Φροντίδα Το καναρίνι μου δέχθηκε επίθεση καρακάξας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης maikl262
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

maikl262

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιαν 2015
Μηνύματα
3
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλησπέρα,έχω ένα καναρίνι το οποίο μάλλον το επιτέθηκε μάλλον καρακάξα και ευτυχώς δεν πρόλαβε να το αποτελειώσει αλλά είναι πάρα πολύ τρομαγμένο και το ένα του το ποδαράκι δεν το κουνάει καθόλου. Δεν φέρει καθόλου αίμα από πουθενά αλλά η ουρά του δεν υπάρχει πλέον και κάθετε κάτω. ήθελα να ρωτήσω τη πρέπει να κάνω ώστε να μπορέσει τουλάχιστον να επανέλθει, πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιο γιατρό η να του πάρω κάποιες βιταμίνες και κάποιο φάρμακο. Επίσης δεν ξέρω αν ποτέ πάλι ξανά τραγουδήσει υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Σας ευχαριστώ!
 
καλησπέρα,έχω ένα καναρίνι το οποίο μάλλον το επιτέθηκε μάλλον καρακάξα και ευτυχώς δεν πρόλαβε να το αποτελειώσει αλλά είναι πάρα πολύ τρομαγμένο και το ένα του το ποδαράκι δεν το κουνάει καθόλου. Δεν φέρει καθόλου αίμα από πουθενά αλλά η ουρά του δεν υπάρχει πλέον και κάθετε κάτω. ήθελα να ρωτήσω τη πρέπει να κάνω ώστε να μπορέσει τουλάχιστον να επανέλθει, πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιο γιατρό η να του πάρω κάποιες βιταμίνες και κάποιο φάρμακο. Επίσης δεν ξέρω αν ποτέ πάλι ξανά τραγουδήσει υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Σας ευχαριστώ!
Άμεσα να το πας σε κτηνίατρο που να ξέρει από πτηνά να δει το ποδαράκι του και την όλη κατάσταση του! Δες αυτή την λίστα: Πτηνίατροι, Ειδικευμένοι στα Πτηνά Κτηνίατροι • PetBirds . Αν μπορέσεις στην μεταφορά να βάλεις το κλουβί σε ένα χαρτόκουτο (ανοιχτό από πάνω) ώστε είναι σκοτεινά και να μην στρεσαριστεί περαιτέρω! Φυσικά και υπάρχει η πιθανότητα να μην ξανατραγουδήσει από το στρες και το σοκ που έπαθε, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι το λιγότερο που πρέπει να σε νοιάζει! Και πολύ τυχερός είσαι που δεν βρήκες μέσα στο κλουβί μόνο ένα κεφάλι! Μέχρι να πάτε στο γιατρό να το έχεις σε πολύ ζεστό μέρος (30 βαθμούς κελσίου) και αν κάνεις μέρες να το πας (δε θα σε συμβούλευα) δώστου με σύριγγα εσύ λίγο νερό με ζάχαρη ή με ηλεκτρολύτες να πάρει δυνάμεις! Περαστικά του εύχομαι ολόψυχα!
 
