Ασθένειες Το καναρίνι μου έχει βγάλει ένα εξόγκωμα στο στήθος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Bobby
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Bobby

PB New Member
Εγγραφή
18 Αυγ 2010
Μηνύματα
3
Πόλη
Νάουσα
Καλησπέρα

Το καναρίνι μου έχει βγάλει ενα εξόγκωμα στο στήθος.
Μήπως γνωρίζει κάποιος τι είναι?

20210802_204726_2.webp
 
Αδελφέ αυτό στο στήθος είναι κύστη φτερού , συνήθως πε΄φτει μόνη της ή την ανοίγεις εφόσον έχεις την εμπειρία . Γενικότερα το πουλάκι θέλει δουλειά και στα πόδια . Κανόνισε να βρεις ένα φίλο εκεί στην περιοχή σου ή από το πετ που ψωνίζεις να δει το πουλάκι και να σε βοηθήσει .
 
Το καναρίνι σου έχει δύσκολο πτέρωμα. Είναι μαλακόπτερο και το πουλάκι μού μοιάζει να έχει καταβολές από Norwich, τα οποία είναι πουλιά που αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα κύστεων φτερών.

Οι κύστες φτερών εμφανίζονται όταν ένα νέο φτερό δεν βρίσκει την έξοδο στα φυσικά ανοίγματα του δέρματος και εγκλωβίζεται δημιουργώντας μία μάζα εγκλωβισμένων φτερών.

Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική και πρέπει να γίνει σε άσηπτες συνθήκες και με μεγάλη προσοχή για την αποφυγή αιμορραγίας, είτε από άτομο με εμπειρία στο θέμα είτε από ειδικό γιατρό.
 
Αρχικά, η κύστη θα πέσει μόνη της ή χρειάζεται κτηνίατρο?

Επίσης, όσον αφορά τα πόδια, μπορώ να αγοράσω κάποια αλοιφή ή κάποιο φάρμακο ώστε να κάνω κάτι μόνος μου ή μόνο ο κτηνίατρος μπορεί?

Νόμιζα ότι τα πόδια του έγιναν έτσι λόγο ηλικίας και όχι ασθένειας.
 
Νόμιζα ότι τα πόδια του έγιναν έτσι λόγο ηλικίας και όχι ασθένειας.
Πόσων ετών είναι;

Βέβαια είναι ένα πουλάκι με ίσως και όχι πολύ ορθόδοξες αναπαραγωγικές επιλογές, γεγονός που κάνει αυτά τα κουσούρια αναπόφευκτα.

Αρχικά, η κύστη θα πέσει μόνη της ή χρειάζεται κτηνίατρο?
Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Εκτίμηση πρέπει να γίνει "από κοντά", είτε από ΓΝΩΣΤΗ της κατάστασης, είτε από γνώστη γιατρό.

όσον αφορά τα πόδια, μπορώ να αγοράσω κάποια αλοιφή ή κάποιο φάρμακο ώστε να κάνω κάτι μόνος μου ή μόνο ο κτηνίατρος μπορεί?
Θα μπορούσε ένας γιατρός ΑΝ ήταν ειδικός στα πτηνά. Η δική μου άποψη ως μη ειδικού είναι ότι η αλλαγή των πατήθρων που χρησιμοποιείς με ξύλινες διαφορετικής διαμέτρου η καθεμία, σε συνδυασμό με μία επταήμερη θεραπεία με αλοιφή επθόλ, θα έδινε μία καινούργια εικόνα για να εκτιμηθεί η κατάσταση αργότερα.
 
@Stavros
Είναι 11 χρονών.

Αν και δεν υπάρχει εδω στην περιοχή μας κτηνίατρος που να ασχολείται με καναρίνια, θα το πάω να το δούνε.

Ίσως δοκιμάσω πρώτα αυτό με την αλοιφή και της πατήθρες.

Γενικά, το καναρίνι φοβάται αρκετά, για παράδειγμα, όταν το πιάνω για να του κόψω τα νύχια καταλαβαίνω ότι χτυπάει η καρδιά του ασυνήθιστα γρήγορα και δυνατά, γι αυτό προσπαθώ να το προσέχω και να αποφεύγω τον κτηνίατρο.
 
Είναι 11 χρονών.
Είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία.

Καλό είναι να αλλάξεις τις πατήθρες. Οι συγκεκριμένες δεν είναι ότι καλύτερο.

Γενικά, το καναρίνι φοβάται αρκετά, για παράδειγμα, όταν το πιάνω για να του κόψω τα νύχια καταλαβαίνω ότι χτυπάει η καρδιά του ασυνήθιστα γρήγορα και δυνατά
Είναι φυσιολογικό, στρεσάρονται πολύ όταν τα πιάνουμε.

Κοίταξε λίγο και αυτά:
 
Back
Top