Ασθένειες Το θηλυκό μου καναρίνι έχει κάνει σπυράκι στο ράμφος του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Poppitsa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Poppitsa

PB New Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2022
Μηνύματα
94
Πόλη
Aθήνα
Το θηλυκο μου καναρινι εχει κανει σπιρακι στο ραμφος του που μοιάζει με πληγουλα .έχω ανησυχήσει παρα πολυ , είναι σοβαρο;
[automerge]1664902274[/automerge]
pox-3.webp
 
Πρέπει να πάρω καμιά αλοιφή ή κάποιο φάρμακο άμεσα ή να περιμένω να μου πει ο πτηνιατρος ;
Α δεν μου είχε φορτώσει!
 
Πρώτα από όλα δεν υπάρχει φάρμακο για τον ιό της ευλογιάς. Η θεραπεία είναι υποστηρικτική αγωγή για να βοηθήσει το πουλάκι να το ξεπεράσει. Υπάρχει εμβόλιο κατά της ευλογιάς αλλά από ότι ξέρω δεν διατίθεται στην Ελλάδα. Πρέπει να το πας πτηνιατρο για να κάνει διάγνωση κ να σου δώσει οδηγίες. Όπως κ ναχει απομάκρυνε το από τα άλλα πουλάκια.
[automerge]1664907948[/automerge]
Εάν μπορείς βγάλε μία πιο καθαρή φωτογραφία της πληγής.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπερα @Poppitsa . Απο τα πρωτα σου μυνηματα αναφεροσουν σε δυο καναρινια που μολις ειχες αποκτησει τελη αυγουστου αρχες σεπτεμβρη. Το θυληκο που σου εκανε καποιους ηχουν που ανεφερες σαν κλαμα και σε αλλο post οτι εσκιζε χαρτια και τα εβαζε στην φωλια .Αυτο θα εκανες μια επισκεψη σε πτηνιατρο που μαλιστα ειναι και κοντα σου .Μετα αγορασες και το cockatiel με τα θεματα που συζητηθηκαν εκτενεστατα σe αλλη συζητηση.
Διορθωσε με αν καταλαβα απο τα μυνηματα κατι λαθος.

Εδω ομως στην φωτογραφια που παραθετεις φαινονται στο βαθος 3(ισως και παραπανω) ζευγαρωστρες μεγαλου μεγεθους, ενα καναρινι αλλου ισως χρωματισμου απο το δικο σου θυληκο και το περιεργο ειναι οτι το ονομα της φωτογραφιας ειναι pox-3 που ειναι και η αγγλικη ονομασια της ευλογιας σαν να ξερεις ηδη τι ειναι αν την ονομασες εσυ ετσι .
ειναι δικη σου η φωτο και το καναρινι και το ολο setup?
 
Τη βρήκα στο γκουγκλ για τι είναι ιδιο με αυτό που έχει, δεν ήξερα τι σήμαινε αυτό .Έψαξα 'σπιρακι κάτω απ το ράμφος 'και αυτό μου έβγαλε.
 
το αρθρο που την περιεχει ειναι απο αρθρο μελους εδω και ειναι πληρες στοιχειων και πληροφοριων .
Για να μην μπερδευεται καποιος που διαβαζει αν δεν ειναι καποια φωτο δικη σου και την ανεβαζεις θεωρω οτι καλο θα ειναι να αναφερεται με σαφηνεια οτι ειναι πχ καπως ετσι το προβλημα.. γιατι οσοι αφιερωνουν χρονο να απαντησουν καλο θα ειναι να εχουν ολα τα στοιχεια .

 
Έχω κλείσει για την παρασκευη.
Ωραία! Μόνο για το καναρίνι ή και για το κοκατίλ?
Ευχαριστω λάθος μου .Ήδη σας έχω χαλάσει πάρα πολύ χρόνο από τις δουλειές σας Συγγνώμη δε θα το ξανακάνω.
Δεν υπάρχει "συγγνώμη" στο να ρωτάς 🙂

Εύχομαι να αντιμετωπιστεί γρήγορα το πρόβλημά του! Σε ποιον πτηνίατρο θα το πας?
 
