Αναπαραγωγή Το καναρίνι μου φαγώθηκε από γεράκι

Νεκτάριος

PB Member
Εγγραφή
19 Δεκ 2008
Μηνύματα
336
Πόλη
Αθήνα
Γειά σας! Είχα 2 καναρίνια, ένα αρσενικό και ένα θυλικό. Όλα πήγαιναν καλά και η φωλιά είχε ετοιμαστεί. Μία μέρα πάω στο κλουβί και βλέπω πούπουλα με αίμα και το αρσενικό έλειπε τότε κατάλαβα ότι το έφαγε γεράκι. Αργότερα πήρα άλο αρσενικό. Τώρα το θυλικό ξαναέφτιαξε τη φωλιά. Δεν ξέρω όμως άν θα κάνει αυγά. Επίσεις δεν ξέρω πότε είναι ηπερίοδος του ζευγαρώματος.
Παρακαλώ αν μπορείται απαντίστεμου.

Ευχαριστώ 😉.
 
Πήγαινε στην αρχική σελίδα και διάβασε για την αναπαραγωγή,θα σου λυθεί κάθε απορία που έχεις.
Να λάβεις υπόψιν ότι τα καναρίνια τα έχεις και σε εξωτερικό χώρο σκεπασμένα ή μη.
Για να μην σου ξαναφάει το γεράκι(το είδες) τα καναρινάκια σου,
δεν μας είπες τί μέτρα έλαβες;
 
Η αναπαραγωγική περίοδος στα πουλιά αρχίζει την Ανοιξη.
Βεβαια σημαντικό ρόλο στην αναπαραγωγή παίζουν η σωστή διατροφική προετοιμασία τους ζεύγους και οι εκάστοτε συνθήκες διαμονής. Εχεις το ζευγάρι σου μαζί απο την ημέρα που τα πήρες; Τηρησες την απαραίτητη καραντίνα; Ειναι τα πουλιά σου υγιή;

Εδω θα βρείς πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με την αναπαραγωγή γραμμένα απο τον DR. Mάκη Αναπαραγωγη καναρινιών, παπαγάλων, ωδικών κατοικίδιων πουλιών

Καλη επιτυχία και μην βιαζεσαι!
 
το καναρίνι μου φαγώθηκε από γεράκι

Τα μέτρα προστασίας που πήρα ήταν να βάλω ένα δύχτι πάνω και γύρω από το κλουβί των καναρινιών (ενοείται πως όταν είμαι σπίτι είμαι συνέχια δίπλα τους) και το βράδι τα βάζω μέσα στην ντουλάπα του μπαλκονιού προστατεύοντάσ τα και από το κρύο.
Μιά μέρα που ήμουνα στο μπαλκόνι κοίταγα το απέναντι διαμέρισμα που έχει πολλά κλουβιά. Ξαφνικά ένα γεράκι πάει στο απέναντι κλουβί και το κάλυψε με τα φτερά του. Ξαφνικά ακούω κραβιές και είδα το γεράκι να μαδά το κακόμοιρο πουλί.☹ Εσείς τί λέτε για τα μέτρα που πήρα.
 
Την αμέσως επόμενη μέρα που το γεράκι έφαγε τον Μάρτιν (το καναρίνι μου) πήρα ένα καινούριο αρσενικό (τον Φερνάντο). Τον έβαλα κατευθίαν μέσαστο ίδιο κλουβί με την Μόνικα (η κανάρα μου) δίχως διαχωριστικό. Όσο για αν τα πουλιά μου είναι υγιεί σε παρακαλώ γράψε μου όσα συμπτόματα κάθε αρρώστιας που ξέρεις
 
φιλε μου το καλύτερο που μπορεις να κανεις είναι να φτιάξεις ένα ξύλινο κουτί και να βάλει μπροστά σήτα ώστε να βάλεις μέσα το κλουβί να είναι προστατευμένο από τα αρπακτικά το κρυο την βροχή κτλ. Ν πάλι θες μπορεί αυτό το κουτί να το κανεις κλουβί βάζοντας μπροστά δυο σειρές πλέγμα όπως πρότεινε σε κάποιο post ο Alexandros. Δες στη φωτό. Το δίχτυ δεν είναι λύση. Μπορεί να μπλεχτεί το γεράκι η κάθε άλλο αρπακτικό που ουσιαστικά δεν φταίει σε τιποτα και να έχει άσχημο τέλος. Τo γεράκι είναι κυνηγός και αυτό του λέει το ένστικτο του να κανει. Αν κάποιο αρπακτικό μας σκοτώσει τα πουλάκια μας δεν φταίει αυτό φταίμε εμείς. Πρέπει να λαβαίνουμε μετρα χωρίς να τα δημιουργούμε πρόβλημα στα αρπακτικά
 

Συνημμένα

  • Doppelverdrahtung.webp
    Doppelverdrahtung.webp
    44,7 KB · Προβολές: 721
Μιά μέρα που ήμουνα στο μπαλκόνι κοίταγα το απέναντι διαμέρισμα που έχει πολλά κλουβιά. Ξαφνικά ένα γεράκι πάει στο απέναντι κλουβί και το κάλυψε με τα φτερά του. Ξαφνικά ακούω κραβιές και είδα το γεράκι να μαδά το κακόμοιρο πουλί.. ☹
Κάλυψε το γεράκι με τα φτερά του το κλουβί και το είδες να μαδά το πουλάκι; Πώς, μέσα από τα κάγκελα; Το πουλάκι ήταν μέσα, σωστά; Τρομάζοντάς το;
 
