Γενικά Το ηθικο θεμα περι δακτυλιδιων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης g-kiss
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

g-kiss

PB Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2008
Μηνύματα
189
Πόλη
Κως
Ξεκινω λεγοντας οτι ουδεμια σχεση εχω με εμποριο πτηνων κτλ. Απο το ιντερνετ εμαθα για την εκτροφη της καρδερινας και μου αρεσε πολυ σαν ιδεα γιατι και αγαπω τα ζωα και δεν θελω να αγορασω ξανα απο τα πιασμενα βοηθωντας εμμεσα την παρανομια. Ευχαριστω τα παιδια του PetBirds γιατι μαθαινω πολλα απο αυτα που ειναι ολοι διαθεσιμοι να δωσουν απλοχερα και χωρις ανταλλαγμα, η γνωση ειναι πολυτιμη.
Δεν ανηκω σε κανεναν συλλογο η ομιλο γιατι ειμαι επιφυλακτικος και ειναι πολυ λεπτα θεματα αυτα. Πως ομως μπορω εγω (εαν καταφερουν οι καρδερινες μου να κανουν πουλακια)να παρω δαχτυλιδια εφοσον δεν ανηκω καπου; Το ερωτημα αυτο το εχω θεσει γιατι ειναι ο μονος τροπος να αποδειξει καποιος οτι τα πουλακια του ειναι γεννημενα στην αιχμαλωσια ειναι το δαχτυλιδι. Τελος θελω να πω πως δεν θελω να πουλησω ουτε τριχα απο τα πουλακια μου, ειναι αυτο που λεν οι φιλοι μας οι αραβες και οι αφγανοι οτι το σαλουκι(σκυλος)και το αραβικο αλογο δεν πωλουνται, χαριζονται.
 
Υπάρχουν δακτυλίδια κλειστού τύπου χρώματος ασημί,
φέροντα μόνον χρονολογία και α. Α. Είχα προμηθευτεί παλαιότερα
όταν ήμουν και εγώ αρνητικός για εγγραφή σε σύλλογο.
.:: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α. Ε. ::.
Πάρε τηλέφωνο και ρώτησε τους αν εξακολουθούν να προμηθεύονται.
Η επόμενη λύση και πλέον αρμόζουσα, ειναι η εγγραφή σε σύλλογο.
 
Mακη ευχαριστω για την βοηθεια, οταν ερθει η ωρα(ελπιζω να ερθει)θα παρω τηλ για πληροφοριες. Οσον αφορα τους συλλογους δεν ειμα αντιθετος απλα φοβαμαι οτι εμεις οι ανθρωποι γενικα και βαζω και τον εαυτο μου μεσα, δεν ειμαστε αγνοι αλλα πονηροι και εκμεταλλευτες της αγνοιας των υπολοιπων. Παντου υπαρχουν και ασπρα και μαυρα προβατα.
 
Καλησπέρα τι εννοείς για άσπρα και μαύρα προβάτα και τι φοβάσαι και δεν γράφεσε αε κάποιο σύλλογο, εγώ νομίζω θα έχεις μόνο να κερδίσεις και αν είσαι και λίγο προσεκτικός,θα αποφύγεις και τις κακοτοπιές.
Τα δακτυλίδια τα θεωρώ απαραίτητα, σε όλα τα πτηνά για να μην έχουμε προβλήματα είτε εμείς οι ίδιοι (αιμομιξία), είτε με το να βρεθούν κάποια πουλιά σε πετσοπ και να πουλάει ο μαγαζάτορας, αρσενικά και θηλυκά, που είναι κάποιας ηλικίας για περσινά και φετινά.
Φιλικά Γιάννης
 
  • Like
Αντιδράσεις: g-kiss
Νίκο, αν απλά θες να "πιστοποιήσεις" τα πουλιά σου υπάρχει η λύση που πρότεινε ο Μάκης με τα "ανεπίσημα" δαχτυλίδια.
Το εφαρμόζω & εγώ αρκετά χρόνια.
Αν γραφτείς σε σύλλογο, εξ 'όσων γνωρίζω, δε έχεις καμία περαιτέρω υποχρέωση πέραν της πληρωμής της συνδρομής & του κόστους των δαχτυλιδιών.
Εκτός αν εννοείς ότι κάποιοι μπορούν να χρησιμοποιούν ένα σύλλογο για
ίδιον όφελος.
Εκεί αλλάζει..
 