Σε ποιον πτηνίατρο θα το πας?
Στην κύρια Δουκακη στον πειραια

Δεν υπάρχει "συγγνώμη" στο να ρωτάς 🙂

Εύχομαι να αντιμετωπιστεί γρήγορα το πρόβλημά του

[automerge]1664973267[/automerge]
Ωραία! Μόνο για το καναρίνι ή και για το κοκατίλ?
Για όλα
 
Έχω κλείσει για την παρασκευη.Ευχαριστω λάθος μου .Ήδη σας έχω χαλάσει πάρα πολύ χρόνο από τις δουλειές σας Συγγνώμη δε θα το ξανακάνω.
Ποπίτσα, όποιος δεν θέλει / δεν προλαβαίνει / δεν μπορεί, πολύ απλά δεν απαντά.
Η αλήθεια είναι ότι με τη φωτογραφία που παρέθεσες για το καναρίνι, τη φωτογραφία που ακόμα δεν ανέβασες του δικού σου καναρινιού (παρόλο που πιο πάνω σου έγινε ερώτημα για την προέλευσή της), γκουγκλάροντας ακριβώς τη φράση σου
Έψαξα 'σπιρακι κάτω απ το ράμφος 'και αυτό μου έβγαλε.
και μη βγαίνοντας στη συγκεκριμένη φωτο, αλλά και διαβάζοντας το θέμα για την αγορά του κοκατίλ, και συγκεκριμένα διαπιστώνοντας την όλη αγνόηση όσων σου ειπώθηκαν για το πτέρωμα του παπαγάλου, αναρωτήθηκα αρκετές φορές μήπως τελικά μας τρολλάρεις...κι ακόμα δεν είμαι βέβαιος ότι δεν ισχύει αυτό. Ειδικά αυτή η τελευταία σου έκφραση συγγνώμης με ... σοκάρει...δεν συνηθίζεται στις μέρες μας, παρά μόνο σε πολύ νεαρές ηλικίες.
Ελπίζω λοιπόν τα γεγονότα να είναι όντως όπως τα έχεις περιγράψει, και εάν όντως βρίσκονται τα πουλιά στην κατοχή σου, να τα φροντίσεις και να βρείτε άκρη με την Γιατρό.
Αν πάλι η αρχική εντύπωση που μου δόθηκε (τρολλάρισμα) ισχύει, ειλικρινά λυπάμαι
 
Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να ζητήσει συγγνώμη ? Τα πουλιά τα έχω άσχετα από τη φωτογραφία ,την οποία έβαλα γιατί μόλις κατάφερε να με πλησιάσει. θα πάω να το αρπάξω εγώ για να το βγάλω φωτογραφία . Προσπαθώ να χτίσω μια εμπιστοσύνη με το πουλί δύο μήνες τώρα .Δε γίνεται να το πιάσω ,να στρεσαριστεί και μετά πάλι απ' την αρχή .Διορθώστε με σε κάτι σχετικά με την εμπιστοσύνη,τα άλλα είναι προσωπική μου άποψη.
 
@Poppitsa όταν πρόκειται για υγεία καλώς ή κακώς τα πιάνουμε. Θα σε φοβάται μια δύο μέρες και μετά μια χαρά. Έτσι και αλλιώς θα φάει στρες με την μετακίνηση και το πιάσιμο από τον γιατρό! Όπως ένα παιδί θα το κάνουμε εμβόλιο και ας κλαίει έτσι και ένα πουλί αν έχει κάποιο θέμα θα το πιάσουμε! Κάτι που στο δικό σου μάτι φαίνεται ίδιο ( αναφέρομαι στο σπυρί του πουλιού σου με το σπυρί της φωτογραφίας) στα μάτια κάποιου έμπειρου μπορεί να έχει μεγάλη διαφορά. Οπότε μπορούσες τουλάχιστον να διευκρινίσεις ότι η φωτογραφία δεν είναι δική σου
 
@Poppitsa Έχουν περάσει 2 μήνες και ακόμη να σε συνηθίσει? Πόση ώρα είσαι κοντά του μέσα σε μια ημέρα? Έχεις προσπαθήσει να να βάλεις το χέρι σου μέσα στο κλουβί?
Καναρίνια είναι, μπορεί να μην συνηθίσει ποτέ να ανέβει στο χέρι σου και να πετάει ελεύθερο
 
@meniam Όμως τα περισσότερα συνηθίζουν μετά από ένα χρονικό διάστημα. Κι εγώ είχα παλιά, μετά από λίγο καιρό με είχε συνηθίσει εντελώς. Να φανταστείς ερχότανε και στο δάχτυλο μου κάποιες φορές.
 
Back
Top