Αναπαραγωγή Το καναρίνι μου νομίζει πως κλωσάει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kelly Zav
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ε, τότε, πάρε το αυγό, άλλαξε παλι τη θέση του κλουβιού, μείωσε δραστικά την ένταση και τη διάρκεια του φωτισμού, δίνε και μια φορα την ημέρα μπανιέρα.
Ξεκίνα τα παραπάνω απο μεθαύριο, δλδ Τρίτη, ώστε αν υπάρχουν κι αλλα αυγά μέσα της, να τα γεννήσει.
Καλή επιτυχια.
 
Και έκανε κι άλλο σήμερα.. Συνολικά έχει κάνει 4.. Θα κάνει κι άλλα; Πάντως θα τη βγάλω εξω στην εσωτερική σκάλα και δε θα έχει φώτα εκεί, θα έχει μονο το φως της ημέρας μέχρι να νυχτώσει...
 
Τελικά μερικές φορές ότι και να κάνουμε εμείς όταν έρθει η ώρα της καναρας να κάνει τα αυγά
θα τα κάνει.
Το ζητούμενο είναι να αποτρέψουμε την διάθεση της για να μην έρθει ξανά.
Κάνε όσο πιο κοντά μπορείς τις συνθήκες φωτισμού θερμοκρασίας και διατροφής
με τις εξωτερικές συνθήκες.
Καλλιόπη έχεις και αλλά πουλιά;
 
ναι αυτο θα κανω και ελπιζω να σταματησει γιατι σημερα παλι βρηκα αυγο! Οχι δεν εχω αλλα πουλια, μονο αυτο εχω!
 
Δλδ, έχει κάνει 5 αυγά συνεχόμενα;
Αυτο που θα ηθελα να ξερω, ειναι οι ημερομηνίες στις οποίες εχει γεννήσει αυγό. Το ρωτώ για να δούμε τι θα κανεις τελικά, και πότε θα το ξεκινήσεις.
 
ναι! Κανει ενα καθε μερα. Ξεκινησε απο τις 16 του μηνα μεχρι σημερα στις 20 συνεχομενα! Επισης πινει παρα πολυ νερο!
 
ναι! Κανει ενα καθε μερα. Ξεκινησε απο τις 16 του μηνα μεχρι σημερα στις 20 συνεχομενα! Επισης πινει παρα πολυ νερο!
Άφησέ την κι αύριο να δεις αν ολοκλήρωσε τη γέννα και έχεις δύο στρατηγικές:
Την πρώτη, την είπαμε πιο πάνω, χαμηλότερη ένταση φωτός, χαμηλότερη διάρκεια φωτός, χαμηλότερη θερμοκρασία (μην πουντιάσει όμως)
Η δεύτερη: στρώνεις φωλιά εσύ, μαζί με το υλικό, τοποθετείς τα αυγά μέσα (ή ομοιώματα αυτών που κυκλοφορούν σε πετσοπ) κι αφήνεις το πουλάκι να κλωσήσει όσο - όσο, αλλά όχι πάνω από 13 ημέρες στο σύνολο, μετρώντας από το πρώτο αυγό. Έπειτα αλλαγή περιβάλλοντος, αλλαγή διάταξης κλουβιού, και στρατηγική πρώτη.
 
ενταξει θα την αφησω και αυριο και θα κανω αυτα μετα! Ευχαριστω πολυ!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
ειναι λιγο καλυτερα αλλα δυστυχως συνεχιζει να κανει αυγα! Εκανε παλι κι αλλα πριν 3 μερες!
 
Δυστυχώς η όλη κατάσταση φαίνεται ιδιαίτερα προβληματική. Στη θέση σου θα έκανα τα ακόλουθα:
Θα έστρωνα ο ίδιος φωλιά, θα έβαζα τα αυγά μέσα και θα την άφηνα να κλωσήσει για 15 ημέρες μέχρι να σηκωθεί από μόνη της. Θα ήλεγχα όμως κάθε ημέρα τον αριθμό των αυγών, για να ξέρω αν στην πορεία του κλωσήματος κάνει και άλλα.
Ταυτόχρονα θα προετοίμαζα έστω και αν είμαστε εκτός εποχής, αρσενικό πουλί ώστε να ζευγαρώσει μαζί της, μήπως και αν κάνει νεοσσούς της φύγει η διάθεση.
Βεβαίως αυτό το οποίο περιγράφω είναι καλύτερο να συζητηθεί, (ειδικά για το πρόωρο ζευγάρωμα) διότι κανείς δεν εξασφαλίζει ότι το πουλάκι θα σταματήσει να κάνει αυγά έως το τέλος της ανοίξεως, το οποίο σημαίνει έντονη και επικίνδυνη εξάντληση του οργανισμού του.
Όπως και να έχει το ζήτημα, ασβέστιο, χορταρικά και ίσως και βιταμίνες σαν συμπλήρωμα τροφής είναι απαραίτητα για το καναρινάκι σου.
 
Kατάλαβα... Πάντως δεν καθεται κατω να κλωσαει συνηθως μπαινει μεσα στις βιταμινες και καθεται για λιγο και το πρωι εβρισκα τα αυγα τα οποια δεν τα κλωσαει, τα αφηνει εκει και δεν τα αγγιζει γενικα.. Μονο λιγο μπορει να τα τσιμπισει, αλλα τα αφηνει μεσα στο κλουβι εκει που ειναι και δεν τους κανει τιποτα!
 
Back
Top