Φροντίδα Το καναρίνι μου δεν κάνει μπάνιο

Lefteris10

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιουλ 2022
Μηνύματα
18
Πόλη
Athens
Καλημέρα σε όλους. Το καναρινάκι μου απο τοτε που το εχω δεν έχει κανει ποτε μπάνιο. Τουλαχιστον απ οσο εχει πεσει στην αντιληψη μου. Του βαζω τη μπανιέρα και δεν τη πλησιαζει καν. Το μονο που κανει ειναι να το γεμιζει ακαθαρσιες μεχρι να το βγαλω τελειως. Εχετε κατι να προτεινετε; Ειναι νορμαλ αυτο;
 
Καλημέρα. Η μπανιέρα είναι εσωτερική ή εξωτερική; Εάν είναι εξωτερική, μήπως την γεμίζεις νερό; Εάν την βλέπουν με πολύ νερό φοβούνται. Βάζε λιγότερο νεράκι. Πρωινές ώρες.
Πόσο καιρό το έχεις;
 
Καλημερα! Δοκίμασε μια μπανιερα εξωτερική. Ισως δουλέψει καλυτερα καθώς ειναι εκτός του κλουβιού του. Καλυτερα να βάλεις την μπανιερα τις πρωινες ωρες καθώς τείνουν να τους αρέσει το μπανιο περισσοτερο το πρωι.
 
Ειναι νορμαλ αυτο;
Το μπάνιο γενικά κάνει καλό στα πουλιά. Αν όμως ένα πουλί δεν θέλει να κάνει μπάνιο, είναι φυσιολογικό και δεν το ζημιώνει κάπου.
Εχετε κατι να προτεινετε;
Μπορείς να δοκιμάσεις με ένα ψεκαστήρι να το βρέξεις πολύ λίγο. Αν δεις ότι του αρέσει συνεχίζεις αλλιώς το αφήνεις.
Τα καναρίνια όταν κάνουν μπάνιο και έχει πολύ ζέστη, δεν δροσιζονται, αλλά αντιθέτως γίνονται ευάλωτα στον καύσωνα. Οπότε αν δοκιμάσεις τον ψεκασμό, να το κάνεις το πρωΐ ή αργά το απόγευμα.
 
@Lefteris10
Εφόσον δεν μπαίνει μόνο του υπάρχει και η λύση του ψεκασμού.
Υπάρχουν καναρίνια που δεν μπαίνουν στη μπανιέρα εξωτερική η εσωτερική.
Έχω ένα τέτοιο καναρίνι το κάνω μπάνιο με ψεκασμό τρία χρόνια τώρα
μόλις βλέπει το ψεκαστήρα κάνει σαν τρελό από την χαρά του.
 
Πρόσφατα διάβασα στο φόρουμ ένα ωραίο κόλπο. Βάλε λίγο μίλλετ στην μπανιέρα μήπως τσιμπήσει. Εγώ δεν τοχω εφαρμόσει γιατί δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα με τον δικό μου καναρινι. Εγώ να πω την αλήθεια, δεν θα το ψεκαζα. Εάν θέλει καλώς. Κ κάθε μέρα θα επέμενα να του βάζω μπανιερα μην κ αλλάξει γνώμη.
[automerge]1659591161[/automerge]
@Vada πως χαίρεται; Ανοίγει τα φτερά του για να βραχούν; Θα είναι πολύ ωραία εικόνα! Το κάθε ένα με τον χαρακτήρα του!
 
Να επισυμανω πως το ψεκασμα ειναι μια καλή λύση για ολα τα πουλια καθώς αφομοιώνει τη βροχή στη φύση. Εαν τελικα το ψεκασεις αποφυγε την περιοχη των ματιών ωστε να μην ερεθιστουν απο το νερό. Επίσης επελεξε ενα ψεκαστηρι που να ψεκαζει σαν σπρει και οχι απο αυτα με περισσοτερη δύναμη καθώς χτυπανε με δυναμη το πουλακι και δεν θα του αρέσει.
 
@Ledagcc δεν νομίζω ότι τα καναρίνια αγαπάνε την βροχή όπως είμαι σίγουρη ότι την αγαπάνε οι παπαγάλοι. Στα καναρίνια γενικά μιλώντας, νομίζω αρέσει η τσαλαβούτα, το τζακουζι ενώ στους παπαγάλους το ντους!Από την άλλη είναι κ θέμα χαρακτήρα του πουλιού κ της προτίμησης του.!
 
Οπότε αν δοκιμάσεις τον ψεκασμό, να το κάνεις το πρωΐ ή αργά το απόγευμα.
Συμφωνώ σε όσα γράφεις,
διαφωνώ μόνο σ'αυτό που λες (αργά το απόγευμα).
Είναι λάθος το μπάνιο απόγευμα, θα πρέπει να δώσουμε χρόνο στο πουλάκι να στεγνώσει και να μην κοιμηθεί με βρεγμένο πτέρωμα.
Οπότε μπάνιο καλύτερα πρωινές ώρες
και το καλοκαίρι μέχρι το μεσημέρι.😊
 
Εγώ να ρωτήσω τώρα κάτι. Είπες ότι η μπανιέρα είναι εξωτερική και επίσης είπες ότι την γεμίζει κουτσουλιές. Αν δέν κάνω λάθος ο μόνος τρόπος για να κουτσουλησει ένα πουλί μια εξωτερική μπανιέρα δεν είναι να μπει σε αυτήν;
 
Back
Top