσίασε μετά από κάποιο διάστημα; Μου έχει παρουσιάσει παρόμοιο χρωματισμό θηλυκό μετά από φτωχή διατροφή και έλλειψη φυσικού φωτός γιαυτό ρωτάω.
 
Ναι μάλλον έχει δίκιο ο Βασίλης! Το λευκό μικρό δεν θα γίνει λευκό αλλά καφέ, πιο ανοιχτόχρωμο βέβαια απο τα άλλα δύο.
Το θηλυκό Βασίλη μήπως είναι black face?Mου κάνει εντύπωση το σκούρο χρώμα στο στήθος και στην κοιλιά καθώς και το ότι δεν έχει λευκό δίπλα στο ράμφος αλλά χοντρή μαύρη γραμμή...
 
δεν ξερω βρε παιδια παντα ετσι ηταν η θυληκια την εχω πολυ καιρο, οσο για το λευκο που θα γινει καφε... Ειδομεν, κοντος ψαλμος αλληλουια...
 
Ναι μάλλον έχει δίκιο ο Βασίλης! Το λευκό μικρό δεν θα γίνει λευκό αλλά καφέ, πιο ανοιχτόχρωμο βέβαια απο τα άλλα δύο.
Το θηλυκό Βασίλη μήπως είναι black face?Mου κάνει εντύπωση το σκούρο χρώμα στο στήθος και στην κοιλιά καθώς και το ότι δεν έχει λευκό δίπλα στο ράμφος αλλά χοντρή μαύρη γραμμή...

Τα θηλυκά Black Face δεν ξεχωρίζουν εύκολα από τα απλά. Έχουν ελαφρώς πιο γκρίζα την περιοχή εκείνη και όχι μαύρο όπως τα αρσενικά. Κι εμένα αυτό μου θύμισε μόλις την είδα.
Το λευκό μικρό θα δείξει με την ενηλικίωση γιατί οι γονείς πάντα μπορεί να μεταφέρουν οποιαδήποτε μετάλλαξη (όπως CFW για παράδειγμα), το καφέ που ανέφερα είναι απλά το πιο πιθανό και προφανές από το φαινότυπο των γονιών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι θηλυκό αφού οι περισσότερες ανοιχτόχρωμες μεταλλάξεις είναι φυλοσύνδετες. Περιμένουμε φωτό μόλις μεγαλώσει.
 
μετα χαραςθα βαλω φωτο, παντος καθε μερα και ποιο πολλα λευκα πουπουλακια πανω του χωρις καθολου αλλο χρωματισμο μακαρι να μην γινει γκριζο :)
 
Πολύ συχνό είναι και το CFW από γονίδια που φέρει ο αρσενικός. Είχα μια περίπτωση πέρσυ με ένα τέτοιο μικρό θηλυκό
 
Σε γενικές γραμμές ποιο ανοιχτόχρωμη μετάλλαξη από το κλασσικό γκρι. Το πουλί στο avatar μου είναι CFW.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτό (από τα δικά μου καμάρια) εδώ Avian World_CFW Zebra

Αν ξέρεις αγγλικά έχει και εδώ The Chestnut Flanked White (CFW) Zebra Finch
 
Back
Top