Αναπαραγωγή Το καλοκαιρι γεννουν οι παπαγαλοι;

δεν ειναι ρομποτ... Και ολα σωστα να τα κανουμε αυτα για καποιο αλλο.. Δικο οτυς λογο μπορει να μην θελουν να ζευγαρωσουν... Και μπορει μετα απο 3 χρονια να τα δειτε να ζευγαρωνουν... Μπορει και ποτε...
αφου στη μπανιερα δεν κανουν μπανιο τοτε γιατι να την εχεις στο κλουβι;
 
αφου στη μπανιερα δεν κανουν μπανιο τοτε γιατι να την εχεις στο κλουβι;
Έλα ντε!
Την ίδια σκέψη έκανα και εγώ, αλλά λέω... Μήπως φιλοτιμηθούν και καταλάβουν πως ξοδεύω μισό λίτρο νερό εμφιαλωμένο καθημερινά, για χάρη τους
 
Σχετικά με την χορηγηση των βιταμινων στο νερό, μπορεις να κανεις τα εξης: Καταρχην θα αφαιρεις την μπανιερα και δεν θα την εχεις σε μονιμη βαση, παρα θα την βαζεις για μιση ωρα, 2 το πολυ φορες την ημερα. Το δευτερο που μπορείς να κανεις είναι να αφαιρείς αργα το βραδυ πριν κοιμηθουν την ποτιστρα με το νερο. Το πρωι πρωι θα ετοιμαζεις το νερο με τις βιταμίνες στην ποτίστρα και διψασμενα καθως θα είναι θα πίνουν αρκετό νεράκι. Αφου παρατηρησεις οτι ηπιαν αρκετο νερό απο την ποτιστρα με τις βιταμίνες, τότε θα βάζεις την μπανιέρα! Προσοχη να μην ξεχαστείς και δεν τους βαλεις νερό να πιουν ειδικά αν ειναι ζεστή μερα!
 
Georgina, ευχαριστώ για τις πολύ σωστές συμβουλές σου.
Αυτό θα κάνω σίγουρα.
Εχθές τα έβγαλα στην βεράντα μου (ολόκληρη την κατασκευή dexion-κλουβιά) και πέρασαν την πρώτη τους νύχτα έξω, οπότε απαραιτήτως κάθε πρωί, φρέκο νεράκι.
Φόβο δεν έχουν από αρπακτικά και γάτες, αλλά λαγο-κοιμόντουσαν.
Ίσως οι νέοι θόρυβοι, το νέο περιβάλλον τους, ίσως το νέο τους ωράριο (ξυπνάνε τώρα με την ανατολή του ήλιου και κοιμούνται κατά τις 10.00 το βράδυ-πριν, άνοιγα τα παντζούρια στις 9.00 το πρωί) ή ίσως επειδή σε απόσταση 8-10 μέτρων υπάρχει στύλος ΔΕΗ με αρκετά άπλετο φως.
Θα δοκιμάσω σήμερα το βράδυ να τα σκεπάσω από την πλευρά που έρχεται το φώς.
 
To σεπτεμβριο θα ειναι πιραμενοι οι παπαγαλοι μου ομως γιατι τα ειχα βαλει περσει και ενο ειχαν μεσα πουλακια τα αυγα δν τα εσπαγαν
 
Αυτο εξαρταται απο τη διατροφικη προετοιμασια που θα τους εχει κανει. Αυγο η αυγοτροφη, φρεσκα φρουτα και λαχανικα και πηγη ασβεστιου οπως σουπιοκοκκαλο ειναι απαραιτητα. :)
 
τα 2 μπατζι που εχω εχουν ξεπερασει καθε οριο θρασους!

απο 20 Μαιου η θηλυκια εκανε 7 αυγα μεσα σε 10 μερες και πριν 4 μερες ειχαν το θρασσος να φυστικωθουν μπροστα μου! Καμια ντροπη και κανενας σεβασμος!

και σημερα η φωλια εχει 2 αυγα... Ελπιζω να μην γινουν παλι 7 !
 
pean, γιατί να ντρέπονται; :)
βγήκαν 7 μωρά; Να χαίρεσαι! Ασ να βγουν και πάλι επτά! ) Μόνο μετά να χρειαστεί να τους σταματήσεις για 4-6 μήνες... επειδή κάνοντας αυγά και φροντίζοντας μωρά τα παπαγαλάκια σου χάνουν πολύ δύναμη... είναι επικίνδυνο να γεννάει συχνά τόσο αυγά.
 
Back
Top