Η εικόνα που μας περιγράφεις δείχνει πως ο "θηρευτής" είχε χρόνο μπροστά του και κυρίως δεν είχε κάτι που να αναστέλλει τις προσπάθειές του. Συνήθως αυτά τα πτηνά επιτίθενται ομαδικά και κάνουν και αρκετό θόρυβο. Πιθανόν να μην υπήρχε κάποιος κοντά την ώρα της επίθεσης.
και το ένα του το ποδαράκι δεν το κουνάει καθόλου. Δεν φέρει καθόλου αίμα από πουθενά αλλά η ουρά του δεν υπάρχει πλέον και κάθετε κάτω.
Το έχει μαζεμένο και δεν το κουνάει καθόλου ή κρέμεται κάπως αφύσικα;
Η ουρά είναι το λιγότερο που πρέπει να σε ανησυχεί γιατί αν δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα θα βγει νέα στη θέση της. Κάθε φτερό που χάνεται στα πτηνά μπαίνει στη διαδικασία να αντικατασταθεί. εξαίρεση αποτελούν τα σπασμένα φτερά που πιθανολογώ πως θα έχει αρκετά.
ήθελα να ρωτήσω τη πρέπει να κάνω ώστε να μπορέσει τουλάχιστον να επανέλθει, πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιο γιατρό η να του πάρω κάποιες βιταμίνες και κάποιο φάρμακο.
Θα πρέπει φίλε @maikl262 (γράψε και το όνομά σου στο προφίλ σου), να μας περιγράψεις την εικόνα που είδες από το καναρίνι σου σήμερα το πρωί, καθώς και το τι σου είπε ο γιατρός, αν φυσικά πήγες.
Ζεστός χώρος για μερικές μέρες καλή και πλούσια διατροφή αλλά στη συνέχεια και για να αποφύγεις παρόμοιες μελλοντικές κατατστάσεις, θα πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου.
Υπάρχουν προτάσεις για Μετρα προστασιας για τα πουλια μας. • PetBirds μια και υπάρχουν πολλοί Ιπτάμενοι κίνδυνοι! • PetBirds αλλά και πιο εξειδικευμένα, τόσο για Επίθεση απο Κιρκινέζι σε ενα καναρίνι μου • PetBirds ώστε να μην υπάρχει το κακό αποτέλεσμα... Το καναρίνι μου φαγώθηκε από γεράκι • PetBirds
Θα πρέπει λοιπόν να βρεις χώρο καλά προστατευμένο για το/τα πτηνά σου. Διάβασε κι αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Που-να-βάλω-τα-κλουβιά-στο-μπαλκονι-ή-μεσα-στο-σπίτι.18530/ θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμο
Επίσης δεν ξέρω αν ποτέ πάλι ξανά τραγουδήσει υπάρχει αυτή η πιθανότητα;
Το αν θα τραγουδήσει εξαρτάται από τη σφοδρότητα της επίθεσης, το χρόνο που διήρκεσε και τη ζημιά που επέφερε... Το μόνο που μπορείς να κάνεις γι αυτό είναι υπομονή.
 
Καλησπέρα καταρχήν να σας ευχαριστήσω για της συμβουλές και την άμεση ανταπόκριση σας το όνομα μου είναι μακης. Όσο αφορά για την χθεσινή επίθεση που δέχτηκε το καναρίνι μου υπήρχε άτομο αλλά δεν άκουσε κάτι απλά όταν βγήκε στο μπαλκόνι είδε μόνο πούπουλα κάτω και εκείνη τη στιγμή πέταξε και η καρακάξα μάλλον διότι τρόμαξε. Το κλουβί είχε στραβώσει λίγο το πορτάκι και το πουλί ήταν σε κατάσταση αμόκ από τι μου είπαν και εγώ ήρθα και το βρήκα στην κατάσταση που σας ανέφερα χθες. Σήμερα το πρωί το είδα ότι και το ποδαράκι του δεν έχει κάτι και στέκεται κανονικά στην ταΐστρα του,έφαγε και ήπιε και νερό και τιτίβισε κιόλας λίγο από την ώρα που δέχτηκε την επίθεση το έχω μέσα στο σπίτι σε ζέστη το μόνο είναι ότι του λείπει η ουρά του και φαντάζομαι ότι το έπιασε από εκεί μόνο διότι δεν έχει πουθενά κάτι σπασμένο και τα φτερά του είναι κανονικά χωρίς να φαίνεται κάτι σπασμένο. Δεν το έχω πάει ακόμα στον κτηνίατρο αλλά το βλέπω πολύ καλύτερα από χθες και ότι αφορά πλέον από εδώ και πέρα για την ασφάλεια του θα πάρω σίγουρα τα μέτρα μου και ευχαριστώ και πάλι για τι βοήθεια σας να είστε όλοι καλά. Σκέφτομαι να του πάρω καμιά βιταμίνη και κάποιο φάρμακο γενικής χρήσης αν υπάρχει. Εκτός και αν πρέπει να το πάω οπωσδήποτε σε κτηνίατρο. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους!
 
Δώσε λίγο μήλο και εναλλάξ καλοβρασμένο σφικτό αυγό...
Με αυτά που περιγράφεις. Γρήγορα θα επανέλθει στην προεπίθεση κατάσταση.
Έμαθες από το λάθος σου κι αυτό είναι καλό.
Εύχομαι τα καλύτερα...
 
Back
Top