Ασθένειες Το καναρίνι κάθεται στο πάτωμα και δεν κελαηδάει

Dionysis K

PB New Member
Εγγραφή
24 Νοε 2019
Μηνύματα
74
Πόλη
Ηράκλειο
Χαίρετε. Εδώ Κ μερικές μέρες το αρσενικό καναρίνι κάθεται αρκετά συχνά σε συγκεκριμένο σημείο στο πάτωμα του κλουβιου. Δεν κελαιδαει Ενώ κελαιδουσε. Τρώει κανονικά, Δεν βγάζει περιεργους ήχους Ούτε παρατηρώ κάτι ιδιαίτερο στις κουτσουλιες του. Δεν μένει όλη μέρα κάτω αλλά τις περισσότερες ώρες. Δεν είναι ιδιαίτερα φουσκωμένο. Το έχω έξω αλλά δεν. Κάνει. Κρύο αυτές τις μέρες. Μπάνιο κάνει κανονικά Κ. Με όρεξη Όταν βάζω μπανιέρα. Επισης το βράδυ κουρνιαζει στο κλαδί κανονικα καμία ιδέα; Προσπαθώ να ανεβάσω φωτο αλλά μου λέει ότι το αρχείο είναι πολύ μεγαλο

Συχνά κάθεται κάτω Κ μάλιστα κελαιδουσε από εκεί ανεβασμένο στις πατιθρες. Τώρα όμως έπαψε να κελαηδει.

Παρατήρησα οκτώ φτερά στο κλουβί.έκανε δύο πολύ ζεστές μέρες.. Υπάρχει περίπτωση να μπερδεύτηκε Κ να χάνει φτερα;
 
Το εχεις πιασει ποτε να ελέγξεις αν ειναι υπερβαρο Διονυση;
αδυνατο μου φαίνεται.. Το.έχω Κ.σε εξηνταρι κλουβί οπότε ασκειτε πετώντας.. Αν το πιάσω Πώς θα καταλάβω ότι είναι υπέρβαρο;
 
Διονύση, αν τελικά το πιάσεις για να δεις σχετικά με το λίπος, καλό θα ήταν να παρατηρήσεις και από κοντά τα πόδια του και ιδιαίτερα τα πέλματά του από κάτω, αν έχουν κάποιον ερεθισμό, αμυχές, πληγές κλπ, κι αν ναι όπως θα το κρατάς θα βγάλεις και φωτογραφία για να μας δείξεις.
το έχω έξω αλλά δεν. Κάνει. Κρύο αυτές τις μέρες.
Του έχεις κάποια - εξωτερικά του κλουβιού - προστασία από αρπακτικά; Αν όχι, σκέψου το, να βάλεις για την αποφυγή του όποιου κινδύνου.
Μια πιθανή υπόθεση είναι το πουλάκι να έχει ξεκινήσει πτερόρροια, αλλά θα μπορούσε επίσης να έχει τρομάξει από κάποια επίθεση αρπακτικού. Επειδή συχνά μπερδευόμαστε, όταν λες 8 φτερά, δεν εννοείς πούπουλα - σωστά;
Τέλος, αν μπορέσεις, βγάλε και μια φωτογραφία του κλουβιού, να δούμε την εσωτερική του διάταξη και κυρίως τις πατήθρες, και πες μας το είδος της τροφής που του δίνεις (μάρκα) και ό,τι πιθανά συμπληρώματα επίσης του προσφέρεις με την αντίστοιχη συχνότητα π.χ. αυγό 1 φορά εβδομαδιαίως...
 
Εχω κλουβι για αρπακτικα. Πουπουλα εννοουσα. Τoυ δινω συσκευασμενη τροφη της harmony και αρκετα συχνa βιταμινι pate gold manitoba .υπαρχει πιθανοτητα να σταματησε να κελαιδαει επειδη εχω στο ιδιο μπαλκονι σε αλλο κλουβι θηλυκο;δεν βλεπονται αλλα καμια φορα τιτιβιζει το ενα στο αλλο
 
Το ερώτημα είναι αν έχει πτερόρροια εκτός εποχής. Παραμένει βέβαια η πιθανότητα να τρόμαξε από κάποια επίθεση. Τώρα, εφόσον δεν βρίσκεται στο οπτικό του εύρος ένα θηλυκό, δεν είναι αναμενόμενο να μειώσει το κελάηδημα ή /και να το σταματήσει, απλά σε κάθε τιτίβισμα του θηλυκού πιθανά θα διακόπτεται το τραγούδι. Το κελάηδημα όμως επίσης μειώνεται ή σταματά στην πτερόρροια.
Θα έλεγα τώρα που χάνει πούπουλα να τον ενισχύσεις με βραστό αυγό.
 
