Ασθένειες Το καναρίνι μου κάθεται φουσκωμένο ενώ τρώει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vannatoo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vannatoo

PB New Member
Εγγραφή
16 Φεβ 2021
Μηνύματα
69
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα. Το καναρινάκι μου ειναι άρρωστο εδω και πολλους μηνες. Οταν το πηρα περσυ τον Απρίλιο τραγουδούσε σαν τρελό. Κατα τον Ιούνιο σταμάτησε και το εβλεπα να καθεται φουσκωμένο. Θεώρησα οτι εχει πτεροροια αλλα έβγαζε και μεχρι πριν λιγο καιρο. Τωρα δεν βλεπω. Σε καποια φάση πριν λίγους μηνες το ειδα πολυ χαλια και το pet shop μου ειπε να του δωσω αντιβίωση στο νερο. Του εβαλα και σπρέι για τις ψείρες γιατι ξηνοταν συνεχεια. Ολο αυτον τον καιρο ενώ τρώει καθεται φουσκωμένο. Το ειδα χαλια προχθες και το πηγα στον γιατρο.. μου ειπε οτι εχει λιγο καταρράκτη και μύκητες. Μου εδωσε σταγόνες. Αυτος μου ειπε να του βγαλω την αυγό τροφή, καθολου αυγό, sticks, λάχανο και μονο συσκευασμένες τροφές. Τις versele lags premium and serious maintenance μου σύστησε που δεν ειναι αυγοτροφή. Δεν ξερω μηπως αρρώστησε γιατι δεν ηξερα και του έβαζα την μπανιέρα για μερες και οταν έπιανε βρώμες τοτε την έβγαζα. Την αυγοτροφη την ειχα εκει συνεχεια και την άλλαζα μετα απο μερες. Δεν έπλενα το κλουβί ουτε το αποστειρωνα, μονο άλλαζα εφημερίδα και σπανια έπλενα τον πάτο. Μην με μουτζωσετε, δεν ηξερα, δεν μου ειπε κανεις πως να το περιποιούμαι το πουλάκι.
Τωρα πήρε σταγόνες για δεύτερη μερα, σημερα στις 5 θα ειναι η τρίτη που μου ειπε ο γιατρος οτι πρεπει να εχει βελτίωση. Αυτο τρώει κανονικα, έφαγε ολο το μαρούλι εχθες αλλα καθεται και κοιμαται φουσκωμένο οταν δεν τρώει. Εκανε και μπανάκι εχθες, αυτο δεν ειναι καλό σημάδι? Το εχω βαλει στο δωματιο μου διπλα μου και το βραδυ το σκεπάζω το κλουβί. Εχει και ζεστη, μια χαρά ειναι.
Εσεις τι λέτε?
 
Μην με μουτζωσετε
Μην ανησυχείς, τέτοιες συμπεριφορές δεν συνηθίζονται στο συγκεκριμένο φόρουμ.
  1. Πες μας σε ποιον γιατρό το πήγες (όνομα δλδ, και ναι επιτρέπεται να το αναφέρεις) και αν είναι ειδικευμένος σε πτηνά.
  2. Ναι, δεν αφήνουμε την μπανιέρα μέσα στο κλουβί για πάνω από 20 λεπτά, γιατί λερώνεται και το πουλάκι μπορεί να πιει από εκεί
  3. Καθαρίζουμε το κλουβί καλά, και τη σχάρα και τον πάτο, όσο πιο συχνά γίνεται, αλλά οπωσδήποτε το αργότερο μια φορά την εβδομάδα. Χρησιμοποιούμε ζεστό νερό, ενίοτε σαπούνι, κατά καιρούς χλωρίνη αραιωμένη (1/10), οινόπνευμα, ξύδι. Αλλά ξεπλένουμε "με μανία" ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα των καθαριστικών. Επίσης αλλάζουμε ταΐστρες συχνά (τις πλένουμε και χρησιμοποιούμε στεγνές), πλένουμε την ποτίστρα κάθε ημέρα και βάζουμε φρέσκο νερό και δεν αφήνουμε στο κάτω τμήμα της να αναπτυχθεί γλίντζα ή μούχλα. και ακόμα τις πατήθρες συχνά, και τις οποίες αλλάζουμε με στεγνές
  4. Η τροφή που δίνουμε είναι από επώνυμο μείγμα συσκευασμένη και επώνυμη (όχι από διάφανα σακουλάκια) της οποία τη συσκευασία την ανοίγουμε οι ίδιοι.
  5. Συμπληρώματα τροφής είναι αναλόγως και της φάσης που βρίσκεται το καναρίνι...συχνά το αυγό (1 φορά την εβδομάδα όταν είναι σε φάση ανάπαυσης, συχνότερα κατά την πτερόρροια). Το αυγό είναι βραστό, σφικτό, και δεν το αφήνουμε πάνω από 2-4 ώρες εντός κλουβιού γιατί αλλοιώνεται εύκολα.
  6. Σουπιοκόκκαλο υπάρχει μόνιμα στο κλουβί ως πηγή ασβεστίου
  7. Αν κατάλαβα σωστά τις σταγόνες τις βάζεις στην αυγοτροφή; Πώς ονομάζονται οι σταγόνες αυτές; Πρόκειται για αντιμυκητισιακό φάρμακο / αντιβίωση / σταγόνες για τον καταρράκτη;
  8. Ποια η ηλικία του πτηνού; Είναι στα σίγουρα αρσενικό το πουλάκι; Φοράει μήπως δαχτυλίδι μεταλλικό κλειστού τύπου στο οποίο αναγράφονται κάποια στοιχεία; Αν ναι, τι χρώμα έχει το δαχτυλίδι;
 
