Γενικά Το ηθικο θεμα περι δακτυλιδιων

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης g-kiss
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ξεκινω λεγοντας οτι ουδεμια σχεση εχω με εμποριο πτηνων κτλ. Απο το ιντερνετ εμαθα για την εκτροφη της καρδερινας και μου αρεσε πολυ σαν ιδεα γιατι και αγαπω τα ζωα και δεν θελω να αγορασω ξανα απο τα πιασμενα βοηθωντας εμμεσα την παρανομια. Ευχαριστω τα παιδια του PetBirds γιατι μαθαινω πολλα απο αυτα που ειναι ολοι διαθεσιμοι να δωσουν απλοχερα και χωρις ανταλλαγμα, η γνωση ειναι πολυτιμη.
Δεν ανηκω σε κανεναν συλλογο η ομιλο γιατι ειμαι επιφυλακτικος και ειναι πολυ λεπτα θεματα αυτα. Πως ομως μπορω εγω (εαν καταφερουν οι καρδερινες μου να κανουν πουλακια)να παρω δαχτυλιδια εφοσον δεν ανηκω καπου; Το ερωτημα αυτο το εχω θεσει γιατι ειναι ο μονος τροπος να αποδειξει καποιος οτι τα πουλακια του ειναι γεννημενα στην αιχμαλωσια ειναι το δαχτυλιδι. Τελος θελω να πω πως δεν θελω να πουλησω ουτε τριχα απο τα πουλακια μου, ειναι αυτο που λεν οι φιλοι μας οι αραβες και οι αφγανοι οτι το σαλουκι(σκυλος)και το αραβικο αλογο δεν πωλουνται, χαριζονται.
το θεμα απο αλλου ξεκινησε και αλλου θα καταληξει.Απο τη στιγμη που οπως λες δεν εμπορευεσαι τα πουλια και τα εχεις για παρτυ σου αν τελικα βγαλεις καρδερινακια που σου το ευχομαι δε χρειαζεται να αποδειξεις σε κανεναν τιποτα. Υπαρχουν τα ανεπισημα δακτυλιδια που ευκολα μπορεις να βρεις σε πετ επειτα απο παραγγελια. Εγω τοποθετω τετοια ωστε να αποφευγω τις αιμομειξιες.

• Like
Αντιδράσεις: g-kiss
Ναι Θοδωρη και Βικη αυτο που λετε προτιθεμαι να κανω. Το ερωτημα μου απαντηθηκε. Τα υπολοιπα περι επισημων και μη δακτυλιδιων και συλλογων τα εθεσα γιατι δεν γνωριζω τι ισχυει και τι οχι καθως και απο απλη περιεργεια.

Φίλε Νίκο αν θέλεις την γνώμη μου, ακολούθησε αυτό που λέει η καρδιά σου. Έχω ξαναπεί ότι την στιγμή που ζήτησα εγώ την βοήθεια κάποιου συλλόγου αντιμετωπίστηκα απαξιοτικά.Αποφάσισα λοιπόν αφού δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσω κάποιο πουλί να μην τους βάζω δαχτυλίδι. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν σύλλογο όυτε να πω ότι εγώ κάνω το σωστό που δεν τους βάζω δαχτυλίδι.Απλά επειδή τα πουλία είναι μόνο για μένα δεν το χρειάζομαι.Βγάζω ελάχιστα πουλάκια απλά για να φτιάξω κάποια στιγμή μία γεννιά με κάποια χαραχτηριστικά. Το ξαναλέω ότι δεν είμαι σωστός αλλά κατα την γνώμη μου ούτε και λάθος.Βλέπετε στην Ελλάδα που ζούμε αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά θα το ξανασκεφτόμουν.

• Like
Επιτελους, θαχω ενα πουλακι (ειτε εκατο) που θα κινδυνευει απο χιλια δυο και να του προσθεσω με το ζορι κι αλλον εναν κινδυνο εν γνωσει μου ετσι για πλακα;Γιατι απο οτι εχω καταλαβει μπορει ο καθενας να βρει τροπο για μικρη ή μεγαλυτερη απατη σε αυτο το θεμα. Οσο για την ταυτοποιηση σιγουρα υπαρχουν κι αλλοι τροποι. Οσοι εμπορευονται τα πουλια που βγαζουν ειναι φυσικο να μην τους απασχολει. Εδω τα πουλανε θα τους νοιαξει αν παθουν κατι μετα; Και μην με ρωτησει κανεις τι να κανει με τα πουλια που του περισσευουν... Να μην τα εβγαζε, δηλ. Ποτε αποφασιζει οτι του περισσευουν; Και αν ακομη ειναι τοσο χαζος οσο εγω και δεν θελει να στερησει τα πουλακια του απο μια φυσιολογικη ζωη ας τα χαρισει.Αν ο παραληπτης εχει το παραμικρο προβλημα με το θεμα ειναι και ακαταλληλος για το πουλακι. Δεν υπονοω οτι οσοι βγαζουν περισσοτερα πουλια απο οσα...χρειαζονται δεν τα αγαπανε κιολας το θεμα ειναι ποσο. Τι αποδυκνυει το δαχτυλιδι αν δεν υπαρχει εντιμοτητα μεσα μας ή γυρω μας; Αληθεια πως θα ητανε να μας "φορουσαν" και μας το απαραιτητο δαχτυλιδι; Εδω και καιρο εχω αποφασισει μ`αυτα που διαβαζω να μην εχει ποτε το μικρο ποδαρακι κι αλλο ενα βασανιστηριο κι αν εχει ηδη θαναι το πρωτο που θα αλλαξω.

