Ασθένειες Το καναρίνι μου έχει σαλμονέλα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ace21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ace21

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2017
Μηνύματα
350
Πόλη
Μυτιλήνη
Έχω μια απορία ρε παιδιά που με τρώει καιρό και θα ήθελα να την κλείσω μέσα στην παλιοχρονιά που φεύγει, γι αυτό και ανοίγω το θέμα τώρα.
Τέλη Μαΐου απέκτησα το πρώτο μου καναρίνι από φίλο μου που έχει pet shop. Αν και δεν είναι σωστή περίοδος, μου είπε πως το πουλί είναι μπόμπα κλπ. Κιτρινάκι σκουφάτο, ούτε κατά διάνοια ράτσας, γνήσιος αλήτης. Έκανε μπάνιο και τα μαλλάκια του σηκωνόταν καρφάκια. Το πουλί πολύ γρήγορα το έβαλα σε 60αρα ζευγαρώστρα αλλά από τον πρώτο καιρό μου φάνηκε λίγο ατσούμπαλο χωρίς να δίνω πολύ σημασία. Τι εννοώ; Καμιά φορά έχανε ισορροπία στην πατήθρα και την έφτιαχνε με τα φτερά του, άκουγες κάνα νταπ ντουπ που και που. Ήταν όμως ζωηρό και κελαηδούσε, δεν έδωσα σημασία. Σταδιακά τα συμπτώματα ανισορροπίας έγιναν πιο έντονα σε συνδυασμό με μείωση του τραγουδιού. Είχαμε πάει τέλη Ιουλίου λέω άντε από τη ζέστη θα είναι, θα περνάει και πτερόρρια κλπ. Μια μέρα γυρίζω από τη δουλειά, πουθενά το πουλί. Τρελάθηκα. Λέω θα έφυγε άρχισα να ψάχνω. Τελικά το πουλάκι είχε πέσει στη φαγώστρα και είχε εγκλωβιστεί εκεί.

Έχανε ξεκάθαρα την ισορροπία του, έκοψε το κελάηδισμα και το πήγα σε κτηνίατρο (δεν ξέρω κάποιον πτηνίατρο Μυτιλήνη). Μου λέει έλλειψη βιταμίνης είναι και μου έδωσε FIRAXON 20% και VITA-SELEN. Μη σας τα πολυλογώ, το ζώο δεν πρόλαβα να το πάω σπίτι. Άρχισε να χτυπιέται στο κλουβί και μετά από λίγο, αφού αναίσαινε πολύ βαριά και δεν μπορούσε ούτε να σταθεί, πέθανε. Στεναχωρέθηκα πάρα πολύ περιττό να το πω. Ρώτησα και μου είπαν ότι είναι ή σαλμονέλα ή χαλασμένο αυγό. Από τα συμπτώματα που σας παρέθεσα έχετε κάτι διαφορετικό?
Όχι τίποτα, αλλά ότι αφορά το '17, να μείνει εκεί...
 
Όσες ασθένειες υπάρχουν που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζάλη, ίλιγγο στον άνθρωπο, τόσες και περισσότερες υπάρχουν για τα πτηνά.
Θα μπορούσε να είναι και βαριά έλλειψη βιταμινών όπως σου είπε ο γιατρός, όγκος, εγκεφαλικό και πολλά άλλα.
Σίγουρα δεν ήταν σαλμονέλλα ή κάποια λοίμωξη, γιατί η κατάληξη θα ήταν ταχεία. Δηλαδή από την προσβολή μέχρι το θάνατο θα μεσολαβούσαν λίγες ημέρες.
Η διάρκεια δείχνει κάτι παθολογικό που έμεινε αθεράπευτο ή ήταν ανίατο και κατέβαλε το πουλάκι, ώστε το έχασες.
Δεν ξέρω αν σε βοήθησα :)
Καλή χρονιά!
 
Back
Top