Ασθένειες Το καναρίνι μου κάθεται χάμο, έχει σκυφτό το κεφάλι και αναπνέει πολύ βαριά

Για σας εχω ενα καναρινι το οποιο ειναι αρρωστο εχει 2-3 μερες καθεται χαμο και εχει σκυφτο το κεφαλι και αναπνεει πολυ βαρια!! Τελευταιο διαστημα παρατηρησα να κανει λιγες διαρροιες!! Καποιος ο οποις μπορει να με βοηθησει, δεν μπορω να το βλεπω ετσι...

Συνημμένα

• 20250206_195928.mp4
    20250206_195928.mp4
    3,1 MB
  • 17388647857386899442988242668479.webp
    17388647857386899442988242668479.webp
    849,8 KB · Προβολές: 25
  • 17388648162203072702911878849983.webp
    17388648162203072702911878849983.webp
    721,3 KB · Προβολές: 25
  • Sad
Αντιδράσεις: MARY58
@Theodoros1 Θεόδωρε αφού δεν μπορείς να το βλέπεις έτσι άρρωστο γιατί δεν το πας σε πτηνιατρο; Μόνο γιατρός μπορεί να κάνει διάγνωση κ να δώσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Κρίμα είναι το πουλάκι να βασανίζεται. Πήγαινε το άμεσα να προλάβεις το κακό. Αυτή είναι η λίστα πτηνιάτρων .
Αν είσαι Αθήνα ή Πειραιά, πήγαινε στην Δουκακη στο κτηνιατρικο κέντρο Πειραιά.

Απομόνωσε το μόνο του σε ένα κλουβακι σε ζεστό περιβάλλον. Η ταίστρα του είναι άδεια;

γιατί δεν το πας σε πτηνιατρο;
Εννοειται @Theodoros1 οτι ειναι αμεση η αναγκη να το δει γιατρος. Δεν φαινεται να εχει την πολυτελεια χρονου και αναμονης απαντησεων.
τωρα αν δεν εχεις τιποτα απο γιατρο με γνωσεις κοντα σου φροντισε να το εχεις σε ζεστο χωρο , απομακρυνε το αλλο που εχεις στην ζευγαρωστρα και κατεβασε του το φαγητο και ενα υποτυπωδες μερος για νερο διπλα του. στην ταιστρα που εχεις φαγητο την ακριανη μαλλον δυσκολο να εχει ενεργεια να παει και στην ποτιστρα επισης για πιει νερο.

• Like
Αντιδράσεις: kika
@Theodoros1 συμπληρωματικά κ μέχρι να το πας (άμεσα ελπίζω σε πτηνιατρο) μια πολύ χρήσιμη οδηγία από @ianos είναι να του δώσεις σε ένα μπολακι ή αυγοθηκη λίγο λιωμένο βραστό αυγό με δεξτρόζη ή ζάχαρη για να πάρει ενέργεια.
Περαστικά του κ αν θέλεις ενημέρωσε για την υγεία του.

Επισεις παρατηρησα το ενα του ματι ειναι κλειστο..@MARY58 ειμαι απο κυπρο δεν εχω στα υποψη μου και πτηνιατρο για πουλια αλλα αυριο πρωι πρωι θα παω σε ενα petshop na ρωτησω αν ξερει καποιος καποιον να μου συστηση να το παω!! Το εχω εδω σπιτι και ειναι αρκετα ζεστα!! Ευχαριστω για την βοηθεια και θα σας ενημερωσω πως θα παει η υγεια του!!

@MARY58 Σε ευχαριστω πολυ, θα παρω σημερα τηλεφωνο να το παω!! Θα σε ενημερωσω για την εξεληξη της υγειας του!!

• Like
@MARY58 Καλησπερα Mary ελπιζω ελπιζω να σε καλα!! Το πηγα το καναρινη στο πτηνιατρο, τελικα ο ενας ειναι λευκωσια ο αλλος δεν εξεταζει πουλια και τελικα μου συστησανε ενα στον υψωνα και το πηρα.. Μου ειπε ειναι εντερικο το προβλημα και μου εδωσε 2 ενεσης χωρις βελονα με φαρμακα μεσα και μου ειπε να βαλο 0.5 cc απο το καθε ενα στην ποτιστρα του πουλιου μεχρι να τελειωσει το φρμακο. Το ενα ειναι το baycox kai to αλλο φαρμακο ειναι bykati δεν επιασα την φουλ ονομασια του!! Τωρα εμεινε να παρακολουθω την προοδο του!!