  • Like
Αντιδράσεις: g-kiss
Φίλοι μου το θέμα με τους συλλόγους πρέπει να το συζητήσουμε και να το αναλύσουμε, αλλά θέλω να προσθέσω ότι έχουν βοηθήσει αρκετούς από εμάς και να μάθουμε περισσότερα για τα πουλιά μας και να αποκτήσουμε καλυτερα πουλιά, για όσους ασχολούνται με κάποιες συγκεκριμένες ράτσες.
Και επίσης τα τελευταία χρόνια τα πράγματα είναι πιο εύκολακαι όλοι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο ιντέρνετ και να μαθαίνουμε πάρα πολλά για τα πουλιά μας,όπως αυτό εδώ το σάιτ που έχει βοηθήσει αρκετούς νέους και παλαιότερους. Τα προηγούμενα χρόνια η γνώση για τα πουλιά μας μεταδιδόταν μέσω συλλόγων.
Φιλικά Γιάννης
 
  • Like
Αντιδράσεις: g-kiss
Δεν έχεις άδικο αλλά τίποτε δεν αλλάζει προς το
καλύτερο αν δεν το παλεύεις απο μέσα.

Συμφωνώ απόλυτα. Γιαυτό θα μπω κι εγώ σε σύλλογο. Ακόμη κι αν υπάρχουν κάποια λάθος πράγματα στους συλλόγους για να τα διορθώσουμε πρέπει να είμαστε από μέσα και ενεργοί. Δεν μπορούμε να λέμε ότι οι πιο πολλοί σύλλογοι δεν είναι αξιόπιστοι ή οτιδήποτε και να είμαστε απλά θεατές. Οι σύλλογοι είναι τα μέλη τους αν εμείς είμαστε τα μέλη τους θα γίνουν και αυτοί σωστοί. Όσο για τα δαχτυλίδια δεν είναι 100% αξιόπιστα τα δαχτυλίδια τα οποία δεν είναι αναγνωρισμένα από την COM. Υπάρχουν εταιρείες στο εξωτερικό που βγάζουν δαχτυλίδια και μπορούμε να γράψουμε επάνω οτιδήποτε άλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και έγκυρα. Η καλύτερη επιλογή στα δαχτυλίδια είναι να είναι αναγνωρισμένα από την COM άρα και επίσημα. Εγώ τουλάχιστον δεν εμπιστεύομαι δαχτυλίδια που δεν είναι συλλόγου (όταν αγοράζω ένα πουλί).
Χωρίς παρεξήγηση ότι αναφέρω είναι προσωπικές απόψεις και μόνο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: g-kiss
Γιαννη εχεις δικιο οτι τιποτα δεν γινεται και κανεις δεν μπορει να μας εκμεταλευτει αν δεν το επιτρεψουμε εμεις πρωτα. Αν φυσω και το γιαουρτι ειναι γιατι κατα το παρελθον ανηκα σε συλλογους (καμια σχεση με τα πτηνα)και το μερακι το δικο μου και αλλων μας το εβγαλαν απ την μυτη καποιοι που χρησιμοποιουσαν τον χαρακτηρισμο (μελος)ως βιτρινα με σκοπο να προωθησουν συμφεροντα. Πιστευω ομως οτι οι πιο πολλοι που αφιερωνουν λιγο χρονο στο φορουμ και συναμα ειναι μελη σε συλλογους σχετικους με το θεμα ειναι καλα μελη γιατι δεν πουλανε και δεν κανουν διαφημηση. Ευχαριστω παιδια που μοιραζετε γνωση αφιλοκερδως. Οι συλλογοι ειναι καλο πραγμα και πρεπει να υπαρχουν, ομως ειναι και χωροι στους οποιους σκοπευουν οι πονηροι.
 
Φίλε Βασίλη έχεις απόλυτο δίκιο, σε κάθε σύλλογο είναι εγγεγραμένα και ενεργά μέλη, πολύ λίγα ατόμα και αυτό τους δίνει το δικαώμα να το εκμεταλεύονται, αλλά και πάλι τα οφέλη από ένα σύλλογο είναι αρκέτα για κάποιον που ασχολείτε με κάποιες συγκεκριμένες ράτσες. Το θέμα του δακτυλιδιού είναι πολύ σοβαρόκαι μόνο με αυτά θα μπορέσουμε να σταματήσουμε το παράνομο εμπόριο πουλιών και την καταστροφή της φύσης και μιλάω φυσικά για κλειστού τύπου δακτυλίδι.
Δεν μπορεί πετσόπ να πουλάει πουλιά χωρίς δακτυλίδικαι το σωστό είναι να επεμβαίνει το Δασαρχείοκαι να τους επιβάλει αυστηρά πρόστιμακαι ακόμη και το κλείσιμο τους αν το επαναλαμβάνουν.
Αλλά πρέπει και εμείς να μην αγοράζουμε πουλιά που δεν φέρουν δακτυλίδι κλειστού τύπουκαι ας είναι και πιο φτηνά. Μόνο έτσι θα σταματήσουν να καταστρέφουν την πανίδα της χώρας μας.
Φιλικά Γιάννης
 
Το δικο μου προβλημα ηταν το αν μπορω να πιστοποιησω οτι τα πουλακια μου ειναι εκτροφης στην αιχμαλωσια η οχι. Βασιλη θελω να σε ρωτησω το εξης, αν σου χαριζα μια καρδερινα δικη μου με δαχτυλιδι 2,5 χιλ κλειστου τυπου(να χα να σου χαριζα 100 που λεει ο λογος)θα αμφισβητουσες την προελευση της η οχι;
 
εννοειται οτι το δαχτυλιδι δεν ειναι συλογου
 
Αν δεν σε ήξερα και δεν μπορούσα να δω τους χώρους εκτροφής σου θα την αμφισβητούσα. Βέβαια όταν σου χαρίζουνε γάιδαρο λέει η παροιμία δεν τον κοιτάς στα δόντια:D. Σε αυτό το θέμα θα εμπιστευόμουνα μόνο κάποιον που ξέρω και τον ίδιο και που εκτρέφει και έχω δει τα ζευγάρια του. Εδώ με κανονικά δαχτυλίδια και γίνονται απάτες (μικρά στις φωλιές που δαχτυλιδώνονται, μεγαλύτερο μέγεθος δαχτυλίδι που περνιέται σε πιασμένα κλπ.) θα εμπιστευόμουνα το ανεπίσημο;
 
  • Like
Αντιδράσεις: g-kiss
Ναι ρε συ Βασιλη αλλα υποτιθεται οτι αμα ειμαι μελος και διαθετω επισημα δαχτυλιδια δεν μπορω να κανω αυτην την απατη που ανεφερες;
 
Φίλοι μου πόσες καρδερίνες και άγρια έχετε δεί με δακτυλίδια σε μαγαζιά και πόσες έχετε δεί πιασμένες χωρίς δαχτυλίδι.
Είναι πολύ δύσκολο και να βρούνε τις φωλιές και να βρούνε τα αυγά και να βρούνε μετά παράμανες και να βγάλουν μικρά, η να βρούν και να δακτυλιδώσουν μικρά πάνω σε φωλιές και άν κάνουν όλα αυτά και πάλι τα πουλιά τα προσέχουν και τα μεγαλώνουν και δεν τα αφήνουν να ψοφήσουν.
Η μεγάλη ζημιά γίνετε με τα δύκτια και τις ξόβεργες, γιατί εκεί πολλά πουλιά σκοτώνονται, συνήθως κρατάνε τα καλύτερακαι αφήνουν τα παρακατιανά να ζήσουν, πολλά ψόφανε από έλλειψη νερού και φαγητού, γι αυτό τα δακτυλίδια θα σώσουν περισσότερα άγρια και ας μας κοροίδευουν και κάποιοι, πάλι κερδισμένοι θα είμαστε.
Φιλικά Γιάννης
 
Δεν είπα ότι δεν μπορείς. Απλά υπάρχει ένα μεγαλύτερο ποσοστό ασφάλειας. Τα ανεπίσημα δαχτυλίδια από μόνα τους είναι ύποπτα. Οπότε (Εγώ τουλάχιστον) μόλις τα βλέπω αρχίζω και υποψιάζομαι. Όχι ότι είναι απόλυτα ασφαλή όλα τα άλλα. Μέσα στο σύλλογο βέβαια έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα τους εκτροφείς και να δεις "τι καπνό φουμάρει ο καθένας". Εγώ φέτος θα γραφτώ σε σύλλογο. Κρατιόμουν μακριά για τους ίδιους περίπου λόγους που το κάνεις κι εσύ. Είχα ακούσει διάφορα για συλλόγους και δεν μου άρεζε η ιδέα. Αλλά φέτος το αποφάσισα γιατί πλέον αρχίζω να ασχολούμε και με την αναπαραγωγή των άγριων. Και είμαι έτοιμος τα κακώς κείμενα (αν υπάρχουν βέβαια) να τα χτυπήσω από μέσα.
 
Θα ηθελα να μου πει καποιος εαν ολοι οι συλλογοι αναγνωριζονται μεταξυ τους και ο μεν καρδερινοσυλλογος αναγνωριζει τον δε και αν ολοι αναγνωριζονται απο την παγκοσμια οργανωση για καρδερινες. Γιατι οι συλλογοι του εξωτερικου οπως στην ισπανια δεχονται ως μελη πουλοπιαστες οι οποιοι συμμετεχουν σε διαγωνισμους με αιχμαλωτισμενα πουλια. Και αν αναγνωριζεται ο ισπανικος συλλογος απο τον παγκοσμιο συλλογο εμμεσα τον αναγνωριζουν και οι δικοι μας.Αρα αναγνωριζουμε τους πουλοπιαστες
 
Θα σου πω για τις ελληνικές ομοσπονδίες και την COM τα οποία θεωρρώ είναι τα μόνα επίσημα όργανα. ΔΕΝ διεξάγουν διαγωνισμούς με πιασμένα πουλιά. Αν κάποια μέλη κάποιων συλλόγων παίρνουν μέρος σε ανεπίσημους παράνομους διαγωνισμούς δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να το ελέγξει καμιά ομοσπονδία. Επίσης κάποιοι σύλλογοι έχουν (ή προσπαθούν να πάρουν) άδεια για να πιάνουν γεννήτορες. Αυτό βέβαια γίνεται από το δασαρχείο και όχι από τις ομοσπονδίες και προϋποθέτει περιορισμένο αριθμό πιασμένων πουλιών τα οποία δαχτυλιδώνονται με ανοιχτό δαχτυλίδι. Οτιδήποτε άλλο (όπως διαγωνισμοί με πιασμένα) είναι παράνομο και πρέπει να το καταγγέλουμε. Αν δεν τους κυνηγήσουμε δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στον χώρο μας. Οι πιο πολλοί παλιοί πουλάδες αυτά μόνο ήξεραν να κάνουν(να πιάνουν πουλιά, να τα βασανίζουν με το μούτο και να βάζουν στοιχήματα για τις φωνές τους) λογικό είναι κάποιοι από αυτούς τους "ανθρώπους" να έχουν μπει και σε συλλόγους. Πιστεύω ότι πρέπει να απομακρυνθούν αλλά αυτό δεν γίνεται από μόνο του. Χρειάζονται υγιή μέλη στους συλλόγους που θα τους κάνουν να φύγουν (επειδή θα αλλάξουν την νοοτροπία) Ξέρω περιπτώσεις που αυτό γίνεται και "καθαρίζουν" οι σύλλογοι από τέτοια άτομα. Αλλά θέλει δουλειά ακόμη και γι αυτό ακριβώς πρέπει να είμαστε ενεργοί μέσα στους συλλόγους. Για να ακουστεί και η άποψή μας.
 