Το εχεις πιασει ποτε να ελέγξεις αν ειναι υπερβαρο Διονυση;
Το πηγα σε κτηνιατρο μου ειπε οτι κρυωσε κ μου εδωσε αντιβιωση και σταγονες πολυβιταμινη στο νερο. Μου ειπε οτι ειναι αδυνατο κ τα ποδια μια χαρα
 
Θα κοιταξεις κοιλια, στερνο, λαιμο αν υπαρχει στρωμα λιπους!
Διονύση, πρόκειται για κτηνίατρο - γνώστη της παθολογίας των πτηνών; Τι αντιβίωση σου έδωσε;
Καλή ανάρρωση!
Ποια σου έδωσε, σε ποια δοσολογία;
tabernil doxiciclina 4 σταγονες στα 60 ml για δέκα μερες. και tabernil total (πολυβιταμινες) 8 σταγονες στα 40 ml .
[automerge]1582010769[/automerge]
Διονύση, πρόκειται για κτηνίατρο - γνώστη της παθολογίας των πτηνών; Τι αντιβίωση σου έδωσε;
Καλή ανάρρωση!
tabernil doxiciclina 4 σταγονες στα 60 ml για δέκα μερες. και tabernil total (πολυβιταμινες) 8 σταγονες στα 40 ml . μου είπε οτι ασχολειται με τα πτηνά. Εδώ παντως στο Ηράκλειο πτηνίατρο καθαρό δεν έχουμε..
 
Εφόσον ασχολείται, πιστεύω ότι το πουλάκι θα γίνει πλήρως καλά.
το ευχομαι. Εντυπωση μου έκανε ότι τις τελευταίες μερες εβρισκε τρόπο να κοβει κομμάτια μεγάλα από το χαρτί του πάτου παρόλο που δεν είχε προσβαση λόγω της σχάρας πανω απο τον πατο. Για αρσενικό δεν βγάζω νοημα να κόβει χαρτιά..
 
Εντυπωση μου έκανε ότι τις τελευταίες μερες εβρισκε τρόπο να κοβει κομμάτια μεγάλα από το χαρτί του πάτου
Και το χαρτί αυτό Διονύση, τι είδους είναι; Πρόκειται για χαρτί κουζίνας, εφημερίδα, περιοδικού.; Το θέμα είναι ότι τα αρσενικά πουλιά το κάνουν αυτό όταν βαριούνται ή όταν "θέλουν να δείξουν πόσο υποστηρικτικοί σύζυγοι θα γίνουν" σε θηλυκά. Αλλά αν ας πούμε το χαρτί έχει μελάνια πάνω ή ακαθαρσίες, όπως καταλαβαίνεις, το πράγμα θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνο.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση, χαρτί κουζίνας χωρίς ακαθαρσιες καθώς μόλις το είχα βάλει Κ μεΤα το τακτοποιήσα ώστε να μην το φτάνει.
[automerge]1582041425[/automerge]
Το κρυωμα επι ποιου συμπτώματος προεκυψε;
Ανοικτό στόμα δυσκολία στην αναπνοή. Του δίνω την αντιβίωση Κ πολυβιταμινες Κ ελπίζω να συνέλθει. Ευχαριστώ για τη.Βοήθεια!
 
Διονύση, στην περίπτωση που έχεις πηγές ασβεστίου στο κλουβί, όπως π.χ. κόκκαλο σουπιάς θα πρέπει να το αποσύρεις άμεσα όσο το πουλάκι λαμβάνει τη συγκεκριμένη αντιβίωση. Δες.
Αλληλεπιδράσεις

Αποφύγετε τη χορήγηση μαζί με συμπληρώματα ασβεστίου και / ή σιδήρου κατά τη διάρκεια της θεραπείας, καθώς η απορρόφηση του αντιβιοτικού μπορεί να μειωθεί.
 
Back
Top