Ασθένειες Το ενα ρουθουνι του budgie ειναι πιο μικρο και κλειστο απο το αλλο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mihalis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mihalis

PB New Member
Εγγραφή
28 Φεβ 2017
Μηνύματα
70
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα.. Υπαρχει και νεο πουλακι στο σπιτι εδω και 5 μερες και εχω τις εξης αποριες.. Το ενα ρουθουνι του ειναι πιο μικρο και κλειστο απο το αλλο, σαν να μην εχει μεγαλωσει οπως το αλλο... Μπορω να κανω κατι γιαυτο;θα εχει καποιο προβλημα; Επισης πεμπτη μερα σημερα και εχει νερουλες κουτσιλιες ειναι φυσιολογικο;

DSC_0246 (2).webp
 

Συνημμένα

  • DSC_0243 (2).webp
    DSC_0243 (2).webp
    13 KB · Προβολές: 23
Να σου ζήσει, πανέμορφο είναι!
Δεν βλέπω διαφορά στα ρουθούνια που λες, εκτός και δεν φαίνεται.
Βάλε αν θέλεις μια φωτογραφία τις κουτσουλιές. Είναι νερουλές από την αρχή ή σήμερα το παρουσίασε;
Στην αρχή λόγω στρες και αλλαγής τροφής, συμβαίνει σε κάποια πουλιά.
 
Ευχαριστω! Μπορει να μην φαινεται απο την φωτο αλλα το ενα ρουθουνι ειναι πιο μικρο και πιο κλειστο... Υπαρχει περιπτωση να μεγαλωσει; γιατι πρεπει να ειναι μικρο το πουλι! Την πρωτη μερα ειχε διαροια τις επομενες μερες εσφιξαν λιγο αλλα και παλι μενουν στην αμαρα και ειναι λερωμενη! Θ βγαλω φωτο αυριο γιατι κοιμαται τωρα..
 
γιατι πρεπει να ειναι μικρο το πουλι!
Πολύ μικρό είναι. Γύρω από τους 3-4 μήνες.
Αν θα μεγαλώσει το ρουθούνι εξαρτάται. Να το δούμε καλύτερα. Αν νομίζεις πως είναι βουλωμένο, ίσως από λάθος τάϊσμα, μερικές πλύσεις με φυσιολογικό όρο, θα λύσουν το πρόβλημα.
Εντάξει περιμένουμε αύριο και ελπίζω να μην χρειαστεί να το πας γιατρό.
Ξέρεις αν είναι ταϊσμένο στο χέρι; Από μαγαζί ή από εκτροφείο το πήρες; Είναι ήμερο;
 
Το πηρα απο μαγαζι, ηταν μαζι με αλλα μεσα σε κλουβα.. Οχι δεν ειναι ημερο, αλλα ειναι πολυ καλο πουλακι, απο την πρωτη μερα ανεβηκε και τρωει στο χερι μουκαι δεν φοβαται ιδιαιτερα... Ελπιζω και εγω να μην εχει τιποτα...
 
καλησπερα και απο μενα! Πολυ ομορφο το μικρο σου! Στα ρουθουνια του χαλινου δεν παρατηρησα κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό, ωστόσο μπορεις αν θελεις να του ριξεις λιγο φυσιολογικο ορό. Το ακους να φταρνίζεται; οι κουτσουλιες μπορει να ειναι διαφορετικες γιατι ισως αλλαξε και κατι διατροφικα, αν δεν ειναι κρυωμένο. το μικρο σου ειναι 2 μηνων που σημαινει πως μπορεις να το εκπαιδευσεις πανευκολα και να σε μάθει σχετικα πιο γρήγορα αν δεν υπάρχουν αλλα πουλακια να αλληλεπιδρά μαζί τους. επίσης νομίζω πως είναι κοριτσάκι.
 
τροφη του δινω συσκευασμενη, του εκανα χαμομηλι σημερα αλλα δεν ξερω αν ηπιε Καλησπερα Αλκηστις. Για να σας δωσω να καταλαβαιτε ακριβως, στο ενα το ρουθουνακι που η οπη ειναι πιο μικρη αυτο το ασπρακι που εχει μεσα σαν φιλτρο ειναι πολυ μικρο σε σχεση με το αλλο, δηλαδη δεν εχει αναπτυχθει και απο μεσα.. Δεν ξερω αν θα παιξει ρολο στην υγεια του αργοτερα, παντως ουτε φτερνιζεταικαι αναπνει μια χαρα χωρις δυσκολια... Εχω αλλο ενα θυληκο που το ειχα παρει πριν 2 μηνες και με πολυ κοπο το ειχα μαθει να ανεβαινει στο δαχτυλο και να τρωει αλλα παντα με φοβοταν... Τωρα που εφερα σπιτι το μικρο, η θηλυκια εχει αγριεψει και με φοβαται πιο πολυ απο πριν... Ευτυχως ομως απο οτι βλεπω το μικρο δεν επηρεαζεται και παρα πολυ αλλα μερικες φορες γινεται και αυτο νευρικο εξαιτιας της...
 
Καλησπερα Μιχαλη! Ουτε και γω βλεπω κατι ανησυχητικο! Βασικα δεν βλεπω καμμια διαφορα! Μην ξεχνας οτι το πουλι ειναι ακομα πολυ μικρο, και ακομα διαμορφωνει χαλινο! Μην ανησυχεις δεν υπαρχει κανενα προβλημα!
 
