Ασθένειες Το καναρίνι μου ξημέρωσε με πρησμένο ποδαράκι

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ99

PB New Member
Εγγραφή
11 Οκτ 2020
Μηνύματα
6
Πόλη
Αθήνα
Το καναρινάκι μου ξημέρωσε με πρησμένο ποδαράκι το οποίο μαζεύει και πανικοβλήθηκα Δεν έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο παρόλο που έχω καναρινακια τα τελευταία 12 χρόνια.Βρήκα κατάστημα ανοιχτό και πήρα αλοιφή epithol αλλά εκείνο που θέλω αν καταφέρω να σώσω το μικρούλη μου είναι να βγάλω τα δακτυλίδια από τα ποδαράκια Εάν δεν φορούσε θα ήμουν πιο αισιόδοξη τώρα Μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργεί το δακτυλίδι στο πρησμένο ποδαράκι αφού δυσχαιρενει την κυκλοφορία του αίματος.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το δαχτυλίδι είναι να υποθέσω μεταλλικό και κλειστό;
Μετακινείται πάνω στο πόδι ή έχει παραμείνει κολλημένο πάνω στο πρήξιμο; Αν συμβαίνει το τελευταίο, ίσως με τη χρήση της επιθόλ καταφέρεις να το απεγκλωβίσεις.
Προκειμένου να αφαιρεθεί ένα μεταλλικό κλειστό δαχτυλίδι χρειάζεται ένα εργαλείο ειδικό και δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να αφαιρεθεί από ένα ήδη πρησμένο πόδι, διότι μπορεί να κοπεί ή να πληγωθεί το πόδι και να...φύγει το πουλάκι, οπότε, ό,τι κι αν σου πουν σε πετσοπ, εξάντλησε πρώτα το ενδεχόμενο της επιθόλ και αν δεν γίνεται τίποτα, το συζητάμε πάλι.
Επίσης ανέβασε μια φωτό (καθαρή) με το πόδι του πουλιού, και πες μας εντωμεταξύ αν το πόδι έχει άλλο χρώμα από αυτό που δεν φέρει δαχτυλίδι.
 
Η epithol σε τι θα βοηθησει το πρησμενο ποδι?
Η επιθόλ με λίγες εφαρμογές θα μπορούσε να βοηθήσει όχι άμεσα στο πρήξιμο, αλλά στη μετακίνηση του δαχτυλιδιού, στην περίπτωση που αυτό έχει κολλήσει σε κάποιο σημείο του ποδιού και προκαλεί μερική αιμόσταση
 
Η επιθόλ με λίγες εφαρμογές θα μπορούσε να βοηθήσει όχι άμεσα στο πρήξιμο, αλλά στη μετακίνηση του δαχτυλιδιού, στην περίπτωση που αυτό έχει κολλήσει σε κάποιο σημείο του ποδιού και προκαλεί μερική αιμόσταση

Εκ περιγραφης δεν προκυπτει οτι το δαχτυλιδι ειναι η αιτια του πρηξιματος αφενος και αφετερου οποιαδηποτε λιπαρη ουσια (2 σταγονες ελαιολαδο) θα μπορουσε να κανει αυτη την δουλεια.
Και να μετακινηθει προσωρινα το δαχτυλιδι,θα σφηνωσει και παλι αν δεν αντιμετωπιστει η αιτια του πρηξιματος.
 
Καλημέρα σας Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια Ο μικρούλης μου είναι καλά οκτώ ημέρες μετά με καθημερινη επάλειψη με epithol και στα δύο ποδαράκια τις δύο πρώτες ημέρες πέντε φορές την ημέρα τις υπόλοιπες τρεις φορές αλλά ταυτόχρονα ξεκίνησα και αντιβίωση aviomycine την οποία θα κρατήσω για επτά ημέρες.Με βάλατε σε υποψίες για τσίμπημα από κουνούπι για αυτό και η αντιβίωση.Εν ολίγοις ο μικρούλης είναι μια χαρά και έκοψα και τα δακτυλίδια Νάξου λείπουν εάν τελικά να κάνουν μια δυσκολη κατάσταση ακόμα δυσκολότερη η και επικίνδυνη για την ζωή του.Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ!
 
καθημερινη επάλειψη με epithol και στα δύο ποδαράκια τις δύο πρώτες ημέρες πέντε φορές την ημέρα τις υπόλοιπες τρεις φορές
Πέντε φορές την ημέρα είναι πάρα πολύ. Μια φορά, άντε δύο το πολύ αρκούν. Δεν είναι ανάγκη να περνάει το πουλί αυτή την ταλαιπωρία.
 
@ianos
[automerge]1605341019[/automerge]
Καλημέρα σας ξέρω ότι οι πέντε φορές την ημέρα ήταν υπερβολή αλλά έπρεπε να ξεκινήσω επιθετικά γιατί η επιδείνωση ήταν γρήγορη και το ποδαράκι ήταν μωβ λόγω του δακτυλιδιού που το επνιγε Εργάζομαι και θα ήταν δύσκολο να το παρακολουθήσω εντατικά οπότε το ΣΚ έκανα ότι μπορούσα Τα δακτυλίδια βγήκαν 8 ημέρες μετά αφού είχε φύγει το πρήξιμο σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αδύνατο να γίνει. Είχε στο ένα ποδαράκι ένα μπορντω μεταλλικό και στο άλλο το υγιές ένα κίτρινο πλαστικό το οποίο είχε άνοιγμα αυτό φάνηκε από την πίεση όπου άνοιγε και μπορούσες να το δεις τα έβγαλε ένας γνωστός ο οποίος ειχε το ειδικό ψαλίδακι Δεν ήταν εξαιτίας των δακτυλιδιών απλά δύο περίπτωσεις που ρώτησα τα πουλάκια έπαθαν γαγγραινα και τελικά... Σας ευχαριστώ πολύ Η βοήθεια σας ήταν πολύτιμη αλλιώς δεν θα τα κατάφερνα
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top