Γενικά Το καινούργιο καναρίνι μου ο Λούης

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης CHRISV
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

CHRISV

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιαν 2022
Μηνύματα
501
Πόλη
Αθήνα
Άλλο ένα καινούριο μέλος το καινούργιο καναρινι μου ο Λούης! Γνωρίζει τα υπόλοιπα υγιεστατα καναρίνια μου ο υγειεστατος Λούης! 😁 Είναι πανέμορφος πολύ δυνατός σαν τα άλλα καναρίνια μου έχει το πιο απίστευτο κελαηδημα που έχω ακούσει σε καναρίνι, συνδυάζει τιμπραντο με μαλινουα και κοινό καναρίνι! Τον χειμώνα θα τον ζευγαρώσω με ένα από τα υπόλοιπα καναρίνια μου την Τσάρλι! Ήδη την βλέπει και τρελενεται!IMG_20220514_193430_800x800.webpIMG_20220514_193657_800x800.webpIMG_20220514_193531_800x800.webp
[automerge]1652546668[/automerge]
IMG_20220514_194316_800x800.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ωραίος ο Λούης, να τον χαίρεσαι!
Θα ήταν συνετό εκ΄ μέρους σου για τη μακροζωία του Λούη και της φτερωτής παρέας του να:
  1. Θέσεις προστασία στα πουλιά. Προστασία από αρπακτικά ιπτάμενα και μή και επίσης ένα τούλι να περιβάλλει ολοσχερώς το κάθε κλουβί για την αποφυγή των κουνουπιών, ημέρα και νύχτα, ώστε να μην τους μεταδοθεί ευλογιά.
  2. Να κρατήσεις τον Λούη μακριά από τα άλλα κλουβιά, 40 ημέρες καραντίνα, ώστε αν έχει κάτι μεταδοτικό να έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να το διαπιστώσεις από την κατάστασή του. Επίσης να τον καθαρίζεις τελευταίο, και να χρησιμοποιείς αυστηρά τα σύνεργα του κλουβιού του (π.χ. πατήθρες, ταΐστρες, ποτίστρες.) μόνο για εκείνον
  3. Να τον ζευγαρώσεις την άνοιξη με την Τσάρλι και όχι τον χειμώνα που αναφέρεις, καθώς αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για ζευγαρώματα.
  4. Να του πάρεις (και σε όλα τα πουλιά αν δεν έχεις ήδη) κόκκαλο σουπιάς γιατί πέραν του ασβεστίου περιέχει και κάποια ιχνοστοιχεία π.χ. ιώδιο που είναι απαραίτητα για την καλή του υγεία.
Πώς τον υιοθέτησες; Στον χάρισαν; Τι ηλικίας είναι;
 
Να τα χαίρεσαι φίλε μου! Κάποια στιγμή εάν δεν με διώξουν από το σπίτι θα ήθελα να αποκτήσω και εγώ καναρίνια. Μου αρέσουν πολύ τα κοινά κίτρινα καναρίνια! Εάν τα λέω σωστά!
 
Γνωρίζει τα υπόλοιπα υγιεστατα καναρίνια μου ο υγειεστατος
Όλοι είμαστε υγιέστατοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Για αυτό είναι άλλωστε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η καραντίνα όταν αποκτούμε νέα πουλιά.

Τον χειμώνα θα τον ζευγαρώσω...
Τον χειμώνα ΔΕΝ ζευγαρώνουμε πουλιά. Του χρόνου πλέον. Μην πεις στον πειρασμό να κάνεις το λάθος, είναι κρίμα για τα πουλάκια.
 
@ianos Ευχαριστώ πολύ! Σε όλα τα πουλιά έχω κόκκαλα σούπιας!
Δεν τα έχω έξω συνέχεια για λίγες ώρες τα έβγαλα που είχε καλό καιρό.

Πώς τον υιοθέτησες; Στον χάρισαν; Τι ηλικίας είναι
Δεν τον υιοθέτησα τον αγορασα από ένα τέλειο πετ σοπ πεντακάθαρο και είμαστε πελάτες εκεί χρόνια. Έχει υγειεστατα πουλιά, ψάρια, χελώνες. Οι άνθρωποι εκεί ξέρουν όντως πράγματα. Είναι περίπου 1ος ετών. Τον είχαν μόνο του στο κλουβί.@Stavros Οκ εννοούσα χειμώνα προς άνοιξη. Εννοείται πως τον έχω σε καραντηνα.
 
@CHRISV Να τα χαίρεσαι όλα. Κούκλος ο Λούης. Προς τι το όνομα; Πήγε να στο σκάσει;😝. Πάντως μια μικρή παρατήρηση. Τα δύο κλουβιά δεξιά μου φαίνονται μικρά. Τα καναρινάκια εκεί είναι σαφώς ριγμένα με τα καναρινάκια αριστερά! Βάλε ξύλινες πατηθρες. Εγώ είδα διαφορά. Τον βλέπω πιο άνετο τον δικό μου με τις ξύλινες. Κ πρόσεχε με το βρακάκι των κλουβιων μην πιαστούν τα νύχια τους. Φτου φτου να τα χαίρεσαι! 🧿😊
 
@CHRISV μια ερώτηση γιατί μάλλον εγώ δεν κατάλαβα ή δεν βλέπω σωστά το πουλάκι το έχεις ήδη σαράντα μέρες ή το πήρες τώρα?
Γιατί από ότι βλέπω στην τελευταία φωτο τα εχεισ όλα τα κλουβιά μαζί παλιά κ νέο.
Φιλικά το γράφω κ συγγνώμη αν κάτι δεν κατάλαβα σωστά
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Ο Λούης μου δεν είχε κανένα μα κανένα πρόβλημα προσαρμογής και στα πρώτα λεπτά άρχισε να κελαηδά και μετά δεν σταμάταγε! 😊😀
@kom Χθές τον πήρα και προσπαθώ να τον έχω από εδώ και πέρα λίγο πιο μακρυά από τα υπόλοιπα καναρίνακια μου. Μια χαρά κατάλαβες! 😉😀 Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου!
 
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου!
Να σαι καλά
Το παρακάτω ήταν ένα πρόσφατο μήνυμα σου
@Kiriazis Φυσικά και είναι απαραίτητο αυτό. Θέλει το νέο πτηνό σαράντα μέρες καραντίνα οπωσδήποτε.
🤣
Ειλικρινά να δω πως μπορείς να ξανά προτείνεις την καραντίνα σε κάποιο μέλος όταν δεν την εφαρμόζεις.
Πάντα φιλικά στο γράφω😉
 
Back
Top