Γενικά Το καναρίνι μου τον τελευταίο καιρό στέκεται στο ένα πόδι

Παυλίνα

PB New Member
Εγγραφή
16 Απρ 2014
Μηνύματα
11
Εχω ενα καναρινακι αρσενικο εδω και ενα χρονο περιπου. Εχει ξεκινησει τον τελευταιο καιρο να στηριζεται στο ενα ποδαρακι του. Δε το κανει παντα, αλλες φορες το πατάει κανονικα.Απλα το κανει αρκετα συχνα. Επισης εχει χασει παρα πολλα πουπουλα και τα τραβαει απο μονος του, μπροστα στο θωρακα στο λαιμο και πισω στη πλατη του. Επισης τα ποδια του ειναι ξηρα, δεν ηξερα τι να κανω και του εβαζα λιγο ελαιολαδο στα ποδαρακια του για τη ξηρασια! Δε γνωριζω απο αυτα καθολου.
 
Πιάσε το καναρινάκι και δες το στο στέρνο και στην κοιλίτσα γιατί το ότι σηκώνει το πόδι του δείχνει πόνο στην κοιλιακή περιοχή. Επίσης τσέκαρε τις κουτσουλιές του.. Αν μπορούσες να ανεβάσεις και φώτο θα ήταν το καλύτερο για να σε βοηθήσουμε!
kiklos.info/ges-check.html
kiklos.info/kot-check.html

Όσο για τα φτερά, μήπως έχει ψείρες;
traitement_poux_gris_10.jpg
αυτές εδώ είναι οι λεγόμενες μαύρες, και θα τις δεις πάνω στο πουλί αν τις έχει.

ενώ η κόκκινη ψείρα δε θα είναι πάνω στο πουλί. Κρύβεται σε διάφορες σχισμές στο κλουβί και στα κλαδάκια και το βράδυ τους πίνουν το αίμα! Βάλε ένα λευκό σεντόνι ή μια χαρτοπετσέτα με λίγο νερό το βράδυ και αν το πρωί δεις μαύρες κουκκίδες τότε έχεις την κόκκινη ψείρα.. ☹
 
Αν είναι η μαύρη ψείρα που τα ενοχλεί την μέρα ναι.

Η κόκκινη επιτίθεται το βράδυ τους ρουφάει το αίμα και αυτά ξύνονται τότε και δεν μπορούν να κοιμηθούν...

Τι χρώμα είναι το καναρινάκι σου;
 
Ε... Εχει κόκκινη μύτη ειναι... Δεν μπορω να περιγράψω μπορείς άμα θες να δεις φωτογραφία
 
Εσύ Δημήτρη έχεις παραδείσιο.. Δε ξέρω πολλά για αυτά.. Αλλά αν ισχύουν τα ίδια που ισχύουν για τα καναρίνια τότε στην κοιλίτσα του που είναι λευκή θα μπορείς να δεις αν έχει μαύρη ψείρα.. Η κόκκινη ψείρα είναι κρυμμένη..
 
Αυτό που έχω στη φωτογραφία είναι... Προσπάθησα να ανεβάσω κ άλλες αλλά δε μπορώ για κάποιο λόγο. Μπορω να τις στειλω καπως αλλιως να μου πειτε τι εχει και πως μπορω να το βοηθησω ☹
 
Ανέβασε εδώ: picresize.com την φώτο που θες να ανεβάσεις και κάντην 100 kb! 😉 Αν και πάλι δεν τα καταφέρεις μου τις στέλνεις με mail και τις ανεβάζω εγώ!

Το καναρινάκι σου ξύνεται αρκετά;
 
Τσιμπιέται αρκετά... Εγώ νόμιζα πως καθαρίζει τα πούπουλα του, αλλα σε κάποια σημεία ειδικά μπροστά στο λαιμό του,έχει μαδηθεί.
 
Καλημέρα!
Αυτό που σου είπε η Αλίκη στο #4#. Αν έχει μαύρη ψείρα, φαίνεται στο σωματάκι του. Αν έχει κόκκινη θα το καταλάβεις τοποθετώντας μια πολλές φορές διπλωμένη χαρτοπετσέτα το βράδυ ανάμεσα στα καγκελάκια. Το πρωί θα είναι γεμάτη ψείρες.
Έλεγξε το σωματάκι του πουλιού μήπως έχει μαύρες ψείρες και κάνε το βράδυ αυτό με την χαρτοπετσέτα (καλύτερα να είναι πολύ ελαφρά υγρή).
Μην φοβάσαι δεν κολλάνε οι άνθρωποι τις πουλόψειρες.
Θα αγοράσεις σπρέυ ή σκόνη pinex και θα ψεκάσεις καλά όλο το κλουβί και το πουλί, προσέχοντας κάθε εσοχή στις πατήθρες κτλ.
Θα πετάξεις και όλη την τροφή που τυχόν υπάρχει στις ταίστρες και θα βάλεις νέα.
Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιείς συσκευασμένη τροφή για το πουλάκι.
 