Μαρία το γεράκι πιάνετε με το ένα πόδι από το καγκελο και το άλλο το περνάει μέσα στο κλουβί και χτυπάει το κλουβί με τις φτερουγες το.to πουλάκι τρομάζει και πάει πέρα δοθε. Πάνω στην τρομάρα του νομίζει ότι το πόδι του γερακιού είναι πατήθρα και πάει κοντά.έτσι το πιάνει και το φέρνει κοντά στο κάγκελο και το τρώει.συνήθως τρώει μονο το κεφάλι
 
Έτσι είναι Μαρία. Το γεράκι με το ένα πόδι γαντζώνεται και το άλλο το χώνει μέσα στο κλουβί και χτυπώντας τα φτερά τρομάζει το πουλί που πάει και κάθετε πάνω στο πόδι του γερακιού. Έπειτα το γεράκι το πνίγει και έχει το χρόνο δικό του να το μαδίσει και να το φάει. Πάντος στην άποψη πως ξεκινά να τρώει το πουλί από το κεφάλι, από το δικό μου βρήκα μέσα στο κλουβί μόνο πούπουλα με αίμα και το ράμφος του μόνο.
 
Παιδιά έχει συμβεί και σε εμένα. Είχα 2 καναρινάκια και τα παπαγαλάκια μου στην βεράντα. Λείψαμε για μισή μόνο ώρα και σε εκείνο το διάστημα γυρίσαμε και βρήκαμε το κεφάλι από το ένα μόνο καναρινάκι. Τα παπαγαλάκια άθικτα. Ρωτήσαμε και μας είπαν ότι και οι καρακάξες αρπάζουν καναρινάκια και ότι με τα παπαγαλάκια δεν τα καταφέρνουν γιατί έχουν δυνατό ράμφος
 
αυτο με τς καρακαξες δεν το εχω καταλαβει ποτε ολοι λενε οτι οι κατακαξες τρωνε καναρινια μεσα απο κλουβια και διαφορα τετοια εγω πιστευω οτι καμοια καρακαξα δεν μπορει να φαει καναρινι μεσα απο κλουβι γιατι 1ον τα ποδια της δεν ειναι φτιαγμενα για να γαντωνουν και 2ον το ραμφος της ειναι τοσο χοντρο που ουτε για αστειο δεν μπορει να φαει ενα πουλι μεσα απο το λεπτο χωρισμα των καγκελων. Δειτε τα ποδια και το ραμφος της και πειτε μου.
 
αυτο με τς καρακαξες δεν το εχω καταλαβει ποτε ολοι λενε οτι οι κατακαξες τρωνε καναρινια μεσα απο κλουβια και διαφορα τετοια εγω πιστευω οτι καμοια καρακαξα δεν μπορει να φαει καναρινι μεσα απο κλουβι γιατι 1ον τα ποδια της δεν ειναι φτιαγμενα για να γαντωνουν και 2ον το ραμφος της ειναι τοσο χοντρο που ουτε για αστειο δεν μπορει να φαει ενα πουλι μεσα απο το λεπτο χωρισμα των καγκελων. Δειτε τα ποδια και το ραμφος της και πειτε μου.

Τι να σου πω. Να ήταν γεράκι; Το κλουβί ήταν πάντως άθικτο στην θέση του.
 
Και το δικό μου κλουβί ήταν στη θέση του μα δίχως το καναρίνι μέσα. Στο ότι δεν ήταν καρακάξα συμφωνώ λόγο του χοντρού της ράμφους. Πάντος έχω αλούσει διάφορους μύθους για περιστέρια, αετούς, καρακάξες και γεράκια.
Το γεράκι εγώ το είδα με τα μάτια μου.
 
Και οι καρακαξες σκοτωνουν πουλια συνηθως την περιοδο της αναπαραγωγης που χρειαζονται περισσοτερο φαγητο. Περα απο τις καρακαξες ολα τα ειδη ειναι και πολλα αλλα που σκοτωνουν πουλια οπως κισσες κορυδαλοι και καποιοι κεφαλαδες.
 
Εδώ στο Ναύπλιο που μένω ένα μπαλκόνι μου βλέπει σε κτήματα με πορτοκαλιές. Εκεί τα κλουβιά θέλουνε συνεχείς επίβλεψη διότι οι καρακάξες κάνουνε μεγάλη ζημιά στα πουλιά.
Στον δρόμο αυτό έχουνε πάθει ζημιές τα κλουβιά και άλλων γειτόνων μου όπως έπαθα κι εγώ μπροστά στα μάτια μου.
 
Δυστυχώς και εγώ την είχα πατήσει με ένα γεράκι, παρά το ότι μένω σε αστική περιοχή. Το θέαμα είναι φρικιαστικό! Παντού αίμα και πούπουλα. Κάποια όμως καναρίνια τη γλίτωσαν τραυματισμένα. Την επόμενη μέρα ψόφησαν 2 από αυτά και αλλά δυο επέζησαν. Απολογισμός από την επίθεση: 6 καναρίνια φαγώθηκαν, 2 πέθαναν από τραυματισμούς και 2 επέζησαν.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω στους φίλους πως ένα άλλο ζώο που μπορεί να γίνει επικίνδυνο είναι το ποντίκι. Η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη. Δηλαδή η τοποθέτηση ποντικοφαρμάκων εκτός κλουβιών πριν καν τα ποντίκια εμφανιστούν.
 
Λυπάμε πολύ Στέλιο, και εγώ ξέρω πως είναι το θέαμα αυτό. Και έβλαιπα το θυλικό πουλάκι στη φωλιά να κοιτάζει τρομαγμαίνο μέχρι και ο σκύλος απέναντι που τα είδε όλα μόλις πήγα στο κλουβί γαύγιζε κλαίγωντας.
 
Back
Top