Το καινούριο μου "μπαλκονάτο" Εκτροφείο

Καλησπέρα

Φίλε Τίμο πολύ καλή δουλειά και σκέψη.
Βλέπω ότι παραδειγματίστηκες από εμένα.
Χα Χα.
Να πω ότι ποιοτικά είναι ότι καλύτερο για εξωτερικό χώρο.
Επίσης δεν έχουν κάτι πρόβλημα στη ζέστη σε σχέση με άλλα κλουβιά.
Τα χρησιμοποιώ 7 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα από θέμα θερμοκρασίας.
Παρακάτω παραθέτω τα ίδια κλουβιά με σκελετό.
Τίμο βλέπω ότι έβγαλες και λευκά.
Με πέρασες φίλε μου.
 

Συνημμένα

  • Picture 031.webp
    Picture 031.webp
    26 KB · Προβολές: 354
  • Like
Αντιδράσεις: Mpikis
Πολυ ωραια κατασκευη.Βγαινουν και σε μεγαλυτερες διαστασεις;

Τιμο και Θεμη δεν μας ειπατε ομως απο που τα πηρατε.
 
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τα θερμά σας λόγια
και περισσότερο τον Φίλο μου τον Θέμη ο οποίος και την ιδέα μου έδωσε
και τις πολύτιμες συμβουλές του...
 
Επειδή εγώ έσπασα το κεφάλι μου μέχρι να καταλήξω εδώ και ρώτησα και έμαθα θα γράψω 2 λόγια για όσους πιάνουν τα χέρια τους μήπως και ενδιαφέρονται να φτιάξουν κάτι ανάλογο.

Κατ’ αρχήν θεωρώ την όλη κατασκευή πολύ απλή αλλά δεν την έφτιαξα εγώ γιατί ούτε το χρόνο είχα ούτε τον τρόπο να προμηθευτώ τα υλικά.

1. Δημιουργούμε μία μεταλλική βάση στήριξης (διακρίνεται στη Φωτό 4): Η βάση αυτή πρέπει να είναι αρκετά συμπαγής ώστε να στηρίξει όλη την κατασκευή. Φανταστείτε το σαν ένα κοντό τραπεζάκι στις διαστάσεις που θέλουμε. Π.Χ ύψος 25-30 πόντοι βάθος 40-50 πόντοι, μήκος 80 – 100 πόντοι. Η βάση αυτή μπορεί να είναι σταθερή ή να στηρίζεται σε ρόδες. Εγώ επέλεξα ρόδες και μάλιστα τις δύο μπροστινές με φρένο για να μην κινείται η κατασκευή.

2. Προσθέτουμε ένα ράφι πάνω στην μεταλλική βάση στήριξης (Φωτό 4): Πάνω στην βάση στήριξης προσθέτουμε το υλικό το οποίο θα αποτελέσει τον πάτο της κατασκευής και πάνω στο οποίο θα στηριχθούν τα πλαϊνά μέρη. Εγώ επέλεξα κόντρα πλακέ θαλάσσης απλά γιατί είχα διαθέσιμο το συγκεκριμένο υλικό. Το κόβουμε σε διαστάσεις ακριβώς ίδιες με τη βάση στήριξης.

3. Κόβουμε ένα κομμάτι πάνελ στις ίδιες διαστάσεις (του κόντρα πλακέ). Αυτό θα αποτελέσει την οροφή της κατασκευής. Καλύπτουμε το σόκορο με αλουμινογωνίες σχήματος Π χρησιμοποιώντας σιλικόνη.

4. Κόβουμε 2 κομμάτια πάνελ στο επιθυμητό πλάτος και υψος (Αν όλη μας η κατασκευή είναι 45π*2μ πόντους κόβουμε 2 κομμάτια πάνελ ανάλογων διαστάσεων)

5. Ενώνουμε την οροφή με τα πλαϊνά από την εσωτερική πλευρά με μεταλλικές γωνίες. Στα κάθετα μέρη του πάνελ τοποθετούμε αλουμινογωνίες (Φωτό 2, 3). Τώρα θα πρέπει να έχουμε φτιάξει ένα Π από πάνελ και μία βάση στήριξης με κόντρα πλακέ. Πρέπει να ενώσουμε το ένα με το άλλο.