Το ζήτημα είναι θα πίνει νερό από την ποτίστρα; Εννοώ έχει αντοχή να πάει στην ποτίστρα και να πιει;
Πιάσε το καναρίνι, πάρε μιά σύριγγα χωρίς βελόνα, πάρε από το νερό της ποτίστρας που έχει τα φάρμακα και δώσε του να πει. Άνοιξε μαλακά το ράμφος του και στάξε του καμιά σταγόνα στο στόμα μέσα, άσε να καταπιεί και επανέλαβε μερικές φορές, για τουλάχιστον πρώτη φορά.
Προφανώς το bykati να είναι το baytril .
Το εξέτασε το πουλί ο γιατρός; Το έπαισε; Είδε την κοιλιά του; Είδε κουτσουλιές στο μικροσκόπιο;

• Συμφωνώ
@Theodoros1 κοκκιδιωση σου είπε ότι έχει;
Όπως σου είπε ο @ianos εξέτασε την κουτσουλιά στο μικροσκόπιο;
Δες αυτό

@Theodoros1 Πιστεύω ότι το πουλάκι που είχες μαζί του (ή όποιο/α ήταν κοντά του), πρέπει να το απομονώσεις κ αυτό κ να πας τις κουτσουλιές του στον πτηνιατρο για να σου πει αν θα πρέπει να κάνεις θεραπεία κ σ' αυτό.

• Like
@Theodoros1 , δεν είμαστε εξεταστική επιτροπή, αλλά από ενδιαφέρον σου κάνουμε τις ερωτήσεις. Αν θέλεις, απάντησέ μας, ώστε να ξέρουμε κι εμείς τι να σου πούμε.
Πώς τα πάει σήμερα;

@ianos Καλημερα δεν εξετασε τες κουτσουλιες με μικροσκοπιο ο γιατρος απλως τα ειδε οπτικα και το πουλι και τις κουτσουλιες!! Εβαλα τα φαρμακα μεσα στο νερο ιπιε πολυ λιγο νερο αλλα παει καλυτερα και βγεικε πανω στην ταιστρα και περνει σπορους,επισης καθεται και στο ξυλαρακι αλλα δεν ειναι κινητικο... θα σας στειλω και σημερα φωτογραφιες οταν σχολασω απο την δουλεια και παω σπιτι

@Theodoros1 περαστικά τους Θεόδωρε. Από ότι διαβάζω η κοκκιδιωση διαπιστώνεται κατόπιν μικροσκοπικής εξέτασης της κουτσουλιάς. Ο γιατρός βέβαια είδε κ την κλινική του εικόνα.
Πάντως αν δεν πίνει νερό, δώσε το φάρμακο όπως σου είπε ο @ianos. Με μια ένεση ινσουλίνης (αφού έχεις αφαιρέσει την βελόνα) βάζεις από την ποτίστρα που έχει νερό κ φάρμακο κ του δίνεις λίγο νερό. Κ αν μπορείς πες το όνομα του πτηνιατρου για να ενημερωθεί όποιο άλλο μέλος από Κύπρο ρωτήσει.

• Like
@MARY58 Καλησπερα!! Μια ποτιστρα νερο ιπιε τα 3/4 tis απο την παρασκευη το απογευμα που εβαλα το φαρμακο..Ξεκινησε και βγαινε στις ταιστρες και τρωει!! Επισης Σταματισανε η διαροιες !! Οπτικα αρχισε σιγα σιγα και φενεται καλυτερα στην υγεια του!!

@Theodoros1 να τα χαίρεσαι κ γρήγορα περαστικά τους. Πολύ καλό σημάδι που τρώνε. Το κορίτσι (νομίζω κορίτσι είναι) έχει κενό από το πτέρωμα γύρω από τα ματάκια. Πες το στον πτηνιατρο μήπως χρειάζεται κολλυριο. Κ κάτι άλλο, όταν τους δίνουμε φάρμακα στο νερό τους, δεν τους δίνουμε λαχανικά ή φρούτα, για να ξεδιψούν μόνο μέσω της ποτίστρας που έχει το φάρμακο. Χρειάζεται περισσότερη σχολαστική καθαριότητα. Κ ένα υπόστρωμα κάτω από την σχάρα. Εγώ βάζω λευκές σελίδες Α3 κ τις αλλάζω κάθε μέρα. Υπάρχουν κ άλλες επιλογές αλλά τώρα με την ασθένεια, θα σου έλεγα να προτιμήσεις τις λευκές σελίδες για να τις αλλάζεις καθημερινά.

@MARY58 Nai oντως ειναι μεγαλη ευκολια η α3... Για να καταλαβεις το καθαρισα παρασκευη βραδυ και δες πως εγινε!! Θα παω να παρω και εγω α3 για μεγαλυτερη ευκολια!! Θα τον ρωτησω για κολλιριο!! Ο γιατρος ειναι c.constantinou στον υψωνα στη λεμεσο!

@Theodoros1 Για το μάτι της, τόνισε το στο πτηνιατρο. Μπορεί να χρειάζεται κολλυριο, μπορεί κ κάτι άλλο. Ο πτηνιατρος θα κάνει την διάγνωση. Σ'ευχαριστώ για το όνομα του γιατρού. Είναι πτηνιατρος;

Back