Ασθένειες Το καναρίνι μου δεν μπορεί να κουτσουλήσει

Iasonaskor

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαρ 2021
Μηνύματα
222
Πόλη
Ηράκλειο
Αγόρασα ένα καναρινακι που μάλλον είναι αρσενικό. Το βλέπω και δεν κατπυραει και έχει από κάτω του κουτσουλιές και δεν φεύγουν. Το έπιασα και έβαλα λίγο νεράκι αλλά δεν έκανε τίποτα. Του έβαλα μια μπανιέρα να βοηθήσει αλλά δεν ξέρω μήπως θέλει και κάτι άλλο. Τι πρέπει να κάνω να το βοηθήσω;
 
Καλησπέρα Ιασωνα απο όσο ξέρω τα πουλιά βγάζουν ουρά ταυτόχρονα να με την κουτσουλιά.εάν κουτσουλαει σημαίνει ότι ουρη ταυτόχρονα.ποσο καιρό το έχεις;
 
@Xrisi9025
@ΙΩΑΝΝΗΣ@
Το έχω περίπου μια εβδομάδα το καναρινακι δεν μου έχει κελαηδισει ακόμη αλλά είναι γενικά πολύ ήρεμο τα πάει καλά. Σήμερα και εχθες όλες οι κουτσουλιές μαζεύονται σε ένα σημείο από κάτω του και δεν μπορεί να τα βγάλει. Αν αύριο μετά το μπανακι του δεν βγουν θα το πάμε στον κτηνίατρο. Σας ευχαριστώ πολύ
[automerge]1618863801[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ επεισης στο κτηνιατρικό της κυρίας παρασύρει το έχω επισκεφτεί πολλές φορές και δυστυχώς έχω χάσει 2 γατάκια από υγρό στον πνεύμονα. Είναι εξερετικη παντός.
 
Μέχρι να το πας στη γιατρό, βάλε το σε όσο το δυνατό πιο ζεστό μέρος, και δώσε υγρό ασβέστιο στο νερό του σύμφωνα με τις οδηγίες του σκευάσματος (αυτό για την περίπτωση που τελικά είναι θηλυκό και έχει δυστοκία)
 
Μόλις τηλεφώνησα στον κτηνίατρο και μου είπαν να βαπω σε ένα βαμβάκι χλιαρό νερό και να το πιάσω νάτο βγάλω σιγά σιγά
 
@Iasonaskor Δλδ δεν σ παν αν έχει κάποια ασθένεια; απλά μόνο τρόπο για να το καθαρισεις; Δεν είναι κάτι ανησυχητικο;
 
@Xrisi9025 οχι δεν είναι κάτι ανησυχητικό απλός να το καθαρίσω για να μην μολυνθεί ή εξελιχθεί σε κάποια άλλη αρρώστια
 
Συμφωνα με αυτα που περιγραφεις εαν εχουν μαζευτει περιτωματα θα πρεπει οπωσδηποτε να το καθαρισεις σχολαστικα γιατι ξερενονται και το καναρινι δεν μπορει να ενεργηθει γιατρος δεν ειμαι για να σου πω τι ακριβως το εχει προκαλεσει αλλα πρεπει εαν δενμπορεις να το πας σε καποιον πτηνιατρο να εχεις αυξημενη την προσοχη σου γιατι αν συνεχιστει θα ειναι εξαιρετικα επικινδυνο για το πουλακι!Μου ειχε συμβει και μενα πριν καποια χρονια και ειχα αναγκαστει να το κουρεψω για να το καθαρισω στην συγκεκριμενη περιοχη και τελικα το γλιτωσα!Οτι και να κανεις ευχωμαι να πανε ολα καλα!
 
@pantesom σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Τώρα μόλις τελιωσα το καθάρισα και όλα καλά. Δηλαδή την περισσότερη δουλειά την έκανε μόνο του επειδή του έβαλα εχθες μια μπανιέρα και μουλιασαν τα κόπρανα και είχαν φύγει από την περιοχή αυτή και είχαν πάει κοντά στην ουρά του. Οπότε το έπιασα και με ένα σφουγγαράκι το έβγαλα. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!
 
Οπότε το έπιασα και με ένα σφουγγαράκι το έβγαλα.
Δεν τελειώνει εδώ το θέμα. Πρέπει να παρακολουθήσεις τις επόμενες μέρες την κατάσταση διότι αυτό σημαίνει διάρροιες και λιπαρά κόπρανα. Η αμάρα θα είναι συνεχώς ερεθισμένη και πιθανόν να μολυνθεί . ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και συνεχής ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ.
 
Back
Top