@ianos ναι ειναι αρσενικό αφου κελαηδούσε. Εχει κορδελιτσα που ειναι σαν μωβ.
Ο γιατρος ειναι στο animal center , καπως ετσι, στην Μεσογειων απεναντι απο τον δαναο. Ναι ειναι και πτηνιατρος. Ειναι σιρόπι και του το βαζω στο στόμα για τους μύκητες. Του αγορασα σημερα ενα μπανιέρα και δεν πηγε καθολου. Του το έβγαλα και εβαλα ενα γυάλινο μπολάκι που του ειχα βαλει εχθες και εκανε μπανιο. Πηγε αμέσως σ αυτο το μπολάκι και βούτηξε . Μετα το μπανιο αυτη τη στιγμή δηλαδή καθεται κατω στην γωνια και καπου καπου τινάζεται. Μονο το κεφαλι τους βουτάνε στο μπανιερό? Ετσι κανουν μετα το μπανιο? Του βουτηγχηκε η ουρά του στο νερο οταν γύρισε να φυγει και δεν ξερω αν του αρεσε αυτο. Το μπολάκι ειναι στρογγυλό, μηπως δεν κανει?
[automerge]1613572138[/automerge]
Η ηλικια του πρεπει να ειναι 2-3 χρόνων, ετσι μου ειπε ο γιατρος. Για τον καταρράκτη δεν γινεται τιποτα και αυτα τα επαθε απο την τροφή μου ειπε.
[automerge]1613572210[/automerge]
@Stavros ειναι σιρόπι, σε ενα μπουκαλάκι που δεν γραφει τιποτα. Του το βαζω στο στόμα με σύριγγα.
[automerge]1613572328[/automerge]
@Stavros το ειπα σταγόνες γιατι του δινω 0,02 γρ που ειναι μια σταγόνα.
 
Ποιο μύκητα σου ειπαν οτι εχει?
...Τον μύκητα τον Παναγή με τ' όνομα. Και φυσικά αστειεύομαι. Εδώ δεν είπε βασικά πράγματα, όπως το τι φάρμακο έδωσε...αναρωτιέμαι πόσο δραματικά ακυρωτικό είναι να δίνει κανείς τα χρήματα και να μην έχει ούτε τη στοιχειώδη επικοινωνία. Μπαίνεις μέσα στο κτηνιατρείο με απορίες και την ελπίδα και βγαίνεις ελαφρύτερος κατά αρκετά ευρώ, με περισσότερες απορίες και...ουφ, δεν συνεχίζω γιατί θα πω πολλά
Για ποσες μερες σου ειπαν οτι θα δινεις την θεραπεια?

