Ασθένειες Το καναρίνι μου δέχθηκε επίθεση από άλλο πουλί

Johnakos90

PB New Member
Εγγραφή
25 Νοε 2020
Μηνύματα
4
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά ... Έχω ένα καναρινάκι το οποίο πριν την επίθεση που δέχτηκε χτες το πρωί ... Ειτανε υγιέστατο κελαιδουσε όλη την ημέρα . Γενικά ειτανε ένα πουλί το οποίο χερωσουν να το βλέπεις και να το ακούς!

Μετά την επίθεση που δέχτηκε είναι σαν να μην υπάρχει μέσα στο κλουβί ... Το μόνο που κάνει είναι να τρώει να πίνει νερό!

Το χειρότερο της υπόθεσης είναι όμως ότι έχει πέσει το φτερό του και δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει σπάσει όλη η φτερούγα η αν λόγο του χτυπήματος έχει πέσει και θα ξανά επανέλθει! Επίσης δεν έχει την ίδια καλή ισορροπία όπως πριν ! Παρακαλώ την βοήθεια σας. Γιατί είναι ένα απίστευτο πουλάκι και θέλω να το ξαναδώ να είναι δραστήριο όπως και πρίν ... Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!
 
Η καλύτερη λύση είναι να το εξετάσει Πτηνίατρος για να έχει την καλύτερη φροντίδα, αν έχει σπάσιμο θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει όπως πρέπει.
 
Το χειρότερο της υπόθεσης είναι όμως ότι έχει πέσει το φτερό του και δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει σπάσει όλη η φτερούγα η αν λόγο του χτυπήματος έχει πέσει και θα ξανά επανέλθει! Επίσης δεν έχει την ίδια καλή ισορροπία όπως πριν ! Παρακαλώ την βοήθεια σας
Προφανώς είναι τραυματισμένο. Πρέπει να γίνει εξέταση και αν χρειάζεται αποκατάσταση των τραυματισμών του. Δυστυχώς, εμείς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε από εδώ όπως καταλαβαίνεις γι' αυτό το καλύτερο είναι να επισκεφθείς ένα κτηνίατρο, όπως πρότεινε και ο Ιωάννης.

θέλω να το ξαναδώ να είναι δραστήριο όπως και πρίν
Το σημαντικό είναι να αποκατασταθούν οι τραυματισμοί το γρηγορότερο. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα επανέλθει κατά πάσα πιθανότητα, αν και υπάρχουν περιπτώσεις πουλιών που δεν επανήλθαν ποτέ στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από την επίθεση.

Σε κάθε περίπτωση, τα πουλιά που διατηρούμε σε εξωτερικό χώρο χρειάζονται από την πρώτη στιγμή προστασία από τα αρπακτικά γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε ακριβώς θα συμβεί το κακό. Απλά είναι θέμα χρόνου.
 
Καλήμερα, αφού τρώει και πίνει όλα καλά. Πρόσεξε εάν όταν πλησιάσεις και πεταρίσει κουνάει την φτερούγα ή είναι σαν ... απαραίτητο αξεσουάρ. Έτσι θα καταλάβεις εάν είναι σπασμένη ή απλά έχει μια κάκωση. Σε κάθε περίπτωση θα συνέλθει το πουλάκι αφού τρώει. Βάλε πλούσια διατροφή και βιταμινούλες στο νερό . Το κυριότερο είναι προσοχή , θα ξανάλθει ο εχθρός. Θα τον έχεις εκεί μόνιμα όταν ξεχαστείς και δεν προσέχεις...
 
Το πήγα σε πτηνιατρο παιδιά ... Έχει βγεί η φτερούγα από την θέση της και θα επανέλθει μόνη της μου είπε ... Μου έδωσε και ένα antistress που βάζω 10 σταγόνες στο νερό του! Είναι ελάχιστα ποιο ζωηρό σε σχέση με τις άλλες ημέρες!? Λογικά θα αργήσει να ξανά κελαιδησει! Σας ευχαριστώ όλους!
 