6. Στις δύο άκρες του κόντρα πλακέ εκεί δηλαδή που θα «πατήσει» το πάνελ βιδώνω από ένα κομμάτι αλουμινογωνία σχήματος Π στο πλάτος της κατασκευής. Με τον τρόπο αυτό το πάνελ θα θηλυκώσει και απ’ τις 2 πλευρές στις αλουμινογωνίες.

Προσοχή: Επειδή έχουμε βάλει αλουμινογωνίες και στα κάθετα μέρη μπορεί να χρειαστεί να «φάμε» την άκρη, αλλιώς μπορούμε εξ’ αρχής να κάνουμε τα «κανάλια» πάνω στο κόντρα πλακέ ελαφρώς μικρότερα (κατά το πλάτος της αλουμινογωνίας 2-3 π περίπου)

7. Ενισχύουμε την ένωση των μερών με μεταλλικές γωνίες.

8. Προσθέτουμε την σίτα ρολό (Φωτό 5). Οι οδηγοι (Φωτό 2) και η ίδια η σίτα βιδώνονται άνετα πάνω στο πάνελ. Αν έχουμε έλλειψη χώρου συμφέρει να βάλουμε τη σίτα ανάποδα, δηλαδή το μεσα – έξω.

Κάπου εδώ εγώ τελείωσα αλλά μπορούν να γίνουν και πολλές παραλλαγές και προσθήκες. Π.χ Αν κάποιος θέλει να προσθέσει πλάτη στην κατασκευή μπορεί να το κάνει με φύλλο αλουμινίου ή και με το ίδιο υλικό (πάνελ)
 

Συνημμένα

  • 1DSC05878a.webp
    1DSC05878a.webp
    7,8 KB · Προβολές: 235
  • 2DSC05885a.webp
    2DSC05885a.webp
    2,1 KB · Προβολές: 222
  • 3DSC05890a.webp
    3DSC05890a.webp
    10 KB · Προβολές: 234
  • 4DSC05894a.webp
    4DSC05894a.webp
    12,4 KB · Προβολές: 245
  • 5DSC05898a.webp
    5DSC05898a.webp
    5,3 KB · Προβολές: 221
φίλε έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά
το πιάνει ήλιος;
εγώ είχα φτιάξει μια εξωτερική κλούβα αλλά ήταν στην ταράτσα και το έπιανε ήλιος
το χειμώνα τα είχα κλείσει με νάιλον και το άνοιγα το καλοκαίρι
μέχρι να το ανοίξω όμως (μάιο-απρίλιο) όταν τα έπιανε ο ήλιος η θερμοκρασία ανέβαινε μέχρι τους 40, και το βράδυ έπεφτε στους 15
το δε καλοκαίρι με ήλιο παρότι ήταν ανοιχτό έπιανε τους 45.
είχα βάλει ανεμιστήρα με Θερμοστάτη (για καλοριφέρ)και άνοιγε μόνος του στους 32.
τελικά το κατάργησα το κλουβί γιατί φοβόμουν τις μεγάλες αυξομειώσεις τις θερμοκρασίας.
ωστόσο αν δεν το βλέπει ήλιος για πολύ δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
το πιο καλό είναι να βάλεις ένα καταγραφικό θερμόμετρο η ένα θερμόμετρο που κρατά την μικρότερη και την μεγαλύτερη θερμοκρασία τις ημέρας οποτε και θα μπορείς να δεις τις θερμοκρασίες όλης τις ημέρας που πέρασε
 
Νικόλα δεν το πιάνει ο ήλιος παρά μόνο νωρίς το πρωί και σε περιορισμένη έκταση (μάλλον ευχαριστεί τα πουλιά παρά τα ζεσταίνει). Θερμόμετρο υπάρχει και έχει καταγράψει θερμοκρασίες από 28β. μέχρι 38.5β. τον τελευταίο μήνα. Να σου επισημάνω ότι η τιμή των 38.5β είναι μέγιστη και παρατηρήθηκε την ημέρα του καύσωνα των 43β στην Αθήνα 2μμ. Αντίθετα η τιμή των 28β. μπορεί να μην είναι η ελάχιστη (δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία στην ελάχιστη τιμή).