Ευχαριστω για τις απαντησεις! Πως το βλεπετε εσεις για αρσενικο η θηλυκο; Στο pet μου ειπαν οτι ειναι αρσενικο..
 
Ακομα ειναι νωρις να πουμε Μιχαλη! Αν και ο.χαλινος του ειναι μωβ εχει αυτους τους ασπρους κυκλους στα ρουθουνια που μπερδευουν τα πραγματα! Σε κανενα μηνα ισως μπορεσουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα!
 
Οσο για τη συμπεριφορά τους... Το ένα θα επηρεάζει το άλλο.. Το μικρό ισως πονηρευτει απέναντι σου και το μεγάλο ισως μαλακώσει..σε κάθε σπίτι η ίδια ιστορία τελικά! 😀 με ήδη ένα θηλυκό σου ευχομαι καλό κουραγιο!
 
Η θηλυκια εχω την εντυπωση οτι ζηλευει, σημερα που ειχα εξω το μικρο πανω στο χερι και ετρωγε κεχρι εκανε μεσα σαν τρελη, μεχρι που βγηκε μονη της απο το κλουβι και ηρθε, ενω πριν με εμενα δεν εβγαινε με τιποτα. Την εχω 2 μηνες και κανει σαν να ειναι αυτη το νεο πουλι στο σπιτι, τον ακολουθει παντου, ενω το μικρο ειναι μπουνταλας,DSC_0251.webp
 
Παντως Μιχαλη σε πρωτη φαση πρεπει να ασχοληθεις με τη διαρροια του πουλιου! Αυτο ειναι που προεχει!
Οταν λες να ασχοληθω με την διαροια.. Τι αλλο μπορω να κανω εκτος απο αυτο που μου ειπε η Μαρια;
 
Η θηλυκια εχω την εντυπωση οτι ζηλευει, σημερα που ειχα εξω το μικρο πανω στο χερι και ετρωγε κεχρι εκανε μεσα σαν τρελη, μεχρι που βγηκε μονη της απο το κλουβι και ηρθε, ενω πριν με εμενα δεν εβγαινε με τιποτα. Την εχω 2 μηνες και κανει σαν να ειναι αυτη το νεο πουλι στο σπιτι, τον ακολουθει παντου, ενω το μικρο ειναι μπουνταλας,View attachment 49597
Αχ αν εξελιχθεί σε αγοράκι πραγματικα έχει άλλη χάρη... Είναι όντως χαλβάδες.. Το πρώτο μου μπατζι είναι αγορι και νομίζω είναι παντοτινός έρωτας.
Τα θηλυκα... Είναι όπως λέει και ο @Νίκος Υ μια καρότο μια μαστίγιο. Κοινως απρόβλεπτη και αψυχολόγητη... Εχε παντως σε μόνιμη επίβλεψη το ενήλικο. Δεν βλάπτει..

Οταν λες να ασχοληθω με την διαροια.. Τι αλλο μπορω να κανω εκτος απο αυτο που μου ειπε η Μαρια;
Δοκίμασε να του κανεις κάποιο ρόφημα με χαμομήλι, μη δώσεις λαχανικά.. Εχε το κάπου ζεστά, κοντά σε κάποιο παράθυρο να τον ζεσταίνει ο ήλιος. Οχι όμως να το χτυπάει απευθείας.. Και μακρυά από ρεύματα αέρα. Αν δεις ότι επιμένει η διάρροια ισως καλό θα ήταν να το δει ένας γιατρός. Εγώ αυτό θα έκανα με τις μέχρι τώρα γνώσεις μου.
 
Οταν λες να ασχοληθω με την διαροια.. Τι αλλο μπορω να κανω εκτος απο αυτο που μου ειπε η Μαρια;

Αυτο που σου ειπε η Μαρια Μιχαλη και συνεχη παρακολουθηση της συμπεριφορας του και της διαθεσης του!
 
Αν εννοεις ως διαφορα στα ρουθουνια στο αριστερο της φωτογραφιας κατι αμελητεο καφε που φαινεται, δεν φαινεται να ειναι κατι ιδιαιτερο.

Επρεπε ομως να κρατησεις καραντινα στο νεο πουλακι με το παλιο, να μην ερθουν αμεσως σε επαφη για την υγεια και των δυο.
 
Καλημέρα, δεν εννοώ αυτό, η τράπουλα από το ένα ρουθουνι είναι μικρότερη, είμαι σίγουρος απλά στην φώτο δεν φαίνεται. το ξέρω ότι πήρα μεγάλο ρίσκο να τα έχω μαζί από την αρχή αλλά δεν είχα ούτε δεύτερο κλουβί ούτε και χώρο στο σπίτι... Πάντως σήμερα το πρωί που έβαλα χαμομήλι, τους αρέσει πολύ γιατί ήπιαν αρκετές φορές, επίσης οι κουτσουλιές του μικρού ήταν πολύ καλύτερες και αρκετά σφιχτες... Αυτό είναι καλό! Θα συνεχίσω την παρατήρηση, όταν γυρίσω από την δουλειά... Καλημέρα σε όλους!
 
Back
Top