@Johnakos90 , ξέρεις, σε επίθεση αρπακτικών πάντοτε υπάρχει η περίπτωση να έχει μεταφερθεί κάποιο μικρόβιο από τα νύχια, ράμφη, φτερά του επιτιθέμενου, που λόγω του ότι είναι σαρκοβόρα, έχουν οπωσδήποτε πολύ αυξημένο μικροβιακό φορτίο στα σημεία αυτά που ανέφερα.
Το ότι το πουλάκι δεν έχει πληγή, είναι ένα καλό σημάδι ότι τουλάχιστον δεν υπάρχουν πρόσθετες (και άμεσες) πύλες εισόδου μικροβίων.
Από την άλλη πλευρά, θεωρώ ότι ένας ενδελεχής καθαρισμός του κλουβιού θα ήταν πάρα πολύ σημαντικός στην ελαχιστοποίηση πιθανής μόλυνσης. Φυσικά αυτό θα σήμαινε ότι το πουλί θα πρέπει να αλλάξει κλουβί, στρεσσογόνα κατάσταση για ήδη αγχωμένο πλάσμα.

Χάρηκα με τα νέα σας. Ελπίζω σε γρήγορη ανάρρωση.
 
@Johnakos90 πτηνιατρο η κτηνίατρο; μου κάνει εντύπωση ότι σου είπε ότι θα μπει η φτερούγα μόνη της, είναι σαν να βγάλεις τον ώμο σου και να σου πει ο ιατρός ότι μην ανησυχείς θα μπει μόνος του
@mgerom υπαρχει αυτή η περίπτωση;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το πήγα σε πτηνιατρο παιδιά ... Έχει βγεί η φτερούγα από την θέση της και θα επανέλθει μόνη της μου είπε ... Μου έδωσε και ένα antistress που βάζω 10 σταγόνες στο νερό του!
Χωρίς να έχω διάθεση να σε αμφισβητήσω, ποιος γιατρός είπε ότι το πουλί έχει βγαλμένη φτερούγα που θα μπει μόνη της στη θέση της και σου έδωσε αντιστρες? Επιτρέπεται να πεις όνομα. Πραγματικά μου ακούγεται εξωφρενικό.
 
Επειδή το θέμα είναι κ οικονομικό τολμώ να πω ότι είναι συνταγή petshop.
Επειδή ο νέος μας φίλος αγαπάει το πουλακι του και ίσως δεν έχει η δεν θέλει να πληρώσει πτηνιατρο θα πρέπει να το ξανασκεφτει γιατί η φτερούγα θα μείνει έτσι εφ όρου ζωής
 
Καλημέρα σας παιδιά ... Μου είπε 2 βδομάδες και μου έδωσε το antistress ... Και μου είπε ότι θα επανέλθει...και ότι δεν είχε πλήγες πουθενά και ότι απλά είναι πολύ αγχωμενο ... Αν δεν επανέλθει η φτερούγα κούνια που τον κουναγε και ενωειτε ότι θα αποκαλύψω και το όνομα του! Σας ευχαριστω πολύ για τις συμβουλές σας... Ο μικρός έχει επανέλθει σχεδόν στα προηγούμενα στάνταρ του καθώς κελαιδαει ακόμα και με το φώς της λάμπας (όπως και πρίν) για ότι διποτε άλλο χρειαστεί θα σας ξανά ενοχλήσω! Επίσης ήταν κτηνίατρος (καταραμένο t9) ! Καλημέρα σε όλους σας!
 
@Johnakos90 Πιστευω από αυτά που σου λένε τα αλλά μέλη το καλύτερο είναι να το δει ένας πτηνίατρος ή ένας άλλος κτηνίατρος γιατί αν έχει κάνει λάθος ότι και να κάνεις ή πεις με το γιατρό για το πουλάκι θα είναι αργά! Και αυτό θα έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα!
 
@ianos έτσι δείχνει δεν είναι τόσο χαμηλά όσο ειτανε μετά από 5 ημέρες που έχει γίνει το όλο θέμα!
@ΜΑΡΙΑαα γενικά το πουλάκι δείχνει ότι επανέρχεται όπως και η φτερούγα του δεν έσπασε αλλά έκανε εξάρθρωση! Ο κτηνίατρος ήταν σχετικά μεγάλης ηλικίας (45-50) όποτε τον εμπιστεύομαι λόγο εμπειρίας!
 
@Johnakos90 θα ήθελα όμως να τονίσω πως η εμπειρία δεν αποκτιέται από την ηλίκια μόνο όμως. Αν όλα αυτά τα χρόνια έχει δει μόνο δέκα πουλιά και ασχολείται μόνο με σκυλιά και γάτες δεν είναι το ίδιο. Επίσης οι νεότεροι ίσως να διαβάζουν και να ψάχνονται περισσότερο από τους παλιούς! Μια απλή διαφωνία. Εσυ τον είδες πως δουλεύει και ξέρεις καλύτερα! 🙂Εύχομαι όλα να πάνε καλά με το πουλάκι.🧿
 
Back
Top