Υ. Γ: εξαιρετική η ιδέα του ανεμιστήρα με Θερμοστάτη
 
ωραία δεν φαίνεται να έχεις πρόβλημα,
ανεμιστήρας δεν νομίζω να σου κάνει, ίσως ανεμιστηράκια από κομπιούτερ αν και δεν νομίζω να χρειάζονται
το χειμώνα τα αφήνεις έξω;
 
Τίμο αν είναι ευκολό ενημέρωσε μας για το που μπορούμε να προμηθευτούμε αυτά τα ομορφα κλουβιά!
 
Οι ζευγαρώστρες μου

Για τον Λευτέρη και για όσους άλλους ενδιαφέρονται να πω ότι τα κλουβιά αυτά είναι εισαγωγής http://www.ornitalia.gr/. Το δικό μου είναι το CILEA 6335.
 
Για τον Λευτέρη και για όσους άλλους ενδιαφέρονται να πω ότι τα κλουβιά αυτά είναι εισαγωγής http://www.ornitalia.gr/. Το δικό μου είναι το CILEA 6335.


είχα χαζέψει λίγο στο site της ornitalia και είχα βρεί πολλά ωραία πράγματακαι φωλιές νομίζω.
Τα έχεις αγοράσει από το ιντερνετ Τίμο ή τα πουλάνε σε μαγαζιά;[/dls]
 
Φίλε Νικόλα προσωπικά δεν τα έχω δει σε μαγαζιά και δεν νομίζω ότι θα τα βρείς. Εγώ έκανα τηλεφωνική παραγγελία στην Ornitalia και μου τα έφεραν.
Εναλλακτικά μπορούσα, κατόπιν παραγγελίας, να παω να τα πάρω.
 
Καλησπέρα σας παίδες. Να ευχαριστήσω ακόμα μια φορά τον Τίμο, για τις πολλή χρήσιμες πληροφορίες. 😉
Θέλω να ρωτήσω το εξής:αυτές οι ζευγαρώστρες μπορούν να τοποθετηθούν η μια πάνω απο την άλληκαι ο πάτος το συρτάρι να μπαινοβγαίνει εύκολα;Ρωτάω γιατί θέλω να φτιάξω ή μια ντουλάπα και να βάλω μέσα 3 με 4 την μια πάνω απο την άλλη ή να φτιάξω ράφια,όπως είναι η βιβλιοθήκη φανταστείτεκαι να ακουμπάω κάθε μια σε ενα ράφι.
Εχω την εντύπωση πάντως, απο τις αναλυτικές φώτο που είδα στο site τις εταιρείας οτι αν τοποθετηθούν έτσι φράζει το συρτάρι του κλουβιού.Thanks
 
Λειτουργία κλουβιού - ταψιού

Εμμανουήλ το έχεις πιάσει το πρόβλημα. Τα κλουβιά αυτά κρέμονται σε μεταλλικούς βραχίονες οι οποίοι παίζουν το ρόλο του σιδηρόδρομου και μας επιτρέπουν να τα βάζουμε και να τα βγάζουμε εύκολα, να τους αλλάζουμε θέση κλπ. Με τον ίδιο τρόπο και τα ταψιά σύρονται μέσα στα κλουβιά και στη συνέχεια κρέμονται από τις δύο άκρες. Αν τώρα επιχειρήσεις να βάλεις το ένα κλουβί πάνω στο άλλο, τα ταψιά (τα οποία κανονικά κρέμονται κάτω απ’ τα κλουβιά) θα πιεστούν μεταξύ των κλουβιών και δεν θα μπορούν να συρθούν προς τα έξω. Το ίδιο ισχύει και αν τα ακουμπάς σε ράφι.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ στην αρχή όταν προσανατολιζόμουν σε ξύλινη κατασκευή με ράφια. Απ’ τη στιγμή που κατέληξα στη συγκεκριμένη ζευγαρώστρα τα σχέδια άλλαξαν. Επέλεξα πρώτα να βάλω τους μεταλλικούς βραχίονες στον τοίχο και μετά να προστατέψω την κατασκευή.
 
Back
Top