Και μετά; Σου είπε μετά αν το πουλάκι θα γίνει καλά, τι πρέπει να προσέξεις, αν θα το ξαναπάς να το δει;
Το εξέτασε το πουλάκι; Το πήρε στα χέρια του ή απλώς το κοίταξε; Ήσουν μπροστά στην εξέταση;
 
@Tony Forpus οχι δεν μου ειπε.
[automerge]1613640413[/automerge]
@ianos μου ειπε οτι σε τρεις μερες πρεπει να δειχνει καλα. Καλα δειχνει αν και οταν δεν τρώει καθεται φουσκωμένο. Κανει και μπανιο, μονο το κεφαλι του βουτάει και μετα ξύνεται παντού σαν τρελλο. Ειναι φυσιολογικό αυτο?
[automerge]1613640570[/automerge]
@ianos οχι δεν ημουν μπροστα αλλα το εξέτασε πιστευω, το πήρε μεσα. Μου ειπε τους μύκητες τους ειδε στο μικροσκόπιο και για τον καταρράκτη ειδε κατι στο ματι και απο μια αντίδραση του πουλιού κατάλαβε οτι δεν βλεπει καλα. Τι να πω, αυτα μου ειπε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έδωσες ένα μεγάλο ποσο στο γιατρό και ουσιαστικά δεν ξέρεις ούτε τι ακριβώς έχει το πουλάκι,ουτε τι φάρμακα παίρνει.
Αυτό θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις.
 
@Tony Forpus λαθος εκανα οτι δεν ξερω. Γραφει η συνταγη τι φαρμακο ειναι.απλως τωρα την εχω στο αυτοκίνητο.
 
Φαντάζομαι ότι δεν ήταν η κα. Gray αλλά ένας γιατρός που τον προτείνουν ως βοηθός της και δεξί της χέρι. Το κακό είναι ότι εξετάζει τα πουλάκια μας χωρίς εμάς μπροστά. Στην αρχή νόμιζα ότι έτσι πρέπει αλλά δεν ισχύει. Δεύτερον εμένα η διάγνωση ήταν ότι όλα μια χαρά αλλά δεν ήταν. Πλήρωσα για εξέταση για τα δύο budgies μου 60€ ενώ σε άλλη γιατρό που τα είδε και βρήκε θέμα, πλήρωσα μόνο για το ένα 25€ γιατί απλούστατα το άλλο ήταν μια χαρά και δεν βρίσκω τον λόγο να σας χρεώσω, αυτά ήταν τα λόγια της. Επέμενε για προληπτική θεραπεία ψιττάκωσης (το έχουμε ξανασυζητήσει). Και τελευταίο με ενημερωσε ότι κακώς βάζω αυγό μια φορά την εβδομάδα γιατί δεν κάνει να τρώνε. Μπορεί να πάθουν κάτι... που δεν θυμάμαι τον επιστημονικό όρο.😠 Ευτυχώς που είχα διαβάσει αρκετά πράγματα στο φόρουμ και με είχαν συμβουλέψει και τα παιδιά εδώ ότι τα συμπτώματα που είχε το πουλάκι μου έδειχναν ότι είχε πρόβλημα και δεν το άφησα. Μακάρι βέβαια όλα να πάνε καλά με το καναρινάκι σου μετά την θεραπεία. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.😉
 
@vannatoo @marapo ναι μονο αυτος λεει για το αυγό, δεν ξερω γιατι. Λεω να το παω και αλλου. Που ομως να παω? Ποιον εμπιστεύεστε εσεις?
[automerge]1613697701[/automerge]
@marapo γιατι η Γκρευ δεν βλεπει πουλιά? Γιατι ερχεται παντα αυτος?
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Τελείωσε το φαρμακο που έπαιρνε το καναρίνι μου. Καλα φαινεται τωρα, εκανε και μπανιο μεσα στην μπανιέρα ενώ πριν μονο το κεφαλι του βούταγε. Για να δουμε θα ξανακελαιδησει?
Θα σας ενημερώσω. Απαντήστε μου αν θελετε για τον πτηνιατρο?
 
@vannatoo Στην δικη μου περιπτωση, η κα. Γκρευ δεν ειχε αμεσο ραντεβου και επειδη ανησυχουσα για το παπαγαλακι μου, μου προτειναν να κλεισω ραντεβου με τον συγκεκριμενο γιατρο. Μετα τα πηγα στην κα. Μαντακα στο Νεο Ηρακλειο η οποια μου εκανε πολυ καλη πρωτη εντυπωση αλλα δεν ειμαι σε θεση να στην προτεινω γιατι πηγα μονο μια φορα. Μπορεις ομως να δεις κριτικες απο την λιστα πτηνιατρων εδω στο φορουμ. Αλλα δεν ξερω πως να επισυναψω την λιστα στο μηνυμα μου για να βοηθησω. Ας με βοηθησει καποιος😀
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top