Λοιπόν και εδώ είναι ο μικρούλης κούκλος της Παυλίνας:
rsz_20140416_192629.webp
rsz_20140417_064854.webp
Η κοιλιά του:
rsz_20140418_154139.webp
Ποδαράκι:
rsz_20140418_154034.webp
και οι κουτσουλιές του:
rsz_20140417_064111.webp
 
και άλλες κουτσουλιές:
rsz_1rsz_20140417_064201.webp

Εγώ σαν Αλίκη βλέπω ότι έχει λίπος.. Αλλά Παυλίνα μου δεν φαίνεται καλά η καρίνα του... Το κόκκαλο του στέρνου του... Πως ήταν περίπου;

Κάτι άλλο δε βλέπω! Ας μιλήσουν οι πιο έμπειροι!
 
Δεν γνωρίζω κιόλας να σου πώ κάτι σίγουρα, αλλά δε φάνηκε να είναι υπάρχει κάτι περίεργο. Σε τί περιπτώσεις θα υπήρχε θέμα;Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου Αλίκη μου και τις φώτο :)
 
Θα πρέπει να είναι όπως στη δεύτερη φώτο, που γράφει υγιής κοιλιά. Εδώ δες: kiklos.info/ges-check.html

Κάτι άλλο δε ξέρω να σου πω δυστυχώς! Και δεν έκανα τίποτα! Σιγά!
 
Δεν υπήρχε κάτι σαν τις υπόλοιπες εικόνες με παθήσεις που δείχνει. Με το λίπος που είπες τι κάνουμε;Άν κάποιος έχει παραπάνω παρατηρήσεις, ας τις εκφράσει να γνωρίζω, ευχαριστώ!
 
Πρέπει να το αφήνεις έξω να πετάει ή να πάρεις ένα πιο μεγάλο κλουβί ώστε να πετάει και να γυμνάζεται. Μετά χρειάζεται να του κάνεις ειδική διατροφή μείγμα σπόρων αποκλειστικά κεχρί-βρώμη, να του δίνεις πολλά λαχανικά και βότανα(δυόσμο, μέντα, ρίγανη) είτε αποξηραμένα είτε σε ρόφημα (τσάι)... Από το βραστό αυγό θα δίνεις μόνο το ασπράδι.. Και κάθε πρωί θα του δίνεις σπόρους μόνο μία κουταλιά της σούπας. :)
 
H γνώμη μου είναι οτι το πουλάκι βρίσκεται σε κατάσταση στρες, πολύ καιρό. Η κατάσταση του πτερώματός του τα λέει όλα. Είναι μάλλον αδύνατο για να μην πώ πολύ αδύνατο. Αν το είχα στην κατοχή μου πριν απ' όλα θα του άλλαζα κλουβί. Ενα ορθογώνιο με 40π φατσα, 35π υψος και 30π βάθος κατ'ελάχιστον και με δυό μόνον πατήθρες στα δυό άκρα σε απόσταση τουλάχιστον 25 -28 π. Κατά την μεταφορά του εκεί θα του έβαζα μια σταγώνα FRONΤLINE στο σβέρκο. Αμεση αλλαγή μείγματος σπόρων, με κάποιο φρέσκο καλής ποιότητος, ώστε να αρχίσει να τρώει και να εμφανίζεται στέρεο μέρος στην κουτσουλιά του. Ενα έξτρα ταιστράκι με περίλλα και καμελίνα θα βοηθούσε πολύ. Καθημερινά αυγό και μια πολυβιταμίνη στο νερό του. Ησυχία με σωστό ωράριο ύπνου και μέρος κατάλληλο ώστε να μπορεί να κάνει μπάνια καθημερινά.

Υ. Γ Μάλλον καλόν θα κάνει αν αφαιρεθεί απο μέσα το στικάκι με την μελάσα και τους κολλημένους σπόρους.
 
Η κτηνίατρος που τον είδε μου έγραψε να πάρω Anima strath για το νερό και ένα spray Pinex... Ποιά είναι η γνώμη σας;Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Επίσης τί μπορεί να του προκαλεί τόσο στρές και ποιό είναι το σωστό ωράριο ύπνου;
 
Σωστό ωράριο υπνου είναι το φυσικό ωράριο που οριοθετείται απο την ανατολή και την δύση του ήλιου + - 30 λεπτά. Οι αιτίες του στρεσαρισματος είναι πολλές και κάποιες φορές "περίεργες" (ακατάλληλος χώρος-τροφή προβληματική-έλλειψη ιδιαίτερων σπόρων ή αυγοτροφής-υγρασία-καπνός-φόβος απο θόρυβο ή πτηνά-οχι συχνή αλλαγή νερού κλπ.). Πάντως ένα ευρύχωρο κλουβί με σωστή διατροφή καλόν ύπνο και μπάνια, εάν βοηθηθεί και με κάποια βιταμινούχα συνήθως αλλάζουν τελείως την εικόνα.
-ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΨΕΙΡΑ το Pinex δεν προσφέρει πολλά πράγματα στο πουλί (φυσικά καλλίτερο απο το τίποτα). Το άλλο σκεύασμα δεν το έχω ξανακούσει, το πιθανότερο επειδή δεν χρησιμοποιείται στα καναρίνια, και δεν έχω γνώμη.
 
Back
Top