• Like
Βλέπω ότι πάμε να ξεφύγουμε λίγο και δεν ξέρω αν είναι σωστό να συνεχίσουμε με το θέμα περί δακτυλιδιών και τα συναφή. Δηστυχώς στις μέρες μας και επειδή η απάτη και η παρανομία οργιάζουν σε όλους τους τομείς θεωρώ ότι τα δακτυλίδια τουλάχιστον στα άγρια και στά εισάγωμενα τα θεωρώ απάραίτητακαι δεν πρέπει να πωλείτε ουτεκαι να κυκλοφορεί σε πετ και εκθέσεις πουλί χωρίς δακτυλίδι. Μόνο με τα δακτυλίδια θα σωθεί η άγρια πανίδα της Ελλάδας και μην νομίζετε ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν, καρδερίνες και άλλα άγρια πουλιά για πολλά χρόνια ακόμη. Τους καταστρέφουμε τους βιοτόπους, με χημικά και φυτοφάρμακα, τα σκοτώνουμε και αφήνοντας και τους παράνομους να τα αιχμαλωτίζουν τους δίνουμε την χαριστική βολή.
Δεν ταλαιπωρούνται τα πουλάκια από το δακτυλίδι, αλλά από την αιχμαλωσία.
Και κάνω μία πρόταση από αυτό το φόρουμ ,όσοι είναι συνηδητοποιημένοικαι ενδιάφέρονται πραγματικά, για τα πουλιά να μην αγοράσουν από εδώ και μπρός άγρια, από πετ , ούτε από παζάρια, χωρίς δακτυλίδικαι χωρίς να ξέρουν την προέλευση του πουλιού. Οσοι πιστεύουν το αντίθετο μπορούν να συνεχίζουν να αιχμαλωτίζουν και να αγοράζουν άγριακαι να ψωφάνε μετά από λίγες μέρες,
και να παίρνουν καινούργιο και ξανά τα ίδια.
Τώρα που ξεκινά και η αναπαραγωγική περίοδος προτείνω στον Σταύρο να κάνει ένα γκάλοπ εδώ μέσα για το τι πιστεύουν τα μέλη του φόρουμ , σχετικά με την αιχμαλωσία των άγριων πουλιών και αν μπορέσουμε να συνηδητοποιήσουμε μερικούς από εδώ μέσακαι γλυτώσουν κάποια άγρια θα είναι μεγάλο κέρδος.
Φιλικά Γιάννης

Οκ Μάκη έχεις δίκιο ευχαριστώ, αλλά επειδή ήταν παλιό μάλλον δεν το δίαβασα, αλλά καλά είναι τώρα που αρχίζουν τα άγρια να ζευγαρώνουν στην φύση, να το υπενθυμίζουμεκαι να μαθαίνουμε. Πάντως η πρόταση για μη κατοχή αγρίων που είναι αιχμαλωτισμένα, από εδώ και μπρός ισχύει. Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειτε να ξαναπάρω άγρια καρδερίνακαι αν βρώ εκτροφής μόνο τότε θα την πάρω .
Φιλικά Γιάννης

Φίλε Νίκο αν θέλεις την γνώμη μου, ακολούθησε αυτό που λέει η καρδιά σου. Έχω ξαναπεί ότι την στιγμή που ζήτησα εγώ την βοήθεια κάποιου συλλόγου αντιμετωπίστηκα απαξιοτικά.Αποφάσισα λοιπόν αφού δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσω κάποιο πουλί να μην τους βάζω δαχτυλίδι. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν σύλλογο όυτε να πω ότι εγώ κάνω το σωστό που δεν τους βάζω δαχτυλίδι.Απλά επειδή τα πουλία είναι μόνο για μένα δεν το χρειάζομαι.Βγάζω ελάχιστα πουλάκια απλά για να φτιάξω κάποια στιγμή μία γεννιά με κάποια χαραχτηριστικά. Το ξαναλέω ότι δεν είμαι σωστός αλλά κατα την γνώμη μου ούτε και λάθος.Βλέπετε στην Ελλάδα που ζούμε αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά θα το ξανασκεφτόμουν.

Θα ήθελα πολύ να σου πώ λίγα λόγια για το γενικότερο θέμα που θήγεις
αλλά νομίζω οτι το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να σε παραπέμψω
σε μια αναφορά στο θέμα, που μ' έκανε, εμένα προσωπικά, να αλλάξω στάση
μετά απο πολλά χρόνια. ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!
ALOP.gr Forums-viewtopic-Συμμετοχή στις Εκθέσεις – Διαγωνισμούς
Καταλαβαίνω βέβαια οτι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση εδώ.
Γι' αυτό αν θέλεις να απαντήσεις Ισίδωρε καλύτερα να ανοίξεις ένα
καινούργιο θέμα που θα μπορούν να πουν την γνώμη τους και τα
νεότερα μέλη που δεν έχουν πάρει μέρος σε τέτοια συζήτηση.

Back