Παιδια προσεξτε, δεν κατακρινω συλλογους και προσωπα. Κανω τον δικηγορο του ακατανομαστου απλα για να δω τι συμβαινει με ολα αυτακαι να μαθω αποψεις. Ο κοσμος ολος και οι μικροκοσμοι που τον αποτελουν ειναι σκληροι και αδικοι καποιες φορες. Ετσι και ο μικροκοσμος των φιλων των κατοικιδιων ειναι και αυτος γεματος με λουμπες που μας πληγωνουν και ιδιως τους μη κατεχοντες γνωση. Μακαριοι λοιπον οι πτωχοι τω πνευματι και απο πετσοπα εξαπατηθεντες και εις την μαυρη αγορα το χρημα καταθεντες.
 
Νίκο ακόμη και να κατέκρινες συλλόγους δεν θα είχες άδικο. Κανείς δεν παρεξηγεί τα λόγια σου. Το μόνο που διέκρινα είναι μια επιφυλακτικότητα που έχεις και την ίδια ακριβώς έχω κι εγώ (ως προς μερικούς στο χώρο). Εγώ είμαι αυτός που κατακρίνει πρόσωπα στη συζήτησή μας. Και φυσικά σου κατέθεσα την άποψή μου και την εικόνα που έχω διαμορφώσει εγώ για το θέμα. Οι σύλλογοι πιστεύω πλέον βρίσκονται σε καλό δρόμο και με την βοήθεια μας θα μπουν σε ακόμη καλύτερο. Θα ήθελα κάποια στιγμή να φτάσουμε τα πρότυπα του εξωτερικού. Αν σε όλη την Ελλάδα 100 άνθρωποι με μεράκι και αγάπη για τα πουλιά καταθέσουν την ψυχή τους πιστεύω ότι θα φτάσουμε και θα ξεπεράσουμε τους ξένους πολύ γρήγορα (και θα μας καλούν εκείνοι για να τους κάνουμε σεμινάρια κι όχι εμείς 😉. Αν όμως όλοι όσοι αγαπάμε τα πουλιά κάτσουμε εκτός συλλόγων γιατί μέσα εκεί είναι 1-2 ή 5 άτομα πουλοπιάστες ή κανίβαλοι (ή όπως θέλετε πεστε τους το ίδιο κάνει) τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ. Εμείς ανοργάνωτοι θα παλεύουμε να βγάλουμε κανα καλό πουλί και να βρούμε πληροφορίες από το internet και οι σύλλογοι απλά θα το παίζουν εκδοτήρια δαχτυλιδιών. Η δουλειά των συλλόγων είναι αυτό που γίνεται εδώ. Η ενημέρωση πάνω από όλα γύρω από το αντικείμενο του χόμπυ μας. Μετά έρχονται οι διαγωνισμοι, τα δαχτυλίδια, οι κριτές, οι αγορές πουλιών κλπ. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί σωστοί εκτροφείς και χομπίστες μέσα στους συλλόγους (πολλούς τους βλέπουμε και μέσ στο forum) με αυτούς πρέπει να ενωθούμε όλοι όσοι έχουμε ένα όραμα. (Να ζητήσω συγνώμη κάπου εδώ όμως γιατί παρέκλινα την συζήτηση λίγο από το θέμα που ήταν τα δαχτυλίδια και τη γενίκευσα σχετικά με τους συλλόγους)